Homepagina » Gezondheid » 2 geweldige tips om de verlammende corona-angst te elimineren
angst voor besmetting

2 geweldige tips om de verlammende corona-angst te elimineren

Er is iets vreemds aan de hand. Begin dit jaar kwam er een verkoudheidsvirus, zoals elk jaar, de hoek om zeilen. Alleen dit jaar werd er massaal paniek gezaaid via mainstream media-propaganda. Ongeacht of dat terecht was (en is) of niet, dat laten we in deze blog even in het midden.

Waar we het wel over gaan hebben is het angst-effect dat het op miljarden mensen heeft. Ja, miljarden, want de propaganda, die voor deze angst verantwoordelijk is, beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar verspreidt zich in een groot aantal landen.

Blijkbaar is het coronavirus selectief geweest. Het heeft zogezegd alleen maar toegeslagen’ in de landen waar ook deze propaganda-kanalen actief zijn. Dat geeft te denken, toch?

Wat is propaganda eigenlijk?

We noemen de berichtgeving, van de mainstream media, over corona propaganda. De reden is dit: Eén van de belangrijkste kenmerken van propaganda is dat het waarheid combineert met fictie. Bijna alle oplichters en manipulatoren vermengen op kunstzinnige wijze verifieerbare feiten met onwaarheden en overdrijving.

Daarom is het moeilijker om volledig te negeren wat ze zeggen, omdat een deel ervan een klank van waarheid bevat. En dát is de truc. Ze gebruiken waarheden om leugens, verdraaiingen en onwaarheden aan je te kunnen ‘verkopen’.

Als we ons beperken tot Nederland en België, dan zijn er miljoenen mensen bang geworden om besmet te worden met het virus. Bang gemaakt.

In de ban

Vervolgens is het moeilijk om die angstgedachten en -gevoelens volledig van je af te schuiven, want er zijn inderdaad voorbeelden in de wereld van mensen die besmet raken door virussen en bacteriën.

Uiteindelijk kun je helemaal in de ban raken van ‘het gevaar’. Je kunt er zelfs door geobsedeerd raken en je zorgen gaan maken over een eindeloze reeks manieren waarop je jezelf en anderen misschien niet goed beschermt.

Want hoe ver moet je gaan om jezelf te beschermen? Móet je jezelf eigenlijk wel beschermen? En hoe zit het met je eigen afweersysteem?

Angstgedachten en -gevoelens over de risico’s van besmetting kun je proberen te onderdrukken op wilskracht. Alleen werkt dat niet. Onderzoek toont zelfs aan dat wanneer je probeert ergens niet aan te denken, je er JUIST aan denkt. Het triggert juist méér emotie, waardoor je hersenen denken dat het belangrijk is om aan te blijven denken.

2 geweldige tips

We hebben 2 geweldige tips voor je om snel van je angstgedachten en –gevoelens af te komen, op een verantwoorde manier. Want we zouden niet willen dat je onnodig gevaar zou lopen.

TIP 1 – Minimaliseer of blokkeer de negatieve effecten van de propaganda-media

En dat betekent:

  • Géén tv meer kijken, of zeer selectief kijken
  • Géén radio meer luisteren
  • Géén kranten of tijdschriften meer lezen
  • Géén websites als Nu.nl, Telegraaf.nl en/of andere ‘nieuws’-websites meer lezen

Deze vier bovenstaande vormen van mainstream media barsten van de propaganda, omdat slecht nieuws in hun ogen beter verkoopt dan goed nieuws. Ze voeden constant je angstgevoelens, waardoor je niet van je angst afkomt en het eigenlijk alleen maar erger wordt.

Wat je zou kunnen doen is een selectie maken van wat je echt wilt zien op tv en wat je kunt missen. Dingen die je beslist zo veel mogelijk moet overslaan zijn journaals, nieuwprogramma’s, nieuwsrubrieken en talkshows. Daarvan is aangetoond dat de inhoud 100% gescript is.

Zelfs bij ‘live’ talkshows is van tevoren bepaald wat er gezegd moet worden. Er is werkelijk niets spontaans aan. Interviews zijn vooraf gescript, zowel de vragen als de antwoorden.

Matthijs van Nieuwkerk, van De Wereld Draait Door (DWDD), zei onlangs: Geloof niets van wat je op tv ziet! Hij zei dat met een knipoog, maar hij heeft wel gelijk.

En dat geldt ook voor wat je hoort op de radio en wat je leest op nieuws-websites en in kranten en tijdschriften.

Zet ook niet zomaar de radio aan, omdat de propagande tussen de muziek door uitgezonden wordt. Beter is het om een afspeellijsten van muziek op CD’s of mp3’s, Apple Music of Spotify te maken en dát af te spelen. Dan heb je toch muziek en houd je de propaganda buiten je brein.

Tip 2 – Wis angst uit je brein

Nadat je de invloed van de mainstream media hebt geminimaliseerd, of nog beter, volledig uitgeschakeld hebt, is het belangrijk om de angstgevoelens die je nu nog hebt terug te dringen tot normaal, gezond verstandelijk niveau.

Deze laatste stap is moeilijk om op wilskracht te doen, omdat angst een onbewust proces is. Je zult dus op onbewust niveau moeten werken om dat te veranderen. Het is bijvoorbeeld net als iemand met hoogtevrees die niet op wilskracht van die angst af kan komen.

Je zult bij deze tweede stap dus een beetje hulp nodig hebben. En die hulp krijg je wanneer je luistert naar een speciaal daarvoor ontwikkelde sessie: ‘Vrij van angst voor besmetting’.

Wanneer je enkele keren luistert naar deze sessie, zul je merken dat je angstgevoelens steeds minder worden, totdat ze een normaal, gezond niveau bereikt hebben. En dat betekent dat je op een volwassen, gezonde manier oplettend bent, vrij van de wurggreep die de angst voor besmetting op je kan hebben.

Al na een paar keer zul je merken dat je kalmer en objectiever bent als je nadenkt over besmetting. Je benadert hygiëne op een redelijke en verstandige manier. Ook merk je dat je in staat bent om obsessieve gedachten over bijvoorbeeld coronabesmetting te stoppen, voordat ze op hol kunnen slaan. Hierdoor voel je je over het algemeen veel meer op je gemak en zekerder.

Klik hier voor meer info en downloaden

3.6 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chip
Chip
3 maanden geleden

Niet veel aan het artikel toe te voegen.
Dat waarheden met onwaarheden
worden vermengd weten we denk ik al langer, maar vast niet iedereen weet dat.

Wanneer waarheden met onwaarheden worden gemengd, dan wordt de uiteindelijke werkelijke waarheid, ongeloofwaardig.

Wat ook zeer schadelijk werkt op mensen is dingen verzwijgen waar mensen recht op hebben.
Waarom maakt de media niet eens een overzicht van de toestand van de wereld?

Quote: “En dat betekent:

Géén tv meer kijken, of zeer selectief kijken
Géén radio meer luisteren
Géén kranten of tijdschriften meer lezen
Géén websites als Nu.nl, Telegraaf.nl en/of andere ‘nieuws’-websites meer lezen”

Ik kan deze tips alleen maar toejuichen.

Kijk selectief, maar lees ook zeer selectief.
Verzorg je brein, en overbelast het niet.
Zeker niet met msm-onzin welke je op een slinkse manier zo aan het denken willen zetten dat het hersencellen met de seconde vernietigd.

Zoals vroeger, de Priester mocht lallen wat hij wou, ik hoorde wel gegalm, maar geen woorden.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
3 maanden geleden

Angst is gebrek aan kennis, dus als extra tip kan ik je nog meegeven: ga naar bijvoorbeeld ninefornews

Bibi
Bibi
Reactie op  Hoge Noorden
3 maanden geleden

Helemaal waar.
Voor Corona ben ik niet bang.
Wel voor facisme, verplichte vaccinaties en mensen die elkaar verraden.
Maar ook voor de gevolgen, zoals de economie die wereldwijd gaat instorten.
Een banken crisis als nooit tevoren.
Armoede, honger, chaos en rellen.
Ik ben een optimist maar kan nu even niet de bright sight of life zien

RayOfLight
RayOfLight
3 maanden geleden

Heb geen angst meer , had wel levensbedreigende angst. Liep in mei met mondkapje op en dacht werkelijk dat de wereld zou eindigen. Iedereen moet door die angst heen want het is namelijk 1 grote show om onze vrijheden te stelen. Het feitelijke probleem is de elite , de shadowmacht en de CCP. Nu wordt het al duidelijk dat hunter Biden z’n ziel aan de CCP verkocht heeft. Ook zal het ook gauw duidelijk worden dat de CCP achter de show die dit griepje met zich meebrengt zit. Covid-19 is erg gevaarlijk en dan bedoel ik de variant uit het biolab. Maar deze is al zo afgezwakt dat we het hier over een griepje hebben (ja ook griep kan dodelijk zijn). Het criminele haagse kartel maakt dankbaar gebruik van deze situatie om het volk te onderdrukken. Waar men dus in feite echt bang voor moet zijn is de regering. Mochten er ooit verkiezingen zijn dan : wegstemmen

rob
rob
Reactie op  RayOfLight
3 maanden geleden

Wie garandeert dan of er eerlijk geteld zal worden??

Stephan
Stephan
3 maanden geleden

Gisteren schreef ik hier dat de nieuw aangekondigde maatregelen, en zeker het mondkapjes advies, een duidelijk beeld zouden gaan geven over het draagvlak ,en/of angst onder de mensen in de genoemde regio’s. Ik ben een inwoner van Eindhoven wat binnen die genoemde regio’s valt. Nu kan ik hier verheugd schrijven dat mijn ervaring van vandaag is dat de inwoners van Eindhoven er wel klaar mee zijn naar mijn beleving. Heb vanmiddag en vanavond in 3 horeca zaken gezeten, boodschappen in een supermarkt gedaan, en half Eindhoven doorkruist. Welgeteld heb ik 1 mondkapje gezien. Dat is zelfs minder dan dat ik normaal op een dag zie (je ziet nog wel eens een verdwaalde hier en daar). Dit stemt mij dus zeer positief over hoe de mensen er hier instaan. Eerlijk gezegd merk je er tot nu toe hier niets van dat gisteren die persconferentie weer is geweest. Eerlijk gezegd was ik er een beetje bang voor dat er daardoor weer van die angstige mondkapjes dragers in het straatbeeld zouden komen. Dat is gelukkig tot nu toe hier dus uitgebleven. Kan niets anders schrijven dan dat dit persoonlijk voor mij dus een verademing is hier vandaag in het zuidoosten.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Tip 3. Vooral deze tip:
A cold shower or cold swimming pool every day, keeps the doctor away!
https://www.youtube.com/watch?v=1n4DPND0EQI Wim Hof – The Iceman over koud douchen, hoe angst werkt en meer | Kukuru #02

Philip
Philip
3 maanden geleden

Propaganda (communicatie)

Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

Kenmerkend is daarbij het sterke belang van de zender, die zijn eigen wensen probeert te realiseren zonder rekening te willen houden met het belang van de ontvanger. Dwang kan voorkomen, waarbij de vrijheid in keuze bij de ontvanger (sterk) beperkt kan zijn.

“Gebeurd nu ook dus, denk maar aan die zgn experts die ons van alles willen opdringen, onrechtstreeks door het gebruik van de politiek”

Herhaling
Boodschappen telkens herhalen waardoor mensen deze op den duur voor waar gaan aannemen.

“Gebeurd nu ook, de vaste media blijven iedere dag de zelfde plaat afspelen, die zgn experts doen dat ook, al spreken zich zelf constant tegen.
In België was eerst geen mondmasker nodig door die zgn experts, maanden later zeggen die zelfde experts mondmaker is nodig”

Grote leugens
Soms geloven mensen grote leugens eerder dan kleine, wanneer het niet in ze op komt dat iemand in staat zou zijn zo’n grote leugen te verkondigen.

“Net zoals indertijd met Irak, er waren massavernietigingswapens dus Irak moest plat.
Als dat niet helemaal lukte, dan laten ze wel een paar vliegtuigen in een paar buildings knallen, Sadam was natuurlijk de schuldige.
Uiteindelijk had die gast daar niets mee te maken, hij had zelf een afkeer van Bin Laden en zijn gespuis.
Maar de mensen trapten er natuurlijk in, net zoals die fake beelden dat er kindjes op de grond werden gegooid in Irak, uiteindelijk was het een ingehuurde Amerikaanse verpleegster die het verhaal die vertelde..het was fake”

De goedkeuring van een bekende persoonlijkheid gebruiken om te overtuigen.

“Gebeurd nu ook, in België en Nederland hebben zgn BVS zich voor de kar laten spannen, hoe dom kan men zijn om dat soort mensen te geloven, ze worden verdomd dik betaald om propaganda te voeren”

Bangmakerij

“Gebeurd nu ook, iedereen die Covid 19 krijgt zal gegarandeerd sterven of voor jaren de gevolgen er van ondervinden, terwijl dat maar een zeer kleine minderheid is.
Je leest en ziet wel van mensen die er wat van over hebben gehouden, maar van de mensen die geheel zijn genezen lees en hoor je niets, thans is dat wel de meerderheid”

Groepsdruk
Mensen motiveren om mee te doen omdat ‘iedereen het doet.

“Te meer men mij met drang motiveert, te meer ik er persoonlijk een afkeer van krijg.
Ik spring niet in die put omdat anderen dat ook doen, ik kan en doe daar niet aan mee.
Niet om er bij te horen en nog minder om ze er uit te gaan halen…moeten ze zo dom maar niet zijn.
Uiteraard moet ik voor een stuk wel mee, tegen wil en dank, anders word ik helemaal uitgestoten/uitgesloten, maar er zijn grenzen”

De rest kan men lezen op volgende link, kan moeilijk overal commentaar op geven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_%28communicatie%29

Tony
Tony
3 maanden geleden

Gewoon lekker naar vinyl luisteren uit de goede ouwe analoge tijd, toen muziek nog origineel was. Dus niets van dat gedoe van tegenwoordig, met al die DJ’s en een hoop kabaal, van wat de jeugd onder muziek verstaat.

Van dat monotone gedreun krijg je een hersenbeschadiging, maar blijkbaar hebben zij dat al, want welk normaal mens kan nou bewust luisteren en genieten van die onzinnige en niets inhoudende herrie.

Marvin Kerstholt
Marvin Kerstholt
3 maanden geleden

Een tip van mij: kijk naar Jensen

g van peet
g van peet
3 maanden geleden

Tv kijken? Neem weer een schotel! Kun je rt zien, en andere zenders die wat positiever zijn. Nieuws op internet… Rt deutsch. Nederlands is er helaas niet.
Handen desinfecteren? Doe ik al maanden niet meer. Wel eens over de roltrap nagedacht? Die zwarte handrail wordt nooit schoongemaakt…en daar kregen we ook geen corona van…of van de pin kassa…
Mocht je iets krijgen, hcq is nu verkrijgbaar…
Dus je ergens druk over maken..neee

Piet
Piet
3 maanden geleden

Kunnen we geen discussie beginnen, wat we willen dragen?

Deze site heeft een webshop met allerlei kledingsartikelen. En ik vind het een goed idee dat mensen kleding gaan dragen met een andere boodschap dan een mondkapje.

Ik hoop zelf, maar ben geen iniatiefnemer, dat de kleur groen, eigenlijk een symbool moet zijn van tegengeluid. Groen eten, activeert het hart (hart chakra activeert met visualiseren van groen), herstellen van ecosystemen zal het virus terug naar de (groene) natuur doen keren (aldus channels)…

Dan weet ik niet of iedereen graag wil lopen met ‘Nine For News’. Ik snap dat deze site dit zowel ziet als reklame voor de site, als een verwijzing naar de broodnodige onafhankelijk nieuws. Maar Nine For News durven sommige mensen niet eens te noemen als informatiebron omdat het gelijk niet serieus genomen wordt. Geld niet voor mij, maar wel voor de schapen.

“We” moeten niet steeds maar schrijven hier. Alle mensen die deze site lezen, zijn al wakker. We hoeven echt steeds te bevestigen tegenover elkaar en dingen toe te voegen wat we toch al weten.

Belangrijk is een ander geluid te laten horen, of dragen. Kleding is een uitstekend middel. Dan kan je toch met je eigen leven doorgaan, in tegenstelling dan “liefde” te gaan schreeuwen op een demonstratie. Wat ik nou niet bepaald liefdevol vindt.

x

Check Also

verpleegkundige

IC-verpleegkundige AMC: ‘Drukte valt heel erg mee’

Deze week plaatste Rutger Hempel een opmerkelijke ...

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x