Homepagina » Het Complot » VatiLeaks-schandaal brengt Vaticaan ernstig in verlegenheid

VatiLeaks-schandaal brengt Vaticaan ernstig in verlegenheid

Het Vaticaan heeft ontkend dat een kardinaal het meesterbrein zou zijn achter het zogenoemde VatiLeaks-schandaal dat leidde tot de arrestatie van de persoonlijke butler van de paus.

De Italiaanse pers beweerde op basis van gelekte documenten dat de operatie onder aanvoering stond van een onbekende ‘prins van de kerk’.

Het hoofd van de persdienst van de Heilige Stoel, Federico Lombardi, werd gedwongen zich uit te spreken over de kwestie nadat werd gespeculeerd dat diverse hooggeplaatste religieuze figuren achter het lekken van gevoelige informatie uit het Vaticaan zaten. Butler Paolo Gabriele, die meer dan vijf jaar werkzaam was voor paus Benedictus XVI, zou niets meer zijn dan een zondebok. Gabriele werd afgelopen week gearresteerd toen documenten in zijn appartement waren gevonden.

Geavanceerder dan de CIA

Diverse Italiaanse kranten publiceerden een interview met een anonieme klokkenluider die uitlegde waarom de documenten werden gelekt. “We zijn met een groep, het ware brein achter de operatie bevindt zich tussen de kardinalen, dan zijn er de monseigneurs, de secretarissen, minder belangrijke mensen,” aldus de informant.

“De bediende bezorgt alleen maar brieven. De inlichtingendienst van het Vaticaan heeft beveiligingssystemen die geavanceerder zijn dan alles wat de CIA tot zijn beschikking heeft, maar de kardinalen zijn gewend om boodschappen per brief te versturen,” ging hij verder.

“Je hebt bepaalde mensen die niet blij zijn met kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone,” voegde hij toe. “En je hebt mensen die denken dat Benedictus XVI te zwak is om de kerk te leiden. Dan heb je ook nog mensen die denken dat het tijd is om een stap voorwaarts te maken. Het is iedereen tegen iedereen.”

Select gezelschap

De klokkenluider onthulde ook hoe Benedictus een select gezelschap van vijf mensen om zich heen heeft verzameld in het Vaticaan om zichzelf te beschermen.

Binnen enkele uren na de publicatie van het interview gaf Lombardi een verklaring af waarin hij stelde dat geen enkele kardinaal betrokken zou zijn bij de zaak en dat er verder geen verdachten zouden zijn.

Medeplichtigen

Kardinaal Robert Sarah (67), president van de Pauselijke Raad ‘Cor Unum’, sprak als eerste hooggeplaatst religieus figuur binnen de Romeinse Curie, het bestuursapparaat van de paus, over het schandaal.

“Laten we hopen dat de arrestatie van de butler een geïsoleerd geval is en dat er geen andere verraders zijn binnen het Vaticaan,” zei hij. “Er is veel verdriet. Het is pijnlijk om te zien hoe de paus wordt verraden door iemand die zo dicht bij hem stond. Het zou nog serieuzer worden wanneer aan het licht zou komen dat er meer medeplichtigen zijn. Daarom moeten we deze schokkende situatie laten onderzoeken door de rechters.”

In de loop van dit jaar werden meerdere keren vertrouwelijke documenten gelekt uit de hoogste regionen van het anders zo gesloten Vaticaan. Zo werd er onder andere een kritische brief van een bisschop aan de paus gepubliceerd. De man beklaagde zich er bij Benedictus over dat hij was weggepromoveerd omdat hij corruptie binnen het Vaticaan aan de kaak stelde.

Ernstig in verlegenheid

Eerder beschuldigden medewerkers van het Vaticaan ook de president van de bank van het kerkstaatje van het lekken van vertrouwelijke documenten. Hij werd afgelopen donderdag door het bestuur van de bank de laan uitgestuurd. De officiële reden daarvoor was dat hij zijn functie niet naar behoren heeft uitgeoefend.

Het VatiLeaks-schandaal heeft het Vaticaan ernstig in verlegenheid gebracht. De vertrouwelijke stukken die werden gelekt brachten verscheidene vooraanstaande kardinalen in verband met intriges en corruptie.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. De laatste kaart wordt gespeeld.Zelfs ten tijde van de tweede wereld oorlog, had de Katholieke kerk een deal gesloten met Hitler, dat hun kliekje bestaan mocht blijven, wat ten koste ging over de ruggen van de Katholieke gelovigen…..En wat zegt de bijbel??Gij zult uzelf geen symbolen maken ter aanbidding van mij.En wat zien we in dit kerkje??Een zee aan symbolen.En dan merk ik Jezus aan als buitenaardse bezoeker, die het goede met ons voor had.

  1 likes
 2. Het komt, het komt. Er werd tijd! Het is al vreemd genoeg dat een Stad, met eigen bank en eigen bibliotheek waar geen buitenstaanders in kunnen kijken, bewoond wordt door ALLEEN mannen met een rok.
  De stank begint te lekken!

  1 likes
 3. Het is nog een questy van tijd.. maar alles gaat nu open!!!

  1 likes
 4. [quote name=”Juul”]Het komt, het komt. Er werd tijd! Het is al vreemd genoeg dat een Stad, met eigen bank en eigen bibliotheek waar geen buitenstaanders in kunnen kijken, bewoond wordt door ALLEEN mannen met een rok.
  De stank begint te lekken![/quote]

  Klopt! het putje begint uit te drogen omdat er verder niemand meer is die de zaak onder controle heeft… 🙂

  waiting for that day!

  1 likes
 5. Zucht… Ik hoop dat er een dag komt dat det de schaapjes stoppen met met geloven in het massale geloof en gaan geloven in hun eigen….. Dat is de enige remedie om het vaticaan te verslaan. Maar helaas, de schaapjes hebben een betonnen plank voor de kop.
  Zelfs de grootste schandalen zien zij niet als reden om een andere weg in te slaan….
  Sorry voor alle massa-gelovigen, maar please wake-up!

  1 likes
 6. Het boek de 13 satanische bloedlijnen is niet nieuw, en ja er bestaat een enorm groot netwerk, waarin kinderen worden gebruikt voor sex feestjes door de elite.
  Kahlan draagt echter wel een enorm goed punt aan, dat de kleinere mannetjes wel aangepakt worden maar , het grote netwerk..ja die houden ze liever in stand.

  1 likes
 7. in verlegenheid dit is voor het eerst wat ik hoor .

  0 likes
 8. in verlegenheid?? jeeeeeeeeeeeeeeeeee

  ik word er onpasselijk van.

  jap

  0 likes
 9. Waarom niet waar

  De vele barsten worden scheurtjes en groter en groter. Hoe lang kan het Vaticaan zich nog verschuilen achter incidenten?

  0 likes
 10. Het is wel opvallend dat de lekken gaan over het melden van corruptie. Kennelijk worden er hele vreemde spelletjes gespeeld en worden de zaken totaal anders voorgesteld dan ze zijn. Ook vreemd dat het lekken meer aandacht krijgt dan de corrupte waarover het gaat. Misschien handelde de butler zelfs in opdracht van de paus zelf, omdat hij niet de macht heeft om die corruptie aan te pakken…

  0 likes
 11. Dat het vaticaan corrupt is, is niks nieuws onder de zon toch?
  Maarja, dat de kerk zich grootschalig schuldig maakt aan misbruik is ook niks nieuws onder de zon! Maar als iemand als Benno L, of Robert M zoiets doet, dan wordt die persoon opgepakt, berecht etc, maar de kerk…nee die is heilig!
  Daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed.
  De huidige paus( Ratzinger) deed in de jaren 60 een decreet uitgaan, waarin werd vermeld dat allen die melding maakten van misbruik binnen de kerk, dienen te worden bestraft in de vorm van excommunicatie. Oftewel, niet over praten, is nooit gebeurd.( maar ga er maar lekker mee door).doofpot! Ja lieve mensen, zo lief en betrouwbaar is de huidige paus en diens instituut!
  In(ex) nomine Patris et(in) Filii et Spiritus Sancti

  0 likes
 12. Het vaticaan maakt zich schuldig aan pedo praktijken en zit in de binnenste kring van de illuminati en zijn satanisten,

  0 likes
 13. Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn met de stempel van pedo op het gehele katholieke institut.
  Let wel, over het geheel aantal katholieken gezien is het nog steeds maar een handje vol die gezamenlijk veel slachtoffers hebben gemaakt.
  Als er straks volledige disclosure komt dan krijgen we te maken met zeer veel broeders en zusters die slachtoffer worden van diezelfde disclosure!
  Zij zien dan hun complete geloof en daarmee levensdoelen etc. In rook opgaan.
  Misschien is het een idee om te gaan kijken hoe we die broeders en zusters kunnen gaan opvangen en steunen als de tijd van disclosure echt is aangebroken.

  0 likes
 14. kahlan, robert m is een puppet en leverde kinderen aan de netwerken.de pedo criminelen zijn niet die benno l,maar hoge heren en dames die in onze overheid en koninghuizen
  Robert m maakte ook filmpjes en die filmpjes worden snuff movies genoemd,de hoge heren en dames betalen grof geld voor het martelen en folteren van kleine kinderen, als je mij niet gelooft ga eens op onderzoek uit,lees de boeken van robin de ruiter de 13 satanische bloedlijnen,waarin beschrijft word hoe de illuminati te werk gaan met kleine kinderen en het programeren van kinderen zoals de cia dat deed met mk ultra.
  en het vaticaan zit tot hun nek erin in het netwerk. Hoe de illuminati de boel verborgen wilt houden,alle sluiers worden nu ontsluiert en komen aan het licht. Iedereen word wakker en we kunnen veel leren van onze kinderen.

  0 likes
 15. @ Mischa. Dat is wel heeeeeeeel erg ver gezocht. Maar ik moet toegeven, je hebt zeker een rijke fantasie! Vaak is alles wat je ziet ook alles wat er is. Niet alles in de wereld is een grote samenzwering -.-

  Het geloof opzich is gewoon misselijkmakend met name georganiseerd geloof. Zonder dat zou de wereld er een stuk mooier uitzien, daar durf ik wel voor 100% zeker van te zijn. Wie neemt een man gekleed in een jurk en een rare hoed die met een onzichtbare bebaarde man in de wolken praat nou serieus??? Belachelijk gewoon!

  0 likes
 16. De kleine man word gepakt voor het rotzooien met kinderen,Het gaat om de top die het doet,neen knn ben geen fantast,heb de dingen onderzocht en dan kom je er achter dat de wereld heel anders elkaar zit,dan vertelt word via school of media en de kerk.men zoekt god buiten zich zelf,god zit in jezelf zoals het heelal in jou zelf zit.

  Alles komt aan het licht en het doek valt voor de machts elite, knn wist je dat beatrix in de bilderberg groep zit en dat zij beslist oa wie er premier of de president van amerika word.

  0 likes
 17. en wie is die zwarte pauw’s nu weer.wat vinden jullie hier van ????

  0 likes
 18. Hoe het ook zij, smetteloos is die kerk niet, een instituut die zich opwerpt als ”herder” van de kudde gelovigen in God..het is een schande.

  0 likes
 19. de katholieken moesten eens weten wie ze in werkelijkheid dienen het is de wolf in schaapskleding en de ontwetende zeker meesleuren regelrecht de hel in. ze stikken in het goud en geld afgetroggeld van onwetenden.net doen alsof ze god liefhebben maar in wezen zijn ze het kwaad zelf verpakt in een mooi jasje..kijk maar eens naar hun gewaden..als je goed kijkt zie je de vlammen [veel rood]ook

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wie was jij eerder en waarom ben je hier?

Wie was jij in een eerder leven en waarom ben je hier?

Heb je jezelf ooit de vraag gesteld ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

voorspellende

Bestaan voorspellende dromen echt? Onderzoek leidt tot opmerkelijke resultaten

Heb je weleens een voorspellende droom gehad ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.