Buitenland

Thaise politie verwijdert dranghekken uit solidariteit met betogers

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een onverwacht tafereel in Thailand verleden week. De oproerpolitie gaf zich over aan de betogers en verwijderde als teken van solidariteit de dranghekken.

Gisteren liet de Thaise premier Yingluck Shinawatra het parlement ontbinden in de hoop dat de belofte van nieuwe verkiezingen een einde maakt aan de aanhoudende protesten, die al weken duren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De premier zegt dat ze haar macht heeft teruggegeven aan het volk. Dat mag nu beslissen hoe het verder moet. Wel weigert ze haar functie af te staan voor de vervroegde verkiezingen.

Thaise politie verwijdert dranghekken in solidariteit met betogers

Tegenstanders van Shinawatra noemen haar een marionet en zeggen dat haar broer Thaksin, die is veroordeeld wegens corruptie en de macht moest afstaan, feitelijk nog steeds de dienst uitmaakt in Thailand.

Het was voor velen een verrassing om te zien dat de agenten hun helm en schild neerlegden. Er wordt gesproken van ‘een keerpunt’ en ‘een verschuiving van de politieke macht’. Zou zoiets in Europa of de Verenigde Staten kunnen gebeuren?

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nature
nature
10 jaren geleden

Het mooiste wat er is.

jeseah
jeseah
10 jaren geleden

Sterker nog, dit is overal al aan het gebeuren.
Dat de main stream er weinig aandacht aan schenkt is omdat het de huidige “machtselite” nog zwakker neerzet, het brengt ons namelijk tot de kern van hun “vermeende” macht, ze zijn afhankelijk van slaafse volgers die hun opdrachten zonder nadenken uitvoeren.
Er beginnen echter steeds meer mensen te komen die anderen tot nadenken aanzetten, door dat wat de msm verzwijgt naar buiten te brengen, opdat mensen bewust worden van hun keuzemogelijkheden, dat ze wel degelijk een keuze hebben: zelf nadenken!
Zelf te besluiten om een opdracht uit te voeren, zelf te kiezen welk doel te dienen.
De huidige crisis is enkel een openbaring van een probleem dat lange tijd ontkent is of genegeerd wordt: onze zogenaamde leiders creëren enkel volgelingen, terwijl ware leiders meer leiders creëren.
En een leider, die zit in iedereen 🙂

kengai
kengai
10 jaren geleden

Hopelijk gaan de Nederlandse militairen ook niet naar Mali, dat ze gewoon weigeren.
Duisternis verdrijf je niet met duisternis, maar met licht.
Haat verdrijf je niet met haat, maar met liefde.

kim
kim
10 jaren geleden

Wat ik me dan afvraag; is het echt een spontane reactie/actie van de politie of is het geregiseerd van ‘bovenaf’? Ook is er geen verdere inkijk of álle departementen het werk neergelegd hebben o.i.d om aan te geven dat ze solidair zijn .Dit laat wel zien dat de macht (als men het wilt) aan het volk is/kan zijn en niet aan een handjevol wanbeleid-‘leiders’.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x