Homepagina » Binnenland » Zogenaamd neutrale NOS speelt op emotie met dwingende, agressieve vorm van propaganda. Journalist knalt erin
Zogenaamd neutrale NOS speelt op emotie met dwingende, agressieve vorm van propaganda. Journalist knalt erin

Zogenaamd neutrale NOS speelt op emotie met dwingende, agressieve vorm van propaganda. Journalist knalt erin

Het is verbijsterend hoe weinig er in de afgelopen 10 jaar is veranderd op het gebied van klimaatbeleid. Dat stelt Telegraaf-journalist Edwin Timmer, toevoegende dat de klimaatdoem overal is.

“Ik denk niet dat mijn kinderen nog een Elfstedentocht meemaken,” citeerde het AD NOS-weerman Gerrit Hiemstra.

Timmer merkt op dat de NOS 10 jaar geleden ook nauwelijks aandacht besteedde aan deskundigen die vraagtekens zetten bij de rol van de mens op klimaatverandering. Hij beticht de publieke omroep van eenzijdigheid.

Propaganda

Hiemstra stelde dat dit jaar ‘het kanteljaar’ is van het klimaat.

Het klimaatnieuws van de zogenaamd neutrale NOS werd door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier, bestempeld als agitprop, een dwingende, agressieve vorm van propaganda.

Voormalig NPO-baas Henk Hagoort zei stellig: “Het is geen propaganda als wij de mensen bewust willen maken van de urgentie.”

Bloeden

Timmer wijst op uitspraken van de Amerikaanse professor Roger Pielke Jr., die het idee weerlegt dat het weer steeds extremer wordt.

“Waarom besluit de NOS, betaald met belastinggeld, dat die kant van het verhaal niet de moeite waard is?” vraagt hij zich af.

Moeten Nederlandse huishoudens via hun energierekening blijven bloeden? De keuze is aan de Tweede Kamer, maar die keuze is te maken zonder een waas van klimaatdoem, aldus Timmer.

Foto: Apdency Wikimedia Commons

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • frits. schreef:

  De NOS is net als de meeste andere programma,s op de T.V. in dienst bij de globalisten ,en vertelt een verhaal iedere dag ,om uw mening te beïnvloeden/en te vormen ,ik kijk er vaak naar ,maar het heeft niks te maken met U te informeren of het nieuws brengen.( T.V.=Television…Tell-a-vision.) of Televisie : vertel een visie.

  43 likes
  • H.J. schreef:

   @frits.
   Jij noemt terecht de NOS, maar er zijn meer zenders die zich hieraan schuldig maken, waaronder bv RTV Rijnmond.
   Het viel mij als deelnemer vandaag op, tijdens de Gele hesjes wandeling over Erasmusbrug, dat er veel fotograven rond de wandeling meeliepen en het viel mij persoonlijk op, dat de fotograven een uiterlijk hadden, wat vroeger in Nederland bijna nooit opviel.
   Deze personen maakte, heel, heel, heel, veel foto,s en welke komt er op de site van Rijnmond, een persoon met de kreet op zijn rug, eigen volk eerst.
   Deze persoon liep waarschijnlijk achteraan en was een gewild object voor de fotograaf.
   Ik heb hem niet gezien, ook niet na afloop op het pleintje bij de Spido.
   Ik noem het een poging tot.

   24 likes
   • frits. schreef:

    @H.J.Elke vorm van beginnend protest tegen de staat/regerings(beleid) moet snel in kaart worden gebracht ,zo veel mogelijk figuren fotograferen en achterhalen wie dat zijn en in de gaten houden,en een eigen volk eerst figuur nemen ze rustig zelf mee ,om als het nodig is in beeld te brengen ( op T.V.) en demoniseren maar.

    8 likes
   • oskaar schreef:

    een uiterlijk wat vroeger niet zo veel voorkwam in NL, Verklaar u eens wat nader…

    2 likes
    • H.J. schreef:

     Ik zag dit uiterlijk / type vroeger wel eens in boekjes, als het over landen rondom de Middellandse Zee ging.
     Nu namen ze heel veel foto’s van deelnemers aan deze optocht.
     Wat gebeurt er mee.?
     Wie zijn deze fotograven.?
     Ik heb geen perskaart gezien.
     Er was ook politie aanwezig, maar wat moet je daar mee.?

     1 likes
 • Zonnemax schreef:

  Hoe is het mogelijk dat het allemaal nog gepikt wordt! De energierekening in 2019 weer met zo´n 20% omhoog terwijl het verbruik helemaal niet toeneemt! Zogenaamd om de windmolenparken op zee te financieren, maar dat zou rendement neutraal zijn?

  Het gebruik van duurzame energie (Wind, Zon, Getijde, (Groene) Waterstof) zou juist de rekening omlaag moeten brengen. Geen of in ieder geval véél minder dure olie en gas meer importeren en raffineren.

  Slechts eenmalig investeren in infrastructuur volstaat. Maar zelfs daartoe is de overheid met haar bestuurders en energiebedrijven niet in staat. En leggen de rekening direct bij de consument die dit veelal (uiteraard) niet kan opbrengen.

  Misschien moeten we de bestuurders eens een handje gaan helpen.

  Als we een beetje ons best doen produceren we morgen in NL compacte waterstof auto´s met een technische levensduur van minimaal 25 jaar, weinig onderhoudskosten en dat voor tussen de 15000 en 20000 euro. Dat is toch heel wat anders dan al die v
  ervuilende elektriek batterij auto´s en de enkele waterstof auto voor 50.000 euro.
  Gebruik van LNG samen met gas voor de CV keteltjes is de komende decennia nog een uitstekende oplossing en tegen die vinden we wel een manier om waterstof door de leidingen te pompen.
  Goede dakisolatie (en muurisolatie waar dit geschikt is) en overal dubbelglas, ja natuurlijk en zonnepanelen op het dak, desnoods in eigendom van de energieleverancier / overheid.

  Maar nee hoor het klimaatbeleid betekent “meer belasting heffen” en niet zorgen voor haalbare of zelfs domme groene keuzes voor de consument (Wat gaan we doen met al die zware batterijen met accuzuur in de toekomst? En hoe wordt die extra stroom allemaal opgewekt?)

  Tijd voor RODE hesjes binnenkort.
  Zeker als ook de zorgpremie en de (lokale) belasting en BTW door blijft stijgen. De voorzieningen zoals onderwijs, zorg en wijkagent verder uitgehold worden zoals de afgelopen vijf jaren en de overheid NIET transparant is in de inkomsten en uitgaven PER geheven belasting en niet naar de burger luistert als het haar niet uitkomt.

  30 likes
 • Ron schreef:

  Patrick Moore, een van de oprichters van Greenpeace, heeft zich een aantal jaren geleden gedesillusioneerd teruggetrokken uit de beweging en is nu een van de felste critici. Met de oppositie van Greenpeace tegen betaalbare energie op basis van fossiele brandstoffen en genetische modificatie belemmert deze milieubeweging volgens Moore de welvaartsverhoging en armoedebestrijding in grote delen van de wereld. Het aantal slachtoffers loopt in de miljoenen, zo niet honderden miljoenen. Het gaat dan om mensen die leven in voortdurende armoede met alle ontberingen die daaruit voortvloeien, zoals een kortere levensverwachting en vroegtijdig overlijden aan vermijdbare ziekten. In zijn artikel uit 2016: ‘The Positive Impact of Human CO2 Emissions on the Survival of Life on Earth’ (pdf, 24 pagina’s) zegt hij o.a.:

  All life is carbon based and the primary source of this carbon is the CO2 in the global atmosphere. As recently as 18,000 years ago, at the height of the most recent major glaciation, CO2
  dipped to its lowest level in recorded history at 180 ppm, low enough to stunt plant growth. This is only 30 ppm above a level that would result in the death of plants due to CO2 starvation.
  It is calculated that if the decline in CO2 levels were to continue at the same rate as it has over the past 140 million years, life on Earth would begin to die as soon as two million years from now and would slowly perish almost entirely as carbon continued to be lost to the deep ocean sediments. The combustion of fossil fuels for energy to power human civilization has reversed the downward trend in CO2 and promises to bring it back to levels that are likely to foster a considerable increase in the growth rate and biomass of plants, including food crops and trees.
  Human emissions of CO2 have restored a balance to the global carbon cycle, thereby ensuring the long-term continuation of life on Earth. This extremely positive aspect of human CO2 emissions must be weighed against the unproven hypothesis that human CO2 emissions will cause a catastrophic warming of the climate in coming years. The one-sided political treatment of CO2 as a pollutant that should be radically reduced must be corrected in light of the indisputable scientific evidence that it is essential to life on Earth.
  Dat is wel een ander geluid dan het IPCC laat horen. Volgens Moore zou al het plantenleven sterven als de hoeveelheid CO2 daalt tot 150 ppm (deeltjes per miljoen moleculen), terwijl het huidige niveau van 400 ppm eigenlijk nog te laag is voor optimale plantengroei. En Moore komt met duidelijke argumenten. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is beperkt. Planten nemen CO2 op, om het door middel van fotosynthese om te zetten in suikers (koolhydraten) die dienen tot voedsel voor dieren. Daarbij ademen ze de zuurstof uit. Dieren ademen zuurstof in en CO2 uit, waardoor er een symbiotische cyclus ontstaat. Maar veel zeedieren nemen ook CO2 op in hun kalkskelet, hun schelp. Zij binden de CO2 aan Calcium, waardoor Calciumcarbonaat ontstaat. Deze stof lost niet op in water en als het schelpdier sterft, daalt de schelp op de bodem neer. Zo ontstaan kalkrotsen. In de loop van miljoenen jaren is daardoor de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en in de oceanen langzaam maar zeker gedaald. Omstreeks 18.000 jaar geleden leidde dit tot een situatie waarin de planten bijna stikten wegens gebrek aan CO2. Dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer nu weer stijgt, dank zij het verbranden van fossiele brandstoffen door de mens, is daarom niet schadelijk, maar juist goed voor de plantengroei.
  Moore illustreert zijn verhaal met grafieken afkomstig uit de paleo- klimaatwetenschap, die het klimaat op aarde onderzoekt in de loop van duizenden en miljoenen jaren. Daaruit blijkt duidelijk dat CO2 in de atmosfeer nooit de oorzaak is geweest van Global Warming, maar soms wel het gevolg is van opwarmende oceanen. Bij deze wat lezingen van deze controversiële, maar zeer bijzondere milieuactivist, geplaatst in chronologische volgorde:
  Confessions of a Greenpeace Dropout – Dr Patrick Moore duurt 31 minuten.
  Dr Patrick Moore brings us his thoughts on the subject of climate Change at The Ninth International Conference on Climate Change in Las Vegas, USA, on the 8th July, 2014.
  Een gebrek aan koolstof? – Dr. Patrick Moore duurt 30 minuten.
  Dr. Patrick Moore – een gebrek aan koolstof?

  12 likes
  • michel de la rie schreef:

   Wij, mensen, leven eveneens bij de gratie van CO2. Het reguleert onze ademhalingsprikkel. Daarnaast gebruiken mensen maar 21% van de zuurstof die in de lucht zit. Alleen O2 zou voor de mens namelijk dodelijk zijn.

   2 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Wat is de meest voorkomende vloeistof op aarde? WATER!
   Wat is de OP-ËËN-NA meest voorkomende vloeistof op aarde? AARDOLIE!

   Welke idioot nog langer DENKT dat olie een FOSSIELE brandstof is, is niet op de hoogte van de geschiedenis van de Rockefellers.
   Eind 19e eeuw was er in Zwitserland een wetenschappelijk congres om te bepalen op basis van welke kenmerken een stof organisch zou moeten zijn. OMDAT AARDOLIE C, O en H bevat heeft Rockefeller er voor gezorgd dat aardolie als ORGANISCH werd gekenmerkt. Op die manier kon hij er meer geld voor krijgen.

   Het diepste punt waarop OOIT FOSSIEL MATERIAAL WERD GEVONDEN is 16.000 voet. Waarom wordt er dan naar olie geboord op meer dan 30.000 voet.
   Ook is de olievoorraad ONUITPUTTELIJK! Wanneer een olieveld volledig leeg is gepompt en er wordt 60 jaar gewacht, dan is hetzelfde veld weer compleet gevuld. DE AARDE MAAKT ZELF OLIE TELKENS OPNIEUW AAN!

   Dit is al decennia bekend!
   Bekijk “The Dirty Truth about oil. Vanaf 11:35 wordt precies uit de doeken gedaan wat olie ni precies is en hoe dit wordt vermarkt als “SCHAARSE FOSSIELE BRANDSTOF!”

   https://www.youtube.com/watch?v=XXnUD2-joAc

   1 likes
 • Rini schreef:

  Zie de pers en dus de media als één groot toetsenbord, waarop de overheid háár melodie speelt…

  7 likes
 • andré schreef:

  uitspraak hier in Frankrijk (bij sommige uiteraard)
  ” weet je waarom ze niet de waarheid kunnen zeggen op T.V ? antwoord : Er kijken te veel mensen !

  13 likes
 • Bas schreef:

  NOS, eigenlijk de hele NPO links die enkel praat voor en uit de gedachtengoed van de pleps uit uit Gooi en A’dam.
  Als er negatief nieuws is over Amerika staat de NOS vooraan, nu het net dichtgaat en Trump krijgt daadwerkelijk ook dingen voor elkaar hoor je niks meer…
  Reuters is de baas van de NOS, zegt genoeg lijkt mij.

  12 likes
 • weg met ons schreef:

  De VS strategisch uit ‘t Parijs akkoord en de achterlijke EU blijft verplicht door de VS/ISR zionisten sabbelen aan de CO2 tiet. Het is alles spel, alles zo gepland.

  De burger betaald dit zieke fabeltjes gedoe en vervolgens wordt het geld wat daarbij vrij komt benut voor het financieren van de instroom en onderbrengen van tig miljoenen gelukzoekers die volgens een corrupt/maffia Marrakech akkoord voor altijd welkom zijn.

  Onbegrijpelijk dat de slaven en het schaapvolk nog steeds niet begrijpen hoe de zio nazi vork in de steel zit. Het is betalen = bloeden = uitkleden tot op het bot = ver voorbij alle schaamte en zal doorgaan tot Nederlanders massaal opgeven en uit het leven stappen om plaats te maken voor een ander, vreemd volk.
  De politiek, maar ook wat bij/voor de zio publieke omroep werkt, zo ook bij RTL Bertelmann’s group, zijn allen goed betaalde judassen/landverraders (aankondigers van de slechte boodschappen). Het is k*nker brengend tuig met serpenten uit een naar hel stinkende muil zodra ze praten.

  Neem van praktisch alles wat op de corrupte tv en diverse media wordt beweerd altijd het tegenovergestelde om te begrijpen hoe ze liegt. Af en toe verteld de gevestigde media een waar of plausibel verhaal en wekt zo de indruk dat alles wat ze melden waarheid is.

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   .Corr..betaalt..vertelt…Er is een samenzwering tegen het gezonde en weldenkende verstand gaande. Ik spreek nog steeds Hollandse slaven/schapen die in iedere cel zijn gehersenspoeld en het “BEEST” nog steeds beschermen of niet durven te noemen en dat ten koste van zichzelf, zonder pardon zich laten afmaken en dat zelfs van anderen ook verlangen. Het volk is mak, slaafs, achterlijk, maar vooral mentaal ziek, heel erg misselijkmakend ziek.

   1 likes
   • weg met ons schreef:

    ……Off-topic: d66 partij kwam, stuiptrekkend, zomaar terug uit het niets met éne Kajsa Ollongren (Clingendael inst.opgeleid!!)

    Ze is niet toevallig een buitenechtelijk kind van Prins Bernhard en daarmee een half zus van prinses Beatrix? Waarom anders werd haar familie in Nederland in de (nazi?) adelstand verheven en hoe kan zij zo onvoorspelbaar close zijn met mevr. Beatrix?…. Daarom??

    6 likes
 • Johanna schreef:

  Wij moeten met z’n allen , dwz “ het gewone volk “ de armoede in . Een volk in armoede is makkelijker te onderdrukken en monddood te maken !

  8 likes
 • Michael schreef:

  We mogen ons niet langer laten indoctrineren door het linksche NPO kartel dat duidelijk alles uit de kast zal halen om iedere socialistische partij en hun gedachtengoed te beschermen via propaganda.
  Deze pro Islam vazallen moeten gestopt worden door de mensen die hun inkomsten op moeten hoesten via het betalen van belastingen, lukt het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
  Mede door deze hoofdstedelijke gezinde landverraders is het sinterklaasfeest kapot gemaakt, dus nu wordt het tijd om het NPO te slopen…

  8 likes
 • Kritische Biff schreef:

  Vroeger toen ik jong was werd er vaak beweerd dat het NOS journaal ‘neutraal’ was. Ik heb het nu over de jaren 70/80.
  In die jaren was dat best een dingetje. De journalistiek zou neutraal zijn.
  Tegenwoordig worden de media ervan beschuldigd NIET neutraal te zijn.
  De meeste klachten gaan over de NOS.
  Velen zeggen: “De NOS is niet neutraal.”

  Uiteraard hebben de klagers gelijk. Natuurlijk is de NOS niet neutraal, het is immers een staats omroep en dus per definitie niet neutraal.
  De NOS bestaat bij de gratie van door de burgers betaalde staats subsidie en kán dus onmogelijk neutraal zijn. Daarover is geen discussie mogelijk.

  Ik lees best van alles, en lees eigenlijk nergens dat de NOS claimt neutraal te zijn.
  Ik lees allerlei gebabbel en ook politiek geleuter, maar lees eerlijk gezegd nergens dat de NOS claimt neutraal te zijn.

  Mensen nogmaals, de NOS is een staatsorgaan. De NOS zegt via woordvoerders van alles, maar volgens mij NIET dat de NOS neutraal is.

  of mis ik iets?

  5 likes
 • Badmuts schreef:

  Tja, hoe komt Groenland op de naam “Groenland”. Waarom niet Witland???

  1 likes
  • Frans2 schreef:

   Omdat het een truc was om mensen te bewegen daar naar toe te emigreren en nederzettingen te stichten.
   “Ga je mee naar een gigaberg ijs met een paar randjes land er omheen” had niet gewerkt.

   4 likes
 • de niet schreef:

  klimaat onzin is verdienmodel niet meer en niet minder.Orwell,s boek 1984 waar het om gaat.Sprookjesvolgers op de plank waar ze thuishoren bij Hans en Grietje.65 procent gelooft in deze onzin,trieste zaak.gaat om macht en geld voor enkele .

  2 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Van het N.O.S. journaal weten we inmiddels dat het weersbericht de waarheid over het algemeen nog redelijk goed benaderd .
  We kunnen het in dit geval inderdaad maar beter over het weer hebben .
  Het is elementair te onderkennen dat ook hier de krachten op elkaar inwerken .
  De krachten van de elementen.
  De elementen van waaruit GOD de levende materie heeft geschapen .
  Sinds het de magische jaartallen 2000 en 2012 hebben we inderdaad een stortvloed aan tsunami’s , aardbevingen en andere natuurrampen gekend .
  Aardbevingen , vulkanen en andere ‘natuurrampen’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en lijken in een stroomversnelling te zijn geraakt.
  Ze stammen allemaal in hun oorsprong uit een en dezelfde Godseenheid.
  Mede in reactie op vulkanische uitlatingen van politici en ondergesneeuwde nieuwsberichten wil ik nog een poging tot ‘Remindviewing’ doen .

  REMINDVIEWING ; weet je nog :

  2001 Gujarat
  Kerst 2003 BAM !
  Kerst 2004 ,als nooit te voor , Zuid oost Azië tsunami.
  2005 Kasjmir .
  Op random ; Haïti , Japan tsunami , Christchurch 2x , Kleddernat in Kedarnath juni 2013 , Nepal , Californië , Lombok en Sulawesi . Teveel om op te noemen .

  Alsof er hogere machten aan het werk zijn ; weet je nog :

  Het donder en bliksem concert van 2014 ? Over satanisme in de popmuziek en de duvel die [er] mee speelt ?
  Opvallend veel bliksems gedonder op Popconcerten .

  Over wezen weg en wegwezen ?
  De paus die als de gesmeerde bliksem op dondert vlak voor die bliksem inslag in het Vaticaan …
  Tot en met st walpurgisnacht op 22 en 30 April j.l. !
  Verhitte discussies over het leefklimaat in ons milieu .
  De temperaturen stijgen hierbij soms tot het kookpunt of dalen tot onder het absolute nulpunt.

  Veel van dit soort feitelijk gebeurtenissen had ik namelijk veruit van te voren laten weten..

  Later meer hierover !

  De groeten
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  1 likes
 • x

  Check Also

  nos

  Oud-huisarts: Zo zet het NOS Journaal ons continu op het verkeerde been

  Farmaceut AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbraken onlangs ...

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  >