Homepagina » Gezondheid » Homeopathie kan moeilijk te behandelen huidaandoening genezen. Kijk hoe het werkt
Homeopathie kan moeilijk te behandelen huidaandoening genezen. Kijk hoe het werkt

Homeopathie kan moeilijk te behandelen huidaandoening genezen. Kijk hoe het werkt

Homeopathie wordt vaak negatief gelabeld – van onwetenschappelijke kwakzalverij tot klinkklare onzin – maar uit een recent onderzoek blijkt dat het de huidaandoening vitiligo kan genezen.

Klassieke homeopathie, waarbij geïndividualiseerde remedies worden voorgeschreven, werd met succes toegepast bij 14 vitiligopatiënten, zeggen onderzoekers van het Centrum voor Klassieke Homeopathie in Bangalore, India.

De homeopathische middelen verminderden bij alle 14 patiënten de witte vlekken op de huid (een kenmerk van vitiligo) binnen gemiddeld vijf jaar na het begin van de behandeling.

Nog effectiever

De patiënten, 13 vrouwen en 1 man met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar, hadden de ziekte al ongeveer 8 jaar voordat ze met homeopathie begonnen.

De onderzoekers vermoeden dat het nog effectiever zou kunnen zijn in een vroeger stadium van de ziekte.

Bij klassieke homeopathie is de behandeling afhankelijk van eigenschappen van de individuele patiënt.

Onderliggende oorzaak

Daarom waren de onderzoekers niet in staat om een specifieke remedie als beste aan te merken.

Vitiligo (leukoderma) is een auto-immuunziekte die leidt tot het verlies van melanine, het pigment in huid.

Binnen de traditionele geneeskunde wordt de ziekte behandeld met lichttherapie en geneesmiddelen die iets van de pigmentatie in de huid kunnen herstellen, maar dit verhelpt de onderliggende oorzaak niet.

Het onderzoek is verschenen in het American Journal of Case Reports.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans2 schreef:

  Het artikel in Medisch Dossier doet meer schade dan goed voor homeopathie.

  Ze noemen het bij Medisch Dossier een “onderzoek” terwijl het een “case-report” is van (slechts) 14 patiënten die nota bene allemaal een verschillende behandeling kregen en allemaal genazen. Hoeveel patiënten daar tegenover staan die niet genazen weten we niet.

  Omdat het geen onderzoek is is er ook geen controle groep en geen gecontroleerde gelijke omstandigheden. En dan een genezing in gemiddeld(!) 5 jaar van een ziekte waarvan wordt aangenomen dat die grotendeels tussen de oren zit.
  Dit is echt geen reclame voor homeopathie.

  6 likes
  • eksegese schreef:

   De enige die hier schade tracht toe te brengen aan de reputatie van homeopathie heet in dit geval Frans2.
   In dit geval heeft men 14 behandelingen nauwkeurig onder de loep genomen en de behandeling had bij ALLE 14 gevallen een zeer positief effect. Dat men in deze gevallen niet over het gigantische kapitaal van de criminele farmaceuten beschikt voor gigantisch groots opgezette onderzoeken komt omdat ze niet op dezelfde wijze gesponsord worden en geholpen door de evenzo corrupte overheid. Bij de reguliere geneeskunde kunnen ze alleen maar dromen van een dergelijk resultaat. De meeste reguliere medicijnen werken niet of nauwelijks en hebben de meest nare bijwerkingen, niet zelden met de dood als resultaat.

   3 likes
   • Frans2 schreef:

    Het zijn hier de homeopaten zelf die de schade aanbrengen.

    [ komt omdat ze niet op dezelfde wijze gesponsord worden en geholpen door de evenzo corrupte overheid. ]
    ??? Dit is in India!! Het mekka voor kwakzalvers waar homeopathy erkend is, dus wat nou last van corrupte overheid?

    [ Bij de reguliere geneeskunde kunnen ze alleen maar dromen van een dergelijk resultaat. ]
    Bij regulier wordt je uitgelachen voor een N=14 zonder controlegroep met 14 verschillende behandelingen en genezing gemiddeld na 5(!) jaar. Dan is de ziekte gewoon vanzelf overgegaan.
    Wie weet was N=140 en hebben ze alleen 14 successtories gerapporteerd?

    Elke behandeling die 100% succesvol is moet je wantrouwen, dat bestaat niet, ook niet bij regulier, wel bij uitstek bij oplichters. Zelfs dictators zorgen dat ze hooguit met 99% winnen.
    En ook een homeopaat heeft geen donder aan dit onderzoek, hij/zij weet nog steeds niet welke behandeling het beste is.

    4 likes
    • eksegese schreef:

     De “medische wetenschap” is in handen van kwakzalvers en het grootkapitaal.

     Deze instanties stimuleren samen met overheden symptoombestrijding. Daar is altijd geld voor. Voor het elimineren van de oorzaken niet.

     Degene die wat aan de oorzaken wil doen wordt voor gek verklaard of erger.

     Voorbeeld van misdadig probeersel door dit soort criminelen :

     https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/viagra-moest-het-wondermiddel-tegen-kindersterfte-zijn-het-tegendeel-blijkt-waar~b69b00c2/

     0 likes
     • Frans2 schreef:

      Jeetje, moet je zelfs de wapenhandel er bij halen om nog een beetje indruk te maken in een discussie over niet werende homeopathie?

      [ Dus we hebben ons met apenbloed laten inspuiten ]
      Je gelooft die onzin echt, hè?
      Je hebt het maar over deep state en bilderberg e.d. maar het echte gevaar komt van de Breitbarts, Infowars die angst en verwarring zaaien om het beetje democratie wat we hebben om zeep te helpen en weer een kapitalistische dictatuur in te stellen. En daar komt pizzagate vandaan en niet bestaande terreurslachtoffers en apenaids. En jij gelooft dat allemaal?

      1 likes
     • Frans2 schreef:

      Ik zie slaven zonder een korreltje verstand die alles geloven wat Breitbart of Infowars c.s. zeggen. Die googelen “onderzoek” noemen, maar ze komen nooit van hun stoel voor werkelijk onderzoek, zo blijven ze met hun Google kennis overtuigd dat de aarde plat is en Putin lief.

      1 likes
     • Frans2 schreef:

      De “alternatieve geneeskunde” is in handen van kwakzalvers en het grootkapitaal. Omzet homeo alleen al 3 miljard dollar in de US. In de EU 1 miljard Euro, dat zijn alleen de middeltjes, niet eens de homeopaten zelf of talloze ander kruidsels.

      Deze instanties beïnvloeden de overheden om kwakzalverij te legaliseren. Daar is altijd geld voor. Voor het bewijzen van de genezende werking nooit.

      Degene die oprecht wat aan de kwakzalverij wil doen wordt voor betaald door big pharma uitgemaakt, of erger.

      Voorbeeld van misdadig probeersel door dit soort criminelen:
      Naturopath jailed for at least seven months for role in starving infant
      http://www.abc.net.au/news/2018-04-05/naturopath-sentenced-to-seven-months-in-jail/9622276

      0 likes
     • eksegese schreef:

      Waar wereldwijd verreweg het meeste geld in omgaat is wapenhandel en is in handen van het misdaadsyndicaat the deep state. Met stip op nummer twee is de farmacie, eveneens volledig onder controle van the deep state. Van genezing is dan ook nooit sprake, mensen zo lang mogelijk ziek houden en afhankelijk van de pillen is altijd hun ultieme doel. Vandaar het gigantische aantal chronisch zieken wereldwijd. Van genezing mag absoluut nooit sprake zijn, want : inkomstenderving van de top criminelen.

      0 likes
     • eksegese schreef:

      Aids in de wereld geholpen door vaccinatiemaffia :

      De eerste HIV infecties zijn geconstateerd in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Congo-Kinshasa, wat toen Belgisch Congo was. Het HIV virus stamt af van het SIV virus dat bij chimpansees voorkomt (de S van SIV staat voor ‘Simian’ wat aapachtig betekend, en de H van HIV voor ‘Human’). De Chimpansee wordt echter niet ziek van het SIV virus, en de mens wel van HIV.

      De plotselinge uitbraak van HIV infecties in Congo zou beter te verklaren zijn wanneer er in die periode op grote schaal bloed contact tussen mens en chimpansee zou zijn geweest. Nu blijkt er inderdaad in de jaren vijftig direct contact tussen mensen en chimpansees te zijn geweest, op zeer grote schaal zelfs, en precies in het gebied waar de eerste HIV infecties ontdekt zijn. Er zijn namelijk in die tijd in de regio die Congo en een deel van Burundi en Rwanda beslaat, rond een miljoen mensen ingeënt met een poliovaccin dat gemaakt was op basis van bloed en organen van chimpansees.

      Dus we hebben ons met apenbloed laten inspuiten om polio te voorkomen? Kan het nog gekker? De gevolgschade is onder anderen een kankerverwekkend virus S-40. Overheden noemen dit allemaal bangmakerij en de boodschappers worden verketterd zoals alleen de Inquisitie in de Middeleeuwen dat kon.

      0 likes
     • eksegese schreef:

      Hahahaha, dat beetje democratie wat we hebben ? Sinds wanneer ? Iedereen met éen korreltje verstand beseft dat wij absoluut niet leven in een democratie maar men ons dat wel heel graag wil doen geloven. Alles is immers andersom. Zo ook de mainstream berichten over farmacie en reguliere “geneeskunde”.
      Ik geloof dat allemaal ? Ik geloof wat ik zie. Ik zie slaven die denken vrij te leven in een democratie, en ik zie steeds meer chronische zieken die blijven geloven dat criminele farmaceuten hen zal helpen.

      0 likes
     • Raphaël schreef:

      Frans2
      25 juli 2018 18:56 at 18:56
      Of het echt waar is wat ik las weet ik natuurlijk niet, maar ik las eens een redelijk goed onderbouwd boek over Aids en apen waarin vermeld stond dat in die tijd het poliovaccin gekweekt werd op apeniercellen. Ze hebben niet direct apenbloed ingespoten, maar ze hebben behalve polio, ook (per abuis?) andere (apen-) virussen gekweekt op die voedingsbodem. In een orgaan kunnen virussen en andere micro-organismes behorende bij dat orgaan (van een aap, in dit geval) zitten. En als die dus meegekweekt worden, dan worden die op die wijze, tijdens het zetten van de prik, aan de mens overgedragen. Zoiets las ik in dat boek. Het kwam bij mij wel geloofwaardig over.

      Ik meld dit even, want ik vond dat @eksegese 25 juli 2018 17:24 at 17:24 wel een steuntje in de rug verdiende. Want er klopte iets niet helemaal in je reactie over het polio-verhaal. En dat vind ik jammer.
      Want dat is vaak het punt met denkers. Die denken nu eenmaal en nemen veel gegevens in zich op en proberen de losse stukjes in- en aan elkaar te passen.
      Het zoeken naar stukken kennis kost veel tijd, moeite en wilskracht. Iemand kan heel goed zijn in het verzamelen van kennis. Maar dan komt 2: het omgaan ermee, het verbanden leggen in de puzzel. Soms heeft iemand wel eens een stukje verkeerd. Net als in een legpuzzel.
      Want niet iedereen kan ook analyseren. Dát is weer een ander talent. Als het goed is zijn op het internet verschillende talenten actief. Onderzoekers, analisten, filmmakers, websitebeheerders, enzovoorts.
      Ik vind dat mensen die hun vrije tijd spenderen aan onderzoek in de mensenwereld, die zoeken naar de realiteit, naar het waarom van de wereld, wel goede mensen. Die vragen zich af ‘Waarom is er oorlog, waarom wapens, waarom keizers, regeringen, belasting, en andere, al dan niet, ongerijmdheden’. Als de mensen dat niet bedenken en hier hun bevindingen vermelden, wie zou dat anders doen. De dagbladen? Radio, Tv? Laat me niet lachen. Ze werken zo mee met een razendsnelle communicatie met grote gevarieerde groepen mensen.
      Dan moeten de gevonden waarheden, ontdekkingen nog medegedeeld worden. Dát vergt weer een goede uitdrukkingsvaardigheid. Ga er maar aan staan! Wat moet een denkend mens allemaal doen om op het net zijn kennis te delen!
      Dus, kortom, ik vind dit wel goed. Goed dat er nagedacht wordt en dat er gedeeld wordt.

      Sterkte aan een ieder, in Vrede.

      0 likes
    • Frans2 schreef:

     Ja, mooi was dat.
     Lubach werd daar als criticus op handen gedragen TOT hij kwakzalverij aan de kaak stelde. De helft van dat stuk is dan ook spelen op de man en regulier in een kwaad daglicht stellen.

     3 likes
  • Bert schreef:

   Als je weet hoe homeopathie werkt, dan weet je ook dat het niet mogelijk is om het op dezelfde manier te testen als chemicaliën. Elke klacht wordt geplaatst in de persoon en niet als een ziekte die bij iedereen hetzelfde lijkt. Bij klassiek homeopatische behandeling krijgen mensen met ogenschijnlijk hetzelfde probleem een ander middel omdat zij als persoon anders zijn dan de ander. Dus je kunt niet zeggen dat dit of dat homeopatisch middel een bepaalde ziekte geneest. Wel hebben groepen homeopatische middelen affectie met bepaalde organen om systemen maar dan nog moet het op een persoon passen. Homeopathie is maatwerk.

   0 likes
   • Frans2 schreef:

    Het internet staat vol met homeo middeltjes die op een specifieke aandoening gericht zijn, ongeacht de persoon. Ik heb nog geen enkele homeopatische vereniging daar openlijk afstand van horen nemen.

    4 likes
 • formidabele schreef:

  In de literatuur wordt ook beweerd, dat bij virtiligo nooit melanomen waargenomen worden?

  0 likes
 • x

  Check Also

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  coronavaccin

  ‘Coronavaccin verplicht? Dan is het gedaan met het vrije Nederland’

  Er wordt op dit moment gezocht naar ...

  >