Buitenland

Ervaren CIA-agente over terrorisme: “Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen”

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een video van AJ+, die inmiddels al meer dan 53 miljoen keer is bekeken, vertelt Amaryllis Fox over wat zij geleerd heeft tijdens de 10 jaar dat ze als geheim agent werkte bij de CIA. Het is voor het eerst dat ze in het openbaar spreekt over haar tijd bij de inlichtingendienst.

Als undercoveragente sprak ze met talloze burgers. Irakezen en Syriërs zeggen dat Amerika oorlog voert tegen de islam. Amerikanen zeggen op hun beurt dat 9/11 een aanval was tegen hun vrijheid. En daar komen we niet verder mee, aldus Fox.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het debat over de Amerikaanse oorlog tegen Islamitische Staat is volgens de ex-CIA-agente nog nooit zo gesimplificeerd. “Vraag Amerikanen of IS een bedreiging vormt en de meesten zullen ‘ja’ zeggen. Daar houdt het debat vervolgens op.”

Drijvende kracht

Dat debat wordt gedomineerd door slechts een klein groepje machtige en rijke mensen. Ze wijst op de machtige krachten achter het conflict: “Al die verhalen worden verzonnen door een hele kleine groep mensen die enorm veel macht en rijkdom vergaren door ons te overtuigen elkaar te blijven doden,” zegt ze.

De enige manier om je vijand te ontwapenen is door naar hem te luisteren: “Als je dapper genoeg bent om naar zijn verhaal te luisteren, kom je erachter dat je hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zou hebben gedaan als je in zijn schoenen had gestaan.”

Onrecht

De meeste Amerikanen zijn alleen maar gefocust op het onrecht dat hen is aangedaan, terwijl er geen vraagtekens worden gezet bij het Amerikaanse buitenlandbeleid dat terrorisme uitlokt.

Het is volgens Fox belangrijk om je vijand niet te behandelen als minderwaardige psychopaat, maar als een beleidsvraagstuk.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
7 jaren geleden

revolution and chaos will started this year 🙂

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

“Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen” lokken oorlogen uit.

Ph
Ph
7 jaren geleden

“Zaai haat, tweedracht en heers”

trackback
Ervaren CIA-agente over terrorisme: “Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen” | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden

[…] Luister naar CIA agente: https://www.ninefornews.nl/ervaren-cia-agente-over-terrorisme-verzonnen-door-heel-klein-groepje-macht… […]

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x