Archeologie

Unieke tombes gevonden in de Filipijnen

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op een bergtop in het noorden van de Filipijnen hebben archeologen de overblijfselen blootgelegd van een vermoedelijk duizend jaar oud dorp.

In de buurt van het stadje Mulanay zijn kalkstenen graftombes aangetroffen van een soort die nergens anders in het land werd gevonden, aldus de autoriteiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de tombes troffen de archeologen duizenden scherven van aardewerken potten, metalen objecten en botscherven van mensen, apen, wilde zwijnen en andere dieren aan. Het gaat om een soort sarcofagen, maar ze zijn niet voorzien van mythologische afbeeldingen.

Eerste indicatie

De ontdekking van de rechthoekige tombes die uitgehakt zijn in kalksteen is van belang omdat het een eerste indicatie is dat Filipijnen op een geavanceerdere wijze mensen begroeven dan altijd is aangenomen en dat men daarnaast metalen gereedschap gebruikte om de kisten uit te hakken.

Uit eerdere archeologische vondsten bleek dat Filipijnen in het bergachtige noorden houten lijkkisten en aardewerken kisten gebruikten, zei Eusebio Dizon van het Nationale Museum tegen persbureau AP.

De plek waar de tombes zijn gevonden maakt deel uit van een gebied van 280 hectare bos dat in 1998 tot beschermd gebied is verklaard om schatzoekers en niet-duurzame landbouw tegen te gaan. Veel archeologische vindplaatsen in de Filipijnen zijn verwoest door schatzoekers.

Uitgewist

De archeologen hebben nog maar een klein stuk van het gebied blootgelegd en ze verwachten dat ze nog meer artefacten en kalkstenen tombes zullen vinden.

In Mulanay is men blij met de ontdekking. Het gebied was tot voor kort vooral bekend vanwege de strijd tussen regeringstroepen en marxistische rebellen. Dat beeld kan nu worden uitgewist en deze archeologische vondst kan daar erg bij helpen, aldus burgemeester van Mulanay Joselito Ojedo.

Unieke tombes gevonden in de Filipijnen

Het plaatselijke toeristenbureau liet weten dat het gebied een archeologish en ecologisch park zal worden. Mogelijk wordt er ook een museum gebouwd.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x