Homepagina » Financieel » VIDEO: “Belastingheffing door overheid is gelegaliseerde roof”
VIDEO: "Belastingheffing is gelegaliseerde roof"

VIDEO: “Belastingheffing door overheid is gelegaliseerde roof”

Jurist en lijsttrekker van de Libertarische Partij Toine Manders is één van de namen die voorkomt in de Panama Papers. In gesprek met presentatrice en activiste Ancilla Tilia pleit hij voor het afschaffen van belasting omdat hij het een gelegaliseerde vorm van roof vindt.

“Als je eigendommen worden afgenomen onder bedreiging van geweld, zonder dat je schade hebt aangericht, zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan en bezittingen worden afgenomen dan noemen we dat roof,” zegt Manders. “En dat is precies wat de overheid doet.”

De jurist ziet het als zijn morele plicht om zich zoveel mogelijk aan belastingen te onttrekken. Sterker nog: hij zegt dat belasting ontwijken een mensenrecht is.

Hij voelt geen ongemak en schaamte over de onthullingen rond de Panama Papers. “Het échte schandaal betreft de 140 politici die er met hun vriendjes en familieleden in voorkomen,” stelt hij. “Het blijkt maar weer hoe lucratief het is om macht te hebben. Sterker, het is zelfs zó lucratief dat de buitenwereld het kennelijk niet mag weten. Nu willen ze de aandacht verschuiven van zichzelf naar mensen die hun eigen brood hebben verdiend, op een eerlijke manier, en daarover belasting hebben bespaard.”

Een belangrijk programmapunt van de Libertarische Partij is het afschaffen van inkomstenbelasting en belastingheffing via ondernemers.

[Cafe Weltschmerz]


Vind je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

52 reacties

 1. Ik ben 61 jaar oud en ik denk dat het 50 jaar geleden is (hou met te goede ) dat mijn vader (die een eigen huis had gekocht) met de vuist op tafel sloeg na het openen van de post van de (maffia) belastingdienst !! En zei nu moet ik gaan betalen over mijn eigen eigendom dit is absurd ! Dit is mijn huis mijn grond daar moet ik voor betalen ! Toen zei hij de aarde is van iedereen waarom in vredesnaam moeten we betalen voor een plekje op aarde ! Hij had gelijk maar we slikken het allemaal wij zijn lafaards ! Het wordt tijd om terug te eisen van van de aardbewoners is ! Gewoon onze aarde !! Fijn weekend allemaal !

  36 likes
  • Of het allemaal fair game is weet ik niet (fraude etc). Wat ik wel weet is dat van die belastingen veel zaken gefinancierd die jouw vader hoogstwaarschijnlijk ook gebruikt (heeft) als: Sociale zekerheidstelsels (AOW etc), wegennetwerk, politie, brandweer, rioolsysteem, waterzuivering, ambulancediensten, nutsvoorzieningen, etc.

   Er is ook een andere kant weet je…

   8 likes
   • leendert

    Er is geen andere kant. De kant die er wel is zorgt er voor dat rijken steeds rijker worden en armen steeds armer. Die kloof wordt alsmaar groter. Het o zo mooie zogenaamde systeem is geen fair game spel, want wat ze ons afnemen wordt over de balk gesmeten in bodemloze putten en oorlogen zonder dat er maar iemand mee geholpen is. Als het systeem eerlijk zou zijn zou je misschien nog maar 1/3 van je belastingen betalen, minder zorgkosten en een knap huis hebben.

    11 likes
    • …Als het systeem eerlijk zou zijn zou je misschien nog maar 1/3 van je belastingen betalen, minder zorgkosten en een knap huis hebben…

     Waarmee je bevestigd dat er ook een andere kant aan de (belastingsysteem) medaille zit namelijk: Met meerderen iets bewerkstelligen waar een ieder profijt van heeft.

     In essentie is het belastingsysteem ook een sociale (nuts)voorziening. Nogmaals, ik ben het met je eens dat het geen afroom-systeem moet zijn ten faveure van, da’s de misbruik/fraudefactor die ik benoemde.

     Resumé: niet het systeem (collectief iets bewerkstelligen waar iedereen voordeel van heeft) maar degenen die er misbruik van maken is het probleem toch?

     7 likes
     • Ik ben het met je een qua je resume. Het probleem is alleen de bevolking zelf, zolang die niet door heeft wat er precies gebeurt zal Den Haag een corrupte klerezooi blijven. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan België en Frankrijk. Maar hier is het veel te verdeeld en dat komt ook deels door de opgedrongen multi culti samenleving en de verdere doortrapte spelletjes van de Overheid met zoethoudertjes.
      Je ziet het nu alweer gebeuren, want de verkiezingen komen er aan. En het grootste deel van het klootjesvolk trapt er weer in.

      2 likes
  • Overheid die claimt dat je ergens voor moet betalen is een “dictatoriaal instituut”.
   De Aarde is niemands eigendom, al doen ze wel voorkomen dat het wel zo is. Het zou immers eigendom zijn van de niet bestaande Staat der Nederlanden.
   Officieel zijn we nog steeds de Bataafse Republiek, die is namelijk nooit opgeheven.
   Lafaards is het grote gedeelte wel, maar vergeet niet dat ze murw gel.lt zijn en al die mooie teflonpraatjes geloven..

   6 likes
  • Nou Pietje, als jouw vader vond dat de aarde van iedereen was, waarom betaalde hij dan om een stukje exclusief voor zichzelf en zijn gezin op te eisen?

   0 likes
 2. Ter info:

  Manders en een medeverdachte worden of werden verdacht van het leveren van illegale trustdiensten, het vormen van een criminele organisatie en het helpen van klanten bij het plegen van strafbare feiten als faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte. Volgens Manders’ partij echter betreft het een complot tegen libertairen.

  Tja…….

  7 likes
  • [email protected]

   Tja…………….. Wat wil je daar nu mee zeggen?
   Of je weet niet hoe de vork in de steel zit.

   3 likes
   • Ga je eens verdiepen in dit persoon. U zult zich verbazen.
    Hier staat iemand geweldig mooi weer te spelen.

    6 likes
    • [email protected]

     Ik hoef mij niet te verdiepen in de mens Toine Manders. Al zou ik dat wel doen zou dat geen verschil uit maken over de werkwijze van de dictatuur “Staat der Nederlanden”. Manders doet het op zijn manier, maar laat en deel van de materie liggen. De meeste mensen denken dat de “persoon” hetzelfde is als een mens. Dat is niet zo. Als je je uitgeeft als persoon, ziet de Rijksoverheid je niet anders dan een juridische vodje. Een financiële trekpop.
     [email protected] heb je enige idee hoeveel belasting je hele leven betaald. Daar gaat het nu om en hoe Manders zich daar uit tracht te werken bevalt Den Haag niet. Hoe je het ook went of keert maar soevereine mensen kennen het doortrapte systeem heel goed en hoogstwaarschijnlijk beter dan Manders.

     6 likes
     • Gaat mij om het feit dat iemand de boel willens en weten loopt te besodemieteren en die zal het nu even voor je gaan regelen? Echt niet! Over het teveel aan belasting betalen ben ik het eens maar dan zal eerst onze maatschappij compleet op de kop moeten. Deze huidige “weg lach” houding geeft bakken met geld uit aan niet Nederlandse belangen en komt er gewoon mee weg.

      7 likes
   • Ooit bedacht hoe een samenleving eruit zal zien volgens libertarisch model?
    Terug naar de “gouden” eeuw, de VOC en de tijd van meester en knecht, een beetje charitas voor de armen (als ze geluk hebben dat “de meester” een goede bui heeft).

    Libertariërs lijken meer op dinosaurussen die graag terug willen naar die tijd, zoals in de natuur waar het recht van de sterkste geld.

    8 likes
    • Het denken bij libertariërs is zo, dat de inkomstenbelasting die zij willen afschaffen niet naar de werknemer gaat, maar naar de ondernemer, ook al heb jij als werknemer een bruto bedrag afgesproken met je werkgever. Ik trek hier de conclusie uit, dat vele libertariërs ook ondernemer zijn, en dus vooral aan zichzelf denken.

     4 likes
   • Het belastingmodel van de libertariërs is nóg meer geld naar de rijkeren, die al meer als voldoende hebben, en niet naar de armsten en armen.

    6 likes
  • Manders en een medeverdachte worden of werden verdacht van het leveren van illegale trustdiensten,

   Verdacht door wie? door de Nederlandse staat natuurlijk want stel je voordat de staat wat te kort komt…

   het vormen van een criminele organisatie en het helpen van klanten bij het plegen van strafbare feiten als faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte. Volgens Manders’ partij echter betreft het een complot tegen libertairen.

   Lees eens het boek Nederland Roofstaat https://www.bol.com/nl/p/roofstaat/9200000045574931/
   En zie dat er niets verandert is.
   Zelfs geschiedsvervalsing op de kleuter, lagere school en voortgezet onderwijs enz, de Nederlandse staat deinst nergens voor terug, maar dan ook nergens.

   We moeten ons schamen dat we dat, tot op de dag van vandaag, toelaten.

   3 likes
   • Dat boek dat u aanhaalt vind ik eigenlijk niet kunnen. Het is een totale schop naar alles wat Nederlands is. Dit boek is een vorm van geschiedvervalsing, omdat het alleen de kwade kant van het verhaal verteld.

    0 likes
    • @Rocinante,

     Geschiedenis is niets anders dan een stel leugens waar de overwinnaars het mee eens zijn geworden. De daadwerkelijke geschiedenis is veel genuanceerder, zo niet compleet anders dan dat ons wordt aangeleerd door de indoctrinatie instellingen (educatieve systeem).

     Wil je iets meer weten over de geschiedenis; “Follow the money” is een hele goede insteek.
     Hier een link met een samenvatting van de afgelopen 300 jaar. Het verklaart de wereld van vandaag.

     http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

     0 likes
  • Het is niet legaal het zijn terroristen, hoeveel aanslagen doen ze wel niet per jaar?
   Weet je wel wat een aanslag is?

   0 likes
 3. Belastingheffing is geen gelegaliseerde roof, HET IS ILLEGALE ROOF.

  Het wordt tijd dat de bevolking nu eens leert te begrijpen hoe ze in de maling worden genomen met de “Natuurlijk Persoon”.
  Ieder mens die wordt geboren en krijgt meteen het stempeltje natuurlijk persoon opgeplakt.
  Dat mag niet omdat de “Natuurlijk Persoon” eigendom is van de mens, dus de overheid doet iets wat in strijd is met de Rechten van de Mens.
  Op deze manier vindt de overheid, zonder dat u kennis van zaken heeft omtrent de “Natuurlijk Persoon”, dat u zich erkend heeft voor de “wet”. Let wel de Nederlandse wetgeving is gebaseerd op Natuurlijk Personen en Rechtspersonen en niet op mensen.
  De niet bestaande ‘Koninkrijk/Staat der Nederlanden” met zijn wetgeving wordt dus opgedrongen aan mensen en laat deze in het ongewisse door deze niet te informeren hoe dat nu precies zit met de natuurlijk persoon.

  GEEN ENKEL MENS heeft in Nederland zijn persoon erkend voor de wet. Het wordt je opgelegd.
  Dat is geen democratie maar een dictatuur.

  Dus bijna alles wat maar te maken heeft met de Overheid, politie, belasting rechtspraak gebeurd illegaal en in strijd met uw 1ste rechten het UVRM. Daarnaast is het gebruik van de “Persoon” internationaal verboden door de International Law, de hoogste rechtsorde.

  Even voor de goede orde;

  De Rechtsorde

  Kort samen gevat ziet de Rechtsorde er dus zo uit:

  1. International Law (UCC, Common Law, Universal Law)
  (internationale handel en mensenrechten verdragen en besluiten)
  Internationaal Gewoonterecht / ongeschreven recht.
  Internationaal Hof voor de Rechten van de Mens te Straasburg
  IVBPR, UVRM, EVRM, Handvest voor de Grondrechten van de EU, …..
  2. Nederlandse Grondwet (welke voort komt uit het Statuut)
  3. Wetten, decreten en ordonnanties (politierechtbanken, …….)
  4. De Besluitwetten
  5. Koninklijke besluiten
  6. Ministeriële besluiten
  7. Reglementen en verordeningen.

  Het is maar dat u het weet en dat u dit vieze spelletje niet hoeft te accepteren.

  20 likes
  • En wie gaan we vertrouwen voor een betrouwbare samenleving?

   De overheid?
   Het bedrijfsleven?
   De burger? Bestaat de overheid en het bedrijfsleven niet uit burgers, jij en ik die uit naam van, andere burgers een poot uitdraaien.

   Begin bij jezelf, massaal…

   4 likes
   • Rob ter Horst

    De Overheid is een op zich zelf staand bedrijf voor je het nog niet wist.
    Bijna elk ministerie staat wel geregistreerd bij de KvK.
    De Staat der Nederlanden staat geregistreerdd bij de U.S. Securities and Exchange Commision als bedrijf.
    Bijna niemand weet dat ieder mens, na de natuurlijk persoon te hebben opgeplakt gekregen financieel wordt verhandeld voor maar liefst (op dit moment) 630.000 euro.
    Iedere Nederlander is zo financieel slaaf van de Overheid.

    Dit geld komt van de DNB (de Rothschild-bank) en eist van de Nederlandse Staat een garantie. Je kunt zelf wel raden wie daar garantie voor moet staan. Precies u en dat doet u middels het betalen van belastingen.
    Dus Rob, ik koop een auto en jij mag hem betalen, want dat gebeurd er namelijk.

    De overheid bestaat niet uit burgers, maar uit een eed afgelegde zombieclub aan de Koning die handelen in opdracht van Bilderbergers en nog meer van dat soort bedriegers. De overheid is een uiterst geslepen club die alles zo arrangeert om burgers maar zoet te houden en zo n slaap sukkelen.

    Er valt nog een hoop te doen voor dat de bevolking het in gaat zien.

    7 likes
    • Nee, je hebt helemaal gelijk Loki, de overheid bestaat niet uit burgers, maar uit mensen. Mensen zoals ik of jij die voor de baas andere mensen moeten belazeren, simpelweg omdat wij loon nodig hebben om onze huur e.a. te betalen.

     1 likes
  • Libertariërs zijn uit op totale chaos waarin de wreedste wint.
   Zonder belastingen geen openbare wegen of scholen of ziekenhuizen of politie of legers.
   Wel peperdure tolwegen en besloten ziekenhuizen en privélegertjes in handen van superrijken en corrupten.
   Dat zou een gedecimeerde en grotendeels tot slaaf gemaakte bevolking opleveren, heet zoiets niet New World Order?

   4 likes
  • @Loki, jehebt helemaal gelijk, er zit er een adder onder het gras…

   Ieder mens die wordt geboren en krijgt meteen het stempeltje natuurlijk persoon opgeplakt.
   Dat mag niet omdat de “Natuurlijk Persoon” eigendom is van de mens, dus de overheid doet iets wat in strijd is met de Rechten van de Mens.

   Mensenrecht valt onder het gewoonterecht ofwel Common Law. Dit is in Nederland al sinds 1812 niet meer vankracht, sindsdien geldt namelijk het Civiel recht, ofwel Civil Law.

   De laatste keer dat er in Continentaal Europa rechtszaken in Common Law zijn geweest, waren de Neurenbergse tribunalen. En dat was een aanfluiting voor rechtsspraak.

   http://www.tomatobubble.com/nuremberg_trials.html

   0 likes
  • I agree maar hoe kun je er onderuit komen zonder in de gevangenis te komen en boetes? Klinkt leuk maar als je gewoon wilt blijven wonen en niet wilt onderduiken, dan lijkt mij dat lastig. Ben benieuwd naar je antwood. Mvg

   0 likes
 4. Ja…..en dan te bedenken dat we indertijd Alva en de Spanjaarden het land uitknikkerden omdat ze een belasting van TIEN (10) procent in wilden stellen.
  Waar is onze GEUZEN mentaliteit gebleven. We zijn allemaal gewillige schapen geworden!

  11 likes
  • Die Geuzen mentaliteit kun je wel vergeten, we zijn overgeleverd aan kansparels uit verre landen die alles voor elkaar krijgen omdat ze zo “zielig” Zijn. Vroeger werden dit soort typetjes gewoon het land uit geknikkerd. Hoop echt dat men binnenkort wakker gaat worden anders zijn we compleet overgeleverd aan politici met diverse nationaliteiten die Nederland niet als eerste hebben staan.

   4 likes
  • inderdaad, de zogenaamde “tiende penning”.

   3 likes
 5. Hahaha,
  Hebben hebben hebben en t liefst voor niks.
  Wel rechten,geen plichten.
  Vooral recht op wat onze voorouders bij elkaar hebben geroofd. En wee de gebeente wie daar een graantje van mee wil pikken. Zijn ze helemaal gek.
  Mijn club, mijn straat, mijn land, mijn geld!
  Mijn wereld? Nououou nee hoor.
  Hand ophouden, en zo min mogelijk bijdragen aan de pot maar wel graag over een fijne snelweg naar een fijn ziekenhuis..
  Opgesodemieterd met die JSF en ander wapentuig. Pas als onze veiligheid in t geding is…dán hebben we weer wat te zeiken.
  Welvaart over de ruggen van anderen. Uitbuiten en uitnemen van derdewereld landen..
  Goedkoop vreten, goedkope textiel; heerlijk.
  Zolang de Nl welvaart maar niet aangetast wordt.
  De wakkere mens…ik blijf lachen hier.

  4 likes
  • Padja

   Jij blijft lachen omdat je er geen donder van begrijpt of niet wil begrijpen.
   Ik zal je een interessant voorbeeld geven: de Familie Rotschild de rijkste individuen op Aarde. Blijven buiten elke lijst van de rijkste. Zelfs Qute 500 vermeld ze niet, want dat is van hun.
   Zij zijn zo rijk geworden door het leegroven van landen, beursmanipulaties en opzetten van oorlogen.
   Als hun geld verdeeld zou worden zou iedere aardbewoner 76 miljoen dollar krijgen.
   Jij Padja financiert ook hun rijkdom door het betalen van belastingen en het in stand houden van derde wereldlanden.

   Maar blijven lachen hoor, slapende mens.

   10 likes
   • Loki
    -er zijn rijke criminelen.
    -meer dan 50% vd wereldbevolking leeft onder de 1 a 2 dollar per dag.
    – jij als NL-er behoort tot de rijken der aarde en het beste wat je kunt bedenken is….

    1. Geen belasting betalen.
    2. Het geld van de rijken herverdelen.

    Punt 1. Maakt de kwestie alleen maar erger
    Punt 2. Zég het lukt, dan is het enige gevolg een superinflatie en ben je allemaal even rijk. En dus arm.

    Hence; dit zijn geen oplossing maar zeik punten. Om de verantwoordelijkheid te verschuiven. Wijzen naar een ander of de regering of…ach, als er maar gewezen kan worden.

    Er zijn aardige documentaires zoals Zeitgeist, Venus project, Thrive.
    Met concrete ideeen.

    Vergeet niet te blijven lachen anders zou je d’r zomaar depressief van kunnen worden.
    X

    1 likes
 6. Laat ik ‘t zo zeggen; ik begrijp dat als je in een auto rijdt, je dan over een goede weg wilt rijden voorzien van verlichting e.d. dat je dan moet betalen, zij het in proportie. Dat je op straat wilt lopen over een goede stoep of graag vertoeft in een mooi onderhouden parkje. Ik snap alleen niet dat je gedwongen wordt om bijv. aan een jsf mee te betalen of wat voor wapentuig dan ook. Buiten het feit om, dat we zonder geld kunnen leven, snap ik in deze maatschappij wel dat als je iets wilt, je daarvoor betalen moet. Een geleverde dienst heet dat, je brood van de bakker. Maar ja, dat begrip zijn we natuurlijk al lang voorbij …

  5 likes
  • Nee, je snapt het echt niet. Er is straks geen geld meer voor jou als inwoner van dit land. Het geld zal geheel opgaan aan “kansparels” omdat ons kabinet niet inziet dat een dergelijke houding van geld toespelen aan “kansparels”, snel voorzien van huizen en banen de inwoners tot wanhoop gaat drijven. Men gaat rechtstreeks af op een enorme financiële ramp. Maar ja, ons “lach weg” kabinet is nog steeds aan de macht. Ik hoop echt op betere tijden voor Nederland.

   2 likes
 7. Politici en bestuurders etc. zijn gelegaliseerde criminelen.

  7 likes
 8. Dat heb je met een slaven volk, de slaven vroeger moesten hard werken, zelfs vechten voor hun leven, maar kregen eten en hadden een dak boven hun hoofd.

  De moderne slaven, moeten nog steeds hard werken, moeten betalen voor hun eigen onderdak, eigen voedsel.
  Ze worden nu wel betaald voor het werk dat ze verrichten of als ze moeten vechten voor hun leven/overleven.
  Ze krijgen nu een appel en een ei, dat ei ben je zo al kwijt aan belastingen op het verrichte werk dat je levert, van die appel moet je dan betalen (zoals eerder al gesteld) voor je voedsel en onderdak, dat beetje dat dan nog over blijft, moet je dan weer afstaan aan belastingen en taksen.

  Wat is dan het verschil met de slaven van vroeger, een slaaf blijft een slaaf, of je er nu voor betaald krijgt al dan niet, in the end moet je alles toch weer afgeven!!

  6 likes
 9. het is eigenlijk best simpel

  gewoon niet meer belasting betalen letterlijk en figuurlijk.
  tenzij je een contract overeenkomst hebt met die figuren oke dan ben je verbonden met hun voorwaarden. maar waarschijnlijk hebben velen dat niet en zijn jullie daarom niet verplicht om belasting te betalen. verplicht betekent niet dat het moet, maar het betekent dat als jij de plicht voelt om belasting te betalen zodat je een steentje bijdraagt aan de maatschappij voor jouw gevoel dan vind de belasting dat je aangifte bij hun moet doen. dus niks moet mensen.

  ook het feit tenminste bij mij dan voordat ik werd geboren hier op aarde heb ik niemand gesproken zoals belastingdienst en al helemaal geen deal(s) contract overeenkomsten met mijn handtekening.

  1 likes
  • Atomnics

   Hehe eindelijk iemand die het begrijpt.

   Ik ga nog een stapje verder, want in het Verdrag voor de rechten van het Kind staat als definitie toch duidelijk dat een kind een “MENS” is die de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt.

   Ook staat er in artikel 8 Identiteit
   Het kind heeft recht zijn of haar identiteit te behouden, zoals nationaliteit, naam en
   familiebanden. De overheid steunt het kind om zijn of haar identiteit te herstellen als die
   ontnomen is.

   Resumé; de Overheid geeft je een andere identiteit (de NP) dan je werkelijk hebt zodra je aangegeven wordt bij de BRP. Dat is identiteitsfraude want het wordt je ook niet verteld.
   De Overheid reageert dan als volgt; “wie zwijgt stemt toe”.
   Maar feitelijk is het oplichting en nog met voorbedachte rade ook.

   3 likes
  • wanbetaler…

   1 likes
 10. Ook zo’n paradepaartje van het libertarisme, het recht op dragen van wapens in het openbaar. Zo’n situatie als vandaag in Orlando, Florida zou in een Libertarische staat niet voorkomen, daar iedereen gewapend is, en dus gelijk kan reageren. Is natuurlijk wel wat voor te zeggen, met de kans op doden en gewonden door “friendly fire”. Er zijn echter zoveel heethoofden en korte londjes op deze planeet, dat het aantal doden door het recht op het dragen van een wapen hoger kan zijn, dan door misdaad…

  Dan vergeet ik bijna het volgende. Marktwerking. Banken moeten kunnen omvallen. Dat u dan al uw geld kwijt bent, jammer. Aan de gevolgen wordt niet gedacht.

  1 likes
  • @Rob ter Horst…..Uit je vele reacties is op te maken dat je werkelijk geen rooie cent bezit en ook een ander dat niet gunt en jij daarbij hebt geaccepteerd dat de roofstaat en de machtige maffia centralebanken en de mega corrupte corporate business vrienden mag doen met jouw leven wat ze wil en de roofstaat en zijn foute vrienden daarvoor ook nog eens looft. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij en vele andere reageerders graag onderhouden worden door de roofstaat en zijn vrienden dat liefst ten koste van anderen, maar vooral maak ik uit de reacties op dat je geen zier geeft om je leven of om vrijheid. Een veilig en vrij leven die de roofstaat je niet kan garanderen daar deze het te druk heeft levens op een breed vlak te onderdrukken of zelfs te vernietigen, vooral door oorlogen te voeren in andere landen onder valse voorwendselen of door in dit land criminelen en misdadigers meer te waarderen en te beschermen dan jouw leven en jij het ook nog eens goed vindt dat jij jezelf niet mag verdedigen. Al jouw reacties en dat van vele anderen staan bol van triestheid, daar ze levens reflecteren die jarenlang vertrapt, onderdrukt, onderwezen en gestuurd zijn door een criminele roofstaat waaraan jij en vele andere slaven zich met volledige goedkeuring hebben overgegeven.

   1 likes
   • Ha leuk, we hebben een echte libertariër hier, en gelijk worden dezelfde fouten gemaakt als in mijn discussies, jaren geleden. Ik zal je even uit de dromen helpen.

    1. Ik betaal vermogensbelasting.
    2. Ik gun een ander ook een vermogen, en dat doe ik af en toe van mijn vermogen…
    3. Nee, ik wordt niet onderhouden door de roofstaat, maar betaal véél meer belasting dan ik terugkrijg. Kortom, ik moet onder de streep betalen.
    4. Het libertarisme kan geen water bij de wijn doen, en accepteren dat het nu eenmaal nooit een 100% Libertarische samenleving gaat worden, en daarom zijn wij niet-libertariërs allemaal moreel corrupt. Zelf noem ik mij realistisch.
    5. Ik ben voor minder belasting betalen, o.a. door efficiënt te wezen.
    6. Ik ben voor een kleine overheid, maar niet voor een samenleving waarin de rest wordt beheerd door het bedrijfsleven. De mens staat voor mij op de top van de piramide.

    En zo kan ik wel doorgaan…

    Het libertarisme heeft een benauwende zienswijze, net als het socialisme en kapitalisme. Ik heb meer met een sociale zienswijze.

    Overigens heb ik ooit aangegeven dat bij het libertarisme ook waardevolle oplossingen zitten, maar die zitten ook bij het socialisme, kapitalisme etc. Je moet gewoon de beste druiven plukken, niet de rest want dan krijg je geen kwaliteitswijn.
    Het is dus voor mij géén 100% libertarisme, socialisme of kapitalisme, maar de juiste oplossingen uit welke hoek dan ook.

    0 likes
    • @Rob ter Horst…..Je betaalt vermogensbelasting? Nee, je wordt gedwongen te betalen, zo niet dan wordt er na boete op boete beslag gelegd en donderen ze je ‘t huis uit of gooien je in het gevang, natuurlijk pas nadat de gewapende ambtenaren je met het pistool op de borst zijn komen halen. Nee, Ik begrijp je, ik zou ook niet voor een libertarische of vrije samenleving kiezen. Goed om je te laten afpersen tot het bittere eind en waarom ook niet, de slaven smeken er bijna letterlijk om en hebben ook nog begrip voor hun afpersers.

     En vergeet niet, heb je gespaard dan blijft het niet alleen daarbij, maar neemt de roofstaat meer dan je aan rente verdient, maar goed, onder dwang is het goed beleggen voor het aflossen van je belasting en dan maar hopen dat je beleggingen geen al te grote verliezen opleveren, dat doen ze namelijk nooit. Nee, genieten van je vermogen en stellen dat je eindelijk nooit genoeg bent geplukt schijnt voor een hoop goedaardige zielen geen probleem te zijn, die laten zich graag plukken tot er niets meer is.

     Verder is er een zorgelijke tendens waarneembaar in Europa daar beginnen de slaven al aardig te kakelen over kapitalisme zoals de slaven in de voormalige USSR niet wetende wat kapitalisme werkelijk behelst en men feitelijk het corporatisme bedoelt. Ook dat nog.

     0 likes
     • Ik zal nog een (amerikaans) voorbeeld geven van libertarisch denken. Het creëren van steden waar zwarten niet welkom zijn…

      Zolang deze gedachtegoed aanwezig is bij libertariërs, heb ik geen vertrouwen in het libertarisme.

      Hier de link naar de standpunten van de LP
      http://stemlp.nl/politiek-programma/

      De door mij vermelde “standpunten” is het gedachtengoed van aanhangers van het libertarisme. Niet iets wat mij dus vertrouwen geeft.

      Misschien zou het goed zijn met Libertarische oplossingen te komen, zonder de rest van nederland voor alles en nog wat uit te maken. Dan pas zou er een discussie op gang kunnen komen, nu niet.

      0 likes
 11. Jammerlijk te lezen hoe hordes slaven en, ergens natuurlijk begrijpelijkerwijs te lezen van de roofstaat direct of indirect levende, dienstknechten van alles loos beweren en de roof- en dwangstaat en daarmee automatisch het corporatistische systeem verdedigen, waarbij ze als een soort van ongeleide projectielen ongefundeerd afgeven op het libertarisme en daarbij foute beweringen aanleveren en liberariërs onjuist interpreteren en ergens ook nog de schuld durven geven van alles wat de dwangstaat, de meest grote criminele organisatie van dit moment, heeft aangericht, en nog erger, zelfs daardoor het pad effenen nog meer verschrikkelijks aan te richten en zo meehelpen richting totale roof, onderdrukking en het failliet van Nederland richting een derde wereldoorlog.

  0 likes
  • Er wordt aangegeven dat het libertarisme geen oplossing is, niet dat het libertarisme de schuld is van, want het libertarisme heeft in Nederland helemaal niets te vertellen.

   En ook jammer is dat je andersdenkenden gelijkstelt aan uitkeringstrekkers, dan wel subsidieontvangers. De typische gedachtenkronkel van de libertariër, toen en nu. Niks verandert dus. Ben je niet voor ons, dan ben je tegen ons.

   Hoeveel stonden er ook alweer op de lijst voor de laatste verkiezingen, voor de Libertarische partij, iets van 50 man?
   Totaal onrealistisch, en buiten elke werkelijkheid! Vijf waren er genoeg geweest, voor een partij die als verwacht geen enkele stem kreeg…

   0 likes
   • @Rob ter Horst…..Libertarisme is geen oplossing? Een persoonlijke opvatting omdat?.. Libertarisme is een opzet naar een andere weg en kan bijdragen tot het veranderen van de manier van politiek denken en machtsverdeling. Een oplossing zal het niet worden, maar wel een begin van iets totaal nieuws. Verder heeft ‘t helemaal niets te maken met “wie niet voor ons is is tegen ons”, vette onzin en ook weer een totaal ongefundeerde uit de lucht gegrepen uitspraak.

    Liberarsime kan leren over zelfredzaamheid en zelfbeschikking en baas zijn over eigen lijf en bezittingen, en ja dat horen klaplopers en hun verdelers en heersers natuurlijk niet graag, die zien liever de subsidiestromen doorgaan en ‘t teren op de zak van een ander en ongevraagd plunderen en afpersen. Hulp voor echte behoeftigen, die nu aan de kant worden gezet in dit huidige feodale systeem, worden geholpen, de rest zal mogen teren op eigen zak of op eigen kracht met voldoende inspanning en beloningen te bouwen aan zekerheid, zoals het hoort. Geen roof en verdeelstaat meer, maar kansen, groei en baas over eigen zaak.

    0 likes
    • “Verder heeft ‘t helemaal niets te maken met “wie niet voor ons is is tegen ons”, vette onzin en ook weer een totaal ongefundeerde uit de lucht gegrepen uitspraak.”

     In mijn jarenlange discussie met libertariërs is gebleken dat dat juist wel zo is.
     Het was libertarisme, of je werd gelijk uitgemaakt voor socialist, uitkeringstrekker zoals jij ook gelijk al deed.
     Er is geen discussie mogelijk als je de ander al gelijk voor alles en nog wat uitmaakt. Libertarisme in zijn huidige vorm is te radicaal, want de gemiddelde libertariër is te radicaal, en begrijpt niet dat water bij de wijn de opzet is naar een betere samenleving via de treden van een trap. Je kan ook niet alle traptreden overslaan, om in een keer boven te zijn.

     En uiteindelijk is bij mij nog steeds de vraag op de achtergrond. Wie heeft er belang bij een Libertarische samenleving. Is het de bedoeling om de mensen daadwerkelijk vrij te krijgen, of spelen er op de achtergrond nog andere motieven een rol. Mijn nekharen zeggen van wel…

     0 likes
 12. Wat een hopeloze reacties allemaal. Je hoeft niets nieuws te verzinnen of te bedenken, de oplossing ligt voor het oprapen. als je van al het gezeik af wil.
  Zodra iedereen volledig is leeg gemolken en overtuigd is dat nog het soevereine, nog het politieke een antwoord biedt, uiteindelijk zelf de conclusie zal trekken dat er maar 1 uitweg is, 1 redder.
  Zijn erfenis is de ecclesia.

  Blijf hangen in de duistere gemeente of stap over naar de gemeente van het licht.
  De enige manier om het systeem te kraken is God terug in de maatschappij.
  Alleen Christus kan satan verslaan en alle andere ideeën en hersenspinsels, ik wens je veel succes.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

Door Pieter Stuurman: Laten we eerst vaststellen ...

Oranjes weigeren de tandarts te betalen en ontduiken belasting in Argentinië. De andere kant van het koningshuis

Oranjes weigeren de tandarts te betalen en ontduiken belasting in Argentinië. De andere kant van het koningshuis

Koning Willem-Alexander begon dit jaar met een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.