Buitenland

Daar komen de genetisch aangepaste muggen van Bill Gates: ‘crimineel experiment’

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljardair Bill Gates boekte onlangs tegenslag toen de Zweedse autoriteiten besloten geen toestemming te verlenen voor zijn project om de zon te dimmen. Niet getreurd, deze bezige bij heeft nog meer projecten lopen.

Men is bijvoorbeeld van plan om deze week duizenden genetisch gemodificeerde muggen los te laten in de Florida Keys, tot grote bezorgdheid van lokale bewoners. Zij zitten er niet op te wachten om proefkonijnen te zijn in dit ‘criminele’ experiment.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het project wordt geleid door het Florida Keys Mosquito Control District (FKMCD) en Oxitec, een Britse biotechfirma die wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation. Zij willen de komende 12 weken zo’n 144.000 gelekoortsmuggen loslaten, die onder meer gele koorts, dengue en het zikavirus verspreiden. De gemodificeerde mannetjesmug is zo aangepast dat vrouwelijke nakomelingen die hij verwekt, sterven voordat ze volwassen zijn.

Frankenstein-insecten

Oxitec beweert dat er veel steun is voor het plan, hoewel lokale bewoners extreem sceptisch zijn. “Ik vind het crimineel dat we dit experiment ingerommeld worden, crimineel dat we blootgesteld worden aan deze vorm van terrorisme,” zei Meagan Hull tijdens een raadsvergadering.

Een andere bewoner zei ‘zeer bezorgd’ te zijn dat stekende vrouwtjesmuggen zullen opduiken in de gemeenschap. “Iedereen zegt dat dat niet gaat gebeuren, maar ik vertrouw het niet,” zei ze. De bewoner klaagde ook over een gebrek aan transparantie bij Oxitec en de betrokken overheidsagentschappen. Zelfs een raadslid, Mark Gregg, uitte kritiek op het project. Hij noemde de muggen ‘Frankenstein-insecten’.

Meer dan een miljard muggen

Oxitec heeft in Zuid-Amerika en de Caraïben al meer dan een miljard genetisch aangepaste muggen vrijgelaten. Dat gebeurde onder meer in Brazilië, waar het bedrijf de lokale muggenpopulatie met 90 procent wilde terugdringen. Dat is niet gelukt: in 2019 kwam het bedrijf onder vuur te liggen nadat uit onderzoek was gebleken dat de insecten zich nog altijd voortplantten. Tot wel 60 procent van de geanalyseerde muggen bleek aangepaste genen te hebben.

Een project van Oxitec op de Kaaimaneilanden werd in 2018 gestaakt nadat lokale functionarissen hadden geconcludeerd dat het was mislukt. Het biotechbedrijf heeft inmiddels een slordige 8,5 miljoen dollar van Gates gekregen. Alleen al dit jaar maakte de miljardair ruim 1,2 miljoen dollar over naar de firma.


[RT]

4.4 56 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Als het allemaal zo krankzinnig aan het worden is hier op aarde,en het krijgt zijn goedkeuring ,wat moet je er dan nog over zeggen. Dit is zo krankzinnig dat ik werkelijk niet meer weet wat te doen! Het gaat steeds enger worden hier te zijn. En dat voor iemand met veel te veel geld die zich verveeld en van gekkigheid niet meer weet wat hij moet doen en voor God denkt te kunnen spelen!

Annette
Annette
3 jaren geleden

O my God! De grootste crimineel OOIT heeft het volgende project op stapel. Voor iedere slaapkop voor wie het nog niet duidelijk was: wij moeten ECHT allemaal dood. Schijnbaar loopt het prikprogramma niet helemaal volgens wens, het Zweedse project is afgeblazen, dus komt het volgende horror scenario in beeld. WAAROM zou, terwijl dat muggenproject al een paar maal flink is mislukt, het nu ineens wel lukken? Ik begrijp goed dat de mensen daar in Florida Keys zwaar protesteren. Ik ben alleen bang dat zij het niet redden tegen deze zwaar gestoorde.
WIE gaat dit zootje stoppen?

dna
dna
3 jaren geleden

Hij kondigd t gewoon aan zoals altijd zonder dat hij daarvoor wordt opgepakt. Tja

William
William
3 jaren geleden

De man die voor GOD speelt za branden in de hel… wat een idioot.. hoe stoppen we deze psychopaat?

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x