Great ResetBinnenland

Veel bijval voor boeren die protesteren bij huis stikstofminister: ‘Ze hebben hun doodvonnis te horen gekregen’

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Vrijdag hebben tientallen boeren bij het huis van stikstofminister Van der Wal-Zeggelink geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze kreeg een zelfgemaakte ontslagbrief overhandigd.

De minister was er niet van gediend en zei dat haar kinderen ‘stonden te trillen achter de ramen’. Toen haar echtgenoot zich ermee wilde bemoeien, gaf ze hem een harde duw en maakte ze haar betoog af.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De boeren krijgen veel bijval. “Politici duikelen over elkaar heen: ‘Tuurlijk mag je protesteren als je levenswerk vernietigd wordt, maar gaarne wel op het Malieveld met netjes vijf tractoren op een rij, van 11.00 tot 15.00 uur en voor het eten weer thuis. Dan kunnen wij doorgaan met de afbraak’,” reageert journalist Annelies Strikkers.

Dit is democratie

Zo zegt Esther Ouwehand, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren: “Volstrekt onacceptabel dat mensen politici thuis opzoeken. Woede is geen excuus. Bedreigend voor wie het overkomt, ondermijnend voor de democratie. Heel veel sterkte, Christianne.”

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols haalt hard uit naar Ouwehand. “Nee, Esther, dit is democratie. Als je als bewindspersoon het bestaan onder mensen vandaan trekt, dan mogen ze daartegen protesteren. Bijvoorbeeld bij de woning van degene die hier verantwoordelijkheid voor draagt.”

Trap na

Ook Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging spreekt zich kritisch uit. “Stop daarmee. Je zoekt mensen niet thuis op. Hoe boos je ook bent. Het grootste deel van onze boeren in Nederland staat hier ook niet achter en baalt enorm dat dit soort acties ook op hen afstraalt.”

Kamerlid Gideon van Meijeren roept haar tot de orde. “Deze boeren hebben vandaag hun doodvonnis te horen gekregen. Hun levenswerk en toekomst worden doelbewust kapotgemaakt. Ze reageren met een vreedzame actie, binnen de grenzen van de wet. Toch kiest Van der Plas ervoor om ze nog een trap na te geven. Veelzeggend. Zeg dan niks.”

Journalist Joost Niemoller voegt hieraan toe: “Vreedzaam langsgaan bij het huis van de minister die je het recht van bestaan wil ontnemen. Wat is daar mis mee?”

Nog lang niet ver genoeg

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn stelt: “Het feit dat enkele boeren hun levenswerk proberen te verdedigen door de minister ‘thuis op te zoeken’ komt wel weer goed uit: het leidt mooi af van de werkelijke discussie over het kapotmaken van een gehele sector – die hoeft niet meer gevoerd te worden.”

Ze krijgt bijval van ondernemerscoach Fiona Zwart: “Knap hoe de discussie vakkundig wordt omgebogen naar ‘het is intimiderend om te demonstreren nabij het huis van een politicus’ in plaats van dat er écht wordt gekeken naar de impact van het aangekondigde beleid voor álle burgers plus onze (voedsel)onafhankelijkheid.”

“Mijn kinderen zitten binnen te trillen. Dit zijn dezelfde idioten die met gebalde armen komen vertellen dat ze ouwe wapentroep naar Oekraïne sturen. En dan komen er een paar boeren langs, en trillen ze als een rietje. De helden,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

Volgens Bonte gaat het protest ‘nog lang niet ver genoeg’. “Politici komen overal mee weg, hoe ze ook liegen en blunderen. Daar moest maar eens een eind aan komen.”

Kijk haar kinderen eens trillen:


4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

203 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Juffie
Juffie
1 jaar geleden

De “kinderen”staan te trillen? Hoe oud zijn die”kinderen”. Verder, helemaal eens met Jan Bonte.

Henk Albarda
Henk Albarda
1 jaar geleden

Het enige wat ik betreur is dat er niet honderden boeren naar het huis van deze NEP minister zijn gekomen.
In zeker zin zijn we in burgeroorlog met onze eigen regering die zich dagelijks misdragen tegen de burgers die ons land in stand proberen te houden.
Foute uitspraak van Caroline van der Plas.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Volkomen eens met Jan Bonte. Het is hoog tijd dat onze ‘leiders’ verantwoording af gaan leggen.
Net zoals ieder ander in dit land.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Totalitarisme:
De middenklasse moet kapot
De boeren moeten kapot.

Back to top button
203
0
We lezen graag je reactie!x