Homepagina » Mens en Dier » Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’
coronatest
Foto: YouTube/Wybren van Haga

Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’

Een zesde tot een derde van de mensen die een positieve corona-uitslag krijgen, draagt het virus waarschijnlijk niet bij zich. Zij hebben geen corona, maar zitten toch in thuisquarantaine. Het gaat mogelijk om honderden mensen per week, schrijft NRC op basis van gegevens van het RIVM over de coronatest. Dat betekent ook dat tot een derde van het bron- en contactonderzoek dat de GGD’s de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, onnodig was.

Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is momenteel relatief hoog. De PCR-test is niet volledig specifiek, wat betekent dat hij soms een positieve uitslag laat zien terwijl er geen sprake is van besmetting. Hoe meer er wordt getest, hoe vaker je zo’n fout-positieve uitslag krijgt.

Gisteren is het aantal gemelde coronabesmettingen voor het eerst boven de signaalwaarde van 7 besmettingen per 100.000 inwoners gekomen. Deze waarde is volgens het kabinet een soort alarmbel, waarboven het nodig kan zijn om in te grijpen. Het risico bestaat dus dat het kabinet extra maatregelen gaat nemen op basis van besmettingen die geen besmettingen zijn.

Covid-19 is voorbij!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelde eerder al vragen over de coronatest, maar kreeg geen antwoord. Hij houdt voet bij stuk en heeft nu opnieuw vragen gesteld aan minister De Jonge van Volksgezondheid. “De PCR-test lijkt steeds meer de grootste blunder van deze eeuw te worden. Een nauwkeurige coronatest zou een gamechanger kunnen worden. Dan kunnen de statistieken bevestigd worden,” schrijft hij op Twitter.

“Covid-19 is voorbij!” voegt hij toe.

Hij wil onder meer van De Jonge weten wat het percentage fout-positieve en fout-negatieve uitslagen is en wat dit betekent voor het aantal besmettingen. Van Haga wil ook weten wat de kosten zijn van het gebruik van de PCR-test.

4.6 19 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
5 maanden geleden

kost zo iets als 63 euro’s per stuk niet ? Waar gaan die heen ? nou o.a naar M. Koopmans…

Stay Positive
Stay Positive
5 maanden geleden

Sowieso is de hele plandemic de grootste scam aller tijden. Van Haga is lekker bezig.

Pieter
Pieter
5 maanden geleden

En al zou de test correct positief zijn dan is daarmee nog helemaal niet gezegd dat je besmettelijk bent of (ernstig) ziek bent/wordt.

En dan worden ook de contacten van mensen die eigenlijk helemaal niet besmettelijk zijn ook (zonder test) in quarantaine gezet.

Jaja, het intelligente bestuur anno 2020 in Nederland

RayOfLight
RayOfLight
5 maanden geleden

Covid-19 voorbij en nu gaat het over corona virussen heb ik dat goed ? Gaat al lang niet meer over dat virus. Bevolking word onderdrukt , wereld wijd. RIVM? wat zijn dat voor klungels. Waar moeten we op wachten? Verkiezingen echt waar ? Laat de duivel zich wegstemmen ?
Lijkt me dat Evil er alles aan doet om het volk te onderdrukken. Als we echt boven de treshold zijn dan zal er actie moeten worden ondernomen. Persoonlijk twijfel ik echter eraan dat er een volledige lockdown a la victoria komt. Komt die er toch is het gebeurt. Mensen moeten zich realizeren dat ze snel moeten handelen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 maanden geleden

LS…

Toegeven aan deze misdadige blunders zou in een normale wereld moeten betekenen: Het definitieve einde van de politieke betrouwbaarheid… Maar politici zijn per definitie knechten van de cabal dus vergeet het maar…

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Caesar Lion Cachet
1 maand geleden

L S . zeg maar gewoon …….kleuterklas. onvolwassen…moet ik nog verder gaan?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Van Haga is echt voor de volk!!
De PCR test is een HOAX en oplichterij ??
Niet alleen de PCR test maar ook met de verkoop van de facemask maken ze ernorm veel geld !!

Rob
Rob
Reactie op  Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Ik las pas geleden een stuk over het masker wat wel interessant was. Het idee ervan, buiten de mond snoeren om, is het wegnemen van je individualiteit, je gezicht. Iemand zonder gezicht is niemand. Je ziet geen gezichtstrekken of expressie op het gezicht. Dus ben je niemand. Waar zien we dat nog meer in deze wereld, gezichtsbedekking?

Edward
Edward
5 maanden geleden

„Mensen die positief GETEST zijn worden in Nieuw-Zeeland linea recta naar een Covid-19 quarantaine kamp afgevoerd. Ze worden daar geconcentreerd. Zie je wat er gebeurt”, aldus Kim Van Oudenaarde.

En vanwege deze mening is deze arts in opleiding door het LUMC geschorst. Dit past alleen in een dictatuur, dus dat is Nederland onder Rutte geworden een totalitaire
dictatuur.

Ben de Belazerde
Ben de Belazerde
Reactie op  Edward
5 maanden geleden

In een concentratie kamp dus! Nu snap ik ook waarom ze in de VS al die FEMA kampen hebben gebouwd!

biker
biker
Reactie op  Ben de Belazerde
5 maanden geleden

Als je de documentaire “martial law / rise of the police state” uit 2005 van Alex Jones had gezien dan had je dit al veel eerder geweten. Maar het is nog niet te laat want de docu staat nog steeds op youtube.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Eerst deze virus isloren …Maar dat kunnen ze niet want deze virus is een verzinsel. En ook een virus kan niet in het buiten lucht leven. In ons lichaam zijn er millioenen virussen. Ze beschermen ons tegen indringers. Ze bouwen onze immuunsysteem.

Teun
Teun
5 maanden geleden

Het vaccin nano-chip werd in 2019 gepatenteerd door…. De machthebbers hebben er dus belang bij dat minstens 95% van de wereldbevolking gevaccineerd wordt. Haga kan dan roepen wat hij wil.

rrr
rrr
5 maanden geleden

De producenten van PCR-testen claimen geen specificiteit dus de test heeft geen specificatie voor de meetnauwkeurigheid. Volgens een Duits onderzoek zou de beste test 98,5% specificatie hebben dus bij 3% besmettingen is dan het aantal false-positives minstens 50%.
Maar ….
1- De gebruikte primers bij de test vergelijken meestal met SARS uit 2003 of de vogelgriep uit 2009 of naar het schijnt met DNA chromosome-8 dat in iedere mens aanwezig is wat niets met virussen van doen heeft. Er is geen PCR-test die direkt vergelijkt met het daadwerkelijke virus maar is gebaseerd op de aanname dat het nieuwe virus correspondeert met eerdere coronavirussen.
2- De aanname dat de aangetroffen (evt. dode) virusdeeltjes in het monster zou betekenen dat de persoon besmet is van het nieuwe virus.
Op grond van deze 2 systematische fouten bovenop het ontbreken van de specificiteit van de PCR-test kan je stellen dat het werkelijke percentage false-positives waarschijnlijk boven de 90% ligt.

biker
biker
Reactie op  rrr
5 maanden geleden

Degene die deze test heeft ontwikkeld heeft van het begin af aan duidelijk gemaakt dat de test niet geschikt is om een virus te detecteren.
https://www.emedicinehealth.com/pcr_polymerase_chain_reaction_test/article_em.htm

x

Check Also

vaccinatiebewijs

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

In Israël is bijna de helft van ...

rutte

Kijk: Rutte grijnst terwijl hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn beleid

Kamerlid Wybren van Haga en premier Rutte ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x