Mens en Dier

Kijk: Rutte lacht wanhopige ondernemer in gezicht uit

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondernemer Ap de Bruin zei in Nieuwsuur tegen demissionair premier Rutte dat het de afgelopen jaren alleen maar slechter is geworden voor ondernemers. “Er zouden minder regels komen, maar die zijn juist verdubbeld. De btw-verhoging zou tijdelijk zijn, maar is er nog steeds. Straks mogen we weer open met allerlei beperkingen, maar ik moet nu al terugvorderingen betalen en dan straks ook nog een hoger minimumloon. Waarvan?” vroeg hij.

De ondernemer zei ook dat de VVD naar links is opgeschoven. Rutte ontkende dat en zei dat ‘we 75 miljard hebben uitgegeven om bedrijven te helpen in een hele moeilijke tijd’. “Dat konden we doen omdat we met elkaar zuinig zijn geweest de afgelopen jaren en dat geld niet, zoals links wilde, hebben uitgegeven.”

Toen De Bruin vervolgens zei dat hij het vertrouwen kwijt is en altijd op de VVD heeft gestemd, begon de premier te lachen. “Ja, u lacht,” zei de ondernemer. “Nee, nee, nee, ik vind uw verhaal indrukwekkend,” reageerde Rutte. Daarna herhaalde hij tot vier keer toe: “Ik lach niet over uw verhaal.”

“U lacht mij iets te vaak,” zei De Bruin nog.

Schandelijk

Het fragment leidt tot verontwaardigde reacties. “Lachen om een ondernemer in nood, dat is wat premier Rutte doet,” zegt lijsttrekker Richard de Mos van Code Oranje. Zijn partij schrijft op social media: “Schandelijk! In Nieuwsuur wordt een hardwerkende horecaondernemer, die zijn ziel, zaligheid en zorgen blootlegt op nationale televisie, uitgelachen door premier én VVD-leider Rutte.”

Journalist Guido den Aantrekker twittert: “Echt schandalig. Recht in je gezicht uitgelachen worden door de premier.”

4.8 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raymond
Raymond
1 jaar geleden

Niet alleen Rutte. En ook niet alleen de ondernemers.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Tijd dat ELK ondernemers en het volk EIST bewijs dat het Corona-virus BESTAAT en dan PRATEN over maatregelen !!

Adrie Skubch-Rietdijk
Adrie Skubch-Rietdijk
1 jaar geleden

Ik heb géén vertrouwen in Rutte, hij komt mij te schijnheilig over en komt overal mee weg! Ik snap niét dát anderen dat niet zien!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Iedere idioot kan toch duidelijk zien dat het een zware psychopaat is? Hij kan het niet eens meer verbergen! Hij hoort thuis in een ggz inrichting !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x