Buitenland

Thaise politie verwijdert dranghekken uit solidariteit met betogers

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een onverwacht tafereel in Thailand verleden week. De oproerpolitie gaf zich over aan de betogers en verwijderde als teken van solidariteit de dranghekken.

Gisteren liet de Thaise premier Yingluck Shinawatra het parlement ontbinden in de hoop dat de belofte van nieuwe verkiezingen een einde maakt aan de aanhoudende protesten, die al weken duren.

De premier zegt dat ze haar macht heeft teruggegeven aan het volk. Dat mag nu beslissen hoe het verder moet. Wel weigert ze haar functie af te staan voor de vervroegde verkiezingen.

Thaise politie verwijdert dranghekken in solidariteit met betogers

Tegenstanders van Shinawatra noemen haar een marionet en zeggen dat haar broer Thaksin, die is veroordeeld wegens corruptie en de macht moest afstaan, feitelijk nog steeds de dienst uitmaakt in Thailand.

Het was voor velen een verrassing om te zien dat de agenten hun helm en schild neerlegden. Er wordt gesproken van ‘een keerpunt’ en ‘een verschuiving van de politieke macht’. Zou zoiets in Europa of de Verenigde Staten kunnen gebeuren?

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nature
nature
8 jaren geleden

Het mooiste wat er is.

jeseah
jeseah
8 jaren geleden

Sterker nog, dit is overal al aan het gebeuren.
Dat de main stream er weinig aandacht aan schenkt is omdat het de huidige “machtselite” nog zwakker neerzet, het brengt ons namelijk tot de kern van hun “vermeende” macht, ze zijn afhankelijk van slaafse volgers die hun opdrachten zonder nadenken uitvoeren.
Er beginnen echter steeds meer mensen te komen die anderen tot nadenken aanzetten, door dat wat de msm verzwijgt naar buiten te brengen, opdat mensen bewust worden van hun keuzemogelijkheden, dat ze wel degelijk een keuze hebben: zelf nadenken!
Zelf te besluiten om een opdracht uit te voeren, zelf te kiezen welk doel te dienen.
De huidige crisis is enkel een openbaring van een probleem dat lange tijd ontkent is of genegeerd wordt: onze zogenaamde leiders creëren enkel volgelingen, terwijl ware leiders meer leiders creëren.
En een leider, die zit in iedereen 🙂

kengai
kengai
8 jaren geleden

Hopelijk gaan de Nederlandse militairen ook niet naar Mali, dat ze gewoon weigeren.
Duisternis verdrijf je niet met duisternis, maar met licht.
Haat verdrijf je niet met haat, maar met liefde.

kim
kim
8 jaren geleden

Wat ik me dan afvraag; is het echt een spontane reactie/actie van de politie of is het geregiseerd van ‘bovenaf’? Ook is er geen verdere inkijk of álle departementen het werk neergelegd hebben o.i.d om aan te geven dat ze solidair zijn .Dit laat wel zien dat de macht (als men het wilt) aan het volk is/kan zijn en niet aan een handjevol wanbeleid-‘leiders’.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x