Homepagina » Buitenland » Topjournalist noemt Witte Helmen propaganda-organisatie. Waarom blijft Nederland hier miljoenen in pompen?
Topjournalist noemt Witte Helmen propaganda-organisatie. Waarom blijft Nederland hier miljoenen in pompen?

Topjournalist noemt Witte Helmen propaganda-organisatie. Waarom blijft Nederland hier miljoenen in pompen?

De btw op voedsel is pas geleden met 50 procent omhoog gegaan. De zorgpremies blijven stijgen. De energiebelasting gaat omhoog. De dividendbelasting voor buitenlandse beleggers wordt afgeschaft. En ondertussen gaan er vele miljoenen Nederlands belastinggeld naar het Syrische rebellengebied.

Met een bijdrage van 3,6 miljoen euro uit Nederland worden verkiezingen georganiseerd in oppositiegebieden in Syrië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken hield de aard van dit project tot nu toe steeds geheim.

Daarnaast heeft Nederland tot dusver ruim 11 miljoen euro bijgedragen aan de Witte Helmen, een organisatie die in het rebellengebied opereert.

Dezelfde kinderen

De gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh heeft nu in het RT-programma Going Underground gezegd dat deze groep een ‘propaganda-organisatie’ is.

“Veel te vaak hebben we dezelfde kinderen op foto’s gezien, jaar in jaar uit, iedere keer onder het stof,” zei hij.

Hij voegde toe dat de Witte Helmen activiteiten ondernemen die gericht zijn tegen Assad. Een dergelijke tactiek is ‘erg eenvoudig’ aangezien Assad door zo veel mensen ‘gehaat’ wordt.

Niet beschikte

Toen in 2013 een chemische aanval werd uitgevoerd in Syrië was bekend over welke chemische wapens Damascus beschikte.

Al snel werd duidelijk dat het Syrische leger niet beschikte over de stof die werd ingezet tijdens de aanval, aldus Hersh.

Hij wees op een ‘zeer belangrijk’ inlichtingenrapport dat in juni 2013 werd gepubliceerd door de Amerikaanse overheid.

Met geen woord

In het rapport stond dat de inlichtingengemeenschap ‘erg bezorgd’ was omdat Saudi-Arabië en Turkije chemicaliën leverden aan terreurgroep al-Nusra, waarmee sarin kon worden gemaakt.

“De overheid was op de hoogte van dit zeer belangrijke rapport,” zei Hersh, toevoegende dat de Syrische overheid de schuld kreeg, terwijl met geen woord werd gerept over al-Nusra.

Bekijk het interview hieronder in zijn geheel:

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dave
Dave
2 jaren geleden

Doodmoe word je van onze regering. Ze zijn er niet voor ons. Laat dat duidelijk zijn!! Maar wij zijn nog niet genoeg getergd om in opstand te komen. God weet wanneer wel. Eén ding is duidelijk zolang wij ons als schapen blijven gedragen zullen wij uitgewrongen worden. De VERANTWOORDING ligt BIJ ONS!!!

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Dave
2 jaren geleden

Tja beste,

Oproepen heb ik al veel te veel gedaan maar als we nu eens begonnen met het opzetten van netwerkjes, zodat er per provincie 1 clubje is waarvan de, ik noem hem/haar maar “voorzitter” o.i.d. contacten onderhoudt met de anderen en informatie vervolgens a.s.a.p. doorgeeft!!!

Maar nee, toch blijft liever iedereen een toetsenbordtijger terwijl men weet dat dit absoluut géén zoden aan de dijk zal zetten!!!

En wat ik zelf eigenlijk nog veel erger vind is het feit dat mensen op blogs die reageren, onderling vaak veel te veel twisten en elkaar het leven een beetje zuur proberen te maken in plaats van naar elkaar te luisteren.

Maar goed, dat is natuurlijk alleen maar hoe IK erover denk!!!

Gladiator

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Dave
2 jaren geleden

Onze elite/regering is gewoon corrupt tot op het bot. Dat is het juiste antwoord. Ondertussen wel naar andere landen wijzen en beschuldigen dat zij niet sporen, of hun zaken niet op orde hebben. Ja ja.

ECHTwakker!
ECHTwakker!
2 jaren geleden

Het is toch al te laat beste Gladiator, sites als deze worden nauwlettend in de gaten gehouden door het AIVD
en mensen zoals jij en ik zijn allang bekend bij hun. Stel dat je effectief iets wil gaan doen dan word je op allerlei manieren kapot gemaakt ! ik word liever niet van mijn bed geligt met de leugen dat ik een staats terrorist zou zijn of een “verward persoon” . Nee ik leef de hooguit paar jaar die wij suffe Nederlanders nog hebben zonder oorlog slavernij en grote armoede in de omstandigheden die we nu nog hebben, zwak ? nee beste kerel het is gewoon te laat. Ik heb genoeg geprobeerd mensen wakker te maken in mijn leefomgeving en dat lukt absoluut niet. Mensen gaan je vervelend vinden , een eng mannetje met veel negatief gezeur. Laat het maar komen zeg ik nu , men verdient het … 🙁

Gladiator
Gladiator
Reactie op  ECHTwakker!
2 jaren geleden

@ECHTwakker!,

Ik weet dat u gelijk heeft maar ik zal hier absoluut nooit aan toegeven.

De AIVD…….ik lach ermee, maar dat heeft misschien een andere reden. Lust ze in elk geval rauw en hoop dat ze dit dan maar eens lezen. We zullen zien!!

Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen en ook bedoel is dat WIJ, dus degenen die een beetje uit de zombieslaap zijn,elkaar proberen te helpen, bij te staan en in geval van nood, en dat zal er onherroepelijk komen, er voor elkaar zijn en eventueel elkaar opvangen of een VEILIG heenkomen kunnen bieden zonder dat daar verplichtingen of vergoedingen tegenover staan!!!

That’s it!!

Maar oké, indien niet dan moet iedereen het maar voor zichzelf bekijken, echter dan zal de kans vele malen gedecimeerd worden!!

Toch gegroet beste,

Gladiator

weg met ons
weg met ons
Reactie op  ECHTwakker!
2 jaren geleden

@ECHTwakker!

Wie wil jou om je mening, om de waarheid je iets aandoen? Rug recht en blijf jezelf trouw!

Vergeet niet dat een AIVD of what the hell meer er voor gangsterorganisaties zijn met leden die ook maar ‘gewoon’ bestaan in een stervelijk lijf en zich doodlopen bij prostituees en coke snuiven om het leven. Laten al die overheidsgangster ze zelf ervoor zorgen niet langer chantabel te zijn door netjes te leven en zich houden aan god en gebod.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Corr….overheidgangsters zelf ervoor zorgen…enz.

…Denk ook dat veel staatsdienaren uitgezocht worden niet alleen op intelligentie, maar ook op hun doortrapte leepheid.

Rory
Rory
2 jaren geleden

Jammer dat de bron Russia Today is. Want argument is dan dat het een staats gesponsord orgaan is en daardoor dus meteen Russische propaganda word genoemd.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Rory
2 jaren geleden

@Rory

Met één wezenlijk verschil, in het ‘vrije’ Westen bepalen de zionisten het nieuws en wat er zoal bij elkaar gefantaseerd en gelogen moet worden om de gekken verder naar de afgrond te kunnen delegeren.

Denk wel dat de zionisten zich vaak kostelijk vermaken nadat ze weer één of andere absurditeit hebben bedacht en wat idiote regels hebben bedacht waarmee de slaven zijn te onderdrukken of te sturen en de politiek en de slaven het ook nog braaf opvolgen. Mooi voorbeeld vind ik het verbieden van roken en dan vooral op straat (dit is een zio test om te zien hoe gestoord de slaven zijn en alles maar pikken), tussen de fabriek en de auto’s met hun uitstoot en giflozingen worden we one big happy slave family….Zijn de slaven het doodtrappen nog wel waard?

Rory
Rory
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

ik ben mij heel goed bewust van de westerse propaganda. Daarom zou ik het zo fijn hebben gevonden als een westers programma dit had gepubliceerd. Dat niet alle nieuwe organen mee gaan met de tij. Helaas zijn dat er natuurlijk maar enkele en die worden daarna meteen geroyeerd.

x

Check Also

intimidatie

Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x