Gezondheid

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse zussen Melissa en Jasmine Hemsley koken zonder gluten, granen en suiker. Hun kookboek De kunst om goed te eten is een grote hit. Jasmine (34) en Melissa (28) weren gluten, granen en geraffineerde suikers, ze bakken in (geklaarde) boter en de basis van bijna al hun gerechten is bouillon, getrokken van beenderen. “Natuurlijk alleen met vlees van de biologische slager.”

“We zeggen: beperk je inname van geraffineerde koolhydraten zoveel mogelijk en eet tegelijkertijd meer groente,” zegt Jasmine. “De magnetron: gruwelijk. De enige twee apparaten die wij nodig hebben in de keuken, zijn de zogeheten spiralizer (waarmee je bijvoorbeeld een rauwe courgette tot spaghettislierten kunt snijden) en een blender voor sapjes en smoothies.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Sappen en smoothies zijn een fantastische manier om snel voedingsstoffen binnen te krijgen, maar als je genoeg eet, heb je ze eigenlijk niet nodig,” zegt Melissa. “Dat zie je ook in ons boek: onze keuken is meer dan sapjes en smoothies, notenmelk en salade.”

“Toen ik werkte als model experimenteerde ik veel met diëten,” zegt Jasmine. “Koffie deed me geen goed. Granen verteerde ik slecht. Om vier uur was ik moe. Maar boter gaf me energie. Mijn collega’s keken me met grote ogen aan bij de boter en kaas die ik at. Maar zij aten en sliepen niet goed, hadden spijsverteringsproblemen en werkten zich te pletter in de sportschool om slank te blijven.”

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen“Het is een mythe dat vetten, vooral verzadigde vetten, slecht zijn,” voegt ze toe. “Een mens heeft vetten nodig, bijvoorbeeld om vitamines op te nemen.”

“We zijn pro vet,” zegt Melissa. “Maar tegen de bewerkte plantaardige oliën en margarines waar onze moeders in hebben leren bakken. Wij bakken in traditionele verzadigde bakvetten: geklaarde boter, dierlijk vet en kokosolie. Die blijven tijdens verhitting stabiel.”

De drie ‘no go’s’ in de kookstijl van de zussen zijn: geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten en bewerkte plantaardige oliën. “Koop geen voorverpakte rommel, laat je niet misleiden door al die etiketten die zeggen dat iets een ‘bewuste keuze’ is, maar ga zelf thuis aan de slag. Alleen zo weet je wat je binnen krijgt,” aldus Jasmine.

Boek: De kunst om goed te eten

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anoniem
anoniem
9 jaren geleden

Deze zusjes eten geen suiker, gluten en granen.
Moeten we dan eten wat de geiten eten?
Geef mij maar een lekker vet visje + lekkere pannekoeken van bio bloem.
Zelfs van ‘peren’ eten krijgt men het aan de gal.
Alles met mate en natuurlijk veel groenten en fruit.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
SWB
SWB
9 jaren geleden

Eerlijk gezegd zie ik in hun uitstraling geen verschil met een gezond iemand die wel deze producten eet. Helaas, de eerlijkheid gebiedt…

Het woord “te” is mijn inziens het sleutelwoord in het behouden van een goede gezondheid. Teveel suiker, teveel koolhydraten, teveel zink etc is allemaal fout. Maar dat gaat ook op voor te weinig.

*suiker zal ontstekingsprocessen in de hersenen bewerkstelligen. Altijd. Maar dat is alleen maar een feit wanneer er te weinig magnesium present is.

riek
riek
9 jaren geleden

sappen en smoothies, raw ???
ja, de volgende rage in de gekte om geld uit eten te halen !!!
eet gezond en dus voornamelijk bio,
maar ook daarin opletten,
en voor de rest: let op met witte suikers,
ook bruine suiker is meestal gekarameliseerde witte suiker,
en eet geen vlees, want momenteel lijdt dat toch maar tot uitbuiting van dieren

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x