Binnenland

“De Rabobank is medeplichtig aan moord en misdaden”

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Rabobank is medeplichtig aan moord en drugshandel door Mexicaanse drugskartels. Dat stelt mensenrechtenorganisatie SMX Collective.

De organisatie vindt dat de bank en de verantwoordelijke medewerkers daarom vervolgd moeten worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Witwassen is een misdrijf met slachtoffers,” aldus strafrechtadvocaat Göran Sluiter, die aangifte heeft gedaan tegen de top van de Rabobank.

Ogen gesloten

In de Verenigde Staten loopt al enige tijd een onderzoek naar witwaspraktijken door een volledige dochteronderneming van de Rabobank.

Sluiter vindt dat de bank en de leidinggevenden vervolgd moeten worden voor medeplichtigheid aan moord en misdrijven tegen de menselijkheid.

“Ze moeten ervan geweten hebben, maar hebben bewust de ogen gesloten en dat maakt ze medeschuldig aan deelname aan een criminele organisatie,” zei hij.

Sleutelrol

Banken en de Rabobank in het bijzonder spelen een sleutelrol bij het succes van de drugskartels, klinkt het nog.

De Rabobank is sinds 2006 meerdere keren op de vingers getikt wegens gebrekkige inspanningen om witwassen te voorkomen.

Medewerkers zouden bewust documenten hebben achtergehouden voor de controleurs.

Libor-schandaal

Ten tijde van het Libor-schandaal kreeg de Rabobank een boete van 774 miljoen dollar wegens het manipuleren van rentetarieven.

Toen lukte het niet om ook in Nederland een strafrechtelijk onderzoek te beginnen omdat er al te veel onderzoek was gedaan.

Sluiter en zijn cliënten willen dus niet eerst wachten op het onderzoek in de VS.

Boven de wet

Antonio Maria Costa, die jarenlang aan het hoofd stond van het VN-bureau voor drugs en criminaliteit, merkte op dat regeringen banken niet durven aan te pakken.

“Bankiers staan boven de wet,” zei hij. “Er is nog nooit een bank gesloten wegens witwassen. Er is nog nooit een bankier achter de tralies beland. Ze zullen doorgaan zolang ze immuun zijn.”

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Ik denk dat er geen bank is die alleen maar “eerlijke zaken” doet …. als je dat dan weer doortrekt, ben ik dan medeverantwoordelijk voor het feit dat ik mijn geld bij zo’n malafide bedrijf parkeer? Op enkelingen na, vormen we als mens al lang geen vuist meer om het onrecht te keren en is een rechtszaak tegen datzelfde onrecht altijd weer een schijnvertoning.
Dat creëert dan weer nieuwe machthebbers en lui die hun verlies nemen, maar de buit al lang binnen hebben.

Johnson
Johnson
7 jaren geleden

Tijd om je zuur verdiende knikkers op te halen en elders te stallen.

Drijfveer
Drijfveer
7 jaren geleden

De burger moet zich eens realiseren dat we meer rechten dan plichten hebben. Je kunt gewoon stoppen met je hypotheek betalen omdat de bank geld uit gebakken lucht creeert, vervolgens gaan ze met je rentegeld speculeren op de markt zonder toestemming. Het heet fractioneel bankieren en is volgens de wet verboden. Je kunt een brief naar de bank sturen en aangeven dat je het niet eens bent met deze praktijken en dat de bank hierbij het contract verbreekt en dat je daarom bent gestopt met hypotheek betalen. Dit is overigens juridisch goedgekeurd door de EU. Zoek het maar op! Er zijn al diverse mensen in NL die geen hypotheek meer betalen met deze aanpak. De banken kunnen hiertegen niets doen, dan alleen dreigbrieven sturen. Je moet even de wetten en regels kennen, maar dan heb je ook wat.
We worden ten onrechte als werkslaven behandeld en afhankelijk gehouden in deze maatschappij. Weet ook dat je geboortecertificaat jouw aandeel is in het BEDRIJF: “De Staat der Nederlanden”. Ja inderdaad! Het is gewoon een bedrijf! En ieder mens heeft recht op een aandeel in de staatskas van het bedrijf: “De Staat der Nederlanden”. Verdiep je in deze materie, want wij zijn wel met 99% en kunnen de regels weer rechtzetten zoals het hoort. Die ene procent zal het niet voor ons doen. Ze zijn gek! Ze zitten lekker zo en hun marmeren schoorsteen rookt lekker.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Het blijven Friezen hè?

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x