Financieel

De familie Rothschild bezit vijf keer zoveel als de acht rijkste mensen ter wereld samen

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib stelt in een recent rapport dat de acht rijkste mensen op aarde evenveel vermogen bezitten als de 3,6 miljard armste mensen.

Tot die acht rijkste mensen rekent de organisatie onder meer Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg en Michael Bloomberg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De acht rijkste mensen ter wereld bezitten gezamenlijk 426,2 miljard dollar.

Bankiersmodel

Nieuwe gegevens over de verdeling van de rijkdom in de wereld wijzen volgens Oxfam Novib uit dat de armste helft van de wereldbevolking minder vermogen heeft dan eerder werd aangenomen.

De hulporganisatie waarschuwt dat zulke ongelijkheid leidt tot grote politieke woede. Het breekt onze samenlevingen op en ondermijnt democratie.

Oxfam Novib vermeldt daar niet bij dat deze ongelijkheid voortkomt uit het huidige bankiersmodel dat in de 18e eeuw is ontwikkeld door Mayer Amschel Rothschild, schrijft Activist Post.

Zonen

Met de hulp van zijn vijf zonen wist Rothschild te profiteren van de Franse Revolutie door oorlogsmaterialen te leveren en te financieren.

Zijn zonen richtten banken op in Frankfurt, Napels, Wenen, Parijs en Londen. De bank van de Rothschilds was de eerste die over grenzen opereerde.

De Rothschilds leenden geld aan overheden om oorlogen te financieren en wisten op die manier een enorm fortuin te genereren, schrijft Investopedia.

Onvoorstelbaar

Anno 2016 is de familie onvoorstelbaar rijk, maar toch worden de Rothschilds vrijwel nooit genoemd als de rijkste en meest invloedrijke familie ter wereld.

Hun kapitaal en bezittingen worden onderverdeeld tussen de vele familieleden en houdstermaatschappijen.

Zo nu en dan verschijnt een enkel lid van de familie op een lijst van rijkste individuen. De familie als geheel bezit echter het grootste fortuin ter wereld.

Twee biljoen

Het fortuin van de Rothschilds wordt traditiegetrouw geïnvesteerd in private bedrijven. De meeste familieleden werken voor deze corporaties, aldus Investopedia.

De website schat het fortuin van de familie op ruim twee biljoen dollar.

De Rothschilds zijn actief in verschillende industrieën, waaronder financiële diensten, vastgoed, mijnbouw, energie en zelfs liefdadigheidswerk.

Drie kwart

Er zijn nog een paar financiële instellingen van de Rothschilds actief in Europa, waaronder N M Rothschild & Sons Ltd in Groot-Brittannië en Edmond de Rothschild Group in Zwitserland.

De familie bezit ook een aantal wijngaarden in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië.

De Rothschilds hebben ongeveer vijf keer zoveel geld als de acht rijkste mensen ter wereld samen, die zoals gezegd evenveel vermogen hebben als de armste 3,6 miljard mensen.

De familie bezit dus in ieder geval meer dan drie kwart van de wereldbevolking, concludeert Activist Post.

[Activist Post]

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
7 jaren geleden

pfff en nog hoor ik mensen zeggen geld is alles, geld boven alles.

wanneer gaat de massa nou eens zien dat geld niet de oplossing is voor al onze problemen wat het ook mag wezen de oplossing is heel simpel en is altijd al aanwezig geweest en we noemen dat LIEFDE just LOVE voor jezelf en elkaar broeders en zusters van een andere vader&moeder. ik zeg laten we GELD voorgoed verbannen van deze aarde en in ruil voor dat moeten we massaal gaan investeren in MENSEN, LIEFDE GEVEN AAN ONZE HARTEN.

Zolang dit niet gebeurt mensen houd je hart maar vast! we gaan namelijk als dit zo door blijft gaan richting een transhumanisme dit is een feit waarom omdat het simpelweg al aanwezig is en doordat is het niet meer terug te draaien. Transhumanisme is een agenda wat word uitgerold om mensen tot cyborg te transformeren en word je dus ook onsterfelijk nou dit klinkt leuk maar is het totaal niet mensen dit is puur pijn lijden in de game (MATRIX) voor een hele lange tijd moeten we dit gaan meemaken de cyclus zal ongeveer dan 3600 jaar duren en komt er weer een kans om het anders aan te pakken hoe we willen leven. in zon periode zitten we trouwens nu op dit moment heel cruciaal dus kies je voor de organische leven zaad of kies je voor de synthetische leven zaad

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
loek123
loek123
7 jaren geleden

dat de 8 rijkste mensen zoveel hebben is een mooi verhaal. maar dit zijn bekende, Gates, Buffett, Bezos, Zuckerberg en Bloomberg. Maar dan zijn er nog veel mensen die uit de spotlight blijven, grote bankiers. Morgan. Goldman en vul de lijs maar in. ik denk dat die meer hebben.
de Rothschild, Warbirds en rockenfellers bezitten alles, die hebben de FED banken in bezit,
en dan die rijke 8, dan hebben we nog de artiesten met een paar miljard op der bank ( zie Madonna vd Week links lullen met een vormogen van heb ik jou daar, geef is iets weg Madonna)
dus als we alle rijke op een hoop gooien, hebben wij niets, of ergen nog wij hebben schuld bij hun,
en wij accepteren dat en gaan aan het werk,
dus bereken ook de schulden, die zijn ook van die rijke, want het huis van jou zit in een hypotheek.
en als er rente uit gekeerd moet worden. and die mega bedragen, die moeten nergens vandaan komen.
van ons werkende klootjes volk.
als je logisch nadenk. over hoe geld in elkaar zit.
dan wordt je gek, hoe meer geld er is hoe meer schuld er is, en hoe meer schuld er is hoe meer geld er is. en ik geef het op, want 99% van de mensen stapt open in de media en gelooft alles
of je nu voor of tegen trump bent, zie de Media. alleen maar negatief over Trump, er zal toch wel iets goed zijn. en die linkse demonstranten waren tegen TTIP, nou dat is weg, positief toch.
Mensen geloven in PvdA vvd en d66, is gewoon en vertrouwd,
iets nieuws is eng, en ik denk er moet iets veranderen op de aarde als ik dit lees.
maar de burgen leest en ziet het niet eens. de Media poets het weg en gaan door met demonstratie tegen trump, of tegen alles, anti alles en zeker zegen werken.

het is veel ergen dan we denken, wij leven maar hebben eigenlijk niks.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Communicatie met Oxfam Novib

Uw verhaal in deze klopt niet helemaal. U vermeld namelijk niet de fam. Rotschild. Eigenaar van alle Centrale Banken van landen met wurgcontracten.
Het geschatte vermogen is zo groot, dat als dit verdeeld zou worden onder de wereldbevolking, dan zou iedere burger 78 miljoen dollar krijgen. Dat is pas een schande!!! Ook een van de redenen waarom zij niet in de Quote 500 staan. Het blad is van de fam. Rotschild. Ofwel zij leiden met zaken af om hun eigen rijkdom te verdoezelen. U heeft als organisatie dus geen best onderzoek gedaan.

Antwoord ON;

dank je wel voor je reactie: ik weet zeker dat de Rotschild familie in de lijst met allerrijksten in de wereld staat. Zo ver wij weten behoren ze echter niet tot de rijkste 8, maar je hebt gelijk ook wij kunnen een
foutje maken. Overigens gaat het ons niet zozeer om wie de allerrijksten precies zijn, maar vooral willen we met dit nieuwe rapport laten zien dat de ongelijkheid in de wereld zo gegroeid is dat slechts 8 mensen samen evenveel rijkdom hebben als de armste helft van de wereldbevolking. Wat ons betreft is extreme ongelijkheid is een bedreiging voor de hele samenleving, het ondermijnt economische groei, creëert sociale onrust en het zorgt dat de allerarmsten ook arm blijven. Het rapport is ook geen
aanklacht tegen deze specifieke 8 mensen. Deze 8 mensen zijn slechts symbolen van ons gebroken economische systeem.

wij roepen overheden om belastingontwijking tegen te gaan, en om de Œrace to the bottom¹ tegen te gaan. Deze overheden kunnen dit belastinggeld juist gebruiken om te investeren in gezondheidszorg, onderwijs en het creëren van banen. Overheden zouden ook bedrijven moeten ondersteunen die zich goed inzetten voor hun werknemers en de samenleving in zijn geheel.

Ik hoop dat je het daar met ons mee eens bent

Re antwoord;

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat juist deze armoede in stand wordt gehouden door de Rijken der Aarde. Maar inderdaad daar gaat het niet om. Jullie hebben het over belastingontwijking, en ook daar zitten haken en ogen aan. Vaak zijn het juist de overheden die hier zelf aan meewerken door Rijken en multinationals vrij-baan geven met akkoorden, doorsluizen, enzovoort. Dat gebeurd ook in Nederland en dan gaat het vaak om astronomische bedragen. Dan spreek ik over miljarden.

Weet je eigenlijk Stefan waarom wij burgers belasting moeten betalen? Je zal waarschijnlijk denken voor voorzieningen van het sociale en maatschappelijke systeem. Dat is maar deels waar. Want feitelijk pleegt men belastingdiefstal/roof in opdracht van jawel de Rothschild en zijn bank DNB (is niet van de Nederlandse staat). Tuurlijk staan de Rothschild in de lijst der Rijken maar niet met de juiste gegevens. Wat zij dus doen, zijn via hun Centrale Banken landen wurgcontracten op te leggen. Begrijp je nu de term “staatschuld”.

En nu komt ie daar betaald de burger belasting voor, een eis van de Rothschild.

Begrijp je nu waarom de Rothschild familie veel rijker is dan ze voordoen als ze jaarlijks vele miljarden opstrijken via een listige truc die ze landen hebben opgelegd. Op dit moment wordt hun vermogen geschat op, niet schrikken, $ 495.000.000.000.000.000,- .

Begrijp je ook nu waarom Rusland zo zwart wordt gemaakt nadat ze hun centrale bank het land uit hebben geschopt door het contract niet meer te verlengen. En Iran wordt gedemoniseerd, want dit land heeft nog geen CB. Dus dat moet kapot worden gemaakt.

Wie ik hierin ook mis is de familie Rockefeller, familie Murdoch (mediagigant).

Alleen al deze 3 families hebben een enorme macht op wereldniveau en manipulatie van financiële stromen.

Bijvoorbeeld een Bill Gates is maar bij hen, een luis in de pels. Een marionet die voor hen werkt. Kinderen de dood in heeft gejaagd met besmette en verlopen vaccins.

Stefan ik begrijp jullie stelling heel goed maar je zal dieper moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, want zeker is at jullie nu doen is maar een druppel op de gloeiende plaat en feitelijk niets op lost.

Maar ik begrijp dat je ergens moet beginnen, maar houdt er rekening dat overheden net zo corrupt zijn als de rijken zelf.
Zie mijn 2 namen. ( Mens + Natuurlijk Persoon)

antwoord ON;

dank voor je mail: ik denk dat we het grotendeels eens zijn en jazeker: wij willen nog veel meer onderzoek doen, juist om dit soort mechanismen bloot te leggen./

We houden je zeker op de hoogte

Het moge duidelijk zij dat Oxfam Novib pas ergens onder de top zit te graven en de volledige waarheid der rijken nog niet kent of ze …………..

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x