Homepagina » Gezondheid » 2 geweldige tips om de verlammende corona-angst te elimineren
angst voor besmetting

2 geweldige tips om de verlammende corona-angst te elimineren

Er is iets vreemds aan de hand. Begin dit jaar kwam er een verkoudheidsvirus, zoals elk jaar, de hoek om zeilen. Alleen dit jaar werd er massaal paniek gezaaid via mainstream media-propaganda. Ongeacht of dat terecht was (en is) of niet, dat laten we in deze blog even in het midden.

Waar we het wel over gaan hebben is het angst-effect dat het op miljarden mensen heeft. Ja, miljarden, want de propaganda, die voor deze angst verantwoordelijk is, beperkt zich niet alleen tot Nederland, maar verspreidt zich in een groot aantal landen.

Blijkbaar is het coronavirus selectief geweest. Het heeft zogezegd alleen maar toegeslagen’ in de landen waar ook deze propaganda-kanalen actief zijn. Dat geeft te denken, toch?

Wat is propaganda eigenlijk?

We noemen de berichtgeving, van de mainstream media, over corona propaganda. De reden is dit: Eén van de belangrijkste kenmerken van propaganda is dat het waarheid combineert met fictie. Bijna alle oplichters en manipulatoren vermengen op kunstzinnige wijze verifieerbare feiten met onwaarheden en overdrijving.

Daarom is het moeilijker om volledig te negeren wat ze zeggen, omdat een deel ervan een klank van waarheid bevat. En dát is de truc. Ze gebruiken waarheden om leugens, verdraaiingen en onwaarheden aan je te kunnen ‘verkopen’.

Als we ons beperken tot Nederland en België, dan zijn er miljoenen mensen bang geworden om besmet te worden met het virus. Bang gemaakt.

In de ban

Vervolgens is het moeilijk om die angstgedachten en -gevoelens volledig van je af te schuiven, want er zijn inderdaad voorbeelden in de wereld van mensen die besmet raken door virussen en bacteriën.

Uiteindelijk kun je helemaal in de ban raken van ‘het gevaar’. Je kunt er zelfs door geobsedeerd raken en je zorgen gaan maken over een eindeloze reeks manieren waarop je jezelf en anderen misschien niet goed beschermt.

Want hoe ver moet je gaan om jezelf te beschermen? Móet je jezelf eigenlijk wel beschermen? En hoe zit het met je eigen afweersysteem?

Angstgedachten en -gevoelens over de risico’s van besmetting kun je proberen te onderdrukken op wilskracht. Alleen werkt dat niet. Onderzoek toont zelfs aan dat wanneer je probeert ergens niet aan te denken, je er JUIST aan denkt. Het triggert juist méér emotie, waardoor je hersenen denken dat het belangrijk is om aan te blijven denken.

2 geweldige tips

We hebben 2 geweldige tips voor je om snel van je angstgedachten en –gevoelens af te komen, op een verantwoorde manier. Want we zouden niet willen dat je onnodig gevaar zou lopen.

TIP 1 – Minimaliseer of blokkeer de negatieve effecten van de propaganda-media

En dat betekent:

 • Géén tv meer kijken, of zeer selectief kijken
 • Géén radio meer luisteren
 • Géén kranten of tijdschriften meer lezen
 • Géén websites als Nu.nl, Telegraaf.nl en/of andere ‘nieuws’-websites meer lezen

Deze vier bovenstaande vormen van mainstream media barsten van de propaganda, omdat slecht nieuws in hun ogen beter verkoopt dan goed nieuws. Ze voeden constant je angstgevoelens, waardoor je niet van je angst afkomt en het eigenlijk alleen maar erger wordt.

Wat je zou kunnen doen is een selectie maken van wat je echt wilt zien op tv en wat je kunt missen. Dingen die je beslist zo veel mogelijk moet overslaan zijn journaals, nieuwprogramma’s, nieuwsrubrieken en talkshows. Daarvan is aangetoond dat de inhoud 100% gescript is.

Zelfs bij ‘live’ talkshows is van tevoren bepaald wat er gezegd moet worden. Er is werkelijk niets spontaans aan. Interviews zijn vooraf gescript, zowel de vragen als de antwoorden.

Matthijs van Nieuwkerk, van De Wereld Draait Door (DWDD), zei onlangs: Geloof niets van wat je op tv ziet! Hij zei dat met een knipoog, maar hij heeft wel gelijk.

En dat geldt ook voor wat je hoort op de radio en wat je leest op nieuws-websites en in kranten en tijdschriften.

Zet ook niet zomaar de radio aan, omdat de propagande tussen de muziek door uitgezonden wordt. Beter is het om een afspeellijsten van muziek op CD’s of mp3’s, Apple Music of Spotify te maken en dát af te spelen. Dan heb je toch muziek en houd je de propaganda buiten je brein.

Tip 2 – Wis angst uit je brein

Nadat je de invloed van de mainstream media hebt geminimaliseerd, of nog beter, volledig uitgeschakeld hebt, is het belangrijk om de angstgevoelens die je nu nog hebt terug te dringen tot normaal, gezond verstandelijk niveau.

Deze laatste stap is moeilijk om op wilskracht te doen, omdat angst een onbewust proces is. Je zult dus op onbewust niveau moeten werken om dat te veranderen. Het is bijvoorbeeld net als iemand met hoogtevrees die niet op wilskracht van die angst af kan komen.

Je zult bij deze tweede stap dus een beetje hulp nodig hebben. En die hulp krijg je wanneer je luistert naar een speciaal daarvoor ontwikkelde sessie: ‘Vrij van angst voor besmetting’.

Wanneer je enkele keren luistert naar deze sessie, zul je merken dat je angstgevoelens steeds minder worden, totdat ze een normaal, gezond niveau bereikt hebben. En dat betekent dat je op een volwassen, gezonde manier oplettend bent, vrij van de wurggreep die de angst voor besmetting op je kan hebben.

Al na een paar keer zul je merken dat je kalmer en objectiever bent als je nadenkt over besmetting. Je benadert hygiëne op een redelijke en verstandige manier. Ook merk je dat je in staat bent om obsessieve gedachten over bijvoorbeeld coronabesmetting te stoppen, voordat ze op hol kunnen slaan. Hierdoor voel je je over het algemeen veel meer op je gemak en zekerder.

Klik hier voor meer info en downloaden

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Chip schreef:

  Niet veel aan het artikel toe te voegen.
  Dat waarheden met onwaarheden
  worden vermengd weten we denk ik al langer, maar vast niet iedereen weet dat.

  Wanneer waarheden met onwaarheden worden gemengd, dan wordt de uiteindelijke werkelijke waarheid, ongeloofwaardig.

  Wat ook zeer schadelijk werkt op mensen is dingen verzwijgen waar mensen recht op hebben.
  Waarom maakt de media niet eens een overzicht van de toestand van de wereld?

  Quote: “En dat betekent:

  Géén tv meer kijken, of zeer selectief kijken
  Géén radio meer luisteren
  Géén kranten of tijdschriften meer lezen
  Géén websites als Nu.nl, Telegraaf.nl en/of andere ‘nieuws’-websites meer lezen”

  Ik kan deze tips alleen maar toejuichen.

  Kijk selectief, maar lees ook zeer selectief.
  Verzorg je brein, en overbelast het niet.
  Zeker niet met msm-onzin welke je op een slinkse manier zo aan het denken willen zetten dat het hersencellen met de seconde vernietigd.

  Zoals vroeger, de Priester mocht lallen wat hij wou, ik hoorde wel gegalm, maar geen woorden.

 • Hoge Noorden schreef:

  Angst is gebrek aan kennis, dus als extra tip kan ik je nog meegeven: ga naar bijvoorbeeld ninefornews

  • Bibi schreef:

   Helemaal waar.
   Voor Corona ben ik niet bang.
   Wel voor facisme, verplichte vaccinaties en mensen die elkaar verraden.
   Maar ook voor de gevolgen, zoals de economie die wereldwijd gaat instorten.
   Een banken crisis als nooit tevoren.
   Armoede, honger, chaos en rellen.
   Ik ben een optimist maar kan nu even niet de bright sight of life zien

 • RayOfLight schreef:

  Heb geen angst meer , had wel levensbedreigende angst. Liep in mei met mondkapje op en dacht werkelijk dat de wereld zou eindigen. Iedereen moet door die angst heen want het is namelijk 1 grote show om onze vrijheden te stelen. Het feitelijke probleem is de elite , de shadowmacht en de CCP. Nu wordt het al duidelijk dat hunter Biden z’n ziel aan de CCP verkocht heeft. Ook zal het ook gauw duidelijk worden dat de CCP achter de show die dit griepje met zich meebrengt zit. Covid-19 is erg gevaarlijk en dan bedoel ik de variant uit het biolab. Maar deze is al zo afgezwakt dat we het hier over een griepje hebben (ja ook griep kan dodelijk zijn). Het criminele haagse kartel maakt dankbaar gebruik van deze situatie om het volk te onderdrukken. Waar men dus in feite echt bang voor moet zijn is de regering. Mochten er ooit verkiezingen zijn dan : wegstemmen

 • Stephan schreef:

  Gisteren schreef ik hier dat de nieuw aangekondigde maatregelen, en zeker het mondkapjes advies, een duidelijk beeld zouden gaan geven over het draagvlak ,en/of angst onder de mensen in de genoemde regio’s. Ik ben een inwoner van Eindhoven wat binnen die genoemde regio’s valt. Nu kan ik hier verheugd schrijven dat mijn ervaring van vandaag is dat de inwoners van Eindhoven er wel klaar mee zijn naar mijn beleving. Heb vanmiddag en vanavond in 3 horeca zaken gezeten, boodschappen in een supermarkt gedaan, en half Eindhoven doorkruist. Welgeteld heb ik 1 mondkapje gezien. Dat is zelfs minder dan dat ik normaal op een dag zie (je ziet nog wel eens een verdwaalde hier en daar). Dit stemt mij dus zeer positief over hoe de mensen er hier instaan. Eerlijk gezegd merk je er tot nu toe hier niets van dat gisteren die persconferentie weer is geweest. Eerlijk gezegd was ik er een beetje bang voor dat er daardoor weer van die angstige mondkapjes dragers in het straatbeeld zouden komen. Dat is gelukkig tot nu toe hier dus uitgebleven. Kan niets anders schrijven dan dat dit persoonlijk voor mij dus een verademing is hier vandaag in het zuidoosten.

 • ProAsfalt schreef:

  Tip 3. Vooral deze tip:
  A cold shower or cold swimming pool every day, keeps the doctor away!
  https://www.youtube.com/watch?v=1n4DPND0EQI Wim Hof – The Iceman over koud douchen, hoe angst werkt en meer | Kukuru #02

 • Philip schreef:

  Propaganda (communicatie)

  Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

  Kenmerkend is daarbij het sterke belang van de zender, die zijn eigen wensen probeert te realiseren zonder rekening te willen houden met het belang van de ontvanger. Dwang kan voorkomen, waarbij de vrijheid in keuze bij de ontvanger (sterk) beperkt kan zijn.

  “Gebeurd nu ook dus, denk maar aan die zgn experts die ons van alles willen opdringen, onrechtstreeks door het gebruik van de politiek”

  Herhaling
  Boodschappen telkens herhalen waardoor mensen deze op den duur voor waar gaan aannemen.

  “Gebeurd nu ook, de vaste media blijven iedere dag de zelfde plaat afspelen, die zgn experts doen dat ook, al spreken zich zelf constant tegen.
  In België was eerst geen mondmasker nodig door die zgn experts, maanden later zeggen die zelfde experts mondmaker is nodig”

  Grote leugens
  Soms geloven mensen grote leugens eerder dan kleine, wanneer het niet in ze op komt dat iemand in staat zou zijn zo’n grote leugen te verkondigen.

  “Net zoals indertijd met Irak, er waren massavernietigingswapens dus Irak moest plat.
  Als dat niet helemaal lukte, dan laten ze wel een paar vliegtuigen in een paar buildings knallen, Sadam was natuurlijk de schuldige.
  Uiteindelijk had die gast daar niets mee te maken, hij had zelf een afkeer van Bin Laden en zijn gespuis.
  Maar de mensen trapten er natuurlijk in, net zoals die fake beelden dat er kindjes op de grond werden gegooid in Irak, uiteindelijk was het een ingehuurde Amerikaanse verpleegster die het verhaal die vertelde..het was fake”

  De goedkeuring van een bekende persoonlijkheid gebruiken om te overtuigen.

  “Gebeurd nu ook, in België en Nederland hebben zgn BVS zich voor de kar laten spannen, hoe dom kan men zijn om dat soort mensen te geloven, ze worden verdomd dik betaald om propaganda te voeren”

  Bangmakerij

  “Gebeurd nu ook, iedereen die Covid 19 krijgt zal gegarandeerd sterven of voor jaren de gevolgen er van ondervinden, terwijl dat maar een zeer kleine minderheid is.
  Je leest en ziet wel van mensen die er wat van over hebben gehouden, maar van de mensen die geheel zijn genezen lees en hoor je niets, thans is dat wel de meerderheid”

  Groepsdruk
  Mensen motiveren om mee te doen omdat ‘iedereen het doet.

  “Te meer men mij met drang motiveert, te meer ik er persoonlijk een afkeer van krijg.
  Ik spring niet in die put omdat anderen dat ook doen, ik kan en doe daar niet aan mee.
  Niet om er bij te horen en nog minder om ze er uit te gaan halen…moeten ze zo dom maar niet zijn.
  Uiteraard moet ik voor een stuk wel mee, tegen wil en dank, anders word ik helemaal uitgestoten/uitgesloten, maar er zijn grenzen”

  De rest kan men lezen op volgende link, kan moeilijk overal commentaar op geven.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_%28communicatie%29

 • Tony schreef:

  Gewoon lekker naar vinyl luisteren uit de goede ouwe analoge tijd, toen muziek nog origineel was. Dus niets van dat gedoe van tegenwoordig, met al die DJ’s en een hoop kabaal, van wat de jeugd onder muziek verstaat.

  Van dat monotone gedreun krijg je een hersenbeschadiging, maar blijkbaar hebben zij dat al, want welk normaal mens kan nou bewust luisteren en genieten van die onzinnige en niets inhoudende herrie.

 • Marvin Kerstholt schreef:

  Een tip van mij: kijk naar Jensen

 • g van peet schreef:

  Tv kijken? Neem weer een schotel! Kun je rt zien, en andere zenders die wat positiever zijn. Nieuws op internet… Rt deutsch. Nederlands is er helaas niet.
  Handen desinfecteren? Doe ik al maanden niet meer. Wel eens over de roltrap nagedacht? Die zwarte handrail wordt nooit schoongemaakt…en daar kregen we ook geen corona van…of van de pin kassa…
  Mocht je iets krijgen, hcq is nu verkrijgbaar…
  Dus je ergens druk over maken..neee

 • Piet schreef:

  Kunnen we geen discussie beginnen, wat we willen dragen?

  Deze site heeft een webshop met allerlei kledingsartikelen. En ik vind het een goed idee dat mensen kleding gaan dragen met een andere boodschap dan een mondkapje.

  Ik hoop zelf, maar ben geen iniatiefnemer, dat de kleur groen, eigenlijk een symbool moet zijn van tegengeluid. Groen eten, activeert het hart (hart chakra activeert met visualiseren van groen), herstellen van ecosystemen zal het virus terug naar de (groene) natuur doen keren (aldus channels)…

  Dan weet ik niet of iedereen graag wil lopen met ‘Nine For News’. Ik snap dat deze site dit zowel ziet als reklame voor de site, als een verwijzing naar de broodnodige onafhankelijk nieuws. Maar Nine For News durven sommige mensen niet eens te noemen als informatiebron omdat het gelijk niet serieus genomen wordt. Geld niet voor mij, maar wel voor de schapen.

  “We” moeten niet steeds maar schrijven hier. Alle mensen die deze site lezen, zijn al wakker. We hoeven echt steeds te bevestigen tegenover elkaar en dingen toe te voegen wat we toch al weten.

  Belangrijk is een ander geluid te laten horen, of dragen. Kleding is een uitstekend middel. Dan kan je toch met je eigen leven doorgaan, in tegenstelling dan “liefde” te gaan schreeuwen op een demonstratie. Wat ik nou niet bepaald liefdevol vindt.

 • Indoman schreef:

  Bij het (verplicht)dragen van een een mondkapje een gekleurde band om de arm dragen. Even afspreken welke kleur we gebruiken. Ook protest tekst op het mondkapje is een optie. In Japan wordt in sommige situaties bij stakingen toch doorgewerkt. Maar draagt men een band om de arm als teken dat men het wel eens is met de stakingsactie ondanks dat men moet doorwerken. Bij verplicht mondkapjesgebruik. Krijg je met het dragen van een band een helder beeld over de gedragenheid van de maatregel.

 • Audrey schreef:

  Ik lach erom wat ik hoor en lees. Mij krijgen ze niet gehersenspoeld. Ik ben altijd al eigenwijs geweest en zal tot aan mijn dood eigenwijs blijven. Ik laat me niet gek en bang maken. Maar als het zo door gaat dan ziet het er niet goed uit voor Nederland. Dus ik hoop dat er meer mensen gaan nadenken en zien dat het bullshit is.

 • V schreef:

  Ik ben absoluut niet bang voor Corona.

  Ik ben alleen maar ontzettend boos en ik word er verdrietig en opstandig van. Merendeel van de bevolking weten niet hoe we voor de gek worden gehouden. Dat er zoveel meer achter zit. Dat er door een paar gasten daar in Denhaag bepaald word wat jij moet doen en niet mag. Ik vertik het. Ik moet niks . Waar ik wel bang voor ben is dat mijn kinderen en kleinkinderen nog een heel leven voor zich hebben , in een wereld waar list bedrog en macht heerst.de app van de telegraaf en nu.nl heb ik al verwijderd

 • salvar schreef:

  ik kwam iemand tegen had haar zeker 20 jaar niet gezien.
  je wil niet weten hoe zei reageerde de angst sprak uit haar ogen en gezicht.
  ze zei wat een enge ziekte he?
  ik zei je moet niet zo angstig zijn er is geen covid.
  ze zei ik dacht al dat jij het niet wil geloven.

  ik als het zo,n killer virus is vallen de mensen dood om je heen en zie je iets dan?

  einde oefening.

 • Casper schreef:

  Elke keer hetzelfde verhaal. Een tribunaal of niks anders dan een herhaling van de tweede wereld oorlog situatie. Waar en wanneer verzamelen?

 • rob schreef:

  Het meest kwalijke is dat de wat kinderlijk aangelegde mensen, die zich laten bangmaken door halve waarheden en vervolgens de brave bangerik uithangen en de toon bepalen. Waardoor de (r)overheid vervolgens weer een stapje verder kan gaan.

 • Evert schreef:

  Beste mensen, negeer de fascistische deugers, dus kijk geen NPO meer.
  Deze drammers worden betaald door de roverheid om u en uw minderen te hersenspoelen met hun ranzige gedachtengoed.
  Ook RTL negeren kan verhelderend werken, dat is het bastion van de zakkenvullers, links lullers, en typische Chardonnay socialisten zoals die misselijkmakender narcist, Peter R de Vries.
  Niet meer beïnvloed worden door deugende fanboys die al soppend op hun stoel zitten als ze het over de islam, BLM, klimaatverandering, LHBTI en de borderline fascisten van KOZP,

 • RayOfLight schreef:

  Heb eigenlijk vaccinatie en distopia angst. Corona valt wel mee. Zou ook kanker kunnen krijgen of een meteor op m’n kop kunnen krijgen. Dood hoort gewoon bij het leven. Wat niet bij het leven hoort is de eindeloze stroom van eenzijdig nep nieuws / propaganda dat mensen angstig maakt. Mensen worden niet echt wakker en de toekomst zal hoogst waarschijnlijk een distopia worden. Erg voor onze kinderen. Kijk eens op een willekeurige school en zie hoe het gedrag van kinderen al veranderd is. Bange kinderen die uiteindelijk een jeugd vol stress zullen hebben. Alleen om die reden zouden mensen moeten strijden voor de vrijheid. Helaas is dat bij de mensen die ons land besturen niet het geval. Corona is ten einde en nu dus de volgende kaart…
  ‘Trump corona dus corona erg’. Maar toch is het allemaal een show. Het gaat uiteindelijk om absolute macht. Macht moet nooit in de handen van een paar mensen rusten is dat wel het geval dan is het goed mis. En ja het is goed mis in vernederland. Hoop dat ik toch wat mensen tot nadenken aan kan zetten…

  • Margie schreef:

   Helm op je hoofd…helpt tegen een vallende ster of meteoriet 😉

   kans is 0,16 % net zoveel kans als dood door ‘corona’ waar men een gezichtsmasker
   voor draagt 😷

   Keep on shining Ray 🐝

 • Bert schreef:

  Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar Nu.nl De overheid zou op grond van onze bevindingen Nu.nl uit de lucht moeten halen. Nu.nl richt met haar gemanipuleer en halve waarheden ongelooflijk veel maatschappelijke schade aan. Recent voorbeeld: Donderdag berichtte het CBS dat tijdens de eerste Coronagolf 10.000 griepdoden zijn gevallen. U weet dat toen nog nauwelijks werd getest en gemakshalve alle griep gerelateerde, ook niet Corona, sterfgevallen op een hoop werden gegooid. Het CBS cijfer van deze week bewijst in ieder geval dat het totaal aantal griepdoden niet groter was dan tijdens het griepseizoen 2017/ 2018. Nu.nl had het CBS bericht in de vroege ochtend op haar website staan maar nadat een tsunamie aan reacties ontstond in de zin dat Corona qua slachtoffers de facto nergens over gaat werd het nieuws item razendsnel verwijderd. Dit zijn DDR praktijken. Ook met de halve waarheden over electrisch rijden en b.v. het doelbewust verzwijgen van de ernstige nadelen zoals het feit dat deze electrische brandbakken in steeds meer parkeergarages worden geweigerd. Nu.nl moet echt met alle legale middelen kapot worden gemaakt want anders doen zij het ons.

 • Sjaak van den Hoek schreef:

  De enige wijze is het bewustzijn en jullie kunnen zelf zien dat er een groep is die weet dat het fake is wat de laagopgeleide groep is en de hoogopgeleide groep die alles serieus neemt. Nu de vraag of we dus verschillend zijn of dat de intellectuele dat niet wilt zien omdat zij Universiteit gedaan hebben en de andere groep DOM is. Zijn die laagopgeleide dom???

 • Alex schreef:

  And they all look away at Sweden which records its lowest number of covid cases since March with just 108 after country decided against lockdown.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8736063/Sweden-records-lowest-number-covid-cases-March-108-did-not-impose-lockdown.html

 • x

  Check Also

  rivm

  RIVM erkent: In Nederland wordt immuniteit opgebouwd tegen corona

  Op 16 maart zei premier Rutte tijdens ...

  marechaussee

  Marechaussee-docent loopt mars tegen ritueel misbruik: ‘Grotere pandemie dan corona’

  Als je een voorbeeldfunctie hebt en je ...

  >