Gezondheid

Het verschil tussen een medicijn en vergif is vaak niet groot. Oud-huisarts vertelt in dit boek waarom antidepressiva geen zin hebben

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heel veel Nederlanders, zo’n 1,2 miljoen, slikken antidepressiva. Die werken in de meeste gevallen niet, maar leiden wel tot agressie, moord en zelfmoord, zo stelt oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl in een kritisch boek.

“De risico’s zijn groot en de bijwerkingen heel ernstig,” zegt hij. “We hebben het hier niet over een beetje buikpijn of misselijkheid, maar over bijwerkingen van leven en dood.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is voor mensen bovendien lastig om te stoppen met antidepressiva. Soms zijn de bijwerkingen zo groot, dat ze blijven slikken.

Gif

Bijl stelt in zijn boek dat het verschil tussen een medicijn en vergif vaak niet groot is.

“Bij antidepressiva en psychofarmaca is dat zeker het geval,” zegt de ex-huisarts. “Het zijn voor veel mensen rampzalige middelen die in feite alleen maar sederen, zoals ik dat noem.”

Ze onderdrukken de klachten, maar hebben geen antidepressief effect. Daarentegen hebben ze wel veel bijwerkingen: darmklachten, libidoklachten en je persoonlijkheid verandert erdoor.

Waardeloos onderzoek

Wat hij het ergste vindt, is dat er met de meeste psychiaters niet over te praten valt: “Ze ontkennen dat er problemen zijn en gaan discussies uit de weg.”

Je kunt je afvragen waarom zo veel artsen dan nog antidepressiva voorschrijven.

“Het is helaas heel cynisch: het is de macht van de medicijnenindustrie,” zegt Bijl. “Maar de toelating van veel middelen is vaak gebaseerd op waardeloos onderzoek.”

Verdoezeld

Hij merkt op dat negatieve onderzoeksresultaten vaak worden verdoezeld.

Zo wist de fabrikant van paroxetine (Seroxat) al sinds de jaren negentig dat het middel tot zelfmoordneigingen leidde.

Onder de pet

Medewerkers was gevraagd dit onder de pet te houden, aldus Bijl.

Het boek ‘Antidepressiva en depressie’ is hier verkrijgbaar.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
4 jaren geleden

In veel antidepressiva is fluoride verwerkt. Het zorgt er voor dat je ‘rustig’ wordt en dat is wel prettig als je depressief bent. Het zorgt er alleen ook voor dat je pijnappelklier verkalkt waardoor je hogere intuitie wordt aangetast. Je pijnappelklier is je “derde oog” waarmee je letterlijk in het donker kan kijken mits deze goed functioneert.

Girl demonstrates Cool SuperPower (Third Eye)
https://youtu.be/ZtLkzg8bFgA

De aluminium industrie kwam ooit voor de vraag te staan wat ze moesten doen met het restproduct fluoride. Ze konden het chemisch laten afbreken voor $50.000,= per vat, of ze konden het aan ons verkopen via onze tandpasta, fluoridebehandelingen bij de tandarts, antidepressiva, drinkwater e.d.

“darmklachten, libidoklachten” worden ineens begrijpelijk als je je realiseert dat fluoride eigenlijk gewoon gif is. En dat je persoonlijkheid verandert is ook wel te verklaren want je intuitie wordt erdoor aangetast. Je gaat daardoor meer “op de automatische piloot” door het leven.

Je kan fluoride afvoeren uit je lichaam met gezonde voeding en detox middelen. Er is veel over te vinden op internet. Zoek dan bijv.: “decalcify pineal gand”

Weesje
Weesje
4 jaren geleden

Sowieso de hele redenatie. Dat een depressie psychisch ís. Vervolgens zeggen dat je een stofje tekort komt (lichamelijk) en dan alleen de heropname van dat stofje afremmen, in plaats van naar het hele lichaam te kijken. Omdat melatonine aangemaakt wordt uit serotonine, wordt de aanmaak daarvan verminderd door antidepressivagebruik. Verstoorde melatoninehuishouding geeft een verhoogd risico op hormoongerelateerde kanker. En medicijnen zorgen dat voedingsstoffen verminderd worden opgenomen en verhoogd worden uitgescheiden.

Margie
Margie
4 jaren geleden

Magnesium…het natuurlijke wonder mineraal
65% van de wereldbevolking heeft n gebrek aan magnesium
65% van de wereldbevolking is ook depressief of supergestressed

Daarnaast hoofdzaak de wortel van het problem in jezelf te zoeken en niet erbuiten…

Elske
Elske
4 jaren geleden

Mike, er zijn verschillende vormen van magnesium. Magnesiumoxide wordt maar voor 4% door ons menselijk lichaam opgenomen. Dit zit echter in de meeste supplementen; het is een goedkope magnesiumvorm, net als de meeste magnesiumzouten / anorganische vormen. Gebruiken van deze magnesiumsupplementen heeft weinig zin. Magnesiumcitraat is veel beter opneembaar + magnesiumbisglycinaat, magnesiumlactaat en chelaat (chelaatvormen zijn veelal in EU niet toegestaan, wel in de USA, terwijl ze beter opneembaar zijn). De organische vormen zijn goed opneembaar.
Magnesiumtekort bij mensen heeft een directe link met kopziekte bij runderen; symptomen zijn nerveus gedrag, trillingen, wild slaan, loeien, omvallen, zeer nerveus zijn> zeer gestrest overkomen, terwijl dit feitelijk een magnesiumtekort is. Ik zeg altijd; mensen die gestrest, burn-out, depri zijn moeten eerst hun Mg waarde laten meten en dagelijks goede opneembare organische Mg slikken (minimaal 3 maanden) en vit. B12. Indien de verschijnselen dan nog niet (gedeeltelijk) zijn opgelost, dan pas kun je spreken van een niet voedsel (vitaminen / mineralen) gerelateerde depressie. Artsen krijgen niet goede voedingskunde, incl. vitaminen en mineralen wetenschappen op de opleiding (zie o.a. EU 432 / 2012 claims op vitaminen / mineralen https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:NL:PDF).
Dit is belangrijk, zodat men niet direct met pillen strooit bij de mens, die alleen maar afschuwelijke bijwerkingen hebben.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x