Homepagina » Mens en Dier » Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’
coronatest
Foto: YouTube/Wybren van Haga

Van Haga: ‘Coronatest lijkt grootste blunder van deze eeuw te worden’

Een zesde tot een derde van de mensen die een positieve corona-uitslag krijgen, draagt het virus waarschijnlijk niet bij zich. Zij hebben geen corona, maar zitten toch in thuisquarantaine. Het gaat mogelijk om honderden mensen per week, schrijft NRC op basis van gegevens van het RIVM over de coronatest. Dat betekent ook dat tot een derde van het bron- en contactonderzoek dat de GGD’s de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, onnodig was.

Het aantal fout-positieve uitslagen in Nederland is momenteel relatief hoog. De PCR-test is niet volledig specifiek, wat betekent dat hij soms een positieve uitslag laat zien terwijl er geen sprake is van besmetting. Hoe meer er wordt getest, hoe vaker je zo’n fout-positieve uitslag krijgt.

Gisteren is het aantal gemelde coronabesmettingen voor het eerst boven de signaalwaarde van 7 besmettingen per 100.000 inwoners gekomen. Deze waarde is volgens het kabinet een soort alarmbel, waarboven het nodig kan zijn om in te grijpen. Het risico bestaat dus dat het kabinet extra maatregelen gaat nemen op basis van besmettingen die geen besmettingen zijn.

Covid-19 is voorbij!

Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelde eerder al vragen over de coronatest, maar kreeg geen antwoord. Hij houdt voet bij stuk en heeft nu opnieuw vragen gesteld aan minister De Jonge van Volksgezondheid. “De PCR-test lijkt steeds meer de grootste blunder van deze eeuw te worden. Een nauwkeurige coronatest zou een gamechanger kunnen worden. Dan kunnen de statistieken bevestigd worden,” schrijft hij op Twitter.

“Covid-19 is voorbij!” voegt hij toe.

Hij wil onder meer van De Jonge weten wat het percentage fout-positieve en fout-negatieve uitslagen is en wat dit betekent voor het aantal besmettingen. Van Haga wil ook weten wat de kosten zijn van het gebruik van de PCR-test.

4.7 21 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
1 jaar geleden

kost zo iets als 63 euro’s per stuk niet ? Waar gaan die heen ? nou o.a naar M. Koopmans…

Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

Sowieso is de hele plandemic de grootste scam aller tijden. Van Haga is lekker bezig.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

En al zou de test correct positief zijn dan is daarmee nog helemaal niet gezegd dat je besmettelijk bent of (ernstig) ziek bent/wordt.

En dan worden ook de contacten van mensen die eigenlijk helemaal niet besmettelijk zijn ook (zonder test) in quarantaine gezet.

Jaja, het intelligente bestuur anno 2020 in Nederland

RayOfLight
RayOfLight
1 jaar geleden

Covid-19 voorbij en nu gaat het over corona virussen heb ik dat goed ? Gaat al lang niet meer over dat virus. Bevolking word onderdrukt , wereld wijd. RIVM? wat zijn dat voor klungels. Waar moeten we op wachten? Verkiezingen echt waar ? Laat de duivel zich wegstemmen ?
Lijkt me dat Evil er alles aan doet om het volk te onderdrukken. Als we echt boven de treshold zijn dan zal er actie moeten worden ondernomen. Persoonlijk twijfel ik echter eraan dat er een volledige lockdown a la victoria komt. Komt die er toch is het gebeurt. Mensen moeten zich realizeren dat ze snel moeten handelen.

x

Check Also

meldpunt

Meldpunt Vaccinatie registreert 110 miskramen, Lareb wil meldingen niet aannemen

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x