Homepagina » Buitenland » Vastgelegd op camera: Amerikaans vliegtuig dropt ‘wapens voor IS-terroristen in Irak’
Vastgelegd op camera: Amerikaans vliegtuig dropt 'wapens voor IS-terroristen in Irak'

Vastgelegd op camera: Amerikaans vliegtuig dropt ‘wapens voor IS-terroristen in Irak’

Verschillende Iraakse politieagenten zeggen te hebben gezien dat een Amerikaans vliegtuig in de provincie Anbar wapens en munitie voor terroristen van Islamitische Staat heeft gedropt.

In een video die op de Iraakse nieuwssite al-Maaloomah is geplaatst, zouden ze ook zeggen dat het Amerikaanse vliegtuig hun communicatie verstoorde.

Onderzoek

“Op vrijdag is om 04.00 uur in de provincie Anbar een Amerikaans vliegtuig gezien dat wapens en munitie leverde aan IS-criminelen,” zegt één van de agenten. “Het vliegtuig verstoorde de communicatie zodat het regiment geen contact kon opnemen met het hoofdkwartier.”

De man zei verder dat enkele minuten later een legervoertuig van IS verscheen, waarmee een aantal van de wapens werden vervoerd naar een plaats die in handen is van de terreurorganisatie. In de video roepen de agenten de Iraakse premier Haidar al-Abadi op een onderzoek in te stellen.

Heroverd

Het Iraakse leger heeft de regio waar de wapens zijn gedropt afgelopen maand heroverd op IS-terroristen. Sommige Iraakse parlementsleden beschuldigden de VS ervan IS doelbewust te bewapenen, maar volgens de regering is dat niet het geval.

In Syrië heeft het Amerikaanse leger tonnen munitie gedropt voor militanten, die het materieel gebruiken in de strijd tegen president Bashar al-Assad.

Op de website Federal Business Opportunities (FBO) staat dat de VS in december 2015 ruim 3000 ton wapens aan militanten in Syrië heeft geleverd. In die periode was er een staakt-het-vuren van kracht in het land.

[Zero Hedge]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Amerikanen de parasieten van de wereld

  49 likes
  • Tja, en zonder die Amerikanen had jij nu Duits gesproken…

   5 likes
   • @Rob ter Horst.
    Zonder de Russen hadden de VS niks klaar gespeeld (omdat ze dat niet wilden) net als nu in Syrië….

    3 likes
    • Tijd dat jij terug gaat naar de basisschool en je kennis bijschaaft… En kom nu niet met de onzin dat de geschiedenisboeken zijn gemanipuleerd.

     Knap dat iedereen direct de vage uitspraken van wat politiemensen in Irak gelooft, ongelooflijk hoe naïef sommige mensen hier zijn.

     Dat ze daarnaast nog vanalles durven te beweren over de Amerikanen in de oorlog maakt hun domheid wel compleet, zeker als ze dan de invloed van de Russen nog eens benadrukken.

     De Russen hebben veel meer manschappen verloren in de Tweede Wereldoorlog, ze speelden echter wel met Duitsland onder één hoedje tot Hitler grootheidswaanzin kreeg. En sommige mensen hier hadden gehoopt dat de Russen ons hadden bevrijd boven de Amerikanen (die suggestie wekken ze namelijk wel)?!

     Ongelooflijk… Echt bizar…

     3 likes
     • @ Remco, de geschiedenis moet onherroepelijk herschreven worden, want op school worden de kinderen gemanipuleerd door halve informatie, informatie die voor ons achtergehouden wordt en door de indoctrinatie worden kinderen zo gehersenspoeld, dat zij moeten geloven in de leugens van Elite die de schoolboeken schrijven en dit gaat ver door tot aan de universiteit en hoe hoger mensen worden opgeleid des te dommer worden zij, tenzij leerlingen en studenten zelf mogen gaan denken en uiteindelijk wakker worden.

      2 likes
     • @Martin,

      En nu graag de onderbouwing hiervoor, het bewijs zogezegd. En kom niet met vage filmpjes op Youtube aan of conspiracy-sites.

      Je loopt echt als een kip zonder kop te raaskallen, maar kunt geen enkel argument geven waarom de geschiedenisboeken zouden moeten worden herschreven. Het enige wat je doet is het napraten van wat hippies die dit beweren.

      Ik ben benieuwd naar je overtuigende documentatie!

      2 likes
   • Ik spreek ook Duits… En we hebben de Canadezen, Britten en Russen nog.

    4 likes
    • De Canadezen en Britten waren absoluut niet sterk genoeg om Nazi-Duitsland te verslaan. De Britten waren zonder de hulp van de Amerikanen, uiteindelijk ook veroverd door Nazi-Duitsland, om over de Russen maar te zwijgen. Die hebben ook de nodige militaire steun gehad van de Amerikanen.

     Wees blij dat Hitler de nodige tactische fouten heeft gemaakt, en het niet geheel over had gelaten aan zijn generaals, ander was Rusland tot aan de Oeral ook Duitsland geweest…

     De Duitsers hadden geleerd van de loopgravenoorlog, en andere, betere tactieken bedacht. De rest van ZEuropa niet, vandaar dat de Duitsers er zo overheen walsden…

     Lijkt mij dat geschiedenisles de laatste tientallen jaren aan kennis in inzicht heeft ingeboed, want het niveau hier is schrikbarend slecht.

     En ja, er zitten weer mensen met meerdere nicknames hier de boel te trollen…

     1 likes
   • Ja, of zonder Russen… We zullen het nooit weten denk ik…

    3 likes
   • In Limburg spreken ze Duits(mix). Lees eens hoe de Nederlandse taal tot stand is gekomen. De mensen(gebied) zelf bepalen de spreektaal. Je kunt nooit van de een op andere dag beslissen in welke taal een land/gebied spreekt. Zie België.
    Feit is wel dat de Engelse taal steeds meer invloed hier heeft. In bedrijven(sommige communiceren alleen in Engels)/reclame/speelgoed enz. Het woordje SALE ipv uitverkoop. Games. Opschriften op kleding. Steeds meer verkopers die alleen Engels spreken(in Amsterdam bv). Namen van instanties/bedrijven Help4help, home securety enz. Communicatie middelen, app, Zelfs ik spreek steeds vaker een zin met een Engels woord erbij.
    Het systeem/beleid bepaalt veel hoe je leeft.(invulling/sturing) Taal is een communicatie middel voor mensen. 2 verschillende dimensies.
    Ik denk dat het niet veel uit had gemaakt. Ons koningshuis is van Duits/Russisch bloed. Waarschijnlijk hadden we hier dan al snel een revolutie gehad na de oorlog.

    3 likes
   • Volgens mij bedoel je zonder de Russen

    2 likes
 2. Amerikaanse wapendroppings zouden mij weinig verbazen, maar de in de titel aangekondigde video kan ik helaas niet ontdekken…

  19 likes
  • Kijk in de bron. Je weet toch wel dat onder “Camera’s” ook foto’s vallen, toch?

   2 likes
   • Ja ik zie foto’s, wil jij me daarop dan aanwijzen waar ik een amerikaans vliegtuig kan zien dat die kisten dropt en dan bij voorkeur ook tijdens de dropping? Ik zoek me suf op die foto’s maar zie alleen een dor veld.

    Maar sterker nog, kun jij ook maar zelfs aantonen dat dat droge veld op de foto’s niet ergens in bijv zuid frankrijk of op sicilie is?

    2 likes
 3. Lol, dat zijn fotos van 2014. Het blijft me verbazen hoe goedgelovig sommige mensen zijn..
  Propaganda komt niet vanaf 1 kant mensen, zou fijn zijn als men dat eens in gaat zien..
  Jammer dat het niet eerst uitgezocht wordt voordat het artikel geplaatst wordt.

  10 likes
  • Hallo Roy!
   En ook al is het van 2014,dat is er al een teveel!

   1 likes
   • Als de MSM een artikel verzint gebaseerd op fotos van 2014 waarin ze beweren dat het recent is, is de wereld te klein. Als de Alternatieve media nu hetzelfde doet wordt het afgewimpeld als zijnde onbelangrijk dat het nieuws wat gebracht wordt niet klopt. Iets met twee maten meten heet dat volgens mij..

    1 likes
 4. De werkwijze van de amerikaanse geheime diensten zijn al geheel doorzichtig, de enige die dit niet door heeft zijn de geheime diensten zelf, hoe ironisch…!!

  9 likes
 5. Dit is gewoon in het “reguliere” nieuws te vinden: http://www.nbcnews.com/storyline/isis-terror/isis-weve-got-weapons-u-s-meant-kill-us-n230781
  ISIS zelf zegt een dropping voor de Koerden te hebben onderschept.

  7 likes
 6. haha leuke grap , zonder de Amerikanen spraken we nu Duits, haha jaja.
  Is iedereen ff vergeten dat de `Amerikaanse families, Rothschild, Rockefeller, Bush, Ford etc. Hitler hebben gefinancierd.
  Rothschild is al bezig sinds ze Napoleon en ook de tegenpartij hebben gefinancierd.
  Zo hebben ze hun macht en geld kunnen vergaren.
  Tot nu financieren zij alle oorlogen in deze wereld.
  Is ook heel simpel.
  In de jaren 30 was er armoede en crisis in Duitsland.
  En toen was daar ineens een Mr. Hitler en binnen een paar jaar had hij een wapenindustrie opgebouwd , waar je U tegen zegt.
  In Duitsland was geen geld , ra ra waar kwam dat geld vandaan.
  Wie hadden in die tijd zoveel miljarden om dat allemaal mogelijk te maken.
  En nee de bezittingen van joden etc werden pas rond 1941 ingenomen.

  1 likes
  • Nee hoor, niemand is dat vergeten, aangezien het ongelooflijke bullsh*t is die je hier zit te verkondigen. Graag wil ik even het bewijs zien, dat zij Hitler hebben ‘gesponsord’. Nog even en je gaat beweren dat Donald Trump in die tijd ook al Duitsland subsidieerde…

   Hier vind je een link hoe de boel echt in elkaar steekt:
   http://onsgeld.nu/geschiedenis/over-hitler-en-de-hyperinflatie-in-duitsland/

   Persoonlijk ben ik overigens van mening dat mensen zoals jij best een gevaar voor de samenleving kunnen zijn. Mensen als jij maken elkaar vanalles wijs en vooral zichzelf. En dat alles gebaseerd op vage filmpjes op Youtube of conspiracy-sites. Jij kijkt zeker ook constant om of je niet gevolgd wordt door iemand?

   1 likes
 7. Ach ja….
  “Oceania has always been at war with Eastasia and always will be at war with Eastasia!” – Eric Arthur Blair

  1 likes
 8. IN ERDOGAN WE TRUST!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...