Buitenland

Dit wil je zien: 10-jarige jongen geeft schoolbestuur uitbrander om mondkapjesplicht

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 10-jarige jongen hield vorige week een epische speech voor het schoolbestuur van Martin County in de staat Florida waarin hij ageert tegen mondkapjes en zijn hypocriete leraren. Hij zei verrast te zijn door de coronaregels. “Ik vond veel regels niet logisch. Zo mochten we bijvoorbeeld niet spelen op het schoolplein en daarnaast mochten we niet met het gezicht naar elkaar toe zitten tijdens de pauze. We moesten ook buiten mondkapjes dragen.”


De leerling zei ook dat een lerares als een soort politieagent achter leerlingen aanloopt om te controleren of ze hun mondkapje wel goed ophebben. Dat terwijl ze haar eigen mondkapje onder haar kin draagt. “Dat maakt mij en al mijn vrienden boos. Dit gebeurt vaak.”

“Het is niet eerlijk dat leraren hun mondkapjes afdoen terwijl ze tegen ons schreeuwen dat we ons masker omhoog moeten trekken,” ging hij verder. “Ik vroeg mijn moeder of hier een woord voor is en ze zei: ‘dat is er: hypocrisie’.”

Het voelt alsof ik geen adem krijg

De jongen zei verder dat hij door het dragen van een mondkapje ‘moeilijk kan ademen’ en ‘hele heftige hoofdpijn’ krijgt. “Mijn kapje blijft ook aan mijn gezicht plakken als het warm is. Het voelt alsof ik geen adem krijg en dat geeft me een claustrofobisch en angstig gevoel. Het is heel stressvol,” zei hij.

“Een paar weken geleden kwam ik mijn lerares tegen buiten school. Ze herkende me niet eens omdat ze mijn gezicht nog nooit had gezien. Ik wist dat zij het was omdat ze vaak achter haar bureau zit zonder mondkapje op,” aldus de jongen.

Oneerlijk en onlogisch

Hij zei dat hij last heeft van allergieën en zich erg angstig voelt als zijn gezicht bedekt is. “Maar ik mag mijn mondkapje niet afdoen. Dat is oneerlijk. Het is oneerlijk en onlogisch.”

De jongen zei dat hij het mist om gezichten van mensen te zien. “Ik ben bang dat we nooit meer teruggaan naar normaal. Je zou gewoon vrij moeten kunnen ademen zonder eerst andere mensen om toestemming te vragen.”

Gouverneur van Florida Ron DeSantis zei vorige week dat kinderen geen mondkapjes zouden moeten dragen op school. Hij riep schooldistricten op om de mondkapjesplicht af te schaffen.

[Infowars]

4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Budh
Budh
2 jaren geleden

‘n-Ware HELD wat ik hier meld.

tweelingziel
tweelingziel
2 jaren geleden

wie de jeugd heeft heeft de toekomst.
En lang leve gouverneur deSantis!

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Als iedereen nu gewoon stopt met dragen. Zelf heb ik nog nooit zo’n ding gehad.

Anna
Anna
2 jaren geleden

Geweldig. Peper ze het maar in Kiddo :)) Je bent meer wakker dan een boel volwassenen. Many huggies from me.

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x