Mens en DierCorona

Politiek filosoof: om deze drie redenen zouden 2G en coronapas op werk ons zorgen moeten baren

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet treft voorbereidingen om mensen alleen nog een coronapas te geven als ze volledig gevaccineerd zijn of corona hebben gehad. Het zogeheten 2G-systeem zou over een paar weken ingevoerd moeten worden. Ook wordt er gesproken over de invoering van een coronapas op het werk.

Dat zou ons zorgen moeten baren, stelt politiek filosoof Josette Daemen. Ze noemt drie redenen ‘die raken aan de fundamenten van onze samenleving’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De eerste reden: vrijheid. “In een liberale staat zijn burgers vrij om te beslissen over hun eigen lichaam. Door vaccinatiedrang – kwalijk dat Rutte en De Jonge blijven ontkennen dat ze daarnaartoe willen – wordt die keuzevrijheid beperkt en daarmee het grondrecht op lichamelijke integriteit,” schrijft Daemen in een Twitter-draadje.

Een soort sociale paria

De tweede reden: gelijkheid. “In onze samenleving zouden alle burgers zich als gelijken tot elkaar moeten verhouden. Als de overheid meer rechten verstrekt aan de mensen die de ‘gewenste’ keuze maken over hun lichaam, dan aan hen die dat niet doen, zijn de groepen niet langer gelijk,” stelt ze.

“Hoe meer ongevaccineerden worden geweerd uit het maatschappelijk leven, hoe meer ze veranderen in een soort sociale paria,” licht de promovendus in de politieke filosofie toe.

En de derde reden: democratie. “Daarin moet ruimte zijn voor meningsverschillen, zonder dat mensen elkaar gaan zien als vijanden. De ruimte om af te wijken van de door de staat gekozen norm wordt echter steeds kleiner: afwijking komt op straffe van sociale uitsluiting en straks misschien ontslag,” schrijft Daemen.

Dit is echt knettergoed en de kern

Ze zegt te hopen dat onze volksvertegenwoordigers deze zorgen serieus nemen. SGP-gemeenteraadslid Tom de Nooijer zegt over de analyse van de politiek filosoof: “Dit is echt knettergoed en de kern.”

Het is niet duidelijk of de mogelijkheid van 2G een meerderheid gaat krijgen in beide Kamers. Er is veel weerstand tegen.

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Alleen al praten, debatteren of discussiëren over “UITSLUITING” geeft aan dat je uitsluiten niet uitsluit ….. NIET doen dus !

JoeRi
JoeRi
2 jaren geleden

De rechter beoordeelde dat het 3g systeem niets had te maken met discriminatie, immers: je kan ook overal “gewoon” binnen met QR & een negatieve testuitslag. g2 geeft deze mogelijkheid niet langer en dus MOET de uitspraak in een rechtzaak tegen g2 zijn: ontoelaatbaar , discriminatie op grond van medische status is verboden. Ondanks dat ? Juist. En nu ?

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

Veel weerstand tegen 2G in de Tweede Kamer? Zeker van de NSB-ers Seegers en Schouten van de Communisten Unie. Wat een stelletje landverraders.

Koddebeier
Koddebeier
2 jaren geleden

Trap het zooitje de kamer uit, deze lieden en hun handlangers in het parlement zouden voorgoed verbannen moeten worden uit de politiek, zij zijn de schandvlek van Nederland.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x