Homepagina » Mens en Dier » Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’
coronatest
Foto: YouTube/Wybren van Haga

Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’

Een zesde tot een derde van de mensen die een positieve corona-uitslag krijgen, draagt het virus waarschijnlijk niet bij zich. Zij hebben geen corona, maar zitten toch in thuisquarantaine. Het gaat mogelijk om honderden mensen per week, schrijft NRC op basis van gegevens van het RIVM over de coronatest. Dat betekent ook dat tot een derde van het bron- en contactonderzoek dat de GGD’s de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, onnodig was.

Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is momenteel relatief hoog. De PCR-test is niet volledig specifiek, wat betekent dat hij soms een positieve uitslag laat zien terwijl er geen sprake is van besmetting. Hoe meer er wordt getest, hoe vaker je zo’n fout-positieve uitslag krijgt.

Gisteren is het aantal gemelde coronabesmettingen voor het eerst boven de signaalwaarde van 7 besmettingen per 100.000 inwoners gekomen. Deze waarde is volgens het kabinet een soort alarmbel, waarboven het nodig kan zijn om in te grijpen. Het risico bestaat dus dat het kabinet extra maatregelen gaat nemen op basis van besmettingen die geen besmettingen zijn.

Covid-19 is voorbij!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelde eerder al vragen over de coronatest, maar kreeg geen antwoord. Hij houdt voet bij stuk en heeft nu opnieuw vragen gesteld aan minister De Jonge van Volksgezondheid. “De PCR-test lijkt steeds meer de grootste blunder van deze eeuw te worden. Een nauwkeurige coronatest zou een gamechanger kunnen worden. Dan kunnen de statistieken bevestigd worden,” schrijft hij op Twitter.

“Covid-19 is voorbij!” voegt hij toe.

Hij wil onder meer van De Jonge weten wat het percentage fout-positieve en fout-negatieve uitslagen is en wat dit betekent voor het aantal besmettingen. Van Haga wil ook weten wat de kosten zijn van het gebruik van de PCR-test.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • andré schreef:

  kost zo iets als 63 euro’s per stuk niet ? Waar gaan die heen ? nou o.a naar M. Koopmans…

  0 likes
 • Stay Positive schreef:

  Sowieso is de hele plandemic de grootste scam aller tijden. Van Haga is lekker bezig.

  0 likes
 • Pieter schreef:

  En al zou de test correct positief zijn dan is daarmee nog helemaal niet gezegd dat je besmettelijk bent of (ernstig) ziek bent/wordt.

  En dan worden ook de contacten van mensen die eigenlijk helemaal niet besmettelijk zijn ook (zonder test) in quarantaine gezet.

  Jaja, het intelligente bestuur anno 2020 in Nederland

  0 likes
 • RayOfLight schreef:

  Covid-19 voorbij en nu gaat het over corona virussen heb ik dat goed ? Gaat al lang niet meer over dat virus. Bevolking word onderdrukt , wereld wijd. RIVM? wat zijn dat voor klungels. Waar moeten we op wachten? Verkiezingen echt waar ? Laat de duivel zich wegstemmen ?
  Lijkt me dat Evil er alles aan doet om het volk te onderdrukken. Als we echt boven de treshold zijn dan zal er actie moeten worden ondernomen. Persoonlijk twijfel ik echter eraan dat er een volledige lockdown a la victoria komt. Komt die er toch is het gebeurt. Mensen moeten zich realizeren dat ze snel moeten handelen.

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Toegeven aan deze misdadige blunders zou in een normale wereld moeten betekenen: Het definitieve einde van de politieke betrouwbaarheid… Maar politici zijn per definitie knechten van de cabal dus vergeet het maar…

  0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Van Haga is echt voor de volk!!
  De PCR test is een HOAX en oplichterij ??
  Niet alleen de PCR test maar ook met de verkoop van de facemask maken ze ernorm veel geld !!

  0 likes
  • Rob schreef:

   Ik las pas geleden een stuk over het masker wat wel interessant was. Het idee ervan, buiten de mond snoeren om, is het wegnemen van je individualiteit, je gezicht. Iemand zonder gezicht is niemand. Je ziet geen gezichtstrekken of expressie op het gezicht. Dus ben je niemand. Waar zien we dat nog meer in deze wereld, gezichtsbedekking?

   0 likes
 • Edward schreef:

  „Mensen die positief GETEST zijn worden in Nieuw-Zeeland linea recta naar een Covid-19 quarantaine kamp afgevoerd. Ze worden daar geconcentreerd. Zie je wat er gebeurt”, aldus Kim Van Oudenaarde.

  En vanwege deze mening is deze arts in opleiding door het LUMC geschorst. Dit past alleen in een dictatuur, dus dat is Nederland onder Rutte geworden een totalitaire
  dictatuur.

  0 likes
  • Ben de Belazerde schreef:

   In een concentratie kamp dus! Nu snap ik ook waarom ze in de VS al die FEMA kampen hebben gebouwd!

   0 likes
   • biker schreef:

    Als je de documentaire “martial law / rise of the police state” uit 2005 van Alex Jones had gezien dan had je dit al veel eerder geweten. Maar het is nog niet te laat want de docu staat nog steeds op youtube.

    0 likes
 • Joyce Ramgatie schreef:

  Eerst deze virus isloren …Maar dat kunnen ze niet want deze virus is een verzinsel. En ook een virus kan niet in het buiten lucht leven. In ons lichaam zijn er millioenen virussen. Ze beschermen ons tegen indringers. Ze bouwen onze immuunsysteem.

  0 likes
 • Teun schreef:

  Het vaccin nano-chip werd in 2019 gepatenteerd door…. De machthebbers hebben er dus belang bij dat minstens 95% van de wereldbevolking gevaccineerd wordt. Haga kan dan roepen wat hij wil.

  0 likes
 • rrr schreef:

  De producenten van PCR-testen claimen geen specificiteit dus de test heeft geen specificatie voor de meetnauwkeurigheid. Volgens een Duits onderzoek zou de beste test 98,5% specificatie hebben dus bij 3% besmettingen is dan het aantal false-positives minstens 50%.
  Maar ….
  1- De gebruikte primers bij de test vergelijken meestal met SARS uit 2003 of de vogelgriep uit 2009 of naar het schijnt met DNA chromosome-8 dat in iedere mens aanwezig is wat niets met virussen van doen heeft. Er is geen PCR-test die direkt vergelijkt met het daadwerkelijke virus maar is gebaseerd op de aanname dat het nieuwe virus correspondeert met eerdere coronavirussen.
  2- De aanname dat de aangetroffen (evt. dode) virusdeeltjes in het monster zou betekenen dat de persoon besmet is van het nieuwe virus.
  Op grond van deze 2 systematische fouten bovenop het ontbreken van de specificiteit van de PCR-test kan je stellen dat het werkelijke percentage false-positives waarschijnlijk boven de 90% ligt.

  0 likes
 • Exegese schreef:

  Als je het een vlinder noemt insinueert je dat het per ongeluk zou zijn. Niets is echter minder waar. Dit is een weldoordacht plan wat wereldwijd wordt uitgerold. Niks blunder ! Misdaad van de bovenste plank, dat is het !

  0 likes
 • nou en! schreef:

  corona heeft veel weg van de droogleggin in de jaren 20.

  0 likes
 • Harrie schreef:

  Als een positieve PCR-test betekent dat je besmettelijk bent, zoals de media ons 24*7 uur in de week inpepert betekent dit ook dat de infection fatility rate, aantal doden t.o.v. besmettingen, ligt op 0.07, zoals berekend door statisticus De Hond, dan ligt die dus ruimschoots onder de 0.1 van een gemiddelde griep. Als je A zegt moet je B zeggen, maar dat doet de media niet, ze vinden het heerlijk dus de IFR verzwijgen ze maar.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  ” Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’ ”

  Kan zo zijn maar daar komen wij nooooiiiiiitttttttt achter want van de rechterlijke macht, vonnis 9 september 2020, hoeft het RIVM niets maar dan ook helemaal niets openbaar te maken.
  Zo zal met dit Vonnis in de hand AstraZenica ook niets openbaar hoeven te maken. Dat belooft nog wat voor het vaccin, de verlossing.

  0 likes
 • salvar schreef:

  vergeet even niet dat er een heleboel imbecielen rondlopen die zich laten testen als zijn ze niet ziek.

  0 likes
 • GeVanK schreef:

  PCR testen zijn gebaseerd op het vinden van DNA materiaal zoals exosomes en chromosome 18 (sequence “CTCCCTTTGTTGTGTTGT”)
  Al dit DNA materiaal zit in ieder mens, het is geen virus.

  https://ourgreaterdestiny.org/2020/08/bombshell-evidence-covid-rna-base-pairs-are-identical-to-chromosome-8-human-dna/

  Zie ook, Covid-19 Antichrist agenda: https://www.youtube.com/watch?v=Om5XkjZ_vKI

  0 likes
 • Ronald schreef:

  Weet je het is al erg genoeg dat we worden bedondert ,maar wat nog erger is als volgend jaar de mensen niet gaan stemmen ,en ik bedoel iedereen .Jong en oud en dan niet op de oude politiek maar op FVD of PVV want anders blijft dit door gaan .we moeten een referendum af kunnen dwingen zo dat dit nooit meer gebeurt .CDA en VVD zijn zijn al tegen .

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >