Het Complot

Palestijnse president Abbas: “Complot nazi’s en zionisten tijdens WOII”

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft in 1982 een proefschrift geschreven waarin hij stelt dat de zionistische beweging in het geheim heeft samengewerkt met de nazi’s en zelfs de genocide van de Europese Joden voor zijn eigen doeleinden zou hebben ondersteund. Dat meldt de Israëlische nieuwssite Ynet.

In 2011 schreef hij op basis van dit proefschrift het boek ‘De andere kant: De geheime relatie tussen nazi’s en zionisten’. Mensen die het boek willen kopen kunnen het alleen in het Arabisch lezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De zionistische beweging gaf geen enkele ondersteuning aan de slachtoffers van de nazi’s,” schrijft Abbas in zijn boek, waar de president momenteel reclame voor maakt op zijn officiële website. “De zionistische beweging hield informatie geheim, die haar van achter de gettomuren en uit de concentratiekampen bereikte.”

De leiders van de zionistische beweging hebben zich volgens Abbas in de Tweede Wereldoorlog verbonden met de leiders van de nazi’s omdat het zionisme in die tijd nog niet veel volgelingen had. “De Joden in Europa in het algemeen en de Joden in Oost-Europa in het bijzonder hebben het zionisme niet geaccepteerd en geloven er niet in,” schrijft hij.

Abbas beweert zelfs dat de zionistische beweging zou hebben geweigerd duizenden Joden voor de Holocaust te beschermen, om ‘het aantal slachtoffers op die manier te laten toenemen en na het einde van de oorlog uitkeringen te kunnen ontvangen’. In de ogen van de Palestijnse president zijn David Ben-Goerion, de eerste premier van Israël, en zijn opvolgers criminelen.

Palestijnse president Abbas: "Complot nazi's en zionisten tijdens WOII"
De oorspronkelijke cover van het boek

In het proefschrift, dat in 1984 in Jordanië werd gepubliceerd, stelt Abbas dat de zionisten de Joden als het ware hebben opgeofferd om later aanspraak te kunnen maken op een eigen vaderland.

Dr. Edy Cohen van de Bar-Ilanuniversiteit in Israël merkt op dat er grote verschillen zijn tussen de uitspraken van Abbas die in het Engels worden gepubliceerd en wat hij in het Arabisch laat verspreiden door de Palestijnse Autoriteit.

Vorig jaar verdedigde Abbas de stellingen in zijn boek tegenover de Libanese zender Al Mayadeen. Hij zei toen dat hij iedereen die de relatie tussen het zionisme en nazisme ontkent van het tegendeel wil overtuigen.

Over de Holocaust zei Abbas in een interview met de krant Haaretz: “Het is een onvergeeflijke misdaad tegen de Joodse natie, een misdaad tegen de menselijkheid, die de mensheid niet mag accepteren.”

[Israel Today]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Check maar eens op YT Hitler goes to Disneyland of de video;s van Mitchell E, Brooks over de Moorhall Studio’s

GS88
GS88
9 jaren geleden

Kijk es aan. Die Abbas heeft z’n oogkleppen op tijd afgedaan, mooi dat hij dingen ziet voor wat ze zijn! Kan rutte nog wat van leren 🙂

Van Eijk
Van Eijk
9 jaren geleden

Mooi artikel… Valt weinig tegen in te brengen.

Bataaf
Bataaf
9 jaren geleden

haavara verdrag.ookwel het transfer verdrag.
Augustus 1933.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement

De ‘eindoplossing’ van de Duitsers.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x