Homepagina » Buitenland » Trump: Amerika moet terroristen van Islamitische Staat aanvallen in plaats van Assad
Trump: Amerika moet terroristen van Islamitische Staat aanvallen in plaats van Assad

Trump: Amerika moet terroristen van Islamitische Staat aanvallen in plaats van Assad

Amerika moet terreurgroep Islamitische Staat (IS) bestrijden en niet langer de overheid van de Syrische president Bashar al-Assad aanvallen. Dat heeft de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump gezegd.

In zijn eerste interview sinds de presidentsverkiezingen vertelde Trump aan de Wall Street Journal dat hij een andere mening heeft over Syrië.

Trump wil zich vooral richten op de bestrijding van de terreurgroep in plaats van het afzetten van president Assad.

Oplossing

Hij bekritiseerde het beleid van de regering Obama, dat gericht is op het inzetten van ‘gematigde Syrische rebellengroepen’ tegen Assad.

Trump wil toenadering zoeken tot Rusland en samen tot een oplossing komen voor het Syrische conflict.

“We steunen rebellen die strijden tegen het Syrische bewind, maar we hebben geen idee wie deze mensen zijn,” zei hij tegenover de krant.

Prioriteit

Tijdens het laatste verkiezingsdebat benadrukte Trump dat het vernietigen van IS prioriteit heeft in Syrië, niet het afzetten van Assad.

De door Amerika geleide coalitie bestookt al sinds september 2014 IS-doelen, zonder goedkeuring van Damascus en zonder goedkeuring van de VN. Toch heeft de coalitie in Syrië nog maar weinig bereikt.

CIA

Tegelijkertijd probeert de CIA Assad onder druk te zetten om af te treden. In 2013 startte de inlichtingendienst een geheime operatie waarbij terroristen werden bewapend, gefinancierd en getraind om de Syrische regering omver te werpen.

Sinds maart 2011 woedt er een bloedig conflict in het Arabische land, dat inmiddels meer dan 400.000 mensenlevens heeft geëist.

In onderstaande video van ABC News zegt Trump dat Obama en ‘crooked’ Hillary Clinton de oprichters van IS zijn:

[PressTV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
4 jaren geleden

Trump en Poetin zullen het kwaad (IS) overwinnen. De VS onder Obama waren dat helemaal niet van plan.

Peter
Peter
Reactie op  IFF
4 jaren geleden

Als dat zo is, dan is de toekomstlijn van het kwaad afgebogen en komt er géén derde wereldoorlog. Ik twijfel daar nog aan in dit stadium. De Cabal gaat het stokje zo lang mogelijk vasthouden ook al moeten ze hele rare sprongen gaan maken.

Jaya
Jaya
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

Er zit toch nog iets van zinnigheid ïn Trump.

Derek
Derek
Reactie op  Jaya
4 jaren geleden

Mensen vallen als een blok voor Trump, wel ideaal om een massa achter je te krijgen. Gewoon vertellen wat iedereen wil horen, ik loop er niet als een schaap achteraan en ben misschien een van de weinige die hem niet vertrouwd. Ik heb nog geen feiten maar die komen wel met de tijd.

Wordt vervolgd!

frans
frans
Reactie op  IFF
4 jaren geleden

Trump is, zolang hij president is, (en dat is niet lang), de beste Bezem zijn die de boel in korte tijd gaat schoonvegen.
Paul Ryan is een van zijn mannen geworden dit weekend, die is wat gematigder, en wordt ws de interim president, tot dat nieuwe verkiezingen volgend jaar Bernie Sanders in het presidentiele zadel helpen.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Bernie gaat het niet worden hoor… die is flink door de mand gevallen met zijn steun aan hillary.

frans
frans
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

Bernie is op vuile wijze door de mand gestampt!
Hij was weerloos.
Zijn advocaat is toch vermoord op de openbare weg.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Het was een voorgekookt toneelstuk dat kan je duidelijk uit de podestamails halen. Bernie was er alleen om de illusie van keuze te creëren en de socialistische/jeugd vleugel van de democratische partij naar het stemhokje te krijgen. Al in 2008 was het duidelijk dat hilllary de volgende zou worden. Die deal is binnen de partij gesloten nadat ze Obama voor liet gaan. Ook zou ze de secretary of state positie krijgen. Bernie was in feite alleen maar nodig voor donaties.

Justin (Voorheen just me)
Justin (Voorheen just me)
4 jaren geleden

Obama en Clinton willen Assad weg hebben zodat er een olie-pijpleiding door Syrie geplaatst kan worden daarvoor hebben een gewillig staatshoofd nodig want Assad wil niet meewerken. Of hij een dictator is (zogenaamd de reden om hem eruit te krijgen) maakt ze geen bal uit want het zijn zelf grote viezerikken en oorlogszuchtig dus om een mensenleven maken ze zich echt niet druk.Alles wat ze doen /ondernemen is eigenbelang altijd zo geweest en zal (waarschijnlijk)altijd zo blijven
Van 2 kwaden is Trump misschien het beste maar ook hij is er vooral uit op dat hij weinig of liever helemaal geen belasting hoeft te betalen.Hoe doe je dat nou door zelf voor het Presidentsschap te gaan , geef het volk ook een koekje (zoetmakertje)van de grote berg ,ga mee in wat er speelt aan onvrede roeptoeter dat luid en krachtig en hoppa done! Het enige positieve aan Trump is, hoop ,ik dat hij meewerkt als de grote verandering ingevoerd wordt .(GCR Global financiël reset)

Peter
Peter
4 jaren geleden

Ondanks de nietaflatende anti trump propaganda van onze media,is het weer toenadering zoeken tot Putin en het gezamenlijk vernietigen van de door de Clinton/Obama opgerichte Isis-Maffia een zeer belangrijk punt.
Dat hij daarbij vermeldt ,dat hij de wettig gekozen president Assad steunt, die als enige arabische mogendheid de isisfascisten bestriidt,is dan ook niet meer Dan logisch.
Mocht zich dit alles in posiitieve zin ontwikkelen, Dan is de kans op een nucleaire conflict met de Russen in ieder geval steak verminderd..

J@n
4 jaren geleden

Nu nog zijn handelen zien. Kan onze “Pinokio” nog wat van leren.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
peter
peter
4 jaren geleden

ondanks de niet aflatende anti-Trump propaganda van onze media, is het gaan samenwerken met Putin een zeer belangrijk punt.
Alleen daardoor is het mogelijk de door clinton/obama opgerichte Isismaffia te vernietigen.
daarbij dient dan nog vermeld te worden,dat Assad nog de enige arabische mogenheid is,die dit tuig bestrijdt.
mocht zich dit alles in positieve zin ontwikkelen, dan is een nucleair conflict met de Russen in ieder geval sterk verminderd.

Benhur
Benhur
4 jaren geleden

Assad wegkrijgen was alleen maar een voorwendsel om het hele midden oosten behalve de bevriende oliestaatjes te vernietigen en zijn volk te ontheemden en richting Europa te jagen. Dat was van begin af aan het doel van de Obama Clinten coalitie. Europa moet zoveel mogelijk verzwakt worden. Banden met Rusland moesten verbroken worden door de MH17 complot van de US. In werkelijkheid ligt niet alleen Rusland onder vuur maar in eerste instantiede EU. Dat men in de EU zo met zich laat sollen heeft te waarschijnlijk te maken met dat er veel europeesche politici en media infiltranten en verraders zijn die voor de Amerikaanse Clinton club werken. Dat zijn de mensen die het hartst ageren tegen Trump. Je haalt ze er zo uit nu geven ze hun dekking prijs.

Benhur
Benhur
4 jaren geleden

Het eerste wat gebeuren moet is flink puinruimen van de erfenis die de regering Bush en Obama/Clinten hebben nagelaten. Een bijna WW3 wat ze van plan waren is voorlopig afgewend. Jammer van die tig duizenden die ze op hun geweten hebben en niet meer terug kunnen komen om bij hun verhaal te halen. Zeer triest waar mensen toe in staat zijn. En dan durft Rutte nog steeds te refereren naar WW2 dat Amerika ons bevrijd heeft. Dat geloof je toch niet. Rutte word wakker of geef je functie op. Maar klets niet uit je nek.

droogtrommel
droogtrommel
4 jaren geleden

Ik vraag me sowieso af wat de coalitie daar bombardeerd, je hoort er nooit iets over.

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

1. Politiek is topsport – van het ‘verkopen’ van illusies, van wat de mensen graag willen horen.
2. Policiti kun je nooit op hun ‘blauwe ogen’ vertrouwen.
Trump heeft bewezen juist in ‘ritselen’ erg bedreven te zijn.

Die man komt uit kringen van de (ergste) elite. Blinkt niet uit in beschaafd/diplomatiek optreden.
Ster in bespelen media (eigen media-imperium)

Hier toont hij zich super schijnheilig.
IS is heel makkelijk – per direct – en ZONDER bloedvergieten te stoppen. De planning van de inzet van zgn. moslimstrijders is in handen van de CIA (Obama zelf was commandant in Afghanistan, en werkte met de Taliban = feit)
De commandoleiding voor IS zit bij het ‘Central Command’ (CENTCOM) in Qatar.
De wapens voor IS worden via Turkije gestuurd.
Inmiddels IS begonnen met het afschieten van gifgas (chloorgas) – oorlogsmisdaden! – op Syrische troepen en burgers die vast zitten in Mosul:
http://www.reuters.com/article/us-iraq-islamicstate-idUSKBN0MC0NC20150316
https://medium.com/insurge-intelligence/former-turkish-counter-terror-chief-exposes-governments-support-for-isis-d12238698f52#.78ai9y1b2

Trump spreekt codetaal: lees: “tapijtbombardementen (op steden, bevolking incluis)”, de Amerikanen doen dat overal. ref. Leipzig, Dresden, Vietnam, Laos, Cambodia, Nigeria, Congo
Grote sponser achter Trump, casino baas Sheldon Andelson lobbyt al langer voor ‘nuken’ van Iran (dat bewezen helemaal geen kernwapens hééft!,
https://nl.express.live/2016/09/17/112140israelische-kernwapens-teheran/
Bovendien is Ahmedinejad op vriendschappelijke voet met de orthodox Joodse gemeenschap in NY..
De hele wereld wordt in angstpsychose gevangen gehouden.
Heel slim, het werkt perfect. Het stemvee is te dom en te lui, om zelf wat stippen te verbinden.

De mensen voor te liegen, en er onnodig toch vol ingaan in Syria, is berekend om tevens Rusland (met het atoomwapen) uit te roeien. De NAVO is er al lang met ‘war games’ op aan het simuleren geweest;

According to this report, some of the first information released about the Obama regimes plans for launching a first-strike nuclear attack against Russia came from Dr. Paul Craig Roberts.

The approximately 480 nuclear bombs in Europe [350 according to 2007 estimate] are intended for use in accordance with NATO nuclear strike plans, the report asserts, against targets in Russia or countries in the Middle East such as Iran and Syria.

VS/Nato (onze Regering!) zijn trigger-happy; kernwapens incl.

x

Check Also

guterres

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft ...

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x