Homepagina » Buitenland » Grote Reset is in ‘full swing’ en lijkt ‘onomkeerbaar’, waarschuwt Reformatorisch Dagblad
grote reset
Foto: Klaus Schwab (Foundations World Economic Forum CC BY 2.0)

Grote Reset is in ‘full swing’ en lijkt ‘onomkeerbaar’, waarschuwt Reformatorisch Dagblad

De Grote Reset is al in volle gang en lijkt onomkeerbaar, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Dat komt volgens de krant vooral omdat we te maken hebben met onbeheersbare ontwikkelingen en met mondiaal kuddegedrag.

Er zijn een aantal ontwikkelingen die erop wijzen dat de Grote Reset al in volle gang is. Ten eerste zijn grote techbedrijven, met miljarden gebruikers, uitgegroeid tot nieuwe wereldmachten. Zij bepalen door middel van censuur wat wij wel en niet mogen weten.

Zeer discutabel

Daarnaast is er sprake van een financiële ‘reset’. Er wordt heel veel geld in de economie gepompt en de rente wordt zeer laag gehouden. Het risico bestaat dat de bubbels op den duur uiteenspatten. Ten derde trekt de overheid steeds meer macht naar zich toe. Denk bijvoorbeeld aan het vaccinatiepaspoort waarmee je kunt worden uitgesloten van bepaalde activiteiten.

De krant noemt tot slot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel SDG’s genoemd, die een soort blauwdruk van de Grote Reset zijn. Geestelijk vader Klaus Schwab wil dat niet alleen landen, maar ook multinationals, actiegroepen en organisaties als de Gates Foundation meedoen, met als gevolg dat natiestaten nog verder verzwakken.

Volgens het Reformatorisch Dagblad overschatten mensen als Schwab de maakbaarheid van de wereld schromelijk en is de analyse die aan hun ideeën ten grondslag ligt ‘zeer discutabel’.

Route 2030: hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?

Over die SDG’s gesproken: woensdagochtend wordt in Den Haag een interactieve bijeenkomst georganiseerd waarin wordt ingegaan op de vraag hoe we kunnen versnellen om de SDG’s te behalen. Het gaat kennelijk nog niet snel genoeg.

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken hoe het ervoor staat met de uitvoering van de SDG’s in en door Nederland en hoe we met elkaar en met de overheid kunnen versnellen om de doelen in 2030 te behalen.

Kim Putters zal uitleggen hoe de SDG’s een rol spelen in de advisering van de overheid door het Sociaal en Cultureel Planbureau. De invloedrijkste Nederlander zei recentelijk in de Volkskrant: “We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij.” Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis.

Er zijn vier Kamerleden aanwezig bij de bijeenkomst: Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren, Joris Thijssen (PvdA), Raoul Boucke (D66) en Ruben Brekelmans (VVD). De PvdA heeft aangegeven de ideeën van Schwab te onderschrijven. Datzelfde geldt voor D66 en de VVD.

4.4 49 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Meisje met het rode haar
Meisje met het rode haar
6 maanden geleden

De Christenen worden ook wakker. Nog meer wappies erbij.

Jammer is wel dat het CDA nog lustig met de obscurantisten meewerkt en hun marxistische agenda uitvoert.

mario8282
mario8282
6 maanden geleden

The Big REJECT!!!

Annette
Annette
6 maanden geleden

O my God, ik voel de koude rillingen over mijn rug lopen, als ik deze berichten allemaal lees. Ik ben het trouwens niet eens met wat het Reformatorisch Dagblad schrijft over het mondiale kuddegedrag. Natuurlijk zijn er veel te veel schapen, maar er zijn toch echt wel veel mensen, die behoorlijk tegenstand bieden.
Denk alleen maar aan de enorme demonstraties, die al wekenlang wereldwijd worden gehouden. Ook op kleine schaal wordt er gedemonstreerd tegen de plannen, die allemaal in die zieke geesten wordt ontwikkeld.
Morgenavond gaan mijn man en ik weer meelopen met de fakkeltocht hier in de gemeente Hoorn. Het zijn dan zeker geen duizenden mensen, maar iedere week komen er meer bij. De mensen worden langzaamaan wakker.
Wij zullen met zoveel mogelijk mensen moeten proberen die “full swing” tot stilstand te brengen.
O ja, vandaag heb ik 400 flyers ontvangen van “keuzevrijbijmij”. Die ga ik morgen uitdelen. Het zijn misschien maar kleine prikstootjes, maar het voelt goed om toch wat meer te doen dan mijn frustraties op het toetsenbord af te reageren.

Waldemar
Waldemar
6 maanden geleden

Schwab.
Donderstraal op met je kat naar de HEL.
Ga daar maar met je NWO en WEF spelen voor je meester👹👹

x

Check Also

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

bezittingen

Business Class laat filmpje zien over Klaus Schwab en Great Reset: hebben we in 2030 geen bezittingen meer?

Harry Mens sprak zondag in het tv-programma ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

121
0
We lezen graag je reactie!x