Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Big Pharma verdient fortuin met dodelijke medicijnen én komt er nog mee weg ook
VIDEO: Big Pharma verdient fortuin met dodelijke medicijnen en komt er nog mee weg ook

VIDEO: Big Pharma verdient fortuin met dodelijke medicijnen én komt er nog mee weg ook

Onderzoeksjournalist Ben Swann laat in een vierdelige serie zien hoe Big Pharma invloed uitoefent op de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA, de media en de medische gemeenschap.

Eerder dit jaar werd een miljoenenzaak aangespannen tegen farmareus Johnson & Johnson en voormalig FDA-commissaris Margaret A. Hamburg en haar echtgenoot Peter F. Brown. Hamburg zou de schadelijke en soms zelfs dodelijke bijwerkingen van een populair antibioticum hebben verdoezeld om het medicijn te kunnen blijven verkopen. Ze bleek ook zelf financiële belangen te hebben bij het middel.

Oud merk-strateeg Laurie Powell legt uit dat de FDA voor veel mensen een opstapje is naar de farmaceutische industrie. Zij gaan dan vaak aan de slag bij de bedrijven waar ze lange tijd toezicht op hielden.

Verkapte advertenties

Via de media weten farmaceutische bedrijven hun medicijnen vaak in een positief daglicht te stellen, ongeacht of hun claims kloppen of niet. Powell onthult dat reclamebureaus samenwerken met farmareuzen om artikelen te schrijven waarin bepaalde medicijnen worden opgehemeld. Deze subjectieve artikelen worden vervolgens aangeboden aan medische tijdschriften.

Deze ‘wetenschappelijke artikelen’ zijn natuurlijk alles behalve wetenschappelijk, verklaart Powell, die artsen jarenlang moest overtuigen van het nut van bepaalde geneesmiddelen, ook al was er nog geen bewijs voor hun werkzaamheid. Het zijn eigenlijk verkapte advertenties, aldus Powell.

Marcia Angell werkte jarenlang als redacteur van het toonaangevende New England Journal of Medicine. Ze zegt dat de farmaceutische industrie onderzoek corrumpeert en het volk en artsen laat denken dat medicijnen veel beter en veiliger zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Onder de pet

Het ergste vindt ze nog dat medicijnmakers het niet toelaten dat negatieve resultaten worden gepubliceerd. “Als de medicijnen niet goed uit de verf komen, wordt dat niet gepubliceerd. Dan wordt dat onder de pet gehouden,” zei ze.

Verder blijkt dat farmaceutische bedrijven artsen geregeld overladen met geld en cadeautjes. In ruil daarvoor schrijven de artsen bepaalde medicijnen voor of wordt hun onderzoek gefinancierd. “Het is triest dat de farmaceutische industrie betrokken is bij het onderzoek,” zei de Amerikaanse senator Chuck Grassley. “Zij heeft banden met de toezichthouders en ze beïnvloedt ook de opleiding van artsen. Ze is direct betrokken bij ieder deel van de medische industrie en profiteert daarvan.”

Corruptie

Peggy Ryan werkte als vertegenwoordiger voor Endo Pharmaceuticals en ging ruim 10 jaar undercover om de corruptie binnen het bedrijf aan het licht te brengen. Ze werd gepusht om het product Lidoderm te verkopen, een medicijn dat werd voorgeschreven voor aandoeningen waar het niet voor bedoeld was.

Endo moest uiteindelijk een boete van 193 miljoen dollar betalen, maar had er tegen die tijd al meer dan een miljard dollar aan verdiend.

Dodelijk

Professor Doug Bremner van de Emory University kwam tot de ontdekking dat Accutane, dat wordt voorgeschreven tegen acne, kan leiden tot depressie en zelfmoordneigingen. Tussen 1982 en 2000 werden honderden gevallen van depressie en 37 zelfdodingen gemeld.

Accutane werd in 11 landen verboden en leidde tot 7000 rechtszaken tegen fabrikant Roche. Het bedrijf schikte voor miljoenen, maar had al meer dan 800 miljoen verdiend aan het middel. De FDA heeft het medicijn nooit van de markt gehaald of bestempeld als dodelijk. Swann vraagt zich hardop af waarom de FDA überhaupt nog bestaat.

[Truth in Media]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Ook hier weer het zelfde verhaal, Big Pharma staat in dienste van agenda21 van de elite.

  9 likes
 2. Gelukkig wordt het steeds duidelijk hoe de vork in de steel zit. Duidelijker dan ze zelf willen, gluiperds.
  Die stiekeme agenda21 kunnen ze dus verder wel op hun buik schrijven.

  9 likes
 3. Vergeet niet dat 90% van de patienten, tegenwoordig heet het cliënten niet mondig zijn.

  5 likes
 4. Er is blijkbaar een hoop vraag naar die zooi.
  Als mensen ophouden met al die rommel te nemen is het probleem over.
  Proost.

  1 likes
  • Padja Wat doe je weer simpel. Dan geef je ook nog het christendom de schuld van alles wat nu verkeerd gaat, oorlogen honger en ellende, het komt volgens jou allemaal door de bijbel en het christendom, en als je dan naar het verband vraagt tussen nazi’s die de boel willen domineren op een zeer agressieve manier en het christendom geef je niet thuis. Flink achter de ellebogen noemen we dat hier.

   2 likes
   • Faith.
    Ik heb je al meerdere keren geprobeerd uit te leggen dt de wereld wat complexer in elkaar zit.
    .
    Er zijn religieuze belangen.
    Er spelen economische belangen.
    Men probeert die tegen elkaar uit te spelen waar mogelijk voor eigen gewin.
    bijv de Krimoorlog.
    Rusland begon vanwege religieus belang.
    Frankrijk en Engeland steunden de tegenpartij vanwege economisch belang.
    Je kunt niet alles in de schoenen schuiven van een enkele club.
    Nou ja, jij doet dat wel, dus het kan wel. Haha.
    Dat is jammer. Snap ik ook wel want het maakt de boel wat lastiger op te lossen.
    Het is ook een fijne gedachtegang… “Dat is de boef, en als die is opgepakt is alles weer leuk en lief”
    Ik gun het je dat je die gedachte kunt vasthouden.
    Warme groet.

    0 likes
 5. De mens is de akker voor de farmacie. De farmacie richt zich na de oprichting van het Rockfeller op het in leven brengen en en houden van de mens. Slechts gericht op een levenslange oogst… Pil erin, geld eruit…en maar oogsten.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gates

Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...

youtube

YouTube verwijdert virale video over ‘pure propaganda’ van Amerikaanse Jaap van Dissel

Een nieuwe documentaire over het coronavirus die ...