Buitenland

Vastgelegd op camera: Amerikaans vliegtuig dropt ‘wapens voor IS-terroristen in Irak’

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende Iraakse politieagenten zeggen te hebben gezien dat een Amerikaans vliegtuig in de provincie Anbar wapens en munitie voor terroristen van Islamitische Staat heeft gedropt.

In een video die op de Iraakse nieuwssite al-Maaloomah is geplaatst, zouden ze ook zeggen dat het Amerikaanse vliegtuig hun communicatie verstoorde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Onderzoek

“Op vrijdag is om 04.00 uur in de provincie Anbar een Amerikaans vliegtuig gezien dat wapens en munitie leverde aan IS-criminelen,” zegt één van de agenten. “Het vliegtuig verstoorde de communicatie zodat het regiment geen contact kon opnemen met het hoofdkwartier.”

De man zei verder dat enkele minuten later een legervoertuig van IS verscheen, waarmee een aantal van de wapens werden vervoerd naar een plaats die in handen is van de terreurorganisatie. In de video roepen de agenten de Iraakse premier Haidar al-Abadi op een onderzoek in te stellen.

Heroverd

Het Iraakse leger heeft de regio waar de wapens zijn gedropt afgelopen maand heroverd op IS-terroristen. Sommige Iraakse parlementsleden beschuldigden de VS ervan IS doelbewust te bewapenen, maar volgens de regering is dat niet het geval.

In Syrië heeft het Amerikaanse leger tonnen munitie gedropt voor militanten, die het materieel gebruiken in de strijd tegen president Bashar al-Assad.

Op de website Federal Business Opportunities (FBO) staat dat de VS in december 2015 ruim 3000 ton wapens aan militanten in Syrië heeft geleverd. In die periode was er een staakt-het-vuren van kracht in het land.

[Zero Hedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
legalize
legalize
8 jaren geleden

Amerikanen de parasieten van de wereld

peter
peter
8 jaren geleden

Amerikaanse wapendroppings zouden mij weinig verbazen, maar de in de titel aangekondigde video kan ik helaas niet ontdekken…

Cisco
Cisco
8 jaren geleden

De werkwijze van de amerikaanse geheime diensten zijn al geheel doorzichtig, de enige die dit niet door heeft zijn de geheime diensten zelf, hoe ironisch…!!

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

Ach ja….
“Oceania has always been at war with Eastasia and always will be at war with Eastasia!” – Eric Arthur Blair

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x