Binnenland

Unilever knipt even met de vingers en premier Rutte is door de bocht. Wie is eigenlijk de baas in dit land?

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door, maakte premier Mark Rutte maandag bekend na het coalitieoverleg.

Het kabinet en de coalitiepartijen hebben de maatregel heroverwogen en besloten de meest omstreden afspraak uit het regeerakkoord nu definitief terug te draaien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het is ongelooflijk,” reageert FvD-voorman Thierry Baudet. “We hebben als Tweede Kamer maandenlang druk uitgeoefend op de premier, maar hij wilde niet luisteren.”

Door de bocht

Het maakte niet uit wat de kiezers ervan vonden. Dat het niets zou doen voor de economie. Dat de Kamer het niet wilde, klinkt het.

“En nu Unilever even met de vingers knipt is de premier door de bocht,” zegt Baudet. “Wie is eigenlijk de baas in dit land?”

De afschaffing stond sinds begin deze maand op de tocht, toen Unilever bekendmaakte de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam toch niet door te zetten.

Relevant

Het besluit van Unilever was volgens premier Rutte ‘relevant’ voor het opnieuw wegen van de omstreden maatregel.

De afschaffing, die de staatskas jaarlijks zo’n twee miljard euro zou kosten, stond in geen enkel verkiezingsprogramma, maar belandde toch in het regeerakkoord.

Niet tevreden

De oppositie reageerde positief op het besluit, maar is nog niet tevreden, aangezien de vrijgekomen twee miljard euro zal worden geïnvesteerd in het bedrijfsleven.

De oppositie vindt juist dat het geld naar de burger moet.


Foto: CC0 Creative Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Precies daar zit vervolgens de nieuwe kneep. Het gekd stroomt naar het bedrijfsleven klinkt het. Feitelijk is er dus niets veranderd zo zal blijken in de toekomst want het zal heus niet bij het midden en kleinbdrijf terechtkomen, daar zorgen die gladdekkers in Den Haag wel voor. Het zal doorstromen naar de vrote hoop zoals oorspronkelijk ook al het plan was.

Koning Biff
Koning Biff
5 jaren geleden

Feitelijk is er sowieso geen baas in Nederland. We zijn een bananenkoninkrijk.

het is een zooitje

Coeus
Coeus
5 jaren geleden

“Wie is eigenlijk de baas in dit land?” Washington.

rob
rob
5 jaren geleden

Daarom zijn bedrijven ook een soort schaduw regering zij hebben het echt voor het zeggen en de pionnen zijn de zogenaamde leiders , de schaduwregeringen [het bedrijfsleven]zijn de echte meesters die meestal in geheim en waarin de openbaarheid door regeringen [hun pionnen]worden beantwoord achter hun netwerk de economie die de eerste plaats heeft bij de leiders die met veel vertoon allerlei wegjes zoekt om het zo goed mogelijk maar aan het volk over te brengen en vele omleidingen aanleggen om het hart van de economie de geldstromen word met zorg van omleiding en misleiding aangelegd een economische chirurgische ingreep dan pas komt het mindere interessante aan de beurt de kleinere bedrijfjes en daarna pas het volk met zijn zorg kwesties ..die geen geld opbrengen maar geld kost niet echt interessant bij regeringen en bedrijfsleven ..duidelijk genoeg de strategie van Unilever[ bedrijfsleven] heeft de macht en Rutte kan niets anders doen dan buigen voor die macht

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x