Homepagina » Buitenland » Vernietigend rapport: “Arrogante, zelfingenomen IMF-bazen offerden Griekenland op aan europroject”
Vernietigend rapport: "Arrogante, zelfingenomen IMF-bazen offerden Griekenland op aan europroject"

Vernietigend rapport: “Arrogante, zelfingenomen IMF-bazen offerden Griekenland op aan europroject”

De top van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft grote fouten gemaakt in de aanpak van de Griekse crisis. Dat schrijven de eigen controleurs in een vernietigend rapport.

Volgens het Internal Evaluation Office (IEO) is er te weinig gedegen onderzoek gedaan en vanuit vooringenomenheid en arrogantie gehandeld. Het IMF heeft de beslissingen volgens de controleurs te veel door de politiek laten beïnvloeden. Die beslissingen werden bovendien genomen uit angst, terwijl de risico’s niet goed waren onderzocht.

In het rapport wordt gesteld dat Griekenland en de Griekse burgers zijn opgeofferd voor de rest van Europa en het blinde geloof in het Europese project. De onderzoekers werden naar eigen zeggen tegengewerkt door collega’s die documenten achterhielden.

Kritiek op de euro

Het IMF heeft last van groepsdenken en problemen met transparantie en zelfgenoegzaamheid, aldus de controleurs, die ook kritiek hebben op de implementatie van de euro en de risico’s die daarmee gepaard gingen, het Europese bankwezen dat niet zo stabiel was als het IMF deed geloven en het toezicht op die banken.

Vernietigend rapport: "Arrogante, zelfingenomen IMF-bazen offerden Griekenland op aan europroject"

Varoufakis en Dijsselbloem (Reuters)

Voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem schaarde zich altijd volledig achter het IMF en kreeg een aanvaring met de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis, die wat er in het rapport geconcludeerd wordt al lang verkondigde.

“Nu blijkt dat Varoufakis wel degelijk een punt had met zijn felle protesten,” schrijft Vrij Nederland. “Benieuwd wat Dijsselbloem daar nu nog op terug heeft te zeggen.”

Koppen rollen

Varoufakis stelt dat het kritische rapport over de aanpak van de Griekse crisis niet zonder gevolgen mag blijven. Volgens hem moeten er koppen rollen en moet er een einde komen aan het ‘rampzalige, onmenselijke’ soberheidsbeleid van de trojka, de verzamelnaam voor de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het IMF.

Hij eist ook een ommekeer in het beleid, te beginnen met onmiddellijke schuldverlichting, het stopzetten van de besparingen en van de verkoop van staatseigendommen.

Fiscaal waterboarden

Varoufakis herhaalt in zijn analyse dat de trojka zich van 2010 tot 2014 schuldig heeft gemaakt aan het ‘fiscaal waterboarden van Griekenland’ en een onnodige grote depressie heeft veroorzaakt door ‘brutaal een macro-economisch, incompetent beleid op te leggen’.

Hij eist onmiddellijk het ontslag van Paul Thomsen, de IMF-directeur die leiding geeft aan het Griekse programma. Verontschuldigingen aan het Griekse volk zijn volgens de oud-minister op zijn plaats.


[Joop, Vrij Nederland, Telegraph]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Padja schreef:

  Toen de Grieken in opstand kwamen vonden ze nergens steun.
  Integendeel…
  Ze waren lui, moesten aan hun verplichtingen voldoen bla bla bla.
  Ook op deze site vermoeiende discussies.
  Het zou lachwekkend kunnen zijn als het niet zo triest was.

  2 likes
  • Ph schreef:

   De Griekse bevolking was niet het probleem, al die miljarden zijn namelijk naar de banken gegaan, de bevolking heeft daar geen enkele euro van gezien, integendeel zelfs.

   En dat is trouwens niet alleen in Griekenland zo geweest, al die besparingen, nieuwe taksen en belastingen, zijn er gekomen om die banken en multinationals te reden.
   Landen die daar niet aan wilde mee werken, werden door een coup afgezet, kijk maar naar Italië, waarbij de grote baas van de nationale bank ( Mario Monti) premier werd zonder dat die ooit verkozen is geweest…zegt meer dan genoeg!!

   5 likes
   • StefanZ schreef:

    Ja, een groot deel van dat geld is in de Griekse banken gestoken, om ze overeind te houden, maar indirect heeft het Griekse volk daarvan geprofiteerd. Wanneer de banken zouden zijn gevallen, had dat land failliet geweest en hadden de Grieken hun crimineel verkregen geld kwijt geweest. Nu konden de spaarrekeningen nog even leeg getrokken worden. Geld dat ook door de Nederlandse belasting betaler is op gebracht. Toen ONZE banken op springen stonden, was er NIEMAND die hulp bood en GEEN Europees geld en mochten we het alleen opknappen. Hier werd (Grieks)crimineel gedrag beloond met bergen geld en het beste jongetje van de klas, kon aan ‘t gas. Dat is wat mij en velen met mij, steekt.

    1 likes
    • Padja schreef:

     Het zijn de criminelen die er met de Griekse poen vandoor gingen.
     En de IMF poen ging naar de welbekende grote banken toe.
     Hadden de Grieken niks aan.

     4 likes
    • Buddy63 schreef:

     Niet de Griekse banken, maar onze Rabo, ABN en SNS en de Deutsche bank. DAAR zijn onze centen heengegaan, want anders waren deze banken omgevallen. Griekenland is gewoon de zondebok geworden van de hebzucht van onze EU-leiders.

     4 likes
    • Ph schreef:

     ” had dat land failliet geweest en hadden de Grieken hun crimineel verkregen geld kwijt geweest”

     Dus jij gaat er van uit dat iedere Griek een crimineel is…ook niet een beetje kort door de bocht.

     De enige Griekse criminelen zijn de bankiers, de multinationals, vele politici en niet vergeten de vele buitenlandse investeerders/opkopers/inkopers.
     De mondiale Grieken zijn harde werkers en hebben hun duur verdiende centen, net zoals alle mondiale burgers/mensen van de Europese lidstaten, eerlijk verdiend.

     Dat zelfde kan niet gezegd worden van vele politici, multinationals etc…

     In België is dat net het zelfde, geen enkele hardwerkende Belg is ooit rijk geworden door hard te werken en braaf zijn inkomsten een te geven, deze mensen hebben geen honderdduizenden Euro’s op de rekening staan, want daar gaat vadersstaat mee lopen.

     Trouwens, je moet zo niet doen, Nederland heeft net als België en andere Europese lidstaten een begrotings- te kort van miljarden Euro’s…..waardoor ze in feite failliet zijn.

     Nu hebben de meeste landen staatspapier verkocht aan die zelfde banken die werden gered met geld van de mondiale belastingbetalers.
     Dus voor de banken was het een win win situatie, want zij hebben nu de Europese landen in een ijzeren wurggreep, de banken bezitten/zijn als het ware de baas van de landen…de puppet masters waarbij de politici maar de puppets zijn.

     Ga dat maar eens uitleggen aan de mensen/kinderen die menen te weten/denken dat we in een democratie leven…het is een klucht, een beentje/botje om je stil te houden.

     2 likes
   • Padja schreef:

    Toen de Grieken dat zeiden kregen ze nergens steun.
    Ook hier niet.
    Die doorzagen dat spel wel degelijk.

    2 likes
  • faith schreef:

   Paja: lachwekkend is dat jij het verband maar niet kan noemen tussen de christenen die je constant als fout neerzet terwijl je niet kan benoemen waarom, wat ik je een paar keer gevraagd heb, en de cabal die de misdaden van de mensheid op hun geweten hebben.
   Behoorlijk achterbaks, zoals het een landverrader betaamt.

   5 likes
   • Padja schreef:

    Sjonge jonge Faith.
    Je hebt last van hokjesgeest. Je wilt alles maar op een hoop gooien.
    Ik blijf uitleggen maar je gaat maar door met je wartaal.
    Je ziet mij nergen christenen als fout bestempelen.
    Dat maak jij ervan.
    Ook christenen zijn hele gewone mensen waar goeie en foute tussen zitten.
    Ik noem de bijbel fout.
    En alle ellende die er in naam van de bijbel is en wordt aangericht.

    Snap je dat verschil nou echt niet? Of wil je het liever niet snappen?
    Of snap je het heus wel maar vind je het gewoon prettig om wild in het rond te schoppen?

    Verder waar je mij allemaal voor uitmaakt… Zegt meer over jezelf dan over mij.
    Dus nee, ik doe er niet aan mee.

    2 likes
    • faith schreef:

     Maar Padja, de bijbel is toch het boek van de christenen? Dus als je de bijbel fout noemt, noem je de christenen toch ook fout?
     Dat jij dat niet snapt snap ik dan weer niet.
     De bijbel zou volgens jou verboden moeten worden en daarmee bedoel je volgens mij dat het christendom dan ook uitgebannen moet worden.
     Dat haal ik uit jouw verhaal.
     En deze onzin roep je dan ook nog nadat de topic ”De architectuur van de macht”, waar haarfijn uitgelegd wordt dat het niet de religies zijn die oorlogen aangaan. Tjongejonge niet zo’n klein beetje dom van je.

     1 likes
     • Padja schreef:

      Faith toch.
      Hemeltjelief, wat een kortzichtigheid.
      Ga ik t weeeeeer uitleggen.

      – de Bijbel staat vol met de meest verschrikkelijke dingen.
      Opdracht tot moord, stenigen van vrouwen, homohaat, etc etc.

      Dat is het boek. En het boek is een gruwel.
      Dan over de Christenen.

      Weet je nog dat jij schreef dat je die gruwelijke bijbelteksten niet kon?
      Zo zijn er vele Christnenen die daar ook geen weet van hebben.
      Die kennen alleen de gezellige stukjes, zeg maar.

      Er zijn ook Christenen die er wél weet van hebben. En ermee worstelen.
      Bv. Omdat ze zelf homofiel zijn of gewoon geen homohaat willen voelen.
      De meeste zullen ook niet meedoen met het stenigen van vrouwen.

      Die houden zich niet strikt aan het woord van God omdat ze ook wel inzien dat dat misdadig zou zijn.
      Zo zijn er ook vele christenen die het OT als barbaars en verouderd zien.

      Ook jij vindt vele bijbelse teksten gruwelijk en verschrikkelijk., zoals je zelf al schreef.
      Zeg je daarmee dat alle Christenen gruwelijke en verschrikkelijke mensen zijn?
      Nee, natuurlijk niet.
      Dat schuif ik je daarom ook niet in je schoenen.

      En ik weet nu al dat je gewoon met dit stokpaardje blijft komen.
      Het maakt niet uit wat ik uitleg, dat heb ik al zo vaak gedaan.
      Je hebt gewoon behoefte om te schoppen.
      Schop ze!

      1 likes
    • Ph schreef:

     Juist, ik zie je hier nergens een woord reppen over Christen of wat dan ook!!

     1 likes
   • faith schreef:

    Beste Padja,
    Zo vindt je ook Putin standaard een eng mannetje maar heb je je er ooit in verdiept? Nee want dat heb je ook niet in het christendom, je roept maar wat.
    Je roept wat anderen je verteld hebben, omdat dat politiek correct was.
    En het goed betaalt om zo te denken en dit gedachtengoed te verspreiden, dat is wat trollen doen.
    Mainstream media mensen maarr…het publiek is de nieuwe macht geworden.
    Jij bent, om het vriendelijk te zeggen omdat ik in het goede van elk mens geloof, niet geinformeerd als je bepaalde uitspraken doet.
    Je blijft ze herhalen maar je weet het zelf niet eens dat het niet klopt.
    Anderen zijn namelijk wel geinformeerd en zien dat je uit je nek praat.

    De scepsis tegen de msm is groot, blijkbaar zijn velen oplettender geworden.
    Waar zouden anders de vele protesten, mails op redacties, een verontwaardigingsgolf overspoeld redacties en internet en dat verheugd mij ten zeerste omdat de msm voorzichtiger moet worden om toedrachten zomaar te beweren.
    En als ze het toch doen dan moeten ze er rekening mee houden dat het iemand opvalt.
    Wij ”van onderen” zullen opletten wat zij ”van boven” schrijven.
    Liegen wordt duur.
    Verdiep je in het vervolg eens ergens in voordat je gaat blaten.

    https://www.youtube.com/watch?v=LjNjIbEBXnc&feature=youtu.be

    2 likes
    • faith schreef:

     Correctie: moet zijn: …blijkbaar zijn velen oplettender geworden.
     Waar zouden anders de vele protesten, mails op redacties vandaan komen.
     Een verontwaardigingsgolf overspoeld redacties en dat verheugd mij ten zeerste, omdat de msm nu voorzichtiger moet gaan worden om toedrachten zomaar te beweren.

     1 likes
 • Wim schreef:

  Wanneer komt de RESET knop, we moeten opnieuw beginnen, met alles.

  9 likes
  • onbekend schreef:

   Zolang we niet weten waar de fout zit, is dit zelfs gevaarlijk. Jij wil toch geen herhaling van de geschiedenis.

   3 likes
   • kees schreef:

    We weten donders goed waar de fout zit. Olichargen(criminele biljonairs) daar begint het allemaal mee. Dit gecombineerd met het feit dat het doel van geld de plank finaal misslaat. Het behoort existentieel een ruilmiddel te zijn maar het is in essentie een gigantisch machtmiddel. Daarnaast zijn ze in hun doelstellingen zo gigantisch ver gevorderd daar valt ook niks meer tegenin te brengen en voor het geval dat we dit toch in ons hoofd halen streven ze nu naar totalitarisme, de boel in een stroomversnelling brengend door neo liberalistisch socialisme. Er is maar 1 ding dat verandering kan brengen en dat is een massawoede van de wereldbevolking die uitmond in het afmaken van al deze gasten. Totale vernietiging zodat met hen ook hun gedachtengoed uitsterft. Anders blijf je er mee zitten, er hoeft er maar 1 overblijven die begint dan de piramide weer opnieuw op te bouwen en naar verloop van tijd zit je er weer mee. (Lees de ideologieën van Adam Weishaupt en alles wordt duidelijk, lees mein Kampf en je weet hoe ze dit aanpakken, waarom ze dit doen en hoe ze dit voor zichzelf goedpraten) Massale volkswoede is hun grootste angst en de reden waarom ze massaal landingsbanen kopen in nieuw Zeeland. Als het ooit zover komt dan zijn ze snel weg en spelen ons tegen elkaar uit zodat we elkaar afmaken. Daarom mengen ze ons ook doorelkaar heen. Orde door chaos!

    13 likes
 • Arwijn schreef:

  De bankiers offeren ons allemaal op, daar waar we hun hoofd hebben geholpen boven water te houden omdat we er vanuit gingen dat ze de boel zouden fixen. Dit gaan ze niet doen, dit willen ze niet doen, dit KUNNEN ze niet doen! De tijd van de Bankier overheersing moet afgelopen zijn!

  21 likes
 • Armonicus schreef:

  “Hij (Varoufakis) eist onmiddellijk het ontslag van Paul Thomsen, de IMF-directeur die leiding geeft aan het Griekse programma. Verontschuldigingen aan het Griekse volk zijn volgens de oud-minister op zijn plaats.”

  Pek en veren zouden meer op zijn plaats zijn!

  21 likes
 • frans schreef:

  Het IMF kon alle maar in het leven worden geroepen onder de vlag van de steenrijken der aarde. Rothchild etc.
  Het IMF maakt Europa kapot. “verkoop van staatseigendommen’ ?! Met een Eu zonder Ziel is het afstevenen op totale exit.
  En zo hoort het!

  9 likes
 • StefanZ schreef:

  Varoufakis vergeet er gemakshalve bij te zeggen, dat de Grieken dit over zichzelf hebben afgeroepen. Oplichting en corruptie door politici, maar ook door het volk, hebben dit land aan de afgrond gebracht. Belachelijk hoge pensioenen bij een leeftijd van 50 jaar, leningen die nooit konden worden afbetaald, geen belastingen betalen en niet betalen voor (drink)water, gas en licht. Ook nadat de EU met grote sommen geld (500 000.000.000) over de brug kwam, gingen de Grieken dood leuk door met list en bedrog. Wij hebben de enorme bezuinigingen op bijv. de zorg en het ontstaan van armoede in Nederland, te danken aan de Grieken, die vanachter een glaasje Ouzo op een terrasje, de domme Nederlander uitlachte, omdat die er weer was ingestonken en een groot bedrag aan de Grieken had overgemaakt. We zouden het allemaal terug krijgen, MET rente. Weet u nog? Geen cent meer naar de Grieken volgens Rutte, die daarmee zijn zoveelste leugen verkondigde. En de volgende landen stellen zich alweer op, om een greep uit de EU ruif te nemen. Een ruif die gevuld wordt door een klein aantal EU landen (waaronder Nederland). Ik heb daar zo langzamerhand schoon genoeg van en pas daarvoor. Tijd om het VK te volgen en uit deze leugen kliek te stappen, vindt u ook niet ????

  4 likes
  • Sergio schreef:

   Uhmm… 2x min of meer hetzelfde posten is een beetje overkill. Jouw punt was al duidelijk.
   Je gaat er ook gemakshalve voorbij aan het feit dat “men” (de toenmalige EU) indertijd Griekenland behoorlijk heft gepushed, beinvloed, (bijna) gehersenspoeld om maar vooral ook toe te treden tot de EU.

   1 likes
 • Ph schreef:

  Het IMF is net als het ECM (Europese centrale bank) net als de nationale banken, net als goldman snatch etc.. illegale instellingen, zij zijn niet gekozen door het volk en hebben in feite niets te zeggen.
  Maar het laat wel weer mooi zien, dat er geen burger politiek is, maar wel bedrijven banken politiek, terwijl dat alles net de fout dat het mis gaat en het gaat goed mis.

  Zolang dat de meeste mensen zich laten beliegen/bedriegen waar ze zelf bij staan, blijven leven met de gedachte we kunnen er toch niets aan doen, zal er nooit of te nooit iets gaan veranderen…het word uiteindelijk ook de mensheid haar ondergang!!

  2 likes
  • faith schreef:

   Hallo Padja, als de bijbel al iemands stokpaardje is dan is het jouw stokpaardje wel.
   Jij wenst permanent onder de aandacht te brengen hoe slecht die bijbel is.
   Zo ook vandaag weer.
   Ik probeer jou alleen duidelijk te maken dat er enorm in geknoeid is door de cabal, en laat jij nu net toevallig telkens met die knoeierijen aankomen alsof Jesus dat gezegd zou hebben.
   Maar waar maak je je nou zo druk om? Wil je mensen waarschuwen die zich strikt aan de bijbel houden? Wil je mensen die de bijbel als leidraad nemen demoniseren? Wil je dat de bijbel verboden wordt? Moet het christendom uitgebannen worden? Wat wil je nu eigenlijk zeggen met je stokpaardje? Kom eens to the point zou ik zeggen.

   1 likes
   • faith schreef:

    …”die houden zich niet strikt aan het woord van God omdat zij ook inzien dat dat misdadig zou zijn”….
    Waarschijnlijk zien vele mensen in dat de cabal er hun eigen perverse ideeen in gezet hebben, en daar hoeft men zich inderdaad niet aan te houden, dol als ze zijn op verwarring, tweedracht en haatzaaien, waarschijnlijk om later te kunnen zeggen,
    ”zie je nou wel, het komt door de bijbel dat het zo’n puinhoop is op aarde.”
    Exact wat jij doet dus.
    De bijbel is simpel, wat het in grote lijnen zegt is, behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wil worden, al probeer je het maar, dan zit je altijd goed.

    1 likes
   • faith schreef:

    Dus zoals ik het zie, zie jij als schoppen? Hoezo dat dan?
    Dit is niet te geloven. Vind je jezelf niet schoppen? Tegen de bijbel.
    Telkens weer en telkens weer. Verdacht, het lijkt wel of je op een missie bent.
    Die positieve boodschappen uit de bijbel verliezen zo ook hun kracht hoop jij, die verdwijnen ook als je de bijbel zo demoniseert.
    Terwijl de cabal er achter zit. Dat heb ik al een paar keer gezegd maar die vat je maar niet. Je blijft volharden met God de schuld te geven.
    Een ander heeft het gedaan.
    Een tactiek die de cabal ook hanteert. Padja ook.
    De cabal die de wereld bestiert is niet in hun eerste leugen gestikt.
    Teveel klopt niet, teveel leugens, teveel achterbakse streken, oorlogen onder valse voorwendselen starten, de false flags vliegen om je oren, en het mag, want God bestaat toch niet, toch?
    Kijk als ik wil schoppen zou ik je wel meteen gezegd hebben dat je misdadig bezig bent, dat het zelfs een misdaad tegen de mensheid is zoals jij hier probeert om de mensen hoop en troost te ontzeggen.
    Het zal jou onbekend zijn maar veel mensen halen troost en hoop uit de bijbel maar dat mag volgens jou ook al niet, en de mens mag al steeds minder, net zolang tot men helemaal niets meer mag, maar de laatste strohalm moet ook weggemaaid worden.
    Dat is wat jij in mijn idee doet.
    Bewust. En dan is het nog, hoe kan het ook anders, met leugens ook.
    Je zal wel bij de nazi’s horen, dat zag je dan wel als een belediging maar mijn idee erover is hetzelfde gebleven. Vast een van de vrijmetselarij die tegen het, zoals ze dat noemen, het plebs is. Ze voelen zich dus hoger staan. Wel door middel van leugens, diefstal, misleiding en alle andere misdaden die ze zelf niet als misdaden zien, want er is geen God.
    ZIJ zijn het hoogst haalbare in de kosmos.
    En de oogjes en oortjes goed dichthouden hoor Padja, voor de huidige stand van zaken globaal en astraal gezien. David Wilcock’s july 2016 predictions kijken.
    Dan leer je iets nieuws.
    Want je hebt geen flauwe notie van wat zich momenteel afspeelt.
    En dan noem je mij kortzichtig.
    ppfff het zal wel.

    1 likes
 • frans schreef:

  Het IMF kon alleen maar in het leven worden geroepen onder de vlag van de steenrijken der aarde. Rothchild etc.
  Het IMF maakt Europa kapot. “verkoop van staatseigendommen’ ?! Met een Eu zonder Ziel is het afstevenen op totale exit.
  En zo hoort het!

  4 likes
 • StefanZ schreef:

  Dat het IMF fout op fout maakt, corrupt en arrogant is, weten we al lang, maar de heer Varoufakis gaat gemakshalve wel voorbij aan het feit, dat Griekenland er ZELF een kolere zooi van heeft gemaakt, ZELF willens en wetens handtekeningen onder van alles en nog wat heeft gezet, terwijl het wist dat dat helemaal mis zou gaan. De Grieken zelf hebben dat laten gebeuren, omdat zij zelf ook zo corrupt als de neten waren/zijn. Met 50 met pensioen die belachelijk riant was, geen belasting betalen, leningen afsluiten die ze met geen mogelijkheid konden terug betalen, niet betalen voor gas, licht en water. Het KON niet op. Ze hebben zichzelf in de nesten gewerkt en het “rijke westen” moet ze uit de zelf gemaakte stront halen, waardoor dat zelfde “rijke westen” aan de geeuw honger zit. De problemen bij ons in de zorg voor zieken en ouderen en voedselbanken hebben we aan HEN te danken. Er is 500 MILJARD (500.000.000.000) aan belasting geld in gestoken en toen werd gecontroleerd of dat geld een beetje goed werd besteed, bleek dat de Grieken op het zelfde corrupte houtje door ging van onze centen. Ze hadden dat Griekenland moeten asfalteren en er een groot vliegveld of parkeer terrein van moeten maken, dan had dat nog wat opgeleverd. Nu gaat dat zooitje ons nog vele en vele miljarden kosten en mogen wij straks verrekken en daar pas ik voor.

  3 likes
 • wolfje schreef:

  een beetje een ronald plasterk kop. zegt genoeg toch

  1 likes
 • faith schreef:

  Achter de schermen speelt zich veel af. De uppertop van die illegale instellingen zijn allang gerarresteerd, arrestaties gaan onverminderd door en ze willen alles in 1x bekend maken. Ook hun wandaden.
  De wetten die die snelle jongens er ten bate van zichzelf doorgedrukt hebben zijn teruggedraaid.
  Ik maak me dan ook nergens zorgen meer over want het ziet er goed uit voor de mensheid.
  Ondanks een enkele zeikerd die nog steeds wanhopig probeert vast te klampen aan een van hun afleidingstrucs, dat de bijbel en de christenen het gedaan hebben.

  1 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  europa

  Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

  Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft ...

  >