Buitenland

Bernie Sanders ontmaskert Amerikaanse politiek: “Mensen willen het misschien niet horen, maar dit is de realiteit”

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse presidenten en politici spreken zich vaak uit over de macht van de grote corporaties en de banken.

John F. Hylan, tussen 1918 en 1925 burgemeester van New York City, waarschuwde al voor de onzichtbare overheid, die zijn tentakels uitspreidt naar alle uithoeken van het land. “Dit clubje machtige internationale bankiers runt de Verenigde Staten voor eigen gewin. Ze hebben beide partijen (Republikeinen en Democraten) in hun zak en zijn eigenaar van de grootste kranten en tijdschriften,” zei hij.

Presidentskandidaat Bernie Sanders heeft met zijn onuitputtelijke strijd tegen ‘de grote graaiers van Wall Street’ een gevoelige snaar geraakt. In zijn ogen zijn banken en andere financiële corporaties verantwoordelijk voor de economische crisis en het groeiende gat tussen de allerrijksten en de rest van Amerika.

En dat Washington weinig doet om de verantwoordelijken te straffen, sterkt Sanders in de gedachte dat het grote geld onverantwoord machtig is geworden. In een recente campagnespot suggereert hij dat zijn rivaal Hillary Clinton te dicht tegen Wall Street aan schurkt, zonder haar naam te noemen.

“Laat me je iets vertellen wat geen enkele andere presidentskandidaat zal zeggen. Het maakt niet uit wie president wordt, de problemen zijn te groot om te worden opgelost. De volgende president zal niet succesvol zijn omdat de corporaties, Wall Street en de campagnedonors veel te machtig zijn. Dat is de waarheid. Mensen willen het misschien niet horen, maar dat is de realiteit,” zei Sanders.

President Theodore Roosevelt zei al dat achter de zichtbare overheid een onzichtbare overheid schuilt die aan niemand verantwoording aflegt en de belangen van het volk niet voorop heeft staan. Sanders refereerde hier ook aan en legde uit hoe alles bijeen wordt gehouden door de grote banken.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
6 jaren geleden

Oud nieuws dit weet toch iedereen al. Het trieste is alleen dat niemand er wat tegen doet.

Niels
Niels
6 jaren geleden

Hij gaat daar ook niets aan kunnen veranderen hoor. Ofwel wordt hij een marionet van deze groepering, ofwel eindigt hij met een kogel door het hoofd.

Mammon
Mammon
6 jaren geleden

” 62 mensen bezitten evenveel als de halve wereld ”

En al die Miljarden Mensen kunnen hier geen verandering in brengen?
Dan willen ze volgens mij gewoon niets anders als belazerd worden, bewust…

Rick
Rick
6 jaren geleden

Het probleem is dat niemand geloofd in zijn eigen kunnen rondom het veranderen van de wereld, en dus gelooft diegene dan ook gelijk in het idee dat de rest er ook niks aan kan doen. Angst voor onmacht stagneert de werkelijke verandering..

Begin eerst bij jezelf, de rest komt vanzelf!
Bewustzijn is alles, perspectief creëert realiteit, of het nou van jezelf is of een ander.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x