Buitenland

Syrische ambassadeur: “Ziekenhuis in Syrië verwoest door Amerikaanse gevechtstoestellen, niet door Russische”

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het noordwesten van Syrië is bij een luchtaanval een kliniek van Artsen zonder Grenzen in puin gelegd. Er zouden binnen enkele minuten vier raketten zijn ingeslagen.

In een verklaring schrijft het AzG-hoofd in Syrië, Massimiliano Rebaudengo, dat er opzet in het spel lijkt te zijn bij de aanval in Ma’arrat al-Numan. Volgens persagentschap AFP zou het om een Russische luchtaanval gaan.

Het ziekenhuis is volgens de Syrische ambassadeur in Rusland, Riyad Haddad, verwoest door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen, niet door Russische. Dat zei hij maandag tegenover de zender Rossiya 24.

Liegen

“De Russische luchtmacht heeft hier niets mee te maken,” zei de ambassadeur op basis van inlichtingen. “Het ziekenhuis is vernietigd door Amerikaanse toestellen. Dat zal blijken uit de informatie die is verzameld.”

Hij zei verder dat de Syrische autoriteiten momenteel geen internationale waarnemers op de plek van de tragedie toelaten. “Een waarnemer die erover spreekt zal hoogstwaarschijnlijk liegen,” zei de diplomaat, toevoegende dat de Syrische overheid hier in het verleden al eerder problemen mee heeft gehad.

De bombardementen op ziekenhuizen en scholen in Syrië hebben volgens de Verenigde Naties al aan zeker 50 mensen het leven gekost. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen.

Oorlogspropaganda

Artsen zonder Grenzen liet weten dat er zeven doden zijn en dat er acht medewerkers worden vermist. De Russische luchtmacht voert sinds 30 september op verzoek van de Syrische president Assad luchtaanvallen uit op doelstellingen van terreurgroep IS en het Al-Nusra Front.

Susan Rice, de veiligheidsadviseur van president Obama, veroordeelde de aanvallen ‘in de scherpst mogelijke bewoordingen’. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wees met een beschuldigende vinger naar Rusland.

“Dergelijke beschuldigingen uit de VS zijn een teken van oorlogspropaganda, die al sinds het begin van het conflict in Syrië wordt verspreid,” besloot Haddad.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben
Ben
6 jaren geleden

Dit verdraaide nieuws verbaasd mij niets en waarom toch?

Ph
Ph
6 jaren geleden

Het zou me niets verbazen, de VS hebben wel vaker ziekenhuizen gebombardeerd, denk maar aan Afghanistan en Irak, of Jemen waar de Saudis ziekenhuizen bombarderen, of Israel in de Gaza……..maar daar kraait dan geen haan naar natuurlijk!!
Natuurlijk de dictator van Turkije niet vergeten, die maar al te graag de Koerden die vechten tegen het ISIS graag in de grond zien liggen.

De westerse propaganda molen draait nu al enkele jaren op volle toeren en het einde is nog niet inzicht, een oorlog met de Russen is zo goed als onafwendbaar en is ook het eigenlijke doel van het Westen.

Paul
Paul
6 jaren geleden

Het lijkt mij ook aannemelijker dat dit een “false flag” van de VS is.

De Franse tv liet onlangs beelden van een Russisch bombardement zien en beweerde dat het een Amerikaanse actie was.
https://www.youtube.com/watch?v=mTMqAC8-9BI

Dnnnoz
Dnnnoz
6 jaren geleden

Omdat alle betrokken partijen dansen naar de pijpen van Israël.

Het is een vreemde tijd.
De nationaal socialisten (nazi’s) van nu (zoals Wilders) hebben een grote liefde voor joden.

Al die ophef in Europa over tekeningen van moslims, terwijl bij justitie strafzaken zijn voor tekeningen over joden.

Terreur plegers, bankier, politieke groepen, allemaal verschuilen ze zich achter een religie die hen beschermt.
En dat is niet vreemd gezien religieuzen nog altijd meer rechten en vrijheid kennen in het westen.

Ik heb niks tegen joden, maar tegen alle georganiseerde religies. Waaronder ook atheïsme en democratie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x