Binnenland

Woede over kabinetsvoorstel om het woord ‘moeder’ te schrappen: ‘Elke keer dat je denkt dat het niet gekker kan’

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Het kabinet wilde het woord ‘moeder’ uit het bevolkingsregister schrappen. De term moest vervangen worden door ‘ouder uit wie het kind is geboren’, bericht het AD. Het kabinet wilde daarmee alles ‘sekseneutraler’ maken.

SGP-Kamerlid André Flach spreekt van een ‘uiterst gevoelige wijziging’ die door het kabinet wordt ‘weggemoffeld’. De wijziging staat namelijk in een zogenoemde verzamelwet, een wet die meerdere aanpassingen aan bestaande wetten in één keer doorvoert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Kamerlid ziet ‘een ideologische agenda’ in de voorgestelde wijziging. “Dit staat symbool voor een bredere beweging die vindt dat woorden als man, vrouw, vader en moeder weggedrukt moeten worden uit het publieke domein.”

kabinet

Doorgeslagen woke-kabinet

De voorgestelde wijziging doet veel stof opwaaien. “Beschamend,” zegt BVNL-partijleider Wybren van Haga over de plannen van het ‘doorgeslagen woke-kabinet’ om het woord moeder te schrappen.

Auteur en spreker Hans van Tellingen schrijft: “We wisten het al. Maar de ‘woke-beweging’ is een vrouwenhatende club en is in wezen volledig antifeministisch.”

“Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

Stop het wokisme

“Stiekem en achterbaks iedereen erin luizen met mooie praatjes, keiharde leugens en een ondoordringbaar woud van pagina’s: dat is onze overheid!” fulmineert Europarlementariër Marcel de Graaff.

Europarlementslid Rob Roos doet een oproep om het wokisme te stoppen. “SGP heeft volkomen gelijk. Er zijn maar twee geslachten. Dat is een man en een vrouw. En als het kind geboren wordt dan komt dat uit een moeder. Dat zijn gewoon de feiten ongeacht wat iemand zichzelf voelt,” aldus Roos.

Proef mislukt

“Eindelijk! De moeder aller problemen wordt opgelost,” zegt oud-Kamerlid Renske Leijten. “Goed te merken dat de Tweede Kamer met dit belabberde voorstel goed oplet. Ga zo door!”

Minister De Jonge spreekt van ‘een onnodige fout die spoedig wordt rechtgezet’. “Het woord ‘moeder’ is prachtig en verdient een plek in onze wet,” zegt hij. Proef mislukt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 maand geleden

Vraag me ondertussen ook af welke wijzigingen er nog meer op een(s)linkse manier in wetten zijn doorgevoerd door de kabinetten van Fuhrer Rutte!

Eelke Piers
Eelke Piers
1 maand geleden

Voor mij blijft het gewoon vader, moeder zoon en dochter en dan mag er kapoentje nog wel bij komen

theo
theo
1 maand geleden

ouder uit wie het kind is geboren….. Really…. stuur al dat achterlijke woke volk naar een gesticht en flikker die sleutel gauw weg!

Vrijheid?
Vrijheid?
1 maand geleden

We worden geregeerd en genegeerd door psychopaten!!
Zolang deze idioten het voor het zeggen hebben zal er niéts veranderen!!
Het enige wat ons sterk maakt is BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID!!
Samen staan we sterk,eendracht maakt macht!💪

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x