Gezondheid

Veelbelovende antibacteriële laag gemaakt van groene thee en zout

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Northwestern University hebben van nature voorkomende polyfenolen in groene thee, rode wijn en donkere chocolade gebruikt voor het maken van een antibacteriële coating.

Wanneer polyfenolen in poedervorm worden opgelost in water met een klein beetje zout, ontstaat een bacteriedodend middel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De oplossing, die niet giftig is en de eigenschappen heeft van een antioxidant, hecht zich aan vrijwel ieder oppervlak en kan ideaal zijn voor een hele reeks producten. Als voorbeeld noemt hoofdonderzoeker Phillip B. Messersmith een roestvrijstalen heupimplantaat. Doop het implantaat in de oplossing en de kunstheup doodt bacteriën en beschermt tegen reactieve zuurstofsoorten zoals vrije radicalen.

Ontstekingsremmend

Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in planten. Belangrijke bronnen zijn druiven, bessen, granaatappels, thee, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoot, pinda en andere vruchten en groenten. Vruchtschillen hebben een hoog gehalte aan polyfenolen.

Ze werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinoge werking. Ze verlagen bovendien het risico op de ziekte van Alzheimer en hebben een bloeddrukverlagend effect.

Bacteriële infecties

“De antibacteriële lagen hebben eigenschappen die van belang zijn bij het redden van levens en de gezondheid van mensen,” zei één van de onderzoekers. “Zonder verdere aanpassingen kunnen ze de levensduur van een medisch apparaat verlengen, ontstekingen terugdringen en bacteriële infecties voorkomen.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Angewandte Chemie.

Bron: Northwestern.edu via Gizmag.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x