Homepagina » Archeologie » Ligt er een verloren stad onder het ijs van Antarctica?
Ligt er een verloren stad onder het ijs van Antarctica?

Ligt er een verloren stad onder het ijs van Antarctica?

Sommigen beweren dat onder het ijs van Antarctica mogelijk een verborgen stad kan worden gevonden. Dat schrijft nieuwssite News.com.au.

Er doen al jaren geruchten de ronde over een verborgen stad. Complottheoretici en zelfs sommige wetenschappers claimen dat het weleens zou kunnen gaan om Atlantis.

Volgens een theorie was Antarctica zo’n 12.000 jaar geleden ijsvrij en leefde er een oude beschaving.

Piri Reis-kaart

Die beschaving zou Atlantis hebben gebouwd, een mythische stad waarover de Griekse filosoof Plato al in 360 voor Christus schreef.

Er wordt de laatste jaren druk gespeculeerd over de locatie van de legendarische stad. Sommigen geloven dat de stad zich bij het Griekse eiland Santorini bevindt.

Op de Piri Reis-kaart uit 1513 is de kust van Antarctica al te zien, honderden jaren voordat het continent officieel werd ontdekt.

Piramide

Eerder dit jaar zouden op foto’s van de NASA sporen van een menselijke nederzetting onder het ijs zijn gevonden.

Er wordt gezegd dat op de foto’s van de Operation IceBridge-missie een stad is te zien. Eerder claimden sommigen op Google Earth een piramide te hebben ontdekt op Antarctica.

Begin dit jaar dook er een filmpje op dat volgens complottheoretici was gemaakt in de verloren stad.

Vermist

De beelden zouden zijn gemaakt door een cameraploeg uit Californië die sinds 2002 wordt vermist.

Archeoloog Jonathan Gray claimde dat de Amerikaanse overheid probeert te voorkomen dat het filmpje wordt verspreid.

Hitler

Diverse websites claimen zelfs dat Hitler al op de hoogte was van het bestaan van de stad en er een geheime nazi-basis van maakte.

Deze basis zou ‘Basis 22 of Nieuw-Berlijn’ zijn genoemd en naast nazi’s ook de Illuminati hebben gehuisvest.

In oktober werden nog resten van een nazi-basis gevonden in het Noordpoolgebied.

[News.com.au]


Vond je dit waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Niemand komt erop dat Admiral Richard Byrd daar geweest is met een expeditieteam van maar liefst 5000 man in de jaren 40 en 50..?
  Hij had het “beloofde land” toen al ontdekt.
  Byrd heeft toen een stuk land ontdekt dat zo groot is als Amerika zelf. Het interview uit de jaren 50 staat overal op Youtube en is uiteraard in zwart/wit te zien.

  De zuidpool is overigens een grote ijsmuur van 60 tot 100 meter hoog waarin de oceaan ligt. De ijsmuur is rondom ons en de aarde is daarom gewoon plat. Antarctica bestaat dus niet. Captain Cook heeft zelfs met zijn boot rond deze ijsmuur gevaren en geen enkele ingang kunnen vinden. Dat toont al aan dat geheel om ons heen is opgebouwd. Er is dus geen spinnende bol met een zuidpool onderop de bol wat we Antarctica noemen. het is het grootste geheim dat de aarde gewoon plat is en geen spinnende bol. Zoek het zelf allemaal maar op en je komt erachter.

  7 likes
  • Wat een complete, uit de duim gezogen onzin weer…

   25 likes
   • Je moet eens stoppen met mensen in de globe leugen te blijven laten geloven anders dan neem je vrienden maar mee en neem het tegen mij op.
    Laat nu maar eens zien wat voor een held je bent en ik kan niet wachten om te zien wat voor gezicht bij jou hoort!!!
    Mag jij het televisie programma regelen .
    De wereld draait door zou een goede zijn.
    Wel niet voor je beurt praten, kom maar op Rob , Roy en henk001.

    3 likes
    • -Als volgens de FES zon en maan ongeveer op 4800km hoogte boven het aardoppervlak hangen, waarom laat een simpele driehoeksmeting zien dat deze afstand overduidelijk niet klopt…
     -Als zon en maan beiden schijven zijn met een doorsnede van ongeveer 51km, waarom gedragen zij zich dan niet optisch gezien als een frisbee…
     -Als ik bijv. de evenaar volg van stad naar stad in een meetbare rechte lijn, waarom kom ik dan precies op het goede punt uit, en waarom zit ik op een platte aarde verkeerd…
     – Waarom kloppen op een platte aarde afstanden en richtingen naar andere steden, landen en continenten niet meer, en worden deze fouten naar het zuiden gaand steeds groter…
     – Waarom meet ik op het zuidelijk halfrond wél een magnetisch zuiden…

     14 likes
    • Ik zou graag een essentieel natuurkundig bewijs zien dat de aarde plat is. In de scheepsbouw hebben schepen langer dan 500 mtr al te maken met een kromming, hoe kan dit als de aarde plat is.Schepen die ongeacht tijdstip, stukje bij beetje aan de horizon verschijnen, dit zijn twee bewijzen dat de aarde een bol is of in ieder geval een ronding heeft.
     Dus gaarne gelijkwaardige bewijzen dat de aarde plat is;geen kritiek, maar ik ben gewoon benieuwd voor eigen gedachte hierover.

     7 likes
    • Hee wat leuk, een platte-aardediscussie. Ik heb ook een paar vragen:
     – Waarom zijn alle andere hemellichamen wel bollen (zie bv het wassen van de maan of – zeg – alle foto’s van de Zon)?
     – Waarom zie je een ander deel van de sterrenhemel op het Zuidelijk Halfrond? (Persoonlijke ervaring)
     – Hoe werkt een magnetisch veld als de Aarde plat is?
     – Hoe werkt de zwaartekracht als de Aarde plat is?
     – Hoe verklaar je seizoenen met een platte Aarde?
     – Hoe verklaar je getijden met een platte Aarde?
     Ik heb nog veel meer vragen, maar ik wacht eerst uw antwoorden af.

     11 likes
     • *ik kon niet op het betreffende bericht antwoorden*
      -V-, ik wéét dat de maan een bol is. Pak maar een willekeurige bal, en draai er een lichtbron omheen. De schaduw komt precies overeen met dat wat je ziet bij de maan. Bij een plat object krijg je die schaduwen gewoonweg niet.
      Als het magnetisch veld van de Aarde overeenkomt met de conus van een speaker, zou het bij het centrum (de Noordpool in dit geval) enorm veel sterker moeten zijn dan elders. Dat is niet het geval. En, er is dan geen magnetische zuidpool, hoewel die op Aarde wel bestaat (https://en.wikipedia.org/wiki/South_Magnetic_Pole) en uitvoerig is vastgelegd. Die vlieger gaat dus ook niet op.
      De zwaartekracht een verzinsel? Drijfkracht en dichtheid in een wat moeilijker (en overigens fout gespeld) jasje? Hier kan ik echt helemaal niks mee.
      De getijden heb ik opgezocht en ik vond hier een (voor mij) heldere uitleg: http://www.lhup.edu/~dsimanek/scenario/tides.htm
      Het wordt dus niet logisch weerlegd, maar juist bevestigd.

      Er is een groot verschil tussen geloven en weten. Ik geloof een hoop dingen, zoals dat de planeet Neptunus bestaat (heb ‘m zelf nooit gezien) en dat materie is opgebouwd uit atomen (idem), maar weten is een ander verhaal. Een platte-aardediscussie is leuk omdat je jezelf weer even op scherp zet, en zaken in twijfel trekt die je je hele leven lang hebt geloofd. Maar daar houdt mijn positiviteit dan ook wel op. Ik heb een enorme moeite om die hele theorie serieus te nemen, omdat het compleet achterlijk is.
      Kijk, wij staan op de schouders van reuzen. Duizenden jaren lang hebben hele slimme mensen de wereld stukje bij beetje verklaard, en daar is de huidige wetenschap uit voortgekomen. Als al die kennis volgens u verkeerd is, dan hoor ik dat graag, maar dan moet u wel met een behoorlijke lading overtuigende argumenten komen. En, zoals u misschien zelf al vermoedt, daar slaagt u vooralsnog absoluut niet in.

      6 likes
     • Sathos toch, hoe weet je dat deze hemellichamen die gewoon lichten in de lucht zijn dat het bollen zijn ? Speculatie is wat het is . Je bedoeld op zijn kop ? Plak een cirkel op het plafon en kijk van de ene kant van de kamer , is het omgedraaide . Is al zoveel keer behandeld , wel wat bestuderen anders blijf je herhalen wat je geleerd hebt dat is fout ..
      Magnetisch veld als de aarde plat is , zelfde als de conus van een speaker met het noorden in het midden.
      Zwaartekracht is geen wet maar een verzinsel dat zogenaamd het water aan de onderkant van de bol op zijn plek houd . ONZIN IS DIT , boyensy en Densiteit .
      De getijden , zoek dit zelf op je hoeft het maar in te typen en het wordt logisch weerlegt .
      Debiel gewoon om te denken dat je met meer dan 1600 km per uur ronddraait en je voelt er niets van.
      Ik zie wel dat je met dezelfde hersenen redeneert die verkeerd geprogrammeerd zijn van kinds af aan. begin hier maar eens mee dan wordt je vanzelf wakker .
      https://www.amazon.com/The-Greatest-Lie-Earth-Moving/dp/1943056013

      0 likes
    • Kom op -V-, of zijn de opmerkingen te moeilijk…

     8 likes
     • Nog steeds geen antwoord op mijn opmerkingen op “15 december 2016 07:28 at 07:28”. Blijkbaar tóch te moeilijk voor je…

      5 likes
     • Dat er geen curvature te zien zou zijn is een misvatting, voorbeeld:
      Als vanaf punt x gezien de zon zijn hoogste stand heeft gehaald, kan men op punt y de lengte van de schaduw meten vanaf een willekeurige structuur. Punt y kan overigens bestaan uit meerdere willekeurige punten, gelegen op willekeurige afstanden tot zelfs duizenden kilometers. Aangezien platlanders uitgaan van een platte aarde, kan men dus uitrekenen welke lengte de schaduw moet hebben op alle y punten, in relatie tot de hoogte van de structuur en de af(stand) tot de zon. Wedden dat er een andere uitslag komt, die aantoont dat er wel degelijk een kromming is…

      4 likes
     • Ja Rob doe maar lekker dom joh terwijl het bedrog van Nasa overal te zien is ga je gewoon verder met trollen.
      Gewoon geen curvature te vinden en afstanden te zien van 60 tot 100 mile en nog beginnen ze over schepen die achter de horizon verdwijnen. Te simpel voor woorden en te geconditioneerd om voor zichzelf te denken.
      Hoe kan dit jongens als de curvature 8 inch x de afstand in het kwadraat is ? .
      Ik zeg al kom maar op in een programma dat ik jullie voor me heb. Schijterds kom maar op !!
      Vind eerst de Curvature nu maar want daar gaan jullie trollen meteen op nat . Of moet ik nog uitleggen dat een bol die heeft en een plat vlak niet , pfff..

      1 likes
   • @Robje.
    in plaats van je struisvogelpolitiek ten toon te spreiden en anderen, die wél de moeite doen om feiten te achterhalen, zonder tegenargumenten af te doen als onzin…
    Zoek eens op Operation Highjump.
    En vraag je eens af:

    Waarom zie jij vanaf de aarde allerlei sterren, maar zijn de foto’s van NASA rondom de aarde altijd pikzwart? (bewerkt?)

    Dat NASA foto’s bewerkt is al lang en breed bekend.
    http://www.themarsrecords.com/wp/the-mars-records/nasa-altering-true-colors-pictures-mars/

    Het feit is dat de mainstream media niet is geworden dan de gepropageerde spreekbuis van de regeringen en dat de informatie door het internet beschikbaar is gekomen voor iedereen! Waarom ga je zelf niet op zoek? Doe eens moeite en kom met argumenten. Een verschil van inzicht is niets mis mee. Maar zónder tegenargumenten iets af te doen als onzin, omdat jij het misschien zo hebt geleerd volgens het indoctrinatie eeeeh educatieve systeem getuigt nu niet bepaald van intelligentie.

    10 likes
  • “het is het grootste geheim dat de aarde gewoon plat is en geen spinnende bol.”

   wat een gel*l

   18 likes
   • Geef me 1 bewijs dat we op een globe leven .
    Toch niet te veel gevraagd dacht ik.

    Ja we worden belazerd en niet zo,n beetje ook.

    Dit alleen zou je al aan het denken moeten zetten en dan voel je dat er iets verschrikkelijk mis is met onze wereld.
    Gelukkig dat de waarheid altijd blijft staan en het is niet te stoppen.

    Shuttle Challenger:Flat Earth Misdirection
    https://www.youtube.com/watch?v=-4PBgq8PfPQ

    1 likes
  • @ Caro;
   Ik kan me daar ook zo boos over maken.
   hoe achterlijk moet je wel niet zijn om niet in te willen zien dat de aarde zo plat is als een pannenkoek.
   Er is op het uiterst betrouwbare youtube meer dan genoeg bewijs te vinden.
   De elites van deze wereld houden het plebs nu al eeuwen voor de gek met onzin over een draaiende bal om een al even ronde zon.
   Beste Caro, gelukkig zijn wij wel wakker en zien we de echte werkelijkheid 😉

   5 likes
 2. Zo heeft Antarctica denk de meeste geheimen van onze planeet. Er gebeurd en is daar zo veel!

  2 likes
  • l, zeker geen bewijs.

   Op Antarctica gebeurt meer in één week tijd dan in al de andere continenten samen op een heel jaar. Dat is een feit.

   2 likes
   • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt

    Wat dan zoal?

    13 likes
    • Wel eens Happy Feet gezien?

     17 likes
    • In de jaren ’30 heeft Duitsland een expeditie naar Antarctica gestuurd. Er is een gebied geclaimd dat Neu-Schwabenland wordt genoemd en de mythe wil dat de Duitsers aan het einde van W.O.II de meest geheime projecten hebben verborgen in dit gebied.

     In februari 1947 is de Amerikaanse admiraal Byrd onder het mom van een weerexpeditie naar dit gebied getrokken, tezamen met 18 kruisers, een vliegdekschip en ongeveer 5000 mariniers.
     Binnen 3 maanden moesten ze echter onverrichterzake en met de staart tussen de benen afdruipen. De Amerikanen hadden 70% van hun materieel verloren.

     In tegenstelling tot wat de media ons wil doen laten geloven, IS DAT GEBIED VAN ANTARCTICA IJSVRIJ!!!
     https://www.youtube.com/watch?v=0x40A0sBL34

     Wát de Amerikanen daar aantroffen en óf de Duitsers daar inderdaad de crème de la crème van hun technologie naar toe hebben gebracht wordt (angstvallig?) verborgen gehouden en er is zeer weinig over bekend. En wát er over bekend is wordt stante pede afgedaan als “broodje aap verhaal” en “complottheorie”.

     Het feit is dat operatie Highjump een fiasco is geweest en het waarom is tot op de dag van vandaag onbekend. Het feit is dat het zou kúnnen zijn dat de VRIL en de Haunebu projecten zijn voortgezet op dat continent. Lees deze verklaring maar eens.

     The thing shot vertically out of the water at tremendous velocity, as though pursued by the devil, and flew between the masts [of the ship] at such a high speed that the radio antenna oscillated back and forth in its turbulence. An aircraft [Martin flying-boat] from the Currituck that took off just a few moments later was struck with an unknown type of ray from the object, and almost instantly crashed into the sea near our vessel…. About ten miles away, the torpedo-boat Maddox burst into flames and began to sink… Having personally witnessed this attack by the object that flew out of the sea, all I can say is, it was frightening.”[Our Real “War of the Worlds”]

     http://exopolitics.org/did-us-navy-battle-ufos-protecting-nazi-antarctic-sanctuary-in-1947/

     3 likes
 3. Ik lees weer de reacties.. de eerste. Muur op Antarctica yada..yada.. binnenzee.. yadayada.. want de aarde is plat.

  Trek de stekker maar uit de website. Wetenschap is verloren, dit gaat hem helemaal niet meer worden. Teveel randdebielen online vandaag de dag. We zitten over een artikel te lezen wat spreekt van satalietbeelden, reageerder gaat daarop in en komt hiermee. Oprecht, en redactie laat het tegengeluid nu eens een keer staan aub, ik verzoek iedereen hIer zich te beperken tot het artikel of gewoon tot wetenschap. Begin je over de platte aarde, de bijbel of nog erger, ga dan ergens anders heen joh. Dit was voorheen en is nog steeds een de enigste sites waar je eerlijk kon discussieren over grenswetenschappen, ik ben het zat om terug te zijn in de 16e eeuw tussen de plataardedenkers en de Bijbelaars. Gaat. Gewoon. Weg. Alstublieft

  Ot: ja geweldig man. Antarctica. Altijd mooi. Helaas helemaal verziekt door verwerpelijke reacties hier

  15 likes
 4. PO (de cirkel, het centrum) -SIDONYS. De oude naam van het centrum van (de tijd van) Atlantis.
  SID ON YS…. Zie je het staan?
  Als een Amerikaan het woord voor “stad” uitspreekt zegt hij nog steeds: “Siddy”… een toevalligheidje?
  Ik denk van niet.

  6 likes
 5. Men vindt overal oude en verlaten steden, zoals op de bodem van de Noordzee en ook de zwarte zee. Dus, waarom ook niet in Antarctica. Het is verbazingwekkend hoe rigide mensen zijn in hun oordeel en het is dus feitelijk bewezen (houding mensen) hoe weinig we van onze eigen geschiedenis wat afweten.

  12 likes
 6. nu nog een linkje naar operatie High Jump, de “belevenissen van admiraal Byrd, een ritje met een UFO, voorzien van het duitse kruis en de cirkel is rond …

  1 likes
 7. En dan hadden we ook nog pas geleden John Kerry die het continent bezocht, en geruchten dat ook Obama er heen was gevlogen. Is er iets aan de hand daar?
  http://mysteriousuniverse.org/2016/11/wikileaks-photos-john-kerry-visit-and-ufos-in-antarctica/

  1 likes
 8. Eerder dit jaar zouden op foto’s van de NASA sporen van een menselijke nederzetting onder het ijs zijn gevonden. Er wordt gezegd dat op de foto’s van de Operation IceBridge-missie een stad is te zien. Begin dit jaar dook er een filmpje op dat volgens complottheoretici was gemaakt in de verloren stad.

  Weet iemand waar ik die foto ‘s en dat filmpje kan vinden??

  Alvast bedankt.

  1 likes
 9. Het lijkt wel een prijskamp om het méést onnozele verhaal te spuien.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

merkel

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de ...