Homepagina » Buitenland » “De Syrische president Bashar al-Assad moet blijven”
bashar assad 1

“De Syrische president Bashar al-Assad moet blijven”

Vlak voor de chemische aanval in de Syrische provincie Idlib zei de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley dat Syriërs Assad niet meer als president willen.

“Wij denken dat de mensen Assad niet meer willen,” vertelde ze aan journalisten. “We denken niet dat hij iemand is die mensen als president willen.”

“Wij hebben geen liefde voor Assad,” vervolgde ze. “We hebben dat heel duidelijk gemaakt. We denken dat hij een obstakel voor vrede is. Hij is een oorlogscrimineel.”

Burgeroorlog?

De Syrische ambassadeur in Oekraïne, Hassan Haddur, zei in gesprek met de Oekraïense krant 2000 dat Haleys claims ongegrond zijn.

Er wordt vaak gesproken van een burgeroorlog in Syrië. “Burgeroorlogen worden gevoerd tussen volkeren die in het land zelf woonachtig zijn. Hoe kun je een oorlog waar terroristen uit 86 landen aan deelnemen nog een burgeroorlog noemen?” vroeg Haddur zich af.

De diplomaat merkte op dat in Syrië al sinds de jaren 2000, toen Bashar Assad aan de macht kwam, hervormingen werden doorgevoerd.

Top 10 veiligste landen

“Rond 2011 hadden die hervormingen ervoor gezorgd dat Syrië vrijwel geen buitenlandse schulden meer had,” aldus Haddur. “Syrië behoorde in 2011 bovendien tot de top 10 veiligste landen ter wereld.”

Hij merkte op dat buitenlandse mogendheden vervolgens enorme hoeveelheden geld hebben geïnvesteerd in het destabiliseren van Syrië.

Waarom de Syrische president Assad moet blijven

Hassan Haddur (2000)

Er waren veel landen bij betrokken, aldus de diplomaat, waaronder Israël, Saoedi-Arabië en westerse landen.

Olie- en gaspijplijnen

Saoedi-Arabië spendeerde veel geld aan de verspreiding van het wahabisme, een radicale vorm van islam, naar Syrië, terwijl met name de Golfstaten olie- en gaspijplijnen door Syrië wilden aanleggen.

Qatar stelde bijvoorbeeld voor om een pijplijn via Syrië naar Europa aan te leggen, merkte Haddur op. Omdat Syrië beschikt over zijn eigen gas- en oliereserves werden de aanbiedingen afgewezen.

Hij benadrukte dat de zogeheten ‘Vrienden voor Syrië’-groep, een collectief bestaande uit westerse landen en Golfstaten dat Assad weg wil hebben, vanaf het begin al oorlog wilde.

Grootschalig complot

Deze ‘vrienden’ zijn onderdeel van een grootschalig complot tegen ons, benadrukte Haddur.

“Alles wat de zogenaamde internationale coalitie doet in Syrië is een vorm van agressie tegen onze overheid,” zei hij.

Sinds de westerse coalitie is begonnen met het uitvoeren van luchtaanvallen in Syrië, is het grondgebied dat in handen van IS-terroristen is alleen maar groter geworden.

Israël

“Pas toen Rusland ons besloot te helpen nadat Damascus daar om had gevraagd werd de situatie beter,” zei Haddur. “Toen begonnen de terroristen zich terug te trekken.”

Israël, waar Nikki Haley groot fan van is, heeft volgens de diplomaat ook een actieve rol gespeeld bij pogingen om de Syrische regering af te zetten.

“Het land wil op deze manier zijn grondgebied uitbreiden,” zei Haddur. “Syrië ziet Israël als een agressor, aangezien het land de Golanhoogten heeft bezet.”

Medische hulp

In de media verschijnen regelmatig artikelen over Israëlische ziekenhuizen die medische hulp bieden aan terroristen. Ze steunen op die manier de terroristen die in Syrië vechten, stelde de diplomaat.

Volgens hem kan er alleen een einde komen aan de oorlog als de buitenlandse mogendheden de terroristen niet langer steunen.

Hij merkte op dat de grens met Turkije wagenwijd openstaat.

Hoop

“Als die grens niet wordt gesloten en er vanuit dat land 50.000 militanten naar Syrië komen, en morgen nog eens 10.000 en de volgende dag nog meer, zal de oorlog nooit eindigen,” zei hij.

Haddur hoopt het beste. “Natuurlijk hopen we dat de oorlog zal eindigen en dat er vrede zal komen,” besloot hij.

[2000]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
rvsracer
rvsracer
3 jaren geleden

Assad staat vandaag in de Noordhollandsdagblad v/d Zaanstreek heb ik gelezen.
Hij zou het gedaan hebben om Amerika tegen Rusland uit te spelen.

Ik weet de waarheid NIET, en Assad ziet er wel uit alsof hij het zou (kunnen) doen (volgens mij hebben alle leiders van landen last van extreme machtssyndroom), maar uiterlijk zegt niet veel over de innerlijk.

Ik kan het niet geloven, dat Assad zo machtig en slim is om de wereld (Amerika/Rusland) tegen elkaar uit te spelen, en dan wat?

Maar goed, de duivel/het kwaad is goed in bedriegen, en desnoods het bedrog te bedriegen en ga zo maar door, net zolang totdat…………

Erik
Erik
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

Ik denk dat het belangrijk is om te kijken naar de daden van landen, niet de woorden.
Dan krijg je al snel een ander beeld van de situatie.
Assad heeft niemand kwaad gedaan, hij is op illegale wijze in een oorlog terecht gekomen waar heel Syrië onder lijd.
Zoals het artikel hierboven al zegt, het was een vredig land.
Net zoals Libië, waar de gelukkigste mensen ter aarde woonde.
Met gratis scholing, huizen en ziekenhuizen.
Kijk maar is hoe het er nu voor staat, nadat Amerika daar hun democratie heeft gebracht.

Iets roepen of geloven zonder de feiten te onderzoeken of te geven is een rare manier van handelen.
Onthou het Irak verhaal en de WMD (massa vernietiging wapens), nooit gevonden, maar hun (Amerika) hadden bewijzen.
We wachten er nog steeds op….

Johan
Johan
Reactie op  Erik
3 jaren geleden

En dan het geblaat dat Assad voor het internationaal gerechtshof in Den Haag moet verschijnen, terwijl degenen die op valse voorwendselen de oorlog in Irak hebben gestart vrijuit gaan. En dan hebben we het nog niet over Libië.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Johan
3 jaren geleden

@johan.

Inderdaad zeer opmerkelijk. Typisch gevalletje van oordoppen in en een blinddoek om, of beter gezegd, het recht van de macht van de meest invloedrijke.

En als je bedenkt dat Amerika het internationaal strafhof in Den Haag niet erkent moet ik weer even denken aan Professor Antony C. Sutton die in zijn onderzoeken de drie van Berlijn noemde. Drie vooraanstaande personen die de basis voor het geheime genootschap Skull and Bones legde en uiteraard ook zelf lid waren. Daniel Coit Gilman, Timothy Dwight, en Andrew Dickinson White.

Sutton schrijft; ”Andrew D. White was also Chairman of the American delegation to the first Hague Conference in 1899, which established an international judiciary. ”

http://www.conspiracyarchive.com/NWO/Skull_Bones.htm

weg met ons
weg met ons
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

@rvsracer, Assad heeft deze oorlog totaal niet veroorzaakt en zeker niet gewild. Waarom zou de man heel gevaarlijke spelletjes willen spelen nu de situatie voor hem iveebeterde en hij aan de winnende hand was. Totaal onlogisch en wat een schande dat een (plaatselijk suffertje) krant zoiets durft te verzinnen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

@rvsracer.

Staat er in het artikel dat Assad gezegd heeft dat hij het gedaan zou hebben om Rusland tegenover Amerika uit te spelen?

Zo niet, word er een bron vermeld van wie deze informatie afkomstig is? Er moet natuurlijk ergens een bron zijn die het begrip ”hij zou het gedaan hebben om…” bevestigd. Anders blijft het puur speculatief en kan de journalist ter plekke het bij wijze van zelf verzonnen hebben.

René van Zalk
René van Zalk
Reactie op  rvsracer
3 jaren geleden

De terrorist Assad moet opzouten. Gaat ook gebeuren. Niet goedschiks, dan kwaadschiks.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

@René van Zalk, je wilt zeker ook dat rode olifanten, de groene hemel, gestreepte sterretjes, achteruitvliegende vogels en gestippelde wolken opzouten?….pas op, achter je staat de verschrikkelijke killer paashaas!….

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

Hebben we René van Zak weer hoor. Weet je wie op moet zouten? Jij, maar ook mensen zoals Wilders en Trump moeten oprotten. Moet je de website van telegraaf en nu.nl niet refreshe Van Zak?

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

De wereld zoals we die hebben gekend komt nooit meer terug. Een wereld met soevereine landen en leiders die elkaar hebben te respecteren is kapot en is het dankzij Amerika die zich gedraagt als een voortschrijdend kwaadaardig gezwel, dat soevereine landen blijft veroveren, doorgaat totdat er geen land meer is in de wereld die niet onder controle staat van de US.

Nederland is allang niet meer van de Nederlanders en mag ook dit land net als Syrië worden afgeschreven. Nederland is weg!

Assad gaat vroeg of laat verdwijnen, dood of levend, de US zal doorgaan tot het bittere eind en het zelfs uiteindelijk gaat dreigen het aan te willen laten komen op een WOIII,
als het moet. Hoewel ze dat natuurlijk in werkelijk niet gaat doen en zeker niet wil, omdat dit het einde van de US en hun macht en investeringen zal betekenen.

Maar hoe dan ook, de wereld moet en zal veroverd worden, hoe maakt ze niet uit en zal iedere burger in de wereld zijn leven en zijn bezittingen onder totale controle worden komen middels een geimplanteerde chip van één zionistische wereldregering. Dat idee zit nu eenmaal vast in het hoofd van het door satan gedreven volk.

Zeg in ieder geval maar “dag” tegen Nederland en het leven zoals we dat historisch gezien hebben gekend en wat nooit meer terug zal komen.
En dat geldt voor ieder land in de wereld.

De zionisten maken daarbij echter één hele grote inschattingsfout waardoor ze zelf uiteindelijk het loodje zullen leggen en het gevaar voor ze uit een hoek komt die ze dacht onder controle te hebben. En pas dan zal uiteindelijk de wereld terugkomen in zijn oude en oorspronkelijke vrijheid en staat, maar nooit zal het weer worden wat het ooit was. Jammer, want men was voor de ellende begon blij met de wereld zoals we die kenden en die op weg was naar datgeen wat het nu ook is alleen dan zonder een alles vernietigende macht en wereldoorlog.

De wereld zou nu nog gered kunnen worden, maar dat zou betekenen dat het Amerikaanse en Europese volk de leiding in Amerika en Europa overneemt middels een bloedige coup d’etat. Dat is de enige weg die nog open staat om te voorkomen dat de wereld de kant opgaat die de zionistische satanische macht voor ogen heeft.

Derek
Derek
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Mooi verwoord/gesproken!

Ben het helemaal met je eens.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Laat iedereen zich eens verdiepen wie en wat de Zio Nazi Ashkenazi Khazaren zijn of de Rothschild Khazarian Maffia. Neem daarbij de Illuminatie de Vrijmetselaars en het Vaticaan. Gooi het op een stinkende rottende hoop en dan heb je het Satanisme / Katholicisme / Jodendom / Koninklijke en Religieuze bloedlijnen etc. Niet perse aan land of volk gebonden maar een vloek voor de totale mensheid.

Erik
Erik
Reactie op  Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

En dat is precies het probleem.
De waarheid is vreemder dan fictie, en buiten dat erg ingewikkeld.

Ik weet nog dat mijn begin ooit is lang geleden is begonnen bij zeitgeist.
Als je er nu in moet stappen lijkt het mij ook lastig om het koren van het kaf te scheiden.

Maar je hebt volkomen gelijk natuurlijk..

Het licht wint
Het licht wint
3 jaren geleden

Als ik op ik op mijn gevoel afga,dan heb ik meer met assad en Iran en Rusland.als ik de feiten op een rij zet ook.het westen wordt gedomineerd door de khazeren die hun satanische spel steeds openlijker spelen.turkije en saudi Arabia zijn joodse vazalstaten die nog eerder zullen vallen dan Syrië!

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Het licht wint
3 jaren geleden

Beste @ Het licht wint,

Je gevoel zit dus goed, de feiten zijn gelukkig helder voor je, en dat kan ook niet anders want feiten zijn feiten nietwaar……en ik zit precies op die lijn echter……..nu zijn we dus in principe met zijn tweetjes….!!!

Wat moet er verdorie nu nog gebeuren alvorens de rest wakker wordt en eens eindelijk begint te knokken.
Luister gewoon eens naar interviews met Assad, Putin EN de president van Iran Mahmoud Ahmadinejad tot 2013 en nu Hassan Rohani welke ik nog niet zo goed ken.
Eenieder die dit doet, gewoon zonder voor ingenomen mening luisteren wat deze mensen te zeggen hebben EN vooral hoe ze het zeggen, moet wel tot de conclusie komen dat al deze mensen helemaal niet zo zijn als “onze vrienden oorlogshitsers” het doen voorkomen.

Maar met zulke media als de westerse, welke allemaal zonder enige uitzondering gestuurd worden door deze zelfde oorlogshitsers, hou ik mijn hart vast en moet steeds meer walgen van dit corrupte zooitje.

En ik heb kort geleden bij een discussie nog eens een balletje opgegooid en dat heeft mijn hoop toch wel een behoorlijke deuk gegeven, want als ik dan hoor dat het overgrote merendeel nog steeds geloofd dat de Twintowers, dus 911, uitgevoerd is door 19 islamitische terroristen onder aanvoering van ene Mohammed Atta, wiens paspoort enkele blokken verwijderd van de Twintowers geheel ONBESCHADIGD is teruggevonden dan…………pfffffffffffffff….

So……I rest in my case.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

@Gladiator, het is moeilijk om de vastgeroeste mainstream hersenspoelingen los te krijgen bij het doorsnee slavenvolk en de slaven blijven hardnekkig en op onbegrijpelijke wijze hun onderdrukker verdedigen totdat het stoom je uit de oren komt als je probeert ze bewust te maken hoe de wereld wordt gestuurd en gemanipuleerd en ze je daarbij ook nog durven uitlachen als je bertelt hoe de werkelijkheid in elkaar steekt.

En natuurlijk zijn veel slaven niet bereid om afstand te doen van wat ze jarenlang als waar hebben aanvaard. Noemt men ook wel cognitieve disonantie.

Eenzelfde kuddegedrag, belangen afwegen, domheid en naïviteit zie je bij politieke volgers en religieuzen die geloven dat elk slecht mens een kans verdient en elk mens is te vertrouwen zolang je anderen of vreemdelingen maar vriendelijk tegemoet treed en ieder mens in de basis goed zou zijn en ze de (westerse) satanische machten in de wereld kunnen negeren of zelfs kunnen uitschakelen met een aai over de bol en er ergens voor religeuzen zelfs een geweldige instant god op een wolk zit die je grote vriend is en je beschermt tegen alle boze machten in de wereld. Poltieke volgers en Religieuzen zitten in dezelfde ontkenningsmodus als de goedgelovige slaven, maar vergeten dat een god of meester wel eens een satanische wolf in schaapskleren en onderdrukker zou kunnen zijn of is.

Zelf heb ik me voorgenomen alleen mensen iets te vertellen of met ze te delen als ze daarvoor openstaan. Mensen zonder verstand, zonder diepgang en zonder interesse in wereldse zaken die niets bij willen leren over de doortrapheid en moordadigheid van de machtigen, daar stop ik in ieder geval geen energie meer in en mogen ze van mij oprecht doodvallen, want wat verdienen mensen anders als ze vragen of bijna smeken om als goedgelovigen en slaaf te worden gebruikt en richting afgrond worden gedreven door de macht en daarbij een ander uitlachen die probeert ze wakker te schudden. Zoveel oneindige domheid verdient het om te worden afgestraft. En dit is geen verharding, maar een stuk zelfbescherming, want je zou er anders een hartkwaal of zenuwziekte aan over kunnen overhouden.

x

Check Also

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x