Binnenland

Terwijl opa en oma liggen te rillen onder een dekentje, is het subtropisch warm in een leeg overheidsgebouw

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Gisteravond was het nog behaaglijk warm in een nagenoeg verlaten provinciehuis van Groningen. Om 22.00 uur stond de temperatuur nog op 21,4 graden.

Robert Pestman, Statenlid en lijsttrekker in Groningen namens BVNL, maakte er een foto van en schreef erbij: “Dit was gisteren om 22.00 de thermostaat in het provinciehuis van Groningen. Dus terwijl opa en oma liggen te rillen onder een dekentje omdat ze de energie niet meer kunnen betalen, is het subtropisch warm in een leeg overheidsgebouw.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Onrealistisch en duur

BVNL Groningen stelt dat wind en zon onrealistisch en duur zijn. De partij gelooft in een gezonde energiemix met kernenergie en gas.

“Ik vind de energietransitie an sich geen probleem, maar wel het tempo waarin het nu wordt doorgeduwd. Huidige technieken zijn ontoereikend. Op zon en wind kunnen we niet een jaar lang koken en stoken, dus we moeten niet doen alsof we daarmee op de goede weg zijn,” licht Pestman toe.

Veel te warm

Onlangs was er nog ophef omdat het in het gebouw van de Tweede Kamer ’tropisch warm’ was. Terwijl gewone mensen op dat moment al maanden in de kou zaten door de hoge energieprijzen, stookten ze er in de Tweede Kamer lekker op los.

“Het is hier gewoon 21 graden en de rest van Nederland zit bij vijf graden in de kou,” reageerde Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). “Wij hebben het gewoon veel te warm.”

“Er is een totale ontkoppeling tussen wat de mensen in Nederland voelen en wij. Het is hier veel te warm,” benadrukte hij.

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron d'Hondt
Ron d'Hondt
1 jaar geleden

Wij, de elitaire bestuurders van NL, weten wat goed voor het volk is en ze moeten niet zo zeuren, het is voor een goed doel en samen redden we het wel. Alleen wij 21° en jullie 12°

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Ik heb mijn cv niet meer aan,heb een lpg kachel om de woonkamer te verwarmen.Heb op de bank een electrische deken en 2 dekbedden om mij warm te houden als de lpg kachel uitstaat.Ik krijg na 1 uur hoofdpijn van die kachel.Als hij dan uitstaat duurt het 30 minuten dan is de temperatuur weer 12 graden in de woonkamer.Heb dubbel glas huis is geisoleerd,onder de vloer lig 2 meter aan chippies isolatie,maar na 30 minuten is het 12 graden.Ik heb reuma en kou is niet goed voor mijn lijf vandaar electrische deken en 2 dekbedden om de hele dag warm te blijven.Die cv gaat bij mij niet aan,ben niet van plan om de zakken te vullen van mijn energie maatschappij.Heb zonnepanelen dus als de zon schijnt en ik heb mn dekentje aan kost dat beetje stroom bijna niks.

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

Eerder was er op nfn een filmpje over een raadsvergadering inngemeente Midden-Groningen. De spreekster vertelde dat het daar op dat moment 21C was!

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

Het ” nieuwe normaal” geldt niet voor overheidsinstanties dus.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x