Financieel

Van Haga wil dat Nederland zich uitspreekt tegen invoering digitale euro: ‘Stop hiermee’

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

De komst van de digitale euro is weer een stapje dichterbij. De Europese Centrale Bank gaat een ‘voorbereidende fase’ in, bericht RTL Nieuws.

De ECB wil ontwikkelaars selecteren om de juiste infrastructuur rondom de munt te bouwen en regels op te stellen. Daarmee moet de weg vrijgemaakt worden voor politieke besluitvorming over de digitale euro, aldus de centrale bank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Stop hiermee

BVNL-voorman Wybren van Haga is mordicus tegen deze zogeheten CBDC oftewel central bank digital currency. “Stop hiermee. Niemand heeft erom gevraagd en niemand wil dat de overheid nog meer controle over ons leven krijgt,” schrijft hij op social media.

“BVNL wil dat Nederland zich uitspreekt tegen de invoering van een digitale euro én een opt-out van deelname afdwingt voor ons land,” vervolgt Van Haga.

Ondertussen is er een petitie gelanceerd tegen de invoering van de digitale munt. “Met de CBDC wordt de bevoegdheid van de Nederlandse overheid ten aanzien van de geldhoeveelheid overgedragen, niet naar de plaatselijke banken waarop nog enige controle mogelijk is, maar naar een onbereikbaar internationaal niveau, aldus de petitie.

Nederland wordt China aan de Noordzee

“De CBDC is geen ‘geld’ in de klassieke zin des woords, het is een ruilmiddel zonder voor de burger een zelfstandige mogelijkheid tot waardeopslag. Dit feit op zich is al ernstig genoeg. Daarbij komt dat het een volgende stap is op weg naar de afschaffing van contant geld en daarmee een stap richting volledige controle over de burger. En over de economie als geheel.”

Voeg daarbij de mogelijkheid van een aan die currency te koppelen sociaal kredietsysteem en duidelijk is dat met de CBDC de laatste wortels van de vrijheid worden weggekapt. Nederland wordt China aan de Noordzee, schrijven de opstellers van de petitie, die inmiddels ruim 13.000 keer is ondertekend.

De petitie kan hier worden ondertekend.

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steven
Steven
6 maanden geleden

Wat denk je zelf?… Nederland is de eerste die tekent bij het kruisje om de burgercontrole & slavernij weer in te voeren!

mark
mark
6 maanden geleden

CBDC is a run to hell. No Way, loop naar de kloten ermee..!

Annette
Annette
6 maanden geleden

Dit zou toch helemaal niet gebeuren? Dit was toch alleen maar weer de zoveelste complottheorie? Zo’n vaart zou het toch niet lopen?

Maar…. WIJ zien het met onze eigen ogen gebeuren.

Goed dat Wybren van Haga dit aankaart. Maar natuurlijk zal het allemaal geen moer helpen, want de trein gaat met een steeds hogere snelheid.

IK hoop in ieder geval, dat die trein met een duizelingwekkende snelheid regelrecht het “ravijn” in gaat.

En daar kunnen WIJ heus nog wel een hele hoop aan doen, maar dan moet het gros van de mensen ook daadwerkelijk in actie komen.

Tot nu toe zie ik nog veel te veel mensen bij de supermarkt met hun telefoon hun boodschappen betalen. Zij hebben een app en daarmee krijgen ze ook wekelijks kleine cadeautjes in de vorm van een paar euro korting.

Ondertussen hebben zij niet eens in de gaten, dat op deze manier de supermarkt PRECIES weet WAAR zij hun geld aan uitgeven.

Werkelijk een héél slim plan. Een aantal jaren geleden heb ik ook korte tijd zo’n app van de Lidl gehad, maar gelukkig heb ik daarna het licht gezien en de grote gevaren, die hieraan kleven.

Eén ding is voor mij zeker: IK wil geen CBDC. Wat mij betreft: WEG ERMEE!!!

Dat zal ongetwijfeld consequenties hebben, maar naar mijn mening heb ik absoluut geen andere keuze.

Het is ZO jammer, dat er nog steeds zoveel mensen zijn, die totaal niet in de gaten hebben, WAAR dit hele systeem naar toe gaat.
Zij vinden het allemaal prachtig om nu heel “gemakkelijk” met hun telefoon hun boodschappen af te rekenen. WAAROM zou je in vredesnaam nog zoveel moeite doen om cash te betalen?

Los nog van het feit, dat een groot deel niet eens meer in staat is om nog te REKENEN.

Als het betalen met die telefoon uiteindelijk voor de meerderheid geaccepteerd is, komt de volgende stap: een chip in je hand.

En DAN heb je, gelijk de Bijbel voorspeld heeft: HET TEKEN VAN HET BEEST.

Jetze
Jetze
6 maanden geleden

De Europese centrale bank heeft zich bezig gehouden met valsemunterij ( geld bijdrukken bij dreiging van deflatie ).

Nu willen dezelfde ellendelingen de complete burgerij van de eu in de grootst mogelijke ellende storten.

Het wordt tijd dat de burgers van alle westerse landen gaan nadenken over een eigen munt voor alle landen afzonderlijk en het zich afkeren van de zittende politieke criminele instellingen.

Dat zal niet zonder slag of stoot gaan.
Maar naar mijn bescheiden mening is dit de enige optie om de bij het het wef aangesloten politieke partijen voorgoed uit de regering te krijgen.

We hebben inmiddels de harde les geleerd dat vreedzaam protesteren en petities invullen geen enkele zin heeft.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x