Buitenland

Trump: Amerika moet terroristen van Islamitische Staat aanvallen in plaats van Assad

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerika moet terreurgroep Islamitische Staat (IS) bestrijden en niet langer de overheid van de Syrische president Bashar al-Assad aanvallen. Dat heeft de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump gezegd.

In zijn eerste interview sinds de presidentsverkiezingen vertelde Trump aan de Wall Street Journal dat hij een andere mening heeft over Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Trump wil zich vooral richten op de bestrijding van de terreurgroep in plaats van het afzetten van president Assad.

Oplossing

Hij bekritiseerde het beleid van de regering Obama, dat gericht is op het inzetten van ‘gematigde Syrische rebellengroepen’ tegen Assad.

Trump wil toenadering zoeken tot Rusland en samen tot een oplossing komen voor het Syrische conflict.

“We steunen rebellen die strijden tegen het Syrische bewind, maar we hebben geen idee wie deze mensen zijn,” zei hij tegenover de krant.

Prioriteit

Tijdens het laatste verkiezingsdebat benadrukte Trump dat het vernietigen van IS prioriteit heeft in Syrië, niet het afzetten van Assad.

De door Amerika geleide coalitie bestookt al sinds september 2014 IS-doelen, zonder goedkeuring van Damascus en zonder goedkeuring van de VN. Toch heeft de coalitie in Syrië nog maar weinig bereikt.

CIA

Tegelijkertijd probeert de CIA Assad onder druk te zetten om af te treden. In 2013 startte de inlichtingendienst een geheime operatie waarbij terroristen werden bewapend, gefinancierd en getraind om de Syrische regering omver te werpen.

Sinds maart 2011 woedt er een bloedig conflict in het Arabische land, dat inmiddels meer dan 400.000 mensenlevens heeft geëist.

In onderstaande video van ABC News zegt Trump dat Obama en ‘crooked’ Hillary Clinton de oprichters van IS zijn:

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
7 jaren geleden

Trump en Poetin zullen het kwaad (IS) overwinnen. De VS onder Obama waren dat helemaal niet van plan.

Justin (Voorheen just me)
Justin (Voorheen just me)
7 jaren geleden

Obama en Clinton willen Assad weg hebben zodat er een olie-pijpleiding door Syrie geplaatst kan worden daarvoor hebben een gewillig staatshoofd nodig want Assad wil niet meewerken. Of hij een dictator is (zogenaamd de reden om hem eruit te krijgen) maakt ze geen bal uit want het zijn zelf grote viezerikken en oorlogszuchtig dus om een mensenleven maken ze zich echt niet druk.Alles wat ze doen /ondernemen is eigenbelang altijd zo geweest en zal (waarschijnlijk)altijd zo blijven
Van 2 kwaden is Trump misschien het beste maar ook hij is er vooral uit op dat hij weinig of liever helemaal geen belasting hoeft te betalen.Hoe doe je dat nou door zelf voor het Presidentsschap te gaan , geef het volk ook een koekje (zoetmakertje)van de grote berg ,ga mee in wat er speelt aan onvrede roeptoeter dat luid en krachtig en hoppa done! Het enige positieve aan Trump is, hoop ,ik dat hij meewerkt als de grote verandering ingevoerd wordt .(GCR Global financiël reset)

Peter
Peter
7 jaren geleden

Ondanks de nietaflatende anti trump propaganda van onze media,is het weer toenadering zoeken tot Putin en het gezamenlijk vernietigen van de door de Clinton/Obama opgerichte Isis-Maffia een zeer belangrijk punt.
Dat hij daarbij vermeldt ,dat hij de wettig gekozen president Assad steunt, die als enige arabische mogendheid de isisfascisten bestriidt,is dan ook niet meer Dan logisch.
Mocht zich dit alles in posiitieve zin ontwikkelen, Dan is de kans op een nucleaire conflict met de Russen in ieder geval steak verminderd..

J@n
J@n
7 jaren geleden

Nu nog zijn handelen zien. Kan onze “Pinokio” nog wat van leren.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x