Archeologie

‘Stuk aardewerk bewijst dat verhalen uit Oude Testament waargebeurd zijn’

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een stuk aardewerk dat in Israël is gevonden zou kunnen bewijzen dat koning Salomon en koning David echt hebben bestaan.

Wetenschappers waren in eerste instantie verbaasd over de bizarre tekst op de resten van de kruik uit de tiende eeuw voor Christus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens dr. Douglas Petrovich gaat het om een primitieve vorm van het Hebreeuws, wat erop wijst dat de Israëlieten zich al veel eerder bezighielden met geschiedschrijving dan altijd werd gedacht.

Toen de inscriptie in december 2012 werd ontdekt vermoedden experts dat de tekst was geschreven in het Kanaänitisch. Dr. Petrovich stelt nu op basis van onderzoek naar het Nabije Oosten en bijbelstudies dat de mysterieuze taal de oorspronkelijke en oudste vorm van het Hebreeuws is, wat de Israëlieten veel eerder in Jeruzalem plaatst dan wordt aangenomen.

Als de claim van dr. Petrovich juist blijkt, kan hij bewijzen dat het Oude Testament op waarheid berust en dat de Israëlieten belangrijke gebeurtenissen niet pas honderden jaren later opschreven. Het Oude Testament zou daarmee een exacte weergave van de historische werkelijkheid vormen.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter 68
Peter 68
10 jaren geleden

Ja natuurlijk en het kabinet Rutte neemt de juiste beslissingen tegen de huidige crisis. Geloof er dus helemaal niets van maar heb sowieso een aversie tegen de wetenschap. Is in mijn ogen teveel natte vinger werk en streven naar status = ego.

Ken
Ken
10 jaren geleden

Ehm okay twee dingen:

1: Stukje aardewerk met een oud geschrift zegt niets over het bestaan van bijbelse gebeurtenissen.

2: Dit komt van Foxnews! De grootste conservatieve leugenaars in de nieuwswereld.

kim
kim
10 jaren geleden

Ach er is genoeg te vinden over de personen die geleefd hebben die genoemd worden in de bijbelse verslagen. Koningen, Keizers,Faraohs etc gingen prat op hun overwinningen en alles werdt ‘geboekstaafd’ maar zoals ik al op een ander topic tegen Westerman zei discussie heeft geen zin.Of de verslagen aangedikt, vergoddelijkt, of iets dergelijks zijn is een andere kwestie dat kan nameijk het geval zijn. Ook kunnen er stukken tussen geplaatst zijn door de bisschoppen ten tijde van het concilie van Nicea onder Keizer Constatijn rond 325 Na Christus toen ze de biblio(bijbel)vertaald= bibliotheek samen 66 geschriften ,samenstelden om mensen onder controle te krijgen en eenheid in zijn rijk daar die nogal verdeeld was qua religies.Denk bv aan de gruwelijke inquisitie,of de afslachting van de indianen etc etc neemt niet weg dat het niet allemaál onzin is wat erin staat. wat mij betreft einde discussie omdat je er toch niet over uitgepraat raakt.

George
George
10 jaren geleden

Was de Sterre van Bethlehem ook geen ufo?

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x