Homepagina » Gezondheid » Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen

De Britse zussen Melissa en Jasmine Hemsley koken zonder gluten, granen en suiker. Hun kookboek De kunst om goed te eten is een grote hit. Jasmine (34) en Melissa (28) weren gluten, granen en geraffineerde suikers, ze bakken in (geklaarde) boter en de basis van bijna al hun gerechten is bouillon, getrokken van beenderen. “Natuurlijk alleen met vlees van de biologische slager.”

“We zeggen: beperk je inname van geraffineerde koolhydraten zoveel mogelijk en eet tegelijkertijd meer groente,” zegt Jasmine. “De magnetron: gruwelijk. De enige twee apparaten die wij nodig hebben in de keuken, zijn de zogeheten spiralizer (waarmee je bijvoorbeeld een rauwe courgette tot spaghettislierten kunt snijden) en een blender voor sapjes en smoothies.”

“Sappen en smoothies zijn een fantastische manier om snel voedingsstoffen binnen te krijgen, maar als je genoeg eet, heb je ze eigenlijk niet nodig,” zegt Melissa. “Dat zie je ook in ons boek: onze keuken is meer dan sapjes en smoothies, notenmelk en salade.”

“Toen ik werkte als model experimenteerde ik veel met diëten,” zegt Jasmine. “Koffie deed me geen goed. Granen verteerde ik slecht. Om vier uur was ik moe. Maar boter gaf me energie. Mijn collega’s keken me met grote ogen aan bij de boter en kaas die ik at. Maar zij aten en sliepen niet goed, hadden spijsverteringsproblemen en werkten zich te pletter in de sportschool om slank te blijven.”

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen“Het is een mythe dat vetten, vooral verzadigde vetten, slecht zijn,” voegt ze toe. “Een mens heeft vetten nodig, bijvoorbeeld om vitamines op te nemen.”

“We zijn pro vet,” zegt Melissa. “Maar tegen de bewerkte plantaardige oliën en margarines waar onze moeders in hebben leren bakken. Wij bakken in traditionele verzadigde bakvetten: geklaarde boter, dierlijk vet en kokosolie. Die blijven tijdens verhitting stabiel.”

De drie ‘no go’s’ in de kookstijl van de zussen zijn: geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten en bewerkte plantaardige oliën. “Koop geen voorverpakte rommel, laat je niet misleiden door al die etiketten die zeggen dat iets een ‘bewuste keuze’ is, maar ga zelf thuis aan de slag. Alleen zo weet je wat je binnen krijgt,” aldus Jasmine.

Boek: De kunst om goed te eten

[Volkskrant]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen.
  Moeten we dan eten wat de geiten eten?
  Geef mij maar een lekker vet visje + lekkere pannekoeken van bio bloem.
  Zelfs van ‘peren’ eten krijgt men het aan de gal.
  Alles met mate en natuurlijk veel groenten en fruit.

  9 likes
 2. sappen en smoothies, raw ???
  ja, de volgende rage in de gekte om geld uit eten te halen !!!
  eet gezond en dus voornamelijk bio,
  maar ook daarin opletten,
  en voor de rest: let op met witte suikers,
  ook bruine suiker is meestal gekarameliseerde witte suiker,
  en eet geen vlees, want momenteel lijdt dat toch maar tot uitbuiting van dieren

  6 likes
 3. Eerst was het de kerk en het geloof die angst voor de dood zaaide: hel en verdoemenis.
  Nu zijn het de atheistische wetenschappers (van D’66) die angst zaaien: wil je een lang leven, dan moet je vooral in onze onderzoekjes geloven. En anders is het jouw schuld, dikke bult.
  Gezondheid is niet mijn individuele verantwoordelijkheid, vind ik.
  Mag ik ook even angst zaaien:
  – houd de boosdoeners in de gaten, want als je het niet gezien hebt ben je medeplichtig en krijg jij de zwarte piet van de wir haben es gewusst generatie
  – zorg dat je geen gif eet, want de supermarkt is een gifmarkt (die ook nog es boeren chanteert)
  – zet buiten altijd een gasmasker op, want de kerosinedampen van vliegtuigen bederven je verse lucht (echt waar; wees niet medeplichtig: stap nooit in een vliegtuig)
  – binnenkort komen de buitenaardsen ons opeten
  – nog even en de NWO-dictator slaat je persoonlijk in de boeien: ze weten wat je post op deze site, je IP-adres is bekend bij de Rijksoverheid, “ze” weten waar je woont. Laat het woord ‘cabal’ niet vallen, want dan beschouwt de NWO je als verzetsheld en je weet wat er gebeurt met verzetshelden: die dienen onmiddelijk gedood te worden!
  – en zo voort met de groeten van president Snow

  Eet maar gewoon wat je lekker vindt en waar je je goed bij voelt. Dat doen de vogels ook. En die leven nog steeds. Maak je geen zorgen

  1 likes
  • daar wil ik wel even op ingaan, de vogels……….heb je enig idee hoeveel rotzooi die te verstouwen krijgen…wat de mensen zoal wegdoen…incl. plastic omhulsels…in de afvalbakken…yach!
   Ga eens echt wakker worden,

   1 likes
 4. Granen bevatten fytinezuur, dit zijn antinutriënten bovendien bevat het lectine wat beide schadelijk kan zijn voor je darm, gluten zijn over het algemeen slecht verteerbaar, en suikers zijn voer voor je darmflora.
  We kunnen beter terug gaan naar hoe waren als jager/verzamelaar, onbewerkt eten consumeren.
  Lekke darm kan de oorzaak zijn van allerlei problemen als adhd, add, eczeem e.a. autoimmuun aandoeningen, kijk eens naar het Paleo dieet en het GAPs dieet. (voor mensen met klachten)

  2 likes
 5. new atheist world order

  bio vlees haalt niet veel uit, die beesten krijgen alsnog granen en mais te eten.
  vlees is onontbeerlijk maar het enige gezonde vlees komt van grasgevoederde dieren.
  dames zitten op de goede weg verder, veel goede vetten / olieen, weinig snelle koolhydraten en geen granen.

  2 likes
 6. Mooi artikel; de zusjes hebben groot gelijk!
  Granen hebben een slechte invloed op je darmen, en je wordt er eerder dik van dan van vlees.
  Het lijkt op het Paleo-dieet. Het belangrijkste is dat je gezond eet, en geen voorgebrouwen rotzooi,
  maar verse groenten, fruit en vlees. En natuurlijk wel biologisch.
  En als je gezonder eet, val je nog af ook!
  Kijk maar eens op het http://www.hetpaleoprincipe.nl

  2 likes
 7. Eerlijk gezegd zie ik in hun uitstraling geen verschil met een gezond iemand die wel deze producten eet. Helaas, de eerlijkheid gebiedt…

  Het woord “te” is mijn inziens het sleutelwoord in het behouden van een goede gezondheid. Teveel suiker, teveel koolhydraten, teveel zink etc is allemaal fout. Maar dat gaat ook op voor te weinig.

  *suiker zal ontstekingsprocessen in de hersenen bewerkstelligen. Altijd. Maar dat is alleen maar een feit wanneer er te weinig magnesium present is.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...

'Staatsbanditisme': Amerika rooft grote hoeveelheden olie in Syrië. Deze satellietfoto's bewijzen het (en zoveel levert het op)

‘Staatsbanditisme’: Amerika rooft grote hoeveelheden olie in Syrië. Deze satellietfoto’s bewijzen het (en zoveel levert het op)

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben ...