Gezondheid

Veelbelovende antibacteriële laag gemaakt van groene thee en zout

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Northwestern University hebben van nature voorkomende polyfenolen in groene thee, rode wijn en donkere chocolade gebruikt voor het maken van een antibacteriële coating.

Wanneer polyfenolen in poedervorm worden opgelost in water met een klein beetje zout, ontstaat een bacteriedodend middel.

De oplossing, die niet giftig is en de eigenschappen heeft van een antioxidant, hecht zich aan vrijwel ieder oppervlak en kan ideaal zijn voor een hele reeks producten. Als voorbeeld noemt hoofdonderzoeker Phillip B. Messersmith een roestvrijstalen heupimplantaat. Doop het implantaat in de oplossing en de kunstheup doodt bacteriën en beschermt tegen reactieve zuurstofsoorten zoals vrije radicalen.

Ontstekingsremmend

Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in planten. Belangrijke bronnen zijn druiven, bessen, granaatappels, thee, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoot, pinda en andere vruchten en groenten. Vruchtschillen hebben een hoog gehalte aan polyfenolen.

Ze werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinoge werking. Ze verlagen bovendien het risico op de ziekte van Alzheimer en hebben een bloeddrukverlagend effect.

Bacteriële infecties

“De antibacteriële lagen hebben eigenschappen die van belang zijn bij het redden van levens en de gezondheid van mensen,” zei één van de onderzoekers. “Zonder verdere aanpassingen kunnen ze de levensduur van een medisch apparaat verlengen, ontstekingen terugdringen en bacteriële infecties voorkomen.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Angewandte Chemie.

Bron: Northwestern.edu via Gizmag.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x