Mens en Dier

Uit reisverslagen blijkt dat de inheemse bewoners van Patagonië reuzen waren. Waarom is dit in de doofpot gestopt?

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Spaanse ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan ontdekte in Zuid-Amerika verschillende inheemse stammen.

De Italiaan Antonio Pigafetta deed verslag van de reis en deed een aantal opmerkelijke observaties. Uit zijn reisverslagen blijkt dat de inheemse bewoners van Patagonië reuzen waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de 19e eeuw kwamen Europese kolonisten in Amerika op allerlei plekken grafheuvels tegen die waren achtergelaten door de inheemse bevolking.

Abraham Lincoln

De kolonisten begonnen er opgravingen te verrichten en deden er ontdekkingen die de aandacht van grote kranten trokken.

In de grafheuvels werden reuzenskeletten gevonden. Media waaronder de New York Times en Scientific American stonden er indertijd bol van.

Zelfs Abraham Lincoln verwees in 1848 naar de reuzen toen hij een bezoek bracht aan Niagara Falls. “De ogen van die soort uitgestorven reuzen, wiens botten de grafheuvels van Amerika vullen, keken neer op Niagara zoals onze ogen dat nu doen,” zei hij.

Ruim vier meter

In een artikel in de New York Times uit 1885 wordt gesproken van een skelet dat ruim vier meter lang moet zijn geweest.

In hetzelfde artikel wordt gesteld dat iemand van het Smithsonian Institution aanwezig was op de locatie om onderzoek te verrichten.

Cover-up

De naam van deze organisatie dook vaker op na de vondst van een reuzenskelet. Sommigen geloven dan ook dat het Smithsonian betrokken is bij de cover-up.

De skeletten werden meestal overgedragen aan het museum voor verder onderzoek. Daarna bleef het stil.

Bekijk de video hieronder:

[Gaia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

De evolutietheorie van Darwin blijkt dus niet te kloppen, maar dat mag niemand weten. Schoolkinderen worden geïndoctrineerd met foute info. Maar waarom word de waarheid verborgen ?,: bang dat de mensheid te veel kennis opdoet m.b.t. zijn afkomst ?

Furious Anger
Furious Anger
5 jaren geleden

Wat een schande om de waarheid naar buiten te brengen toch….. niet te begrijpen dit.
Wat ik een schande vindt is dat mijn kind een geschiedenis op school voorgeschoteld krijgt (ik zelf ook vroeger) waar niks maar dan ook niiks van klopt. Aldoende leert men gelukkig en kom je vanzelf wel achter bepaalde waarheden maar toch het grootste deel vd bevolking geloofd zoals geleerd. Snap gewoon de reden niet van het verduisteren van de werkelijke geschiedenis vd mensheid. Persoonlijk denk ik dat het het meeste met de geloven te maken hebben, bang dat hun geloofwaardigheid verloren gaat. Nou bij deze kan ik melden dat ik niet geloof en het maar een zielig potje tijdsverspilling vind wat een ander ook mag denken hiervan. Dat neemt niet weg dat de waarheid ons ontnomen wordt!!!

Brada
Brada
5 jaren geleden

De natuur produceert diverse varianten van eenzelfde soort. Zoals kat en tijger, muis en rat, sardien en walvis, doodskopaapje en gorilla, bosjesman en masai, mus en arend, kip en struisvogel, chiwawa en bernardshond enz.
Dus niks verbazingwekkends als er ooit kabouters en reuzen hebben bestaan of nog steeds bestaan.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Ook een opmerkelijk verhaal rond de oorspronkelijke bewoners van de Canarische eilanden…

….”De Spanjaarden beschreven hen als lange mensen (rond 1,80 meter lang), met enigszins dikke lippen, blond haar en blauwe ogen. Ook leefden de Guanchen volgens de oudste beschrijvingen nog in het stenen tijdperk, met een neolithische cultuur met weinig ontwikkelde landbouw en met slechts een rudimentair pictoraal schrift. De taal die gesproken werd staat nu bekend als Guanche”…bron: Wikipedia

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x