Buitenland

“De Syrische president Bashar al-Assad moet blijven”

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vlak voor de chemische aanval in de Syrische provincie Idlib zei de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley dat Syriërs Assad niet meer als president willen.

“Wij denken dat de mensen Assad niet meer willen,” vertelde ze aan journalisten. “We denken niet dat hij iemand is die mensen als president willen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wij hebben geen liefde voor Assad,” vervolgde ze. “We hebben dat heel duidelijk gemaakt. We denken dat hij een obstakel voor vrede is. Hij is een oorlogscrimineel.”

Burgeroorlog?

De Syrische ambassadeur in Oekraïne, Hassan Haddur, zei in gesprek met de Oekraïense krant 2000 dat Haleys claims ongegrond zijn.

Er wordt vaak gesproken van een burgeroorlog in Syrië. “Burgeroorlogen worden gevoerd tussen volkeren die in het land zelf woonachtig zijn. Hoe kun je een oorlog waar terroristen uit 86 landen aan deelnemen nog een burgeroorlog noemen?” vroeg Haddur zich af.

De diplomaat merkte op dat in Syrië al sinds de jaren 2000, toen Bashar Assad aan de macht kwam, hervormingen werden doorgevoerd.

Top 10 veiligste landen

“Rond 2011 hadden die hervormingen ervoor gezorgd dat Syrië vrijwel geen buitenlandse schulden meer had,” aldus Haddur. “Syrië behoorde in 2011 bovendien tot de top 10 veiligste landen ter wereld.”

Hij merkte op dat buitenlandse mogendheden vervolgens enorme hoeveelheden geld hebben geïnvesteerd in het destabiliseren van Syrië.

Waarom de Syrische president Assad moet blijven
Hassan Haddur (2000)

Er waren veel landen bij betrokken, aldus de diplomaat, waaronder Israël, Saoedi-Arabië en westerse landen.

Olie- en gaspijplijnen

Saoedi-Arabië spendeerde veel geld aan de verspreiding van het wahabisme, een radicale vorm van islam, naar Syrië, terwijl met name de Golfstaten olie- en gaspijplijnen door Syrië wilden aanleggen.

Qatar stelde bijvoorbeeld voor om een pijplijn via Syrië naar Europa aan te leggen, merkte Haddur op. Omdat Syrië beschikt over zijn eigen gas- en oliereserves werden de aanbiedingen afgewezen.

Hij benadrukte dat de zogeheten ‘Vrienden voor Syrië’-groep, een collectief bestaande uit westerse landen en Golfstaten dat Assad weg wil hebben, vanaf het begin al oorlog wilde.

Grootschalig complot

Deze ‘vrienden’ zijn onderdeel van een grootschalig complot tegen ons, benadrukte Haddur.

“Alles wat de zogenaamde internationale coalitie doet in Syrië is een vorm van agressie tegen onze overheid,” zei hij.

Sinds de westerse coalitie is begonnen met het uitvoeren van luchtaanvallen in Syrië, is het grondgebied dat in handen van IS-terroristen is alleen maar groter geworden.

Israël

“Pas toen Rusland ons besloot te helpen nadat Damascus daar om had gevraagd werd de situatie beter,” zei Haddur. “Toen begonnen de terroristen zich terug te trekken.”

Israël, waar Nikki Haley groot fan van is, heeft volgens de diplomaat ook een actieve rol gespeeld bij pogingen om de Syrische regering af te zetten.

“Het land wil op deze manier zijn grondgebied uitbreiden,” zei Haddur. “Syrië ziet Israël als een agressor, aangezien het land de Golanhoogten heeft bezet.”

Medische hulp

In de media verschijnen regelmatig artikelen over Israëlische ziekenhuizen die medische hulp bieden aan terroristen. Ze steunen op die manier de terroristen die in Syrië vechten, stelde de diplomaat.

Volgens hem kan er alleen een einde komen aan de oorlog als de buitenlandse mogendheden de terroristen niet langer steunen.

Hij merkte op dat de grens met Turkije wagenwijd openstaat.

Hoop

“Als die grens niet wordt gesloten en er vanuit dat land 50.000 militanten naar Syrië komen, en morgen nog eens 10.000 en de volgende dag nog meer, zal de oorlog nooit eindigen,” zei hij.

Haddur hoopt het beste. “Natuurlijk hopen we dat de oorlog zal eindigen en dat er vrede zal komen,” besloot hij.

[2000]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
rvsracer
rvsracer
7 jaren geleden

Assad staat vandaag in de Noordhollandsdagblad v/d Zaanstreek heb ik gelezen.
Hij zou het gedaan hebben om Amerika tegen Rusland uit te spelen.

Ik weet de waarheid NIET, en Assad ziet er wel uit alsof hij het zou (kunnen) doen (volgens mij hebben alle leiders van landen last van extreme machtssyndroom), maar uiterlijk zegt niet veel over de innerlijk.

Ik kan het niet geloven, dat Assad zo machtig en slim is om de wereld (Amerika/Rusland) tegen elkaar uit te spelen, en dan wat?

Maar goed, de duivel/het kwaad is goed in bedriegen, en desnoods het bedrog te bedriegen en ga zo maar door, net zolang totdat…………

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

De wereld zoals we die hebben gekend komt nooit meer terug. Een wereld met soevereine landen en leiders die elkaar hebben te respecteren is kapot en is het dankzij Amerika die zich gedraagt als een voortschrijdend kwaadaardig gezwel, dat soevereine landen blijft veroveren, doorgaat totdat er geen land meer is in de wereld die niet onder controle staat van de US.

Nederland is allang niet meer van de Nederlanders en mag ook dit land net als Syrië worden afgeschreven. Nederland is weg!

Assad gaat vroeg of laat verdwijnen, dood of levend, de US zal doorgaan tot het bittere eind en het zelfs uiteindelijk gaat dreigen het aan te willen laten komen op een WOIII,
als het moet. Hoewel ze dat natuurlijk in werkelijk niet gaat doen en zeker niet wil, omdat dit het einde van de US en hun macht en investeringen zal betekenen.

Maar hoe dan ook, de wereld moet en zal veroverd worden, hoe maakt ze niet uit en zal iedere burger in de wereld zijn leven en zijn bezittingen onder totale controle worden komen middels een geimplanteerde chip van één zionistische wereldregering. Dat idee zit nu eenmaal vast in het hoofd van het door satan gedreven volk.

Zeg in ieder geval maar “dag” tegen Nederland en het leven zoals we dat historisch gezien hebben gekend en wat nooit meer terug zal komen.
En dat geldt voor ieder land in de wereld.

De zionisten maken daarbij echter één hele grote inschattingsfout waardoor ze zelf uiteindelijk het loodje zullen leggen en het gevaar voor ze uit een hoek komt die ze dacht onder controle te hebben. En pas dan zal uiteindelijk de wereld terugkomen in zijn oude en oorspronkelijke vrijheid en staat, maar nooit zal het weer worden wat het ooit was. Jammer, want men was voor de ellende begon blij met de wereld zoals we die kenden en die op weg was naar datgeen wat het nu ook is alleen dan zonder een alles vernietigende macht en wereldoorlog.

De wereld zou nu nog gered kunnen worden, maar dat zou betekenen dat het Amerikaanse en Europese volk de leiding in Amerika en Europa overneemt middels een bloedige coup d’etat. Dat is de enige weg die nog open staat om te voorkomen dat de wereld de kant opgaat die de zionistische satanische macht voor ogen heeft.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Laat iedereen zich eens verdiepen wie en wat de Zio Nazi Ashkenazi Khazaren zijn of de Rothschild Khazarian Maffia. Neem daarbij de Illuminatie de Vrijmetselaars en het Vaticaan. Gooi het op een stinkende rottende hoop en dan heb je het Satanisme / Katholicisme / Jodendom / Koninklijke en Religieuze bloedlijnen etc. Niet perse aan land of volk gebonden maar een vloek voor de totale mensheid.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x