CoronaHet Complot

Bij BNR valt het op dat ‘complotdenkers’ het continu goed hebben: ‘Zorgelijk’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

De baas van de FBI heeft in een vraaggesprek gezegd dat zijn organisatie er al geruime tijd van overtuigd is dat de meest waarschijnlijke oorsprong van corona ‘een incident in een laboratorium in China’ is.

Hij voegde eraan toe dat hij er niet veel over kan zeggen omdat veel materiaal staatsgeheim is. De FBI-baas zei ook dat China het onderzoek naar de oorsprong van corona dwarsboomt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wie hier in 2020 artikelen over schreef, werd aangevallen door ‘factcheckers’.

In de BNR-podcast Breekt vroeg presentator Iwan Verrips aan panellid Emma Verschure of corona volgens haar uit een lab of een dier afkomstig is.

Zorgelijk

“Ik vind het sowieso allemaal een beetje vaag, want op de één of andere manier blijken al die complotdenkers het wel continu goed te hebben,” zei ze. “En zo meteen gaan we dat hier ook bij zien.”

“Is dat erg?” vroeg Verrips.

“Ik weet niet of het erg is, maar het is wel een soort van zorgelijk dat zij dingen zoveel eerder weten dan dat wij het weten,” voegde Verschure toe. “Maar wat ik eigenlijk nog het meest zorgelijke vind in dit verhaal, is dat China dondersgoed weet hoe het zit en dat ze dat gewoon weigeren te delen.”

“En dan denk ik: hoezo moeten wij intussen al drie jaar lang onderzoeken waar dat hele virus vandaan komt, terwijl jullie dat ons binnen twee seconden hadden kunnen melden,” zei ze.

Verschure denkt dat China doelbewust alle sporen uitwist ‘omdat zij niet willen dat mensen weten wat er daadwerkelijk gebeurd is’.

Marion Koopmans ergert zich

Viroloog Ab Osterhaus noemde de uitspraken van de FBI-directeur ‘stemmingmakerij’. “Het is onverantwoordelijk als je als overheidsinstantie zegt bewijs te hebben. Kom er dan mee en laat het door deskundigen verifiëren,” zei hij.

Marion Koopmans ‘ergert’ zich aan de suggestie van de FBI dat corona is ontstaan in een lab. “Er wordt al drie jaar lang gesuggereerd dat er bewijs is, maar dat wordt niet gedeeld. Als je dingen geheim houdt, dan kunnen wij geen serieuze afweging maken,” zei ze in het radioprogramma Sven op 1.

4.8 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
1 jaar geleden

Het is gewoon de griep.

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
1 jaar geleden

We zijn geen complotdenkers, maar alles wat Rutte en zijn rovers zeggen geloven we niet en dan ga je zoeken hoe het wel zit. Gewoon je verstand gebruiken, het is niet zo moeilijk.

René van Marrewijk
René van Marrewijk
1 jaar geleden

Kijk dan maar eens wat Pierre Capel erover te zeggen heeft op YouTube. Het is zo klaar als een klontje….

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

`Rutte, Kaag, Grapperhaus, de Jonge, Bruls, Koopmans, Osterhaus, van Ranst, Fauci en vele anderen horen achter een vergeetmuurtje te zitten

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x