Binnenland

Trendwatcher luidt noodklok over ‘slachting in bejaardentehuizen’, waar bijna iedereen geprikt is

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niemand kijkt naar de slachting in de bejaardentehuizen, zei trendwatcher Lieke Lamb in WNL op Zaterdag. Vooral ouderen worden ziek en momenteel houdt corona ook weer flink huis onder juist deze groep.

Lamb is dan ook verbaasd over de huidige maatregelen die nu getroffen worden om de verspreiding van het virus in te dammen. “De aandacht gaat nu te veel uit naar mensen die niet ziek worden van het coronavirus,” zei ze.

Er overlijden evenveel mensen als vorig jaar

Data-analist Daniël van der Tuin dook in de cijfers die betrekking hebben op Wlz-gebruikers (Wet langdurige zorg) en deed enkele opvallende ontdekkingen: het aantal positieve coronatesten explodeert. Daarnaast is het aantal coronadoden gekelderd, terwijl de totale sterfte even hoog is als de piek van de tweede golf.

“Er overlijden dus evenveel mensen als vorig jaar,” licht Van der Tuin toe. Dat terwijl er 70 procent minder coronadoden zijn onder 75-plussers dan vorig jaar.

Ook na de derde prik

En ondanks de vaccinatierondes vertonen de positieve testen hetzelfde patroon als vorig jaar, zegt de data-analist. De afgelopen weken regende het berichten over corona-uitbraken bij volledige vaccinatie in zorghuizen, ook na de derde prik. Dit sluit aan bij de bevindingen over positieve testen, aldus Van der Tuin.

Er is dus iets opmerkelijks aan de hand: de coronasterfte is teruggedrongen ten opzichte van 2020, maar de sterfte onder Wlz-gebruikers is precies hetzelfde als vorig jaar. Minister De Jonge blijft beweren dat het vaccin beschermt tegen ziekte en overlijden. Van der Tuin: “Hoe kan de sterfte dan opnieuw zo hoog liggen?”

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Den dieje
Den dieje
6 maanden geleden

Dan hebben ze weer wat plaats voor die arme vluchtelingen met jassen van dik duizend euro aan de poolse grens

Petrus
Petrus
6 maanden geleden

Dat hoeft toch niet meer uitgelegd te worden?
Dat snapt iedere wakkere persoon.

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Hoe kan dat nu?

Volgens de massa werkt dat wonderprikje toch zo goed?

Hein
Hein
6 maanden geleden

? Allemaal gelul, het is moord

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x