Homepagina » Gezondheid » Tientallen Syrische kinderen gestorven door vaccin tegen mazelen
Tientallen Syrische kinderen gestorven door vaccin tegen mazelen

Tientallen Syrische kinderen gestorven door vaccin tegen mazelen

Tenminste 36 Syrische kinderen uit de provincie Idlib zijn met ondraaglijke pijn om het leven gekomen nadat ze werden ingeënt tegen mazelen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar vaccinatieprogramma met onmiddellijke ingang stopgezet en bloedmonsters naar Turkije gestuurd. Dat meldt de Britse Daily Telegraph.

In het noorden van Syrië kregen tientallen kinderen de afgelopen dagen een prik tegen de mazelen. Voor tenminste 36 kinderen was het vaccin fataal. Nadat ze ingeënt waren, kregen ze vreselijk veel pijn en overleden ze. Nog eens 50 kinderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht met vergiftigingsverschijnselen. Na de vaccinatie vertraagde het hartritme van de kinderen en kregen ze een blauwe kleur.

Tientallen Syrische kinderen gestorven door vaccin tegen mazelen

Een Syrisch meisje wordt in een vluchtelingenkamp in Libanon gevaccineerd (AFP)

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar er doen intussen al heel wat complottheorieën de ronde. Zo wordt gesuggereerd dat de vaccins zijn vergiftigd. Ook wordt geroepen dat regeringstroepen doelbewust de vaccins hebben gesaboteerd om de positie van de rebellen in het gebied te ondermijnen en chaos te creëren of dat het een tactiek is om de bevolking uit te dunnen. De kinderrechtenorganisatie Save The Children zei erg geschokt te zijn. De lokale autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek ingesteld.

Ouders van overleden kinderen vinden dat rebellenleiders nalatig zijn geweest door de vaccins niet goed te bewaren of vaccins te gebruiken die over datum waren. De leiders van de rebellen wijzen er op hun beurt op dat de vaccins afkomstig waren van UNICEF en de WHO en via de Turkse overheid in Syrië zijn aanbeland.

Minister van Volksgezondheid Adnan Hazouri heeft gezegd ontslag te zullen nemen als de beschuldigingen van nalatigheid kloppen, maar hij wijst erop dat de ziekteverschijnselen bij de kinderen doen denken aan cyanidevergiftiging.

[Nieuwsblad]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Als mijn kinderen heden ten dage ter wereld zouden komen zou ik ze behoeden voor de huidige zwaar giftige vaccins. Ze hebben nota bene een wet in het leven geroepen dat men niet meer verplicht is tegenover het volk, net zoals een eenvoudig voedingsmiddel uit de supermarkt, om te vermelden wat voor stoffen zich precies bevinden in het vaccin, iets wat ze rechtstreeks in je lichaam spuiten met alle onomkeerbare gevolgen van dien. Te gek voor worden maar ze hebben volledige vrijstelling zich te verantwoorden voor iets wat ze rechtstreeks in je lijf spuiten. En bijna geen mens die een kik geeft op een handvol streng religieuzen een paar duizend mensen met andere motieven na, op een bevolking van 17 miljoen.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Zijn dit niet de Telegraaf fabels waar we nu in mee gaan??

frans
frans
7 jaren geleden

stop inenten. ook hier is het de bedoeling dat je er levenslang ziek van wordt, ziek in allerlei opzichten.

Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een fout als deze maakt is het genoeg als de verantwoordelijke persoon in kwestie zijn ontslag neemt, als anderen dit zouden doen is het moord..!!

x

Check Also

noack

‘Klokkenluider Andreas Noack vermoord na onthullingen over grafeenoxide in coronaprik’

De politie deed vorig jaar november een ...

vanden bossche

Vaccinexpert Vanden Bossche waarschuwt: Zo gevaarlijk zijn kinder- en boostervaccins!

Viroloog Geert Vanden Bossche, voorheen werkzaam voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x