Buitenland

‘Vastgevroren windmolens belangrijkste oorzaak stroomcrisis Texas’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Biden heeft de staat Texas uitgeroepen tot rampgebied. De staat is dagenlang geteisterd door extreem winterweer en na een piekbelasting van het elektriciteitsnetwerk kwamen miljoenen inwoners zonder stroom te zitten. Ook hebben veel Texanen verminderd toegang tot schoon water.

Er wordt volop gehamsterd en in sommige winkels raakt het eten op. Ook de voedselbanken kunnen steeds moeilijker voldoen aan de grote vraag. In de Amerikaanse staat is het in ruim 30 jaar niet zo koud geweest als afgelopen week.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel windmolens in de staat waren vastgevroren. Om te voorkomen dat het stroomnet in Texas zou bezwijken, werden miljoenen klanten tijdelijk gecontroleerd in groepen afgesloten.

Triest en ironisch

Cascend Strategy stelt na onderzoek dat de enorme stroomcrisis in Texas is veroorzaakt doordat bijna de helft van de windmolens uitviel tijdens de ijsstormen. De stroomvraag was door de bittere kou groter dan ooit, maar veel windmolens stonden dus stil. Het aanbod van stroom kelderde. De productie verschoof van wind naar gas.

Het is triest en ironisch dat zoiets gebeurt in een staat die bekendstaat om zijn enorme olie- en gasreserves. “Wanneer worden politici wakker en beseffen ze dat duurzame energie vrijwel altijd gelijkstaat aan onbetrouwbare energie?” vraagt Anthony Watts van Watts Up With That?

[Zero Hedge]

4.9 30 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
3 jaren geleden

Global warming?

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Tja, als straks driekwart van de wereldbevolking na het hiernamaals is gevaccineerd, dan zullen windmolens voldoende stroom kunnen leveren….

Schrander
Schrander
3 jaren geleden

Groen is waanzin

Lucky
Lucky
3 jaren geleden

In 30 jaar niet zo koud geweest? Rijm dat eens met de zogenaamde opwarming van de aarde. Het zoveelste lulverhaal van de Bilderberg Groep. Zoveelste angstzaaierij.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x