Internet

Je telefoon is het grootste spionage-apparaat – Wat weet Google allemaal van jou?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag de dag kunnen mensen zich geen leven zonder mobiele telefoon meer voorstellen. Velen gaan ermee naar bed en worden ermee wakker. Hij weet waar je (regelmatig) bent, wat je interesses zijn, wat je seksuele voorkeur is, eigenlijk zo’n beetje alles wat je doet.

Daarnaast zal het sommigen zijn opgevallen dat online advertenties verschijnen m.b.t. onderwerpen waar je nooit op gezocht hebt, maar slechts met iemand over hebt gesproken. Luistert je telefoon altijd met je mee? Marketeers maken hier gretig gebruik van. Dit is echter niet het grootste probleem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Google, het machtigste bedrijf ter wereld, weet werkelijk alles van je. Je zou nog kunnen beargumenteren dat dit geen probleem is aangezien Google slechts een privaat bedrijf is. Het afgelopen jaar hebben we echter kunnen aanschouwen dat de vermenging van Google-beleid in samenwerking met overheden absoluut aanwezig is.

Censuur, propaganda, alles is uit de kast gehaald om het officiële Covid-narratief in stand te houden. En de Big Tech-jongens hebben hier geheel aan meegewerkt.

Denk aan je toekomstige ik

Nu denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zometeen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt?

De QR-code-maatschappij die op dit moment opgezet wordt, is natuurlijk een voorbode van dit alles. Op dit moment gebeurt dit onder het mom van zogenaamd “medische redenen”.

Maar wat gebeurt er wanneer andere data gebruikt gaat worden om je de toegang te ontzeggen van publieke ruimtes?

Gaat je politieke mening ertoe doen? Of wellicht de hoeveelheid CO2 die jij uitstoot?

Het Chinese social credit-systeem lijkt tot op heden altijd een ver-van-ons-bed-show te zijn geweest. De infrastructuur om iets dergelijks in het leven te roepen, wordt nu echter recht voor onze neus uitgerold. Dit begint trekken te krijgen van een samenleving waarbij George Orwell zijn wenkbrauwen zou doen laten fronsen.

Stop nu met het weggeven van je data

Landen die in het verleden een totalitaire tijd doorgemaakt hebben, hebben de beste privacywetgeving die je in de wereld kunt vinden. Een goed voorbeeld is Duitsland. Daar hebben ze onlangs nog meegemaakt wat het tot gevolg kan hebben wanneer je een overheid hebt die alles van je weet. Zelfs al vertrouw je de huidige overheid volledig, dan nog is het de vraag of er in de nabije toekomst geen tiran aan de macht kan komen die de data wél kan misbruiken.

Wat elke tirannie in de geschiedenis heeft doen wankelen, en uiteindelijk ineenstorten, is zelfrespect. Zelfrespect om te zien wat er aan de hand is en er bewust voor te kiezen niet meer mee te doen en andere keuzes te maken.

De wereld is een afspiegeling van de menselijke perceptie als geheel. Wanneer de perceptie van de mens verandert, verandert zijn gedrag en daarmee de wereld. Wanneer je begrijpt hoe jouw persoonlijke informatie tegen je gebruikt kan worden, kan je simpelweg de keuze maken om hier niet meer aan mee te doen!

Edward Snowden

De onthullingen van de klokkenluider Edward Snowden hebben in 2013 de wereld op zijn kop gezet. Deze onthullingen hebben geopenbaard hoe wij in een digitale panopticon leven. Daarnaast geeft Snowden vandaag de dag nog steeds publiekelijk advies over hoe zijn digitale leven eruitziet.

Welke keuzes kun je maken om je digitale leven te beschermen? Deze keuzes vergen digitale kennis en uitzoekwerk. Wij willen deze keuzes toegankelijk maken voor iedereen. Privacy staat gelijk aan jouw vrijheid en is dus een mensenrecht.

De Snowden Smartphone, de meest veilige en privacy-vriendelijke smartphone ter wereld

Dit is de reden dat Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen heeft. Deze telefoon is volgens Snowden de meest veilige en privacyvriendelijke telefoon ter wereld (zie bovenstaande tweet).

Op het gebied van gebruikersgemak is deze telefoon volledig te vergelijken met Android. Dit is een enorme plus ten opzichte van andere privacytelefoons, die een afwijkend operating system gebruiken.

Deze privacyvriendelijke telefoon is volledig ‘de-googled’ en uitgerust met het meest privacyvriendelijke operating system ter wereld: GrapheneOS. Daardoor ben je ook gelijk van Google’s ‘Corona proximity tracking’ verlost. Jouw informatie is van jou en blijft alleen van jou!

Daarnaast wordt de telefoon direct uitgerust met alle free and open source software (FOSS) die benodigd is om exact de veilige telefoon te creëren waar Snowden in zijn tweet op doelt.

Je krijgt daarnaast toegang tot de Android-Privacy.com online omgeving waar het gebruik van de apps wordt toegelicht en andere tips worden gegeven. De mate van jouw privacy is namelijk ook afhankelijk van de gebruiker. Mocht je toch graag gebruik maken van Whatsapp/Facebook/YouTube, dan hebben we hier een oplossing voor.

Je krijgt rust en vrijheid terug

Het gebruiken van privacyvriendelijke apparatuur geeft je rust en vrijheid. De rust omdat je weet dat elke stap die je zet niet getracked wordt door Big Tech. De vrijheid doordat je weet dat je alles kunt zeggen, zonder dat je telefoon meeluistert en daar in de toekomst mogelijke consequenties aan zitten.

Je krijgt je vrijheid terug door te weten dat je jezelf beschermt tegen een QR-code-maatschappij en een Social Credit System.

Welk zichzelf respecterend persoon wil deze diensten überhaupt nog gebruiken, wetende wat ze afgelopen anderhalf jaar hebben aangericht? Zoals de Ghandi ooit zei: “Be the change you want to see in the world”.

Mocht je interesse hebben in de meest privacyvriendelijke telefoon ter wereld, pre-order dan nu de Snowden Smartphone voor slechts 349,95 euro. (ter vergelijking: voor een privacy smartphone als de Purism Librem 5 betaal je 899 dollar.)

Zoals gezegd, Android-Privacy.com ziet privacy als een mensenrecht en vinden het dus essentieel dat de telefoon voor iedereen betaalbaar is. De voorraad is echter beperkt, bestel dus snel.

Wil je meer weten over de voordelen van deze telefoon? Klik dan hier.

4.2 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max_Q
Max_Q
2 jaren geleden

Zo lang mogelijk een mobieltje gebruiken a la Nokia 3310. Smartphones zijn gewoon een hype. Wie alleen wil bellen en wil sms’sen Is het veiligst met een telefoon zoals genoemd of vergelijkbaar.

Karin
Karin
2 jaren geleden

GrapheneOS??? Sorry, maar daar krijg ik gelijk de rillingen van…wat een enorm foute naam…geeft mij geen rust in ieder geval

niala
niala
2 jaren geleden

gewoon je android ontgooglen op een custom rom.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Google & Fecesbook (beiden CIA/Mossad) weten beiden méér van hun Gebruikers dan de Gebruikers weten van zichzelf…Iedereen die internet gebruikt heeft sowieso al een keurig Profiel van zichzelf aangeleverd…Op basis van AL deze gegevens is er allang een Lijst samengesteld wie er kunnen worden aangemerkt als “VIJANDEN” van de Elite-Parasieten & Vrijmetselarij…Handig voor als je ooit een selectie voor een Vernichtungslager of iets dergelijks zou moeten uitvoeren….

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x