Homepagina » Gezondheid » Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben
Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Heel veel Nederlanders, zo’n 1,2 miljoen, slikken antidepressiva. Die werken in de meeste gevallen niet, maar leiden wel tot agressie, moord en zelfmoord, zo stelt oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl in een kritisch boek.

“De risico’s zijn groot en de bijwerkingen heel ernstig,” zegt hij. “We hebben het hier niet over een beetje buikpijn of misselijkheid, maar over bijwerkingen van leven en dood.”

Het is voor mensen bovendien lastig om te stoppen met antidepressiva. Soms zijn de bijwerkingen zo groot, dat ze blijven slikken.

Gif

Bijl stelt in zijn boek dat het verschil tussen een medicijn en vergif vaak niet groot is.

“Bij antidepressiva en psychofarmaca is dat zeker het geval,” zegt de ex-huisarts. “Het zijn voor veel mensen rampzalige middelen die in feite alleen maar sederen, zoals ik dat noem.”

Ze onderdrukken de klachten, maar hebben geen antidepressief effect. Daarentegen hebben ze wel veel bijwerkingen: darmklachten, libidoklachten en je persoonlijkheid verandert erdoor.

Waardeloos onderzoek

Wat hij het ergste vindt, is dat er met de meeste psychiaters niet over te praten valt: “Ze ontkennen dat er problemen zijn en gaan discussies uit de weg.”

Je kunt je afvragen waarom zo veel artsen dan nog antidepressiva voorschrijven.

“Het is helaas heel cynisch: het is de macht van de medicijnenindustrie,” zegt Bijl. “Maar de toelating van veel middelen is vaak gebaseerd op waardeloos onderzoek.”

Verdoezeld

Hij merkt op dat negatieve onderzoeksresultaten vaak worden verdoezeld.

Zo wist de fabrikant van paroxetine (Seroxat) al sinds de jaren negentig dat het middel tot zelfmoordneigingen leidde.

Onder de pet

Medewerkers was gevraagd dit onder de pet te houden, aldus Bijl.

Het boek ‘Antidepressiva en depressie’ is hier verkrijgbaar.

[Nieuws]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
1 jaar geleden

In veel antidepressiva is fluoride verwerkt. Het zorgt er voor dat je ‘rustig’ wordt en dat is wel prettig als je depressief bent. Het zorgt er alleen ook voor dat je pijnappelklier verkalkt waardoor je hogere intuitie wordt aangetast. Je pijnappelklier is je “derde oog” waarmee je letterlijk in het donker kan kijken mits deze goed functioneert.

Girl demonstrates Cool SuperPower (Third Eye)
https://youtu.be/ZtLkzg8bFgA

De aluminium industrie kwam ooit voor de vraag te staan wat ze moesten doen met het restproduct fluoride. Ze konden het chemisch laten afbreken voor $50.000,= per vat, of ze konden het aan ons verkopen via onze tandpasta, fluoridebehandelingen bij de tandarts, antidepressiva, drinkwater e.d.

“darmklachten, libidoklachten” worden ineens begrijpelijk als je je realiseert dat fluoride eigenlijk gewoon gif is. En dat je persoonlijkheid verandert is ook wel te verklaren want je intuitie wordt erdoor aangetast. Je gaat daardoor meer “op de automatische piloot” door het leven.

Je kan fluoride afvoeren uit je lichaam met gezonde voeding en detox middelen. Er is veel over te vinden op internet. Zoek dan bijv.: “decalcify pineal gand”

Margie
Margie
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Ken je Joris Driepinter nog? Drie glazen melk per dag…goed voor de verkalking!
Aderverkalking en alle andere verkalkingen!

Net als brood…zit ook niks in!!!

No grain, no pain!!!

Petje pindakaas ook met recht een kwajongen

Weesje
Weesje
1 jaar geleden

Sowieso de hele redenatie. Dat een depressie psychisch ís. Vervolgens zeggen dat je een stofje tekort komt (lichamelijk) en dan alleen de heropname van dat stofje afremmen, in plaats van naar het hele lichaam te kijken. Omdat melatonine aangemaakt wordt uit serotonine, wordt de aanmaak daarvan verminderd door antidepressivagebruik. Verstoorde melatoninehuishouding geeft een verhoogd risico op hormoongerelateerde kanker. En medicijnen zorgen dat voedingsstoffen verminderd worden opgenomen en verhoogd worden uitgescheiden.

math
math
Reactie op  Weesje
1 jaar geleden

Je hebt depressies van binnenuit ( biologisch, stofwisselingen in het brein ) en depressies van buitenaf ( maatschappelijke problemen , schulden etc….) . Een combinatie kan ook mogelijk zijn .

Margie
Margie
Reactie op  math
1 jaar geleden

Net als weerdepressies…alles is met elkaar verbonden! Uit balans

Margie
Margie
Reactie op  Weesje
1 jaar geleden

Beste Elske,
Magnesium Aspartate ontbreekt in je lijstje
Het wordt het best in het lichaam opgenomen
Bioavailable.

Magnesium 500 van Blackmore is 37.4 mg magnesium van magnesium aspartate 500 mg.
Geen toegevoegde nasties zoals gist, gluten, tarwe etc. Het pure product

Bewezen kwaliteit evenals alle andere prodikten van Blackmore. Ik heb geen aandelen 🙂
Helaas mogen vele kwaliteitsprodukten in Nederland niet meer verkocht worden, gelukkig is er internet on-line!

Margie
Margie
1 jaar geleden

Magnesium…het natuurlijke wonder mineraal
65% van de wereldbevolking heeft n gebrek aan magnesium
65% van de wereldbevolking is ook depressief of supergestressed

Daarnaast hoofdzaak de wortel van het problem in jezelf te zoeken en niet erbuiten…

mike
mike
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Met name Magnesiumolie schijnt goed te zijn en in wat mindere mate de tabletten. Het meeste hiervan schijnen we niet op te nemen. Via de huid schijnt het beter opgenomen te worden. Het is ook heel gemakkelijk zelf te maken:

Blonde Buttermaker – How to Make Magnesium Oil
https://youtu.be/PXOb3iG_RgY

Margie
Margie
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Magnesium 500 van Blackmore (Australis) zonder nare toevoegingen, helaas niet meer in nl te verkrijgen, wel online

Magnesiumolie niet afdoende voor depressie. Wel voor andere ongemakken. Als je een beetje op je arm doet en het gaat prikkelen heb je een tekort aan magnesium.
Zonder voldoende magnesium geen goede vitamine C opname.

Epsomzout warm water baden en/of voetbaden
Epsomzout bevat magnesium en sulfur

Elske
Elske
1 jaar geleden

Mike, er zijn verschillende vormen van magnesium. Magnesiumoxide wordt maar voor 4% door ons menselijk lichaam opgenomen. Dit zit echter in de meeste supplementen; het is een goedkope magnesiumvorm, net als de meeste magnesiumzouten / anorganische vormen. Gebruiken van deze magnesiumsupplementen heeft weinig zin. Magnesiumcitraat is veel beter opneembaar + magnesiumbisglycinaat, magnesiumlactaat en chelaat (chelaatvormen zijn veelal in EU niet toegestaan, wel in de USA, terwijl ze beter opneembaar zijn). De organische vormen zijn goed opneembaar.
Magnesiumtekort bij mensen heeft een directe link met kopziekte bij runderen; symptomen zijn nerveus gedrag, trillingen, wild slaan, loeien, omvallen, zeer nerveus zijn> zeer gestrest overkomen, terwijl dit feitelijk een magnesiumtekort is. Ik zeg altijd; mensen die gestrest, burn-out, depri zijn moeten eerst hun Mg waarde laten meten en dagelijks goede opneembare organische Mg slikken (minimaal 3 maanden) en vit. B12. Indien de verschijnselen dan nog niet (gedeeltelijk) zijn opgelost, dan pas kun je spreken van een niet voedsel (vitaminen / mineralen) gerelateerde depressie. Artsen krijgen niet goede voedingskunde, incl. vitaminen en mineralen wetenschappen op de opleiding (zie o.a. EU 432 / 2012 claims op vitaminen / mineralen https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:NL:PDF).
Dit is belangrijk, zodat men niet direct met pillen strooit bij de mens, die alleen maar afschuwelijke bijwerkingen hebben.

kuur
kuur
1 jaar geleden

magnesium l-threonate,
Is redelijk nieuw
Het passeert de hersenbarriere
Andere Magnesia niet

Margie
Margie
Reactie op  kuur
1 jaar geleden

Beste Kuur,
Magnesium l-threonate is Magtein waar patent op zit. Gepatenteerde trademark supplementen zijn geen aanraders. Tevens is het 5-10 keer zo duur dan goede kwaliteits supplementen en mineralen.
Het wordt gepromoot tegen dementie en Alzheimer, laat dat nu een soort van ‘hype’ geworden zijn in de big pharma industrie.
Voor mensen boven de 60…ook nog iets vreemds in het verkoopspraatje!!!
Iets wat ‘nieuw’ is in de supplementen industrie altijd grote vraagtekens bij zetten.

Kees
Kees
1 jaar geleden

Gewoon je multivitamine slikken. Iedere dag alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt, waaronder magnesium. Ik doe dit al 30 jaar. Ben zelden ziek, hooguit een beetje brak als er een virus heerst. Heb de griep gehad in 2006. Dat was de laatste keer. En daarvoor een keer in 1994/1995. Ik eet nauwelijks groenten en fruit. Wel 2 eieren per dag. Vitaminebommetjes 😊

Waarmee ik wil zeggen, dat dat ook niet voor ieder mens werkt. Bij mij toevallig wel.

Kees
Kees
Reactie op  Kees
1 jaar geleden

O enneh….2 eieren per dag. Dat zijn er 700 per jaar. 70 dozen. Mijn cholesterolwaarden zijn prima. Dus dat eierverhaal kunnen ze ook schrappen.

Erde
Erde
1 jaar geleden

Ik heb ook ooit eens, in een duister verleden, antidepresiva geslikt. Het is ronduit verschrikkelijk als je niet meer weet wie er in je eigen lijf bevind. Vroeger in mijn jonge jaren veel soorten drugs geprobeerd. Maar dat sloeg alles!

x

Check Also

osterhaus

Bij Ab Osterhaus stond opeens 5,666 miljoen op de rekening. ‘Dit is heel vreemd’

Viroloog Ab Osterhaus, die op de Nederlandse ...

sociale media

Ben jij nog wel echt vrij, of heeft dit gevaarlijke fenomeen jou ook in zijn greep?

Het gebruik van sociale media zoals Facebook, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x