Gezondheid

Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We weten allemaal wel dat roken slecht is voor de gezondheid en wordt geassocieerd met een reeks verschillende aandoeningen. De website Smoke Free Forsyth laat zien wat er precies in een sigaret zit.

Van rattengif tot toiletreiniger: deze giftige stoffen worden iedere dag door rokers geïnhaleerd. Op de website wordt uitgelegd dat sigaretten meer dan 4000 chemicaliën bevatten en dat vele daarvan normaal gesproken zijn bestemd voor de chemokar.

Sigaretten bevatten aceton, dat wordt gebruikt voor nagellrakremovers, en ammonia, in het huishouden bekend als schoonmaakmiddel. Het rioolgas methaan en het aanmaakmiddel hazamine worden ook gevonden in sigaretten.

Ze bevatten daarnaast arseen, dat wordt gebruikt voor rattengif, en butaan, dat veel gebruikt wordt in aanstekers en azijn. In je sigaret kom je verder koolmonoxide, een giftig gas, verf en cadmium tegen. Buiten de Europese Unie wordt cadmium nog gebruikt in oplaadbare batterijen en accu’s.

Van rattengif tot nagellakremover: Dit zit er in je sigaret

Als je rookt krijg je ook het dodelijke gif cyanide en de verboden pesticide DDT binnen. Andere ingrediënten van je sigaret: formaldehyde, dat wordt gebruikt voor het bewaren van dode dieren, en hydrazine – een stof die wordt toegepast als raketbrandstof. In sigaretten tref je ook stearinezuur aan, een stof die in kaarsen wordt gebruikt.

In je sigaret zit ook lood, dat bij langdurige blootstelling hersenbeschadigingen kan veroorzaken en tot dementie kan leiden, en polonium – een kankerverwekkend radioactief element. Het probleem met sigaretten is dat er naast tabak nog honderden ingrediënten aan toe worden gevoegd, aldus dr. Luz Claudio van de Mount Sinai School of Medicine in New York City.

“Als deze chemicaliën verbranden, vormen ze andere chemicaliën die ook weer een effect kunnen hebben op de gezondheid,” zei dr. Claudio. In sigarettenrook worden tenminste 69 chemische stoffen gevonden die kankerverwekkend en giftig zijn.

[Mail Online]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
8 jaren geleden

Als ze methaan “rioolgas” genoemd word begin ik toch te twijfelen aan het waarheidsgehalte van het artikel. Methaan is een gas dat op vele plaatsen in de natuur voorkomt. Het overgrote deel komt echt niet uit het riool. Methaan is gewoon een (broeikas)gas. Ik zeg niet dat het niet schadelijk is voor mens en dier dat is het zeker.
Wikipedia:
Methaan, ook bekend onder de naam moerasgas, is het voornaamste bestanddeel van aardgas. Aardgas wordt in de natuur aangetroffen in samenhang met aardolie en andere fossiele brandstoffen en heeft een vergelijkbare geologische oorsprong, ontstaan uit vergane resten organisch materiaal.

Nelly
Nelly
8 jaren geleden

Ze zouden moeten verbieden dat een aantal van die stoffen worden toegevoegd in plaats van de prijs te blijven verhogen. Ze bemoeien zich wel met wat er in ons eten en drinken zit , noem maar even gluten die wel uit veel dingen gehaald wordt. Overal worden dingen ingestopt of uitgehaald. Ze bedenken we krijgen te veel zout binnen dus er moet overal minder zout in , hetzelfde met suiker. Maar om een sigarettenfabrikant te verplichten bepaalde stoffen uit sigaretten te halen kan blijkbaar niet terwijl als er minder rotzooi in zit de sigaret veel minder aantrekkelijk smaakt dus veel mensen vanzelf zullen stoppen met roken.

IIS
IIS
8 jaren geleden

Tabak is gezond?

Wales- “Roken is gezond” en “Roken bevordert de gezondheid” zou er volgens Carl Davidson op alle verpakkingen van tabakswaren moeten staan. De geneesmiddelenonderzoeker Carl Davidson en zijn collega’s zijn van mening dat er in de huidige maatschappij overdreven wordt. “Niemand kijkt naar de goede werkingen van tabak.” zegt Carl. “De stoffen die toegevoegt zijn, die doen het hem.” Carl en zijn collega’s, drieenveertig man, hebben 230 nicotineverslaafde zo’n puur mogelijk tabak laten roken. “Je ziet en ruikt meteen het verschil. De ziekmakende stoffen zoals aceton, chloor en rattengif, dat zijn bijvoegselen die niet hoeven. De regering moet de rokers niet aanpakken, maar de tabaksindustrie. Zij zijn de gene die van tabak een kankerverwekkend middel maken.” De onderzochte rokers zijn enthousiast:”Het was even wennen, maar het is puurder, dus lekkerder”, “Ik heb tot nu toe afvalstoffen gerookt met wat tabak. De smaak is niet minder, alleen maar puurder” en “Dit noem ik pas een genotswaar” vielen uit de lucht. Ook niet-rokers, die na het onderzoek hun mening mochten vertellen waren onder de indruk:”Ik heb altijd last gehad van de rook in café’s en andere uitgaansgelegenheden. Altijd een pijnlijke keel, duffe ogen en een vieze smaak. Maar deze meneer die “normale” tabak zit te roken, mag gerust naast me zitten”. Volgens Carl mogen tabaksplantages gerust “medische plantages” genoemd worden. “In tabak zitten zelfs ziekte tegengaande middelen. Het helpt vooral tegen ouderdom ziektes. Nicotine van zichzelf is ook helemaal niks mis mee, het is zelfs goed.”” Meer laat Carl er niet over kwijt, omdat hij bang is dat anti-rookbewegingen een rechtzaak tegen hem aanspannen. “Als ik teveel vertel over de voordelen van roken, ben ik mijn leven niet zeker”, zei hij lacherig. Wel laat hij weten dat hij over ongeveer een half jaar het rapport openlijk gaat publiceren. (SmokersChat)

Nietons
Nietons
8 jaren geleden

Met opzet wordt onze hele voedsel en genotsketen vergiftigd.
Van groten, tot fruit tot vlees tot wijn tot bier tot water enz enz enz.
Het is duidelijke dat de regeringen die dit toestaan voor dood en verderf gaan, niet voor gezondheid en geluk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x