Homepagina » Propaganda » Zonder oorlog hebben overheden geen bestaansrecht: Een (bedachte) vijand is nodig om macht over het volk te behouden
Zonder oorlog hebben overheden geen bestaansrecht: Een (bedachte) vijand is nodig om macht over het volk te houden

Zonder oorlog hebben overheden geen bestaansrecht: Een (bedachte) vijand is nodig om macht over het volk te behouden

In 1963 is in de Verenigde Staten onderzocht wat het effect is als er wereldwijd voortdurend vrede heerst. In het Iron Mountain-rapport dat hieruit is voortgevloeid staat dat wereldvrede niet in het belang zou zijn van een stabiele samenleving, schrijft Henk Witte voor Joop.nl.

De Amerikaanse onderzoekers stelden vast dat: oorlogen de economie aandrijven, overheden zonder oorlog geen levensvatbaarheid hebben en oorlogen de collectieve agressie onder de bevolking kanaliseren.

In zijn boek The Creature from Jekyll Island uit Edward Griffin kritiek op het Iron Mountain-rapport. Volgens hem was de studie een onderzoek naar manieren om een zittende regering zijn macht over het volk te laten behouden en te voorkomen dat mensen in opstand komen.

Bang gehouden

Oorlog is vaak het enige middel gebleken om een regering in het zadel te houden. De bevolking wordt bang gehouden en nationalistische gevoelens worden aangewakkerd, aldus Witte. Waar leiders niet meer gerespecteerd worden dreigt het gevaar van destabilisatie. We zien er ook in ons land steeds meer voorbeelden van.

Geen regering heeft lang kunnen overleven zonder duidelijke vijanden en gewapende conflicten, stelt Witte. Oorlog is dus onmisbaar om de maatschappij ‘te stabiliseren’.

In het rapport staat: “Het oorlogssysteem is niet alleen essentieel voor het bestaan van landen als politieke eenheden; het is ook onmisbaar om een stabiele politieke structuur te scheppen. Zonder oorlog is geen enkele regering in staat gebleken om zijn eigen bestaan te legitimeren, of zijn recht op te eisen om de maatschappij te regeren. De dreiging van oorlog rechtvaardigt het bestaan van een regering.”

Vijand hoeft helemaal niet echt te zijn

De onderzoekers maken duidelijk dat een vijand helemaal niet echt hoeft te zijn. “Een echte dreiging is beter, maar een bedachte kan net zo goed werken, onder voorwaarde dat de massa gelooft dat hij echt is. Geloofwaardigheid is belangrijker dan de waarheid.”

Er is vooralsnog weinig kans op wereldvrede, omdat er eenvoudigweg geen alternatieven zijn die net zoveel arbeid en geld genereren en net zoveel economische continuïteit en sociale ‘stabiliteit’ waarborgen als oorlogen, besluit Witte. Wel kunnen we dankzij het rapport nu vaststellen wat de kracht achter elke oorlog is.

[Joop]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Dus: Laat je angst varen.
  Daardoor verliest de Overheid haar bestaansrecht.

  11 likes
 2. Wellicht zit het ook in de individuele mens en de illusie iets nodig te hebben wat een ander heeft. Onderling willen we ook het verschil maken. Zo kan je de grootste passifist oorlogstaal horen gebruiken. Het zit in de genen al dan niet gekweekt. De meest vrije mens zit ergens in gevangen. Maar zo zie ik dat.

  3 likes
  • Absoluut mee oneens @Jeff. De mens is van nature een vredelievend wezen. Waar jij het over hebt is puur een gevolg van de maatschappij waar men ons in gemanoeuvreerd heeft. Een gevolg van de matrix waar we in verzeild raakten. Zonder geld en daaraan gerelateerde macht en brainwashing heeft de mens geen enkele reden of behoeft iemand anders iets aan te doen. De Hunza’s zijn daar een treffend voorbeeld van. Zelfs apen bleken gewelddadig te worden wanneer hen geleerd werd met een soort van geld als beloningssysteem te gebruiken om in hun behoeftes te voorzien. Het is het zeer zorgvuldig geconstrueerde systeem wat ons gevangen houdt in de leugens, niet de aard van de mens zelf.

   15 likes
   • vandaar mijn tussenvoegsel “al dan niet gekweekt”; op zich prima dat je het oneens bent, een ander geluid dan die van me eigen doet mij een beter inzicht krijgen. Ik zeg natuurlijk alleen maar wat ik er van vindt.
    Dank voor je mening.

    2 likes
 3. Goed artikel!

  9 likes
  • En.. mogen we dan nu zo ver gevorderd zijn dat oorlogen niet meer nodig zijn?
   En.. zijn het hun oorlogen !
   En.. wordt het niet eens tijd dat zij voelen en waarnemen en constateren dat mensen geen oorlogen willen.
   Dan krijgen we eindelijk de kans zelf verantwoordelijk te worden voor een individuele ontwikkeling die gestoeld is op
   een spirituele ontwikkeling.
   Want…. ‘zij’ zijn bang dat wij bewust worden van onszelf. en daarmee van hen.

   5 likes
  • Vijanden als Al Qaida, Taliban,Hizbullah,Boko Haram, ISIS etc etc zeker

   1 likes
 4. Precies zo is het, dit is de essentie van alles wat je wereldwijd om je heen ziet gebeuren. Dit zou iedereen altijd als eerste in gedachte moeten nemen bij alles wat je doet, denkt, onderneemt of betaalt met name als je militair of overheidsdienaar bent. Want zoals “Loesje” al eens stelde : Wat nou als er ergens oorlog uitbreekt en niemand gaat erheen ? De corrupte leugenaars van de betreffende regeringen zouden zich geen hemelse raad weten. De criminele bankiers die hun wapenhandel niet te gelde kunnen maken zouden onmetelijk in de stres schieten. Zwaar overbetaalde en overbodige parasieten zouden zich onnoemelijke zorgen maken hoe ze hun belachelijke overdreven luxe moeten continueren. Mensen zou zoveel ellende en armoede bespaart blijven, er zou zoveel geld en middelen ter beschikking komen dat iedereen totaal verbijsterd zal zijn dit niet eerder door te hebben gehad. En dat zal in de nabije toekomst geen gebeuren. Zelfs het Israëlische leger, het meest gemotiveerde leger ter wereld kampte al diverse malen met militairen die weigerden bevelen uit te voeren, grondtroepen uit Saoedi Arabië schijnen gedeeltelijk gewoon naar huis te zijn gegaan ondanks de consequenties voor hen enz. Men wordt bewuster.

  8 likes
 5. Het nieuwe systeem zonder algemene vijand komt eraan, de cashloze gemeenschap, dan hebben ze het volk ook volledig bij de ballen, kun je geen kant meer op.

  7 likes
 6. waroom kunnen we gewoon simpelweg niet voor elkaar werken zoals we nu doen, alleen zonder geld? free everything is dat nou niet veel logisher en simpeler? ik geloof persoonlijk dat we eindelijk dan zullen zien wat echt waardevol is voor de mens. men is namelijk in mijn belevenis helemaal blind geworden door geld of wat voor ruilmiddel materie dan maar ook. terwijl een mensenleven onbetaalbaar, onvervangbaar, is. laten we daarop focusen in mensen naar hun hart verlangens is dat niet wat we allemaal willen? men zegt alles is te koop, mochten ze willen omdat het hart niet te koop is. als je snapt wat ik bedoel. het hart is al zeker van zijn zaak, de mind wil nog weleens te koop lopen.

  7 likes
 7. Mensen die oorlog willen en promoten, horen thuis in de gevangenis, zij zijn nu eenmaal een gevaar voor de gehele mensheid!!

  5 likes
 8. De meest beroemde uitspraak van deze man was, ik weet niet welke wapens in de Derde Wereldoorlog zullen worden gebruikt, maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog gevochten zal worden met stokken en stenen

  4 likes
 9. De uitspraak was van Albert Einstein

  3 likes
 10. Als basis moet je dan wel even goed beseffen dat men zelf voor deze overheid heeft gekozen. Zet je misschien aan het denken.

  2 likes
 11. En wat een keuze had men! 😀

  2 likes
 12. Dan kom je weer uit bij de 10 geboden. Jaloezie enz. Je hebt 10 mensen. 9 vinden een tekening mooi en 1tje niet. Of 2 mannen vechten om een vrouw. Of je deelt gratis appels uit en iemand vindt die appel te klein of er zit een vlekje op of de appel is minder rood enz. Je hebt altijd mensen die ergens moeilijk over doen. Het kan zelfs over een woord zijn. Het niet begrijpen wat je bedoelt. Iedereen heeft een mening. enz. Je hebt dus een leider/herder/regels nodig. We zijn/blijven kuddedieren/schapen. Ik ook.
  Op het voorblad van the economist 2016 staat een tekening/grafiek over spiritualiteit van de mens. Dat die flink bevordert is. De agenda stuurt de mens naar de 5de zegel van de bijbel(marteling geloof) Internet doet goed zijn werk. Als de gevestigde orde(achter de schermen) echt wil dan kunnen we niet bijleren door internet/alternatief nieuws. Eigenlijk is internet hetzelfde als geef ze brood en spelen. Internet speelt goed en kwaad en zorgt ervoor dat mensen dicht bij zichzelf gaan komen. En zo wordt de agenda/NWO ook gecreëerd. Dus we zitten altijd min of meer gevangen. Of je nu goed of slecht bezig bent. We komen allemaal uit bij het nulpunt. Het is een meesterplan. Dat weer wel. Maar liefde/warmte/begrip/vergeving zorgt wel voor langdurig geluk(wisselwerking) en is dus beter voor jezelf en anderen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Virusexpert over het ‘angstaanjagende’ coronavirus: ‘Dit is oorlog’

Dit is de meest angstaanjagende ziekte die ...

tweede wereldoorlog

Groot-Brittannië en Frankrijk verklaarden Duitsland in 1939 de oorlog en niet andersom. Het echte verhaal over de Tweede Wereldoorlog

Stel een willekeurig iemand een vraag over ...