Homepagina » Archeologie » Verloren technologieën uit de tijd van het Oude Egypte (video)
Verloren technologieën uit de tijd van het oude Egypte

Verloren technologieën uit de tijd van het Oude Egypte (video)

Onderzoeker David Hatcher Childress is in Egypte waar hij samen met ingenieur Christopher Dunn archeologische vindplaatsen bezoekt.

Samen verkennen ze het gebied rond Gizeh door naar oude piramides, ondergrondse catacomben en megalithische steengroeven te gaan die weinig worden bezocht.

Ze onderzoeken hoogontwikkelde technieken die werden gebruikt om rotsblokken te bewerken en te verplaatsen nabij het Gizeplateau, Aboe Roash, Aboe Gorab en de ondergrondse catacomben van het Serapeum.

Tot slot laat Dunn zijn licht schijnen over de theorie dat de Grote Piramide een soort elektriciteitscentrale zou zijn geweest. Volgens hem waren de piramides van Gizeh oorspronkelijk onderdeel van een plan om harmonie op aarde te realiseren.

Bron: YouTube/UFOTVstudios

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wetenschapper schreef:

  Ancient aliens debunked

  http://ancientaliensdebunked.com/

  0 likes
 • Paulussie schreef:

  Atlantiërs, verenigt u !

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Het zou zo kunnen wezen dat die piramides niet zijn afgebouwd omdat er een ramp heeft plaatsgevonden. Dat Atlantis door deze ramp ten onder ging. De tijd zal dit uitwijzen.

  0 likes
 • Paulussie schreef:

  [quote name=”Wetenschapper”]Ancient aliens debunked

  http://ancientaliensdebunked.com/%5B/quote%5D
  Ja, en dat heeft hier helemaal niets mee te maken. U bent blijkbaar niet bekend met het werk van Dunn. Graniet bewerken met koper, zand en ballen ? Dacht ‘t niet :
  http://books.google.nl/books?id=e45KvhofGKMC

  0 likes
 • trix schreef:

  Ach ja dit alles blijft speculeren natuurlijk. dat hebben ze zelf gemaakt of niet. Het maakt niet uit. het verleden laat ons in iedergeval duidelijk zien dat er meer is gebeurd dan dat wij ons geleerd is. aliens geen aliens. Ook Ancient aliens debunked blijft speculeren.

  0 likes
 • Wetenschapper schreef:

  @Paulussie

  Het heeft inderdaad niets te maken met het artikel maar wel met hoe ze de piramides gebouwd hebben.

  Aliens hebben onze voorouders niet geholpen. Aliens helpen ons vandaag de dag toch ook niet?

  0 likes
 • DroneT1 schreef:

  Veel eqyptologen verafschuwen dit soort theorien. Waarom? Ik heb geen idee. Er is nog zoveel wat we niet weten. Vast geroest blijven zitten in oude ideeen heeft de wetenschap nog nooit wat gebracht. Helaas voor de waarheid zijn de egyptologen een gesloten gemeenschap, waar buiten het potje piesen zwaar wordt afgestraft met het buiten de groep plaatsen van de desbetreffende persoon.

  Mogelijk hebben de Eqyptenaren dit soort constructies ooit gevonden en een andere bestemming gegeven.
  Feit blijft dat beschavingen komen en gaan, dat zal ook ooit voor onze beschaving gelden.

  0 likes
 • Gwen schreef:

  Blijft boeien dit onderwerp. Ik mis wat zaken. De vermeende dorp en grafveld van de ‘piramidenbouwers’. De skaletten geven veel info over slijtage, botbreuken, enz. Terug gevonden artifacten in het grote magazijn waar de vele vondsten worden opgeslagen. Zoals stenen die zeer waarschijnlijk op hefbomen werden geplaatst en als katrol werkten. Hierdoor is verplaatsing van zware stenen gemakkelijker. Ook kwam aardewerk boven water dat onopstotelijk aangaf dat het plateau ruim voor 3.100 v.Chr was bewoond/gebruikt. Ook is op Gizeh de restanten gevonden van de schuine banen tegen de grote piramide aan. Ik heb ooit mogen zien hoe vier Egyptenaren een steenblok van ruim 4 ton verplaatsen aan de hand van een oude transport weg. Het ligt bij Sakkara (Oenas). Een feit is dat veel niet wordt gepubliceerd, in magazijnen ligt te verstoffen en het grote publiek niet bereikt. Er moeten veel meer puzzelstukjes zijn die deze docu bevestigd of weerlegd. Mooie speurtocht.

  0 likes
 • Z-PiLL schreef:

  [quote name=”DroneT1″]Veel eqyptologen verafschuwen dit soort theorien. Waarom? Ik heb geen idee. [/quote]
  Inderdaad, er kan niet een nieuwe ontdekking gedaan worden of die Al Zawass komt er weer bij om het zo snel mogelijk tegen te spreken.
  Dat onderzoek met die robot die in een nauwe gang een stenen afsluiter met “handvatten” vindt bijv.
  De reden is mi. vrij simel: aan de toeristen wordt een verhaal verteld dat niet zomaar aangepast kan worden. Er is weer geld mee gemoeid…
  Tot die tijd blijven pyramides gewoon graftombes (en worden de echte bouwers zeeeer tekort gedaan).

  0 likes
 • Paulussie schreef:

  Ja, Hawass, die zat altijd behoorlijk in de weg. Volgens Wikipedia is-ie d’r mee gestopt, misschien mogen we nu dan weten wat er onder de sphinx en pyramiden zit :
  “Tijdens de Dominorevolutie van 2011 werd hij opgenomen in de regering van premier Ahmed Shafiq als minister van Oudheden maar trad een paar weken later weer af.[1] Op 30 maart 2011 meldde hij echter op Twitter dat hij weer de minister van Oudheden was. Maar dit keer van korte duur: op 17 juli 2011 trad hij af.”

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Ik zal een oom van mij eens vragen waar die de oude landkaarten en dan heb ik het over bijna de alleroudsten op de pc te vinden zijn waarop een pyramide staat afgebeeld waarvan de kaart zelf bewijst dat deze vanuit de lucht moet zijn gemaakt,wat betekend dat de mens eerder heeft kunnen vliegen of bezoek heeft gehad uit het heelal.De gebruikte technologieén wijzen namelijk op buitenaards bezoek!!Maar de oude kaart ook!!

  0 likes
 • Ingrid Rouleaux schreef:

  Ja de piramides zijn zeker gebouwd om de Harmonie op aarde te herstellen…ik kreeg de opdracht om deze verbinding te mogen beschrijven in het boek “De Verbinding met God” ik heb het zelf mogen ervaren…
  zie http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl

  0 likes
 • Ingrid Rouleaux schreef:

  Ja de bouw van de piramiden hebben alles te maken met het herstellen van de Harmonie op aarde…ik kreeg de opdracht dit te beschrijven in “het boek De Verbinding met God” ik heb het zelf ervaren…

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill gates

  Bill Gates waarschuwt: Eerste coronavaccin ‘zal niet ideaal zijn’

  We zijn pas beschermd tegen het coronavirus ...

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  >