Homepagina » Binnenland » De NOS liegt alles bij elkaar. Deze voorbeelden zijn veelzeggend
De NOS liegt alles bij elkaar. Deze voorbeelden zijn veelzeggend

De NOS liegt alles bij elkaar. Deze voorbeelden zijn veelzeggend

Het Zwartboek NOS Journaal is al weer toe aan de negende editie. Onze nationale nieuwszender blijkt op grote schaal te discrimineren en te knoeien met cijfers. Jij als belastingbetaler betaalt hieraan mee.

Op zondag 12 augustus opende het NOS Journaal met een geplande demonstratie van extreemrechts in Washington.

De NOS-correspondent ter plaatse laat alleen twee tegendemonstranten aan het woord. Rechtse geluiden krijgen we niet te horen.

Geen spreektijd

De correspondent wist te melden dat ‘we de afgelopen jaren een forse toename hebben gezien van het aantal extreemrechtse demonstraties’. Feiten of cijfers noemde hij echter niet.

Een groot deel van het Journaal ging over de ‘demonstratie’ in Washington, waar uiteindelijk welgeteld 20 mensen kwamen opdagen. Twintig. Nou, dat hebben ze geweten daar in Washington.

Op 1 augustus besteedde de NOS aandacht aan het boerkaverbod in Denemarken. In dat land dragen zo’n 200 vrouwen gezichtsbedekkende kleding.

De NOS liet alleen mensen aan het woord die tegen het verbod waren. Mensen die voor het verbod waren en die de meerderheid van de Deense bevolking vertegenwoordigen, kregen geen spreektijd.

Voorlezer van overheidspersberichten

Op 6 augustus was er in het NOS Journaal aandacht voor de schuldenlast van Griekenland. De presentatrice zei: “Een mijlpaal. Ruim acht jaar na het uitbreken van de eurocrisis kreeg Griekenland vanmiddag de laatste 15 miljard overgemaakt uit het Europees noodfonds ESM.”

Economisch verslaggeefster Eva Wiessing: “Met deze laatste lening is de schuldencrisis in Griekenland feitelijk voorbij.”

Ton Verlind, oud-medewerker van het KRO-programma Brandpunt, vatte het goed samen op Facebook:

Crisis in Griekenland is over, meldde het NOS Journaal gisteravond. Daarmee papegaait de NOS-redactie trouw overheidsbulletins na, iets waarin de jongens en meisjes van de Nos heel goed zijn. Er zit geen enkele expertise bij de redactie die verder gaat dan 1 en 1 = 2, zo lijkt. Een kleine rondgang op internet maakt duidelijk dat de Griekse crisis helemaal niet over is, maar dat hij door een aantal trucs voorlopig aan ons zicht is onttrokken. Jammer dat de top van de NPO in zomerslaap is verzonken, anders zouden ze hier eens over na kunnen denken: paar amusementsprogramma’s eruit en de kwaliteit van de journalistieke redacties met een financiële boost omhoog. Ik houd niet zo van dat Journaal-bashen maar steeds vaker denk ik: jullie zijn toch niet veel meer dan een voorlezer van overheidspersberichten, trouw volgend, makkelijk om de tuin te leiden en te goed van vertrouwen.

Misleid door de NOS

In het NOS Journaal van 13 augustus wordt gewaarschuwd dat de kosten voor de geestelijke gezondheid in Nederland de pan uitrijzen.

“In 2015 waren de kosten voor psychische stoornissen bijna 21 miljard euro,” klinkt het. “En als er niks verandert dan stijgen die kosten in 2040 tot bijna 47 miljard euro.”

Op de achtergrond is een grafiek te zien met daaronder de tekst ‘Bron cijfers: RIVM’.

Eerstelijnspsycholoog Frits Bosch schreef naar aanleiding van dit bericht een artikel met de titel ‘GGZ-patiënten misleid door Menzis en NOS’ op Joop.nl.

De kosten van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland bedroegen volgens hem 6,1 miljard euro in 2015 en niet 21 miljard euro, zoals beweerd werd.

Feitelijke onjuistheden?!

In een reactie bevestigde het RIVM dat ‘in de RIVM-cijfers zoals gegeven door het NOS Journaal enkele feitelijke onjuistheden zaten’.

Feitelijke onjuistheden in het NOS Journaal? Het zal toch niet?

Journalist Arnold Karskens heeft vanwege dit geklungel van de NOS contact gezocht met de Europese organisatie die nepnieuws bestrijdt, maar heeft tot dusver nog geen enkele reactie ontvangen. Apart hoor.

Foto: Dqfn13 Wikimedia Commons

[The Karskens Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
2 jaren geleden

waar blijven de vragen? de lieden die zich journalist noemen zijn ook zo koosjer als ham

guido
guido
2 jaren geleden

blijf je de NOS kijken en luisteren, slaap wel en morgen weer vroeg op.

Ron
Ron
2 jaren geleden

Op de VTM en VRT is het niks beter.
Knoeien met cijfers en waarheden verdraaien .
Gelukkig informeer ik mij langs meerdere kanalen.

Dirk van Haaren
Dirk van Haaren
2 jaren geleden

Niet Onze Specialiteit. Nu Onzin Spreken. NOS de manipulatie machine van de vazallen van macht en kapitaal. Maar ja wiens brood men eet diens woord met spreekt. In hun blindheid en doofheid willen ze van de belastingbetaler niets zien noch horen en steken hun hoofden in het zand.

RayOfLight
RayOfLight
2 jaren geleden

Maakt niet uit welk nieuws je ook kijkt het is allemaal niet zo ‘authentiek’. Nieuws is er dan ook om mensen te hersenspoelen. Immigratie crisis , Rechts Radicaal etc.. Als je het allemaal uitzoekt klopt er niets van. Jammer genoeg denken de meeste mensen nog steeds dat er waarheid in het nieuws zit. Alle nieuws is het resultaat van agenda’s van de geheime diensten. Dit is al minstens sinds de jaren 60 zo.

Alt-right wordt inmiddels zwaar gecensureerd op internet en het blijkt duidelijk dat alle sociale netwerken samenwerken om de standaard agenda door te drukken. Dit heeft niets te maken met politiek maar met vrijheid van meningsuiting. En deze is ver te zoeken bij de mainstream media dus ook bij de voorheen Nederlandse omroep stichting….

NOS=LEUGENS

Gerda
Gerda
2 jaren geleden

Vandaag NOS journaal. Ik turfde 17 keer het woord Rechts-extremisme bij een item over protesten tegen de zoveelste steekpartij in Chemnitz Duitsland. Over de steekpartij zelf , die de volkswoede veroorzaakte, werd nauwelijks een woord gerept. Logisch want die daders hadden een migratie achtergrond.

Arjen
Arjen
2 jaren geleden

Ik vind het journaal in Nederland al jaren summier en beneden niveau. Voor nieuw kun je beter naar de radio luisteren. Bij BNR hoor je enkel nieuws en interviews. Geweldige bron van informatie waar de televisie niet aan kan tippen. Wil je wel tv kijken dan kun je beter voor het nieuws naar BBC of Belgie of Duitsland kijken.

jani
jani
Reactie op  Arjen
2 jaren geleden

Tsja BNR… Gistermorgen de autoradio uit ergernis uitgezet. Bas van Werven kan het niet laten minachtende privé opmerkingen tussendoor te uiten op het nieuws wat hij moet brengen.

Pjoter
Pjoter
2 jaren geleden
eksegese
eksegese
2 jaren geleden

quote : Journalist Arnold Karskens heeft vanwege dit geklungel van de NOS contact gezocht met de Europese organisatie die nepnieuws bestrijdt, maar heeft tot dusver nog geen enkele reactie ontvangen. Apart hoor.

Nepnieuws wordt overduidelijk alleen nepnieuws genoemd als het dat feitelijk niet is en indruist tegen de leugens die in stand moeten worden gehouden. Als de msm dus van de daken schreeuwt over nepnieuws hebben we meestal zeker te maken met echt nieuws en andersom ook natuurlijk. De duivel draait alles om of zet het op z’n kop om z’n zin te krijgen. Kortom, waar het nieuws het allerhardst met veel bravoure op duikt daar zijn de feiten steevast verdraaid.

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

De media is een uiterst krachtig en effectief wapen. Het maakt met het grootste gemak onschuldigen schuldig en schuldigen onschuldig, waarheid wordt een leugen en leugen wordt waarheid. Alles wordt binnen de kortste keren zeer succesvol omgedraaid en nagenoeg niemand kan er zich aan onttrekken. (zie wat er met Jos Brech gebeurt, en wat er in het verleden met Jasper Steringa gebeurde)
Het wordt echt hoog tijd dat we daar heel erg kritisch naar gaan kijken. Dan wint de waarheid vanzelf. Want foutloos zijn ze in geen geval, regelmatig zeer doorzichtig zelfs. Laten we dat gebruiken om ons te weren.

x

Check Also

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

corona

Het komt steeds dichterbij: 10 Duitsers sterven na coronavaccin

Als iemand met corona en onderliggende aandoeningen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x