Buitenland

Topjournalist noemt Witte Helmen propaganda-organisatie. Waarom blijft Nederland hier miljoenen in pompen?

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De btw op voedsel is pas geleden met 50 procent omhoog gegaan. De zorgpremies blijven stijgen. De energiebelasting gaat omhoog. De dividendbelasting voor buitenlandse beleggers wordt afgeschaft. En ondertussen gaan er vele miljoenen Nederlands belastinggeld naar het Syrische rebellengebied.

Met een bijdrage van 3,6 miljoen euro uit Nederland worden verkiezingen georganiseerd in oppositiegebieden in Syrië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken hield de aard van dit project tot nu toe steeds geheim.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Daarnaast heeft Nederland tot dusver ruim 11 miljoen euro bijgedragen aan de Witte Helmen, een organisatie die in het rebellengebied opereert.

Dezelfde kinderen

De gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh heeft nu in het RT-programma Going Underground gezegd dat deze groep een ‘propaganda-organisatie’ is.

“Veel te vaak hebben we dezelfde kinderen op foto’s gezien, jaar in jaar uit, iedere keer onder het stof,” zei hij.

Hij voegde toe dat de Witte Helmen activiteiten ondernemen die gericht zijn tegen Assad. Een dergelijke tactiek is ‘erg eenvoudig’ aangezien Assad door zo veel mensen ‘gehaat’ wordt.

Niet beschikte

Toen in 2013 een chemische aanval werd uitgevoerd in Syrië was bekend over welke chemische wapens Damascus beschikte.

Al snel werd duidelijk dat het Syrische leger niet beschikte over de stof die werd ingezet tijdens de aanval, aldus Hersh.

Hij wees op een ‘zeer belangrijk’ inlichtingenrapport dat in juni 2013 werd gepubliceerd door de Amerikaanse overheid.

Met geen woord

In het rapport stond dat de inlichtingengemeenschap ‘erg bezorgd’ was omdat Saudi-Arabië en Turkije chemicaliën leverden aan terreurgroep al-Nusra, waarmee sarin kon worden gemaakt.

“De overheid was op de hoogte van dit zeer belangrijke rapport,” zei Hersh, toevoegende dat de Syrische overheid de schuld kreeg, terwijl met geen woord werd gerept over al-Nusra.

Bekijk het interview hieronder in zijn geheel:

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dave
Dave
5 jaren geleden

Doodmoe word je van onze regering. Ze zijn er niet voor ons. Laat dat duidelijk zijn!! Maar wij zijn nog niet genoeg getergd om in opstand te komen. God weet wanneer wel. Eén ding is duidelijk zolang wij ons als schapen blijven gedragen zullen wij uitgewrongen worden. De VERANTWOORDING ligt BIJ ONS!!!

ECHTwakker!
ECHTwakker!
5 jaren geleden

Het is toch al te laat beste Gladiator, sites als deze worden nauwlettend in de gaten gehouden door het AIVD
en mensen zoals jij en ik zijn allang bekend bij hun. Stel dat je effectief iets wil gaan doen dan word je op allerlei manieren kapot gemaakt ! ik word liever niet van mijn bed geligt met de leugen dat ik een staats terrorist zou zijn of een “verward persoon” . Nee ik leef de hooguit paar jaar die wij suffe Nederlanders nog hebben zonder oorlog slavernij en grote armoede in de omstandigheden die we nu nog hebben, zwak ? nee beste kerel het is gewoon te laat. Ik heb genoeg geprobeerd mensen wakker te maken in mijn leefomgeving en dat lukt absoluut niet. Mensen gaan je vervelend vinden , een eng mannetje met veel negatief gezeur. Laat het maar komen zeg ik nu , men verdient het … 🙁

Rory
Rory
5 jaren geleden

Jammer dat de bron Russia Today is. Want argument is dan dat het een staats gesponsord orgaan is en daardoor dus meteen Russische propaganda word genoemd.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x