Mens en Dier

Professor: 200 jaar oude mummie is niet dood, maar mediteert

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 200 jaar oude gemummificeerde Mongoolse monnik is volgens academici niet dood, maar in een zeer diepe staat van meditatie, die ook wel ‘tukdam’ wordt genoemd. Dat de man in de lotushouding werd gevonden is voor professor Ganhugiyn Purevbata het bewijs dat de monnik nog aan het mediteren is, zo meldt de krant The Siberian Times.

Het gaat vermoedelijk om de mummie van een leraar van lama Dashi-Dorzho Itigilov, die in 1852 werd geboren. De spirituele staat ‘tukdam’ is slechts één fase verwijderd van de staat van een levende Boeddha. De afgelopen 50 jaar zijn er 40 van dit soort gevallen gemeld in India met mediterende Tibetaanse monniken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Professor: 200 jaar oude mummie is niet dood, maar mediteert
200 jaar oude mummie (Morning News)

Barry Kerzin, monnik en lijfarts van de dalai lama, zegt persoonlijk te hebben gezorgd voor monniken die in de tukdam-staat verkeerden. “Als het de persoon lukt om langer dan drie weken in die staat te blijven, wat zelden gebeurt, begint het lichaam te krimpen. Uiteindelijk blijven alleen het haar, de nagels en de kleren over,” zei hij.

Er zou vervolgens dagenlang een regenboog in de lucht verschijnen, wat betekent dat de persoon in kwestie een ‘regenbooglichaam’ gevonden heeft. Als de persoon die mediteert die staat vasthoudt, kan hij een Boeddha worden. Door zo’n hoog spiritueel niveau te bereiken zal iedereen om hem heen een diep gevoel van vreugde ervaren, aldus Kerzin.

“De lama zit in de lotuspositie vajra, zijn linkerhand is open en zijn rechterhand symboliseert de prekende Sutra,” zei professor Purevbata van de Universiteit van Ulaanbaatar in Mongolië. “Dat is een teken dat de lama niet dood is, maar volgens de oude traditie van boeddhistische lama’s in een zeer diepe meditatie zit.”

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Scrambler
Scrambler
9 jaren geleden

Ik hoop oprecht dat deze Mongoolse monnik zijn plekje gevonden heeft want hij is toch écht wel zo dood als een pier.

Mike
Mike
9 jaren geleden

Is wel duidelijk dat ze voor deze man geen bord meer op tafel hoeven te zetten…

Liquid
Liquid
9 jaren geleden

“In 1927, Itigilov – from neighbouring Buryatia in the then Soviet Union – supposedly told his students he was going to die and that they should exhume his body in 30 years.”

“Fearing interference by the Soviet authorities, his followers reburied him and he remained at rest until 2002 when he was again dug up to great fanfare and found still well preserved. ”
(http://www.bbc.com/news/world-asia-31125338)

Voor de mensen die denken dat hij nog leeft: hij kondigde zelf zijn dood al aan.
Buiten het feit dat het fantastisch is hoe goed deze man geconserveerd is gebleven in meditatiehouding, is hij toch echt dood.

charlino
charlino
9 jaren geleden

Denk niet dat er met deze monnik nog te praten valt….

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x