Homepagina » Gezondheid » Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret
Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret

Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret

We weten allemaal wel dat roken slecht is voor de gezondheid en wordt geassocieerd met een reeks verschillende aandoeningen. De website Smoke Free Forsyth laat zien wat er precies in een sigaret zit.

Van rattengif tot toiletreiniger: deze giftige stoffen worden iedere dag door rokers geïnhaleerd. Op de website wordt uitgelegd dat sigaretten meer dan 4000 chemicaliën bevatten en dat vele daarvan normaal gesproken zijn bestemd voor de chemokar.

Sigaretten bevatten aceton, dat wordt gebruikt voor nagellrakremovers, en ammonia, in het huishouden bekend als schoonmaakmiddel. Het rioolgas methaan en het aanmaakmiddel hazamine worden ook gevonden in sigaretten.

Ze bevatten daarnaast arseen, dat wordt gebruikt voor rattengif, en butaan, dat veel gebruikt wordt in aanstekers en azijn. In je sigaret kom je verder koolmonoxide, een giftig gas, verf en cadmium tegen. Buiten de Europese Unie wordt cadmium nog gebruikt in oplaadbare batterijen en accu’s.

Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret

Als je rookt krijg je ook het dodelijke gif cyanide en de verboden pesticide DDT binnen. Andere ingrediënten van je sigaret: formaldehyde, dat wordt gebruikt voor het bewaren van dode dieren, en hydrazine – een stof die wordt toegepast als raketbrandstof. In sigaretten tref je ook stearinezuur aan, een stof die in kaarsen wordt gebruikt.

In je sigaret zit ook lood, dat bij langdurige blootstelling hersenbeschadigingen kan veroorzaken en tot dementie kan leiden, en polonium – een kankerverwekkend radioactief element. Het probleem met sigaretten is dat er naast tabak nog honderden ingrediënten aan toe worden gevoegd, aldus dr. Luz Claudio van de Mount Sinai School of Medicine in New York City.

“Als deze chemicaliën verbranden, vormen ze andere chemicaliën die ook weer een effect kunnen hebben op de gezondheid,” zei dr. Claudio. In sigarettenrook worden tenminste 69 chemische stoffen gevonden die kankerverwekkend en giftig zijn.

[Mail Online]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Tabak is gezond?

  Wales- “Roken is gezond” en “Roken bevordert de gezondheid” zou er volgens Carl Davidson op alle verpakkingen van tabakswaren moeten staan. De geneesmiddelenonderzoeker Carl Davidson en zijn collega’s zijn van mening dat er in de huidige maatschappij overdreven wordt. “Niemand kijkt naar de goede werkingen van tabak.” zegt Carl. “De stoffen die toegevoegt zijn, die doen het hem.” Carl en zijn collega’s, drieenveertig man, hebben 230 nicotineverslaafde zo’n puur mogelijk tabak laten roken. “Je ziet en ruikt meteen het verschil. De ziekmakende stoffen zoals aceton, chloor en rattengif, dat zijn bijvoegselen die niet hoeven. De regering moet de rokers niet aanpakken, maar de tabaksindustrie. Zij zijn de gene die van tabak een kankerverwekkend middel maken.” De onderzochte rokers zijn enthousiast:”Het was even wennen, maar het is puurder, dus lekkerder”, “Ik heb tot nu toe afvalstoffen gerookt met wat tabak. De smaak is niet minder, alleen maar puurder” en “Dit noem ik pas een genotswaar” vielen uit de lucht. Ook niet-rokers, die na het onderzoek hun mening mochten vertellen waren onder de indruk:”Ik heb altijd last gehad van de rook in café’s en andere uitgaansgelegenheden. Altijd een pijnlijke keel, duffe ogen en een vieze smaak. Maar deze meneer die “normale” tabak zit te roken, mag gerust naast me zitten”. Volgens Carl mogen tabaksplantages gerust “medische plantages” genoemd worden. “In tabak zitten zelfs ziekte tegengaande middelen. Het helpt vooral tegen ouderdom ziektes. Nicotine van zichzelf is ook helemaal niks mis mee, het is zelfs goed.”” Meer laat Carl er niet over kwijt, omdat hij bang is dat anti-rookbewegingen een rechtzaak tegen hem aanspannen. “Als ik teveel vertel over de voordelen van roken, ben ik mijn leven niet zeker”, zei hij lacherig. Wel laat hij weten dat hij over ongeveer een half jaar het rapport openlijk gaat publiceren. (SmokersChat)

  20 likes
  • Het helpt vooral tegen ouderdom, dat is raar, want mensen die roken hebben op jonge leeftijd al een totaal verdorde huid, je kunt gelijk zien wie er rookt, rimpelig, dorre huid en dus zien ze er veel ouder uit.
   Of is dat de clou, ze zien eruit als een bejaarde, maar zijn nog maar in de dertig.

   7 likes
   • Ach.. het is allemaal een combinatie van hé jongens.
    Iemand die reuze gezond (veel groente en fruit) eet, veel beweegt/buiten is, en zich zelf voldoende hydrateert met vitaal water zal er niet direct als een bejaarde uit zien als die puur tabak rookt.

    Mijn groot moeder heeft nooit gerookt, drinkt zelden of nooit alcohol maar heeft wel al vanaf haar 40ste rimpels en groeven in haar huid.

    Zit overigens wel veel in de zon en heeft veel onder de zonnenbank gelegen maar deels is het ook genetisch bepaald.

    Alles met maten, en doen waar jij je goed bij voelt

    8 likes
    • Ohja.. dat is eigenlijk wat ik wilde zeggen.

     Wat Roeland ook bedoelde..

     Lees het stuk goed, want er staat duidelijk dat het ouderdoms KWALEN tegen gaat, en niet dat je er niet oud van uit gaat zien.

     4 likes
   • Heb je zijn bericht wel gelezen of niet….
    Ik geloof het niet want je comment is een beetje bullshit als je de rest van zijn verhaal leest. Lees het nog maar een keertje goed door.

    9 likes
   • ach ik zie mensen die zich het schompes rennen met een oude kop,blijken ze in de dertig te zijn,dus die stelling die je aan neemt is gewoon dom,je moet ze eens van een zonnebank zien af kruipen ,net gedroogde krenten,en dan zijn ze 23, dus tja wat wil je nu eigenlijk kwijt ?

    7 likes
    • Heel simpel, je kunt bv. bij jonge meiden al heel goed zien dat ze roken omdat hun huid snel achteruit gaat en dus geloof ik niet dat roken goed zal zijn voor je ouderdom.
     Het zuivere tabak roken zal zeker veel beter zijn, maar blijft toch niet zo gezond omdat je aanslag krijgt in je longen.

     2 likes
 2. Ze zouden moeten verbieden dat een aantal van die stoffen worden toegevoegd in plaats van de prijs te blijven verhogen. Ze bemoeien zich wel met wat er in ons eten en drinken zit , noem maar even gluten die wel uit veel dingen gehaald wordt. Overal worden dingen ingestopt of uitgehaald. Ze bedenken we krijgen te veel zout binnen dus er moet overal minder zout in , hetzelfde met suiker. Maar om een sigarettenfabrikant te verplichten bepaalde stoffen uit sigaretten te halen kan blijkbaar niet terwijl als er minder rotzooi in zit de sigaret veel minder aantrekkelijk smaakt dus veel mensen vanzelf zullen stoppen met roken.

  15 likes
  • Nou Nelly het maakt hun ook niet uit wat er in ons voedsel zit, het supermarkt voedsel zit ook vol met giftige additieven en kijk eens hoeveel troep er in frisdrank zit.
   Als het grote bedrijven maar geld opleverd dan mag dat allemaal van onze regering, dus het voedsel, drinken en roken is bijna hetzelfde, zit vol met onzinnige gevaarlijke stoffen.

   14 likes
 3. Heb 12 jaar lang gif tabak gerookt. Eenmaal daarmee gestopt (heel veel moeite) kan ik nu gewoon puur tabak (american spirit) roken. Zoveel ik wil, daarna kan ik er weer weken of maanden vanaf blijven.
  Geen last van de volgende dag.

  Als ik gif tabak rook voel ik meteen de drang veel meer te gaan roken en te blijven roken. Ook heb ik er direct of de volgende dag last van, keel, neus, hoofd, longen.

  American spirit is puur tabak en te verkijgen bij de tabaks winkel.

  Soms is het gewoon lekker, en gezellig om een vredespijp/sigaret te roken 😀

  16 likes
 4. Als ze methaan “rioolgas” genoemd word begin ik toch te twijfelen aan het waarheidsgehalte van het artikel. Methaan is een gas dat op vele plaatsen in de natuur voorkomt. Het overgrote deel komt echt niet uit het riool. Methaan is gewoon een (broeikas)gas. Ik zeg niet dat het niet schadelijk is voor mens en dier dat is het zeker.
  Wikipedia:
  Methaan, ook bekend onder de naam moerasgas, is het voornaamste bestanddeel van aardgas. Aardgas wordt in de natuur aangetroffen in samenhang met aardolie en andere fossiele brandstoffen en heeft een vergelijkbare geologische oorsprong, ontstaan uit vergane resten organisch materiaal.

  7 likes
  • Even verder op Wikipedia:

   Rioolgas is een gasmengsel dat ontstaat door de vergisting van organisch afval in rioolwater. Het bestaat hoofdzakelijk uit methaan, waterstofsulfide en kooldioxide.

   6 likes
 5. Met opzet wordt onze hele voedsel en genotsketen vergiftigd.
  Van groten, tot fruit tot vlees tot wijn tot bier tot water enz enz enz.
  Het is duidelijke dat de regeringen die dit toestaan voor dood en verderf gaan, niet voor gezondheid en geluk.

  9 likes
 6. Ik rook liever dan dat ik die vieze chemtrail moet inademen waarvan wij kanker krijgen.

  7 likes
 7. Zo kom je gemanipuleerd van het roken af.

  Ik rook niet maar het is weer een berg leugens die we toegesmeten krijgen want het slavenvolk maakt het zelf wel weer 10x erger.

  3 likes
 8. Dit is een gigantisch onzin artikel. Natuurlijk is roken slecht, maar de manier waarop het hier wordt afgebeeld is toch verre van realistisch.

  Aceton is een oplosmiddel wat inderdaad in nagellak remover wordt gebruikt. Echter is de stof aceton vrij onschadelijk. Aceton ontstaat ook in ons lichaam bij de verbranding van vetzuren en wordt gewoon uitgeademd of uitgescheiden via de urine.

  Methaan is geen giftige stof. Het kan alleen schadelijk zijn voor de gezondheid als het in hele grote hoeveelheden wordt ingeademd, omdat het dan de zuurstof verdringt.

  Hazamine levert niet eens relevante zoekresultaten op. Niet op google, en niet op wetenschappelijke zoekmachines.

  Butaan komt niet voor in sigaretten.

  Koolmonoxide is giftig omdat het tijdelijk aan hemoglobine bindt waardoor er geen zuurstof kan worden opgenomen door het bloed. In hoge concentraties is inademing van koolmonoxide dodelijk, maar in lage concentraties zoals in een sigaret onschadelijk omdat het gewoon weer uitgeademd wordt.

  Cyanide komt niet voor in sigaretten. Waarschijnlijk is de schrijven in zijn onzorgvuldigheid in de war geraakt. Er komt namelijk waterstofcyanide in voor. Inname van waterstofcyanide is inderdaad giftig. Gelukkig wordt het snel afgebroken door de lever in uitgescheiden via de urine. De kleine hoeveelheden waterstofcyanide zijn lang niet zo schadelijk als hier wordt verondersteld, maar natuurlijk nog steeds niet goed voor de gezondheid.

  Er vallen ook geen betrouwbare bronnen te vinden waaruit blijkt dat er DDT in sigaretten zit, niet op google en niet via wetenschappelijke zoekmachines. Alleen sites als deze en zo betrouwbaar komt dit mij niet over…

  Formaldehydi en hydrazine zijn inderdaad giftig. Beide stoffen zijn mogelijk kankerverwekkend. Verder leveren ze wat irritatie op. Zeggen dat hydrazine ook in raketbrandstof voor komt zorgt natuurlijk dat het lekker dramatisch klinkt, maar de lage concentraties hydrazine die in sigaretten zitten zullen je niet naar Mars helpen.

  Stearinezuur is een vetzuur. Het is niet op geen enkele manier schadelijk voor je gezondheid.

  Ondanks dat dit artikel gelijk heeft over het feit dat roken heel erg schadelijk is voor je gezondheid, is een groot deel van de informatie op deze pagina gewoon onzin, of lang niet zo erg als het wordt afgebeeld.
  Geloof niet alles wat je leest.

  3 likes
 9. Hallo,
  Wil eerst zeggen dat ik een verwoed roker ben geweest en ik veroordeel niet of je no voor of tegen roken ben.
  Mijn punt is het volgende waarom spannen de anti rokers organisatie nu niet rechtzaak aan tegen tabaksfabrieken ,verkopers en zeker tegen de overheid.Als het waar is dat er zoveel vergift in een sigaret zit dan zijn ze toch bezig de bevolking langzaam te vergiftigen.
  Als ik nu eens ratten in de koffie stop en er gaan op lange termijn mensen aan dood. Dan kan ik opgepakt worden voor moord.
  De hele tabakswet moet tabak verkoop verbieden aan iedereen ook alle tabak plantageges moeten sluiten .Wietplantages mogen ook niet.Ik ben reuze benieuwd naar reactie op mijn in breng

  0 likes
 10. Ja CJN ook ik rook al een paar jaar de biologisch American Spirit daarzit alleen…….. maar teer en nicotine in ook niet echt goed maar ja beter als de rest.

  1 likes
 11. Zolang er geen kernafval in zit vind ik het nog wel meevallen.

  1 likes
 12. Eén vraag: waarom zou je roken?

  1 likes
 13. Ik rook al van mn 12e. shag en nu dus javaanse jongens. nicotine is voor mij n pepmiddel, en onderdrukt mn eetlust. ik ben nu 57 ben schoonmaker van flats en trappenhuizen en ben fit. geloof me. ik loop kids van 25 eruit. ik sta op om 5.30 en ga dan n uur ofzo mediteren. met de deur van mn slaapkamer altijd open. n buurman/vrouw gaat dan n sigaret roken op het balcon. die smerige zure lucht vind ik verschrikkellijk.
  dan denk ik bij mezelf, over 30 minuten steek je er ook een op met n koffie en ga je schijten. sigaretten is puur vergif. tabac is wat anders, daarom draai ik ze zelf. maar invloed heeft het zeker. we hebben gewoon recht op n schoon product. DIY
  zon op je pad
  Ptr

  1 likes
 14. Als mensen/we enkel tabakbladeren zouden roken zouden we dus niet ziek worden, alles wat er is toegevoegd is dus vergif!???

  1 likes
 15. Ik rook biologische tabak maak zelf mijn sigaretten met een apparaatje ! Ik rook american spirit dat is de tabak die de indianen in hun vredespijp rookten ! Zeg niet dat het beter is maar ……er zitten geen additieven in het is gewoon tabak op de nornale manier zonder rotzooi en het bevalt me goed ! Er zit natuurlijk nicotine en teer in maar ja …..beter als al die anderen ja….. verslaving is verslaving maar dit is dan een klein beetje beter ! Dit is zelfbedrog !!!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ziek van straling. Deze indringende documentaire heeft betrekking op ons allemaal

Ziek van straling. Deze indringende documentaire heeft betrekking op ons allemaal

De Zweed Per Segerback stond bij Ericsson ...

Man (41) stopt met het drinken van frisdrank. Dit gebeurde er met zijn lichaam

Man (41) stopt met het drinken van frisdrank. Dit gebeurde er met zijn lichaam

Een journalist zegt dat zijn leven drastisch ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.