BuitenlandCorona

Streep door coronapas in Baskenland: ‘Spaanse rechtsstaat ontpopt zich als schoolvoorbeeld voor wereld’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hoogste rechter in de Spaanse deelstaat Baskenland heeft een streep gezet door de invoering van de coronapas. De lokale autoriteiten willen de pas invoeren voor onder andere restaurants en cafés, maar volgens het hof is de coronapas niet nodig nu Baskenland een vaccinatiegraad van zo’n 90 procent heeft.

Het hof vindt bovendien dat de pas een te grote inbreuk maakt op de privacy. Zeven Spaanse deelstaten onderzoeken de invoering van de QR-code voor het uitgaansleven. Het is niet de eerste keer dat de rechter in Baskenland coronaplannen van de lokale autoriteiten in de prullenbak gooit, weet verslaggever Rop Zoutberg.

Nederlandse rechtsstaat zinkt dieper en dieper

“Ondertussen ontpopt de Spaanse rechtsstaat zich als schoolvoorbeeld voor de wereld,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoop is dus dichterbij dan je zou denken. Viva España!”

Daar zijn al meerdere goede uitspraken geweest in meerdere regio’s, denk ook aan de onrechtmatig verklaarde lockdowns, zegt hij.

“Tegelijkertijd zinkt de Nederlandse rechtsstaat dieper en dieper,” constateert Nysten. “Wat een blamage.”

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dingerydoo
Dingerydoo
1 jaar geleden

Dat zal hier niet zo snel gebeuren met die draaikonten in de slaapkamer.

Marco "
Marco "
1 jaar geleden

Nou , hier : https://www.zeelandnet.nl/nieuws/raad-van-state-kritisch-op-wet-maar-2g-is-te-rechtvaardigen

Kan er niet bij dat ze niet snappen dat het besmetten gewoon kan doorgaan met een QR-code .

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ik wil geen roet in het eten gooien of zo, maar Baskenland in deze, valt gewoon onder de Spaanse wet. De marionetten regering aldaar heeft geen autonomie. Als dit al doorgevoerd wordt, is dat vanwege idd de hoge vaccinatiegraad en zijn ze de gemoederen aan het bedaren. Maar als het rijk daar morgen anders beslist, zijn ze weer net zo ver als eergisteren. Friesland krijgt morgen ook niet zomaar vrijstelling, om maar is een voorbeeld te noemen en die Spanjolen, staan nou niet bepaald bekend om hun gedoogbeleid.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Ja hèhè…een logisch gevolg van een integere Rechter behept met enig Objectief, Kritisch & Intelligent Onafhankelijk Denkvermogen…Hier in Nederland zetten ze gewoon een door & door Corrupte Ge-Honeytrapte Chantabele Bought & Paid for “Linker” een Pruik op trekken een Toga over zijn hoofd…et Voila net een Échte Rechter….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

102
0
We lezen graag je reactie!x