Homepagina » Binnenland » Unilever knipt even met de vingers en premier Rutte is door de bocht. Wie is eigenlijk de baas in dit land?
Unilever knipt even met de vingers en premier Rutte is door de bocht. Wie is eigenlijk de baas in dit land?

Unilever knipt even met de vingers en premier Rutte is door de bocht. Wie is eigenlijk de baas in dit land?

De afschaffing van de dividendbelasting gaat definitief niet door, maakte premier Mark Rutte maandag bekend na het coalitieoverleg.

Het kabinet en de coalitiepartijen hebben de maatregel heroverwogen en besloten de meest omstreden afspraak uit het regeerakkoord nu definitief terug te draaien.

“Het is ongelooflijk,” reageert FvD-voorman Thierry Baudet. “We hebben als Tweede Kamer maandenlang druk uitgeoefend op de premier, maar hij wilde niet luisteren.”

Door de bocht

Het maakte niet uit wat de kiezers ervan vonden. Dat het niets zou doen voor de economie. Dat de Kamer het niet wilde, klinkt het.

“En nu Unilever even met de vingers knipt is de premier door de bocht,” zegt Baudet. “Wie is eigenlijk de baas in dit land?”

De afschaffing stond sinds begin deze maand op de tocht, toen Unilever bekendmaakte de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam toch niet door te zetten.

Relevant

Het besluit van Unilever was volgens premier Rutte ‘relevant’ voor het opnieuw wegen van de omstreden maatregel.

De afschaffing, die de staatskas jaarlijks zo’n twee miljard euro zou kosten, stond in geen enkel verkiezingsprogramma, maar belandde toch in het regeerakkoord.

Niet tevreden

De oppositie reageerde positief op het besluit, maar is nog niet tevreden, aangezien de vrijgekomen twee miljard euro zal worden geïnvesteerd in het bedrijfsleven.

De oppositie vindt juist dat het geld naar de burger moet.


Foto: CC0 Creative Commons

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Precies daar zit vervolgens de nieuwe kneep. Het gekd stroomt naar het bedrijfsleven klinkt het. Feitelijk is er dus niets veranderd zo zal blijken in de toekomst want het zal heus niet bij het midden en kleinbdrijf terechtkomen, daar zorgen die gladdekkers in Den Haag wel voor. Het zal doorstromen naar de vrote hoop zoals oorspronkelijk ook al het plan was.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

Nou, nu weet je waar je op moet stemmen.

Rikk
Rikk
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Je bedoelt, je weet dat je niet hoeft te stemmen… ?

Als de overheden in het westen er echt uitsluitend zouden zijn voor de bevolking als geheel (is democratie) , dan had iedereen toegang tot goede gezondheidszorg, goed Vrij! Onderwijs, waren we al lang overgestapt op een waterstof economie en waren de basisbehoeften+ gewoon goed ingevuld voor eenieder. En dan hoefde je niet week in week uit te stressen om maar mee te doen met een of andere ratrace met concurrentie, wantrouwen, enkele wereldkampioenen en miljarden sulletjes.

Maar ja, de chaos moet eerst nog een stuk groter worden tijdens een grote verdrukkende recessie in de jaren twintig. Want dat ie iedere keer dieper en langer wordt, is een gegeven in de neo liberale Angelsaksische economie tenzij er weer een nieuwe WO komt die ervoor zorgt dat de opbouw opnieuw kan beginnen. Jaja, we zijn een bezig volkje en volop aan het d-evolueren.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Nou, @strijdervoorvrijheid als stemmen ook maar iets zou kunnen veranderen, zou het al lang bij wet verboden zijn.

TACP
TACP
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

At Eksegese

Inderdaad, we zijn nooit vrij geweest (wat ook geld voor de rest van de wereld bevolking), de adel (management laag) is nog gewoon in tact. Mensen zouden er nog van opkijken hoeveel adel stilletjes is opgegaan in de politiek, publieke sector en het grote bedrijfsleven. Of hoeveel instituties “rebranded” zijn, neem nou de Rutger Stichting, wat van oorsprong een eugenetica stichting is.

Helaas zijn nog te veel mensen die geloven in gecontroleerde verzet poppen zoals Trump, Thieme, Klaver, Farage, Baudet, Wilders, Le Penn etc etc etc. Wanneer jij bij al die mensen verder zoekt dan de glanzende teflon laag zie je toch dingen die haaks staan op het geen wat publieke of via hun kanalen verspreiden. Dat kan ook makkelijk omdat de meeste aanhangers van deze mensen niet verder kijken dan de informatie kanalen van deze mensen, fan/support sites en toch ook de msn.

Die korte periode na WO II van welvaart was naar mijn mening voor de elite niets meer dan een “noodzakelijk kwaad” omdat de wereld in puin in lag. Men is ondertussen al aardig in geslaagd om die welvaart weer terug in de pockets te krijgen. Daarnaast vinden de meeste mensen het volgens mij ook wel fijn door altijd maar naar 1 groep mensen te kunnen wijzen die de boeman zijn, aangezien niemand wilt leren van het verleden.

Ik blijf het frappant vinden hoeveel mensen claimen zich bewust te zijn; maar eigenlijk alleen om hun eigen land/groep geven. Ik was altijd voorstander van de natie staat, maar ik ben toch langzamerhand tot de conclusie gekomen dat de natie staat 1 altijd 1 van de bronnen zal zijn van onrust en ongelijkheid in de wereld. Het is niet meers dan een verdeelsleutel, hetzelfde geld voor hokjes als ras en cultuur. Het zijn bedachte verdeel constructies.

Al zal ik meteen bekennen dat ik ook niet zou weten hoe je een “wereld bestuursorgaan” kan hebben die echt in het belang van mensen en de planeet handelen. Ik denk dat wij nooit zo´n “golden cycle” zullen meemaken, maar voor de mensheid hoop ik dat die zo snel mogelijk weer terug komt.

oskaar
oskaar
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Zo strijder, toe maar, en waar bestaat die strijd zoal uit?…..En waar moeten we dan wel op stemmen ? Geef ons raad, we hebben je nodig…!

Camiel
Camiel
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Inderdaad. Al dat geklaag over de VVD, maar toen we een aantal jaren geleden konden stemmen, en we wisten wat we met VVD binnenhaalde, werd er weer vrolijk op VVD gestemd. We zijn blijkbaar heel hard leers in dit land.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Camiel
2 jaren geleden

@Camiel

Wel eens gehoord van stembusfraude? De laatste verkiezingen kon niet duidelijker.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

LS…

Het is ronduit griezelig dat een minkukel als Rutte in permanente robotstand alles bepaalt in dit mooie land, dat ooit, heel lang geleden van de Nederlanders was. Of is ook dat een illusie ? Het zijn de Rothschild Khazaren Bolsjewiek / Communistische Nep Joden die hier de dienst uit maken onder de door satan bezielende leiding van Zio Nazi Beatrix van NepOranje !

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

@Caesar Lion Cachet

Macht over geld betekent macht over landen en mensen. Sinds 1-1-2002 heeft NL z’n laatste stukje macht vrijwillig afgestaan aan de zionisten.

TACP
TACP
Reactie op  Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

At Caesar Lion Cachet

De mensheid is nooit vrij geweest, de adel is er nog steeds (als eerste management laag), die zijn heel stilletjes opgegaan in de politiek, (semi) publieke sector, ngo´s, maatschappelijk wetenschappelijke instituties en het grote bedrijfsleven. Die korte periode van welvaart was niets dan een “noodzakelijk kwaad” voor de elite omdat de wereld weer opgebouwd moest worden na twee wereld oorlogen.

Naar mijn mening zijn dingen zoals de natie staat, cultuur, ras, religie alleen maar verdeel en heers constructies. Zolang de mensheid haar echte geschiedenis niet kent, en veel mensen eigenlijk alleen maar het beste voor hebben met de bewust geconstrueerde groep waar zij toe behoren zal deze planeet altijd een brok ellende blijven.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  TACP
2 jaren geleden

LS…

De Wes Penre Papers geven wel een aardige inkijk over wie wij mensen zijn. Ook de monsters komen ruim aan bod. (elite /adel /overheid / politici / religieuze terroristen etc)

Koning Biff
Koning Biff
2 jaren geleden

Feitelijk is er sowieso geen baas in Nederland. We zijn een bananenkoninkrijk.

het is een zooitje

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Koning Biff
2 jaren geleden

@Koning Biff

Het koningshuis heeft ook daarom z’n beste tijd gehad, waar heb je nog een koningshuis voor nodig als het land is opgeslokt door de EU en alle soevereiniteit is verloren? Het koninkrijk der Nederlanden is een schijn rijk geworden, poppenkast voor de bühne met wat laatste stuiptrekkingen van wat ooit Nederland was.

Zodra de grenzen verder opengaan voor Afrika e.o. zal ook het Nederlandse sociaalstelsel ineenklappen en is het land volledig klaargemaakt voor Brussel.

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

aanvullend, NL troon en politiek is ILLEGAAL

De Nederlanders hebben nooit kunnen kiezen voor de huidige staatsvorm. Ons uitgangspunt is, dat alleen een bij grote meerderheid van het Nederlandse volk goedgekeurde staatsvorm de enig legitieme is. Alle andere staatsvormen zijn ongeldig, illegaal, zelfs crimineel als het er op aankomt.

Op 13 mei 1940 overtrad het staatshoofd Wilhelmina de Nederlandse Grondwet van destijds door de regering te verplaatsen naar een plaats buiten de grenzen van het Rijk.

https://sites.google.com/site/ncfaktueel/nederland-is-een-illegale-nepstaat

Coeus
Coeus
2 jaren geleden

“Wie is eigenlijk de baas in dit land?” Washington.

rob
rob
2 jaren geleden

Daarom zijn bedrijven ook een soort schaduw regering zij hebben het echt voor het zeggen en de pionnen zijn de zogenaamde leiders , de schaduwregeringen [het bedrijfsleven]zijn de echte meesters die meestal in geheim en waarin de openbaarheid door regeringen [hun pionnen]worden beantwoord achter hun netwerk de economie die de eerste plaats heeft bij de leiders die met veel vertoon allerlei wegjes zoekt om het zo goed mogelijk maar aan het volk over te brengen en vele omleidingen aanleggen om het hart van de economie de geldstromen word met zorg van omleiding en misleiding aangelegd een economische chirurgische ingreep dan pas komt het mindere interessante aan de beurt de kleinere bedrijfjes en daarna pas het volk met zijn zorg kwesties ..die geen geld opbrengen maar geld kost niet echt interessant bij regeringen en bedrijfsleven ..duidelijk genoeg de strategie van Unilever[ bedrijfsleven] heeft de macht en Rutte kan niets anders doen dan buigen voor die macht

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
2 jaren geleden

De multinationals/industriëlen die Hitler financierden om aan de macht te komen en WOll veroorzaakten zijn dezelfden die vandaag via die EU bilderberg de lakens uitdelen en de mens slaven en politiek via lobbyisten domineert.

In 1936 wou Prescot Bush met VS industriëlen zo een nazi coup doen in de VS die mislukte..
Het zijn dezelfde multinationals van WOll die nu de lakens uitdelen en waar alle politici omgekocht zijn
Hitler bedacht de EU NIET maar IG FARBEN + rothschilds het moederbedrijf van alle multinationals op aarde.
Het waren de rothschilds + rijkste industriëlen op aarde die zo de macht grepen via Duitsland op aarde na WOll nadat ze eerst de tweede WO DOELBEWUST veroorzaakten.
De EU is gewoon het verlengde van nazi multinational IG FARBEN

De collaboratie van de Amerikaanse zakenwereld met nazi-Duitsland
De mythe van de goede oorlog – Amerika en de Tweede Wereldoorlog

https://historiek.net/de-collaboratie-van-de-amerikaanse-zakenwereld-met-nazi-duitsland/69670/

en

https://sites.google.com/site/ncfwhistleblower/geheim-rapport-europese-unie-legt-grondslag-voor-vierde-nazi-rijk

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Marduk's Revenge
2 jaren geleden

Marduk’s Revenge,

De macht ligt inderdaad bij machtige multinationals en privatenbanken. Hun werkpaarden zijn invloedrijke politici die ze verbonden aan [besloten denktanks] om hun internationale belangen, agenda, te bevorderen. Kenmerkend is dat veel politici voor hun politieke loopbaan werkzaam waren bij een groot multinational. Zo was Wouters Bos voor zijn politieke carriere actief bij Shell. Mark Rutte werkte voor Unilever. In sommige gevallen zou je kunnen stellen dat ze vandaaruit hun mensen installeren in de politiek.

De besloten denktanks die er voor zorgdragen om alle neuzen de zelfde richting uit te laten wijzen om de agenda te bevorderen zijn, het Britse Royal Institute of International Affairs (RIIA) De Amerikaanse dochterondernemingen Council on Foreign Relations en Trilaterale Commissie, en het Europese Bilderberg.

Naast politici werden veel journalisten lid van deze denktanks om de Main Stream Media in het zelfde gareel te krijgen van de agenda. En denk erom! Je kan niet zo maar lid worden. Je moet uitgenodigd worden om vervolgens doorgelicht te worden door verscheidenne commissies of je uit het juiste hout gesneden bent. Klokkenluiders zul je er niet tegenkomen.

Swiss Propaganda Research had de lijntjes goed in kaart gebracht aangaande journalisten en de link met deze besloten denktanks;

https://swprs.org/the-american-empire-and-its-media/

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Gezinusk.

inderdaad multinationals installeren via lobbyisten politici in landen aan dé macht
zie maar naar bilderberg, zij dicteren gans de EU en wie aan de macht erin mag komen via hun “geheime” meetings.

ed van der harst
ed van der harst
Reactie op  Marduk's Revenge
2 jaren geleden

Marduk revenge

Vergeet niet dat Hitler ook nog Buitenaardse entiteit achter hem waarschijnlijk de Nordics
van hen kreeg hij zijn geheime wapens Hans Kamman die door Himmler was aangesteld om
alles op tijd klaar te hebben ook van hen kreeg hij de Haunebu een duits woord voor UFO
getuigen (Poolse dwangarbeiders} hebben dat ding zien opstijgen ook had Hitler de beschikking overThe Bell een apparaat dat de zwaartkracht kon opheffen niemand weet waar dit ding gebleven is na de oorlog
zoek eens op het Aldebaran mysterie

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  ed van der harst
2 jaren geleden

Ed van der harst

Wat weinigen weten is dat de rothschilds alles financierden voor Hitler ivm Tibet en Himalaya expedities, die Thule vrijmetselaarij was joods (waren crypto duitsers, askenazi nep joden, Hitler was tot zijn dood omringt door rothschild joden), die VRILL niet, de rothschilds geraakten niet aan die kennis, maar de dames Maria Orsic, Gudrun wel, alles van hun kennis ging naar Werner van Braun die er raketten mee bouwde en aria 51 van het UFO militair apparaat in de VS tijdens operatie paperclip.
Ken enorm veel hierover 🙂

Marduk's Revenge
Marduk's Revenge
Reactie op  Marduk's Revenge
2 jaren geleden

o en Antarctica, SWABENLAND wie financierde dat voor Hitler denk je.
1 antwoord: de rothschilds

rob
rob
2 jaren geleden

En natuurlijk hebben deze regering [ de leiders]ook aandelen bij grote bedrijven en natuurlijk heeft dat invloeit op de leiders hoe ze reageren want aandelen zijn nu eenmaal beïnvloedbaar op hun handelswijze met de handels wijze van bedrijven ..geld speelt de grootste rol bij klein en groot en dat is een feit waarin vele worden beïnvloed door dat getalletje. zeg maar gewoon een gekke mensen ziekte .. waarin een ieder aan mee doet en dat goedje veel te veel te serieus neemt.

salvar
salvar
2 jaren geleden

het probleem met rutte en consorten is (ook al is er een ander mp) dat ze hopen een goede baan te krijgen na de burgers weer flink uitgezogen te hebben.
kijk maar hoe het gaat de minst bedeelde krijgen nog minder.
kijk naar die geen die aow hebben die zijn al minstens tien jaar bevroren en geen compensatie voor inflatie.
kijk naar de pensioenen schiet niet op en een wonder dat we niet elk jaar gekort zijn.
kijk naar die geen die in de bijstand zitten krijgen er niets bij wordt volgend jaar een kwalijke zaak alles wordt duurder en niet zo weinig ook.
kijk naar de rijken der aarde wordt alleen maar meer.

ik rutte heb een aow en die 1,5% mag je ergens stoppen waar het duister is.

piet
piet
2 jaren geleden

Rutte denkt alleen in banen. Banen betekent geld. En in zijn ogen het enige wat “echt” belangrijk is.

Alex
Alex
2 jaren geleden

Laat men nou eerst maar eens een twee partijenstelsel regelen, misschien heeft stemmen dan zin.

Nu is het toch maar gecontroleerde oppositie met al die snipperpartijen, maakt niks uit op wie je stemt , oftewel het weinig tot geen zin.

En dan dit nog: elk volk krijgt zijn verdiende regering.

salvar
salvar
Reactie op  Alex
2 jaren geleden

gelijk heb je, zou mooi zijn partij 1 of 2 .

Only you
Only you
2 jaren geleden

Zelf zegt ie dat ie krassen opgelopen heeft en gewoon weer verder gaat?
Ik zou mijn lp plaat allang weggedaan hebben?

x

Check Also

beursanalist

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het ...

rutte

Lachende Rutte tegen Kamer: ‘U kunt ons niet meer wegsturen, dus wij hebben nu meer macht’

Premier Rutte is erop gebrand een avondklok ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x