Propaganda

Trump: “Nepnieuwsmedia (zoals de falende New York Times en CNN) zijn vijanden van het volk”

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Donald Trump noemde verschillende grote televisiekanalen en de New York Times vrijdag op Twitter ‘vijanden van de Amerikanen’.

Hij stuurde de tweet de wereld in kort na zijn aankomst in Florida, waar hij het weekend doorbrengt in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De FAKE NEWS media (de falende @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) zijn niet mijn vijanden, het zijn de vijanden van de Amerikanen!” schreef hij.

Walgelijk!

Enkele minuten daarvoor plaatste de president een soortgelijke tweet, zonder de zenders CBS en ABC en met de boodschap ‘WALGELIJK!’ erbij.

Hij verwijderde de tweet om een nieuwe te plaatsen waarin de zenders wel vermeld werden.

Donderdag haalde Trump ook al uit naar de mainstream media tijdens zijn eerste persconferentie in het Witte Huis.

Oneerlijke mensen

“Ik ben hier om mijn boodschap rechtstreeks over te brengen aan de mensen,” zei hij. “Veel journalisten in ons land zullen jullie niet de waarheid vertellen en zullen de geweldige mensen in dit land niet met het respect behandelen dat ze verdienen,” sprak hij.

“Morgen zullen jullie weer schrijven: ‘Trump gaat tekeer en tiert’,” haalde de president uit naar de media. “Ik roep en tier niet, ik zeg gewoon: jullie zijn oneerlijke mensen.”

Niet gelukkig

Hij kreeg onder meer bijval van de bekende radiopresentator Rush Limbaugh. Die zei dat de persconferentie één van de beste ooit was.

“Fake media niet gelukkig!” tweette Limbaugh vrijdag.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Foppe
Foppe
7 jaren geleden

Nou weten we het wel. Alles wat Trump doet en wat CNN doet is nepnieuws maken.

In mijn ogen precies andersom, zoals de woordvoerster van Trump al zei geeft Trump “alternatieve feiten”.
En alternatieve feiten bestaan niet.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Trump heeft zeer zeker een punt. Ze hersenspoelen al minstens vijftig jaar de Amerikanen via de mainstream media en het gaat van kwaad tot erger. Net zoals de NPO met programma’s als Eenvandaag, Nieuwsuur, DWDD en Jinek, elke doordeweekse dag het niet kunnen laten om Trump, Poetin, of Assad door te nemen, belachelijk te maken, in een kwaad daglicht te plaatsen etc..

… En de onderwerpen van vanavond zijn; te dure ziektekosten en ons pensioengeld, maar eerst even het volgende want vandaag verscheen er een filmpje op internet over Trump, Poetin, of Assad! En wat vinden de tafelgasten er van…

Wat in godsnaam heeft de Nederlandse bevolking met Poetin?, Trump? of Assad te maken? Helemaal niets natuurlijk en ik kan niet anders bedenken dat deze bagger er elke dag doorheen word gepusht conform de agenda van de Diepe Staat, de macht van de Federal Reserve, CIA en verwante inlichtingendiensten, de mainstream media, het militair industrieel complex, en uiteindelijk politici te Brussel die er als een marionet aan bengelen met types als Juncker, Timmermans, en Guy Verhofstad voorop.

Met de oprichting van de EU zijn de nationale televisiezenders van ledenlanden geleidelijk aan ook meer op Amerikaanse wijze gaan presenteren door nieuws in kant en klare brokjes voor te kauwen zonder zelf onderzoek te doen.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Trump, de hypocriet. Hij noemt bewust niet de Washington post omdat de eigenaar van deze krant niemand minder is dan Jeff Bezos, de eigenaar van Amazon. Deze Jeff bekritiseerde Trump tijdens zijn campagnes en wilde Trump zelfs naar Mars sturen. Toen Trump president werd is Jeff enorm gaan omslijmen met Trump, bang dat zijn bedrijf werd aangevallen door de Donald. Hier zien we dus wederom de enorme zakelijke belangenverstrengelingen van alles en iedereen en dat Trump een enorme klaploper is die bewust de hele bende in een chaos gaat veranderen.

Aluhoedje
Aluhoedje
7 jaren geleden

Vanwege het dualiteitsprincipe hebben beide kanten van het verhaal een kern van waarheid. Alles is fake en tegelijkertijd is alles echt. You deal with it

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x