Homepagina » Buitenland » ‘Vastgevroren windmolens belangrijkste oorzaak stroomcrisis Texas’
windmolens
Foto: Flickr/sookie CC BY 2.0

‘Vastgevroren windmolens belangrijkste oorzaak stroomcrisis Texas’

De Amerikaanse president Biden heeft de staat Texas uitgeroepen tot rampgebied. De staat is dagenlang geteisterd door extreem winterweer en na een piekbelasting van het elektriciteitsnetwerk kwamen miljoenen inwoners zonder stroom te zitten. Ook hebben veel Texanen verminderd toegang tot schoon water.

Er wordt volop gehamsterd en in sommige winkels raakt het eten op. Ook de voedselbanken kunnen steeds moeilijker voldoen aan de grote vraag. In de Amerikaanse staat is het in ruim 30 jaar niet zo koud geweest als afgelopen week.

Veel windmolens in de staat waren vastgevroren. Om te voorkomen dat het stroomnet in Texas zou bezwijken, werden miljoenen klanten tijdelijk gecontroleerd in groepen afgesloten.

Triest en ironisch

Cascend Strategy stelt na onderzoek dat de enorme stroomcrisis in Texas is veroorzaakt doordat bijna de helft van de windmolens uitviel tijdens de ijsstormen. De stroomvraag was door de bittere kou groter dan ooit, maar veel windmolens stonden dus stil. Het aanbod van stroom kelderde. De productie verschoof van wind naar gas.

Het is triest en ironisch dat zoiets gebeurt in een staat die bekendstaat om zijn enorme olie- en gasreserves. “Wanneer worden politici wakker en beseffen ze dat duurzame energie vrijwel altijd gelijkstaat aan onbetrouwbare energie?” vraagt Anthony Watts van Watts Up With That?

[Zero Hedge]
4.9 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
11 maanden geleden

Global warming?

Arnie
Arnie
11 maanden geleden

Tja, als straks driekwart van de wereldbevolking na het hiernamaals is gevaccineerd, dan zullen windmolens voldoende stroom kunnen leveren….

Schrander
Schrander
11 maanden geleden

Groen is waanzin

Lucky
Lucky
11 maanden geleden

In 30 jaar niet zo koud geweest? Rijm dat eens met de zogenaamde opwarming van de aarde. Het zoveelste lulverhaal van de Bilderberg Groep. Zoveelste angstzaaierij.

x

Check Also

ernest

De 16-jarige zoon van Ernest stierf na het Pfizer-vaccin: ‘De overheid heeft tegen me gelogen’

Een vader uit de Amerikaanse staat Texas ...

sterfgevallen

Onderzoek: Schokkend aantal sterfgevallen rechtstreeks veroorzaakt door coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn honderdduizenden mensen ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

45
0
We lezen graag je reactie!x