Buitenland

Ervaren CIA-agente over terrorisme: “Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen”

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een video van AJ+, die inmiddels al meer dan 53 miljoen keer is bekeken, vertelt Amaryllis Fox over wat zij geleerd heeft tijdens de 10 jaar dat ze als geheim agent werkte bij de CIA. Het is voor het eerst dat ze in het openbaar spreekt over haar tijd bij de inlichtingendienst.

Als undercoveragente sprak ze met talloze burgers. Irakezen en Syriërs zeggen dat Amerika oorlog voert tegen de islam. Amerikanen zeggen op hun beurt dat 9/11 een aanval was tegen hun vrijheid. En daar komen we niet verder mee, aldus Fox.

Het debat over de Amerikaanse oorlog tegen Islamitische Staat is volgens de ex-CIA-agente nog nooit zo gesimplificeerd. “Vraag Amerikanen of IS een bedreiging vormt en de meesten zullen ‘ja’ zeggen. Daar houdt het debat vervolgens op.”

Drijvende kracht

Dat debat wordt gedomineerd door slechts een klein groepje machtige en rijke mensen. Ze wijst op de machtige krachten achter het conflict: “Al die verhalen worden verzonnen door een hele kleine groep mensen die enorm veel macht en rijkdom vergaren door ons te overtuigen elkaar te blijven doden,” zegt ze.

De enige manier om je vijand te ontwapenen is door naar hem te luisteren: “Als je dapper genoeg bent om naar zijn verhaal te luisteren, kom je erachter dat je hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zou hebben gedaan als je in zijn schoenen had gestaan.”

Onrecht

De meeste Amerikanen zijn alleen maar gefocust op het onrecht dat hen is aangedaan, terwijl er geen vraagtekens worden gezet bij het Amerikaanse buitenlandbeleid dat terrorisme uitlokt.

Het is volgens Fox belangrijk om je vijand niet te behandelen als minderwaardige psychopaat, maar als een beleidsvraagstuk.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
5 jaren geleden

revolution and chaos will started this year 🙂

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

“Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen” lokken oorlogen uit.

Ph
Ph
5 jaren geleden

“Zaai haat, tweedracht en heers”

trackback
Ervaren CIA-agente over terrorisme: “Verhalen verzonnen door heel klein groepje machtige en rijke mensen” | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden

[…] Luister naar CIA agente: https://www.ninefornews.nl/ervaren-cia-agente-over-terrorisme-verzonnen-door-heel-klein-groepje-macht… […]

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x