Binnenland

Zogenaamd neutrale NOS speelt op emotie met dwingende, agressieve vorm van propaganda. Journalist knalt erin

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is verbijsterend hoe weinig er in de afgelopen 10 jaar is veranderd op het gebied van klimaatbeleid. Dat stelt Telegraaf-journalist Edwin Timmer, toevoegende dat de klimaatdoem overal is.

“Ik denk niet dat mijn kinderen nog een Elfstedentocht meemaken,” citeerde het AD NOS-weerman Gerrit Hiemstra.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Timmer merkt op dat de NOS 10 jaar geleden ook nauwelijks aandacht besteedde aan deskundigen die vraagtekens zetten bij de rol van de mens op klimaatverandering. Hij beticht de publieke omroep van eenzijdigheid.

Propaganda

Hiemstra stelde dat dit jaar ‘het kanteljaar’ is van het klimaat.

Het klimaatnieuws van de zogenaamd neutrale NOS werd door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier, bestempeld als agitprop, een dwingende, agressieve vorm van propaganda.

Voormalig NPO-baas Henk Hagoort zei stellig: “Het is geen propaganda als wij de mensen bewust willen maken van de urgentie.”

Bloeden

Timmer wijst op uitspraken van de Amerikaanse professor Roger Pielke Jr., die het idee weerlegt dat het weer steeds extremer wordt.

“Waarom besluit de NOS, betaald met belastinggeld, dat die kant van het verhaal niet de moeite waard is?” vraagt hij zich af.

Moeten Nederlandse huishoudens via hun energierekening blijven bloeden? De keuze is aan de Tweede Kamer, maar die keuze is te maken zonder een waas van klimaatdoem, aldus Timmer.

Foto: Apdency Wikimedia Commons

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frits.
frits.
5 jaren geleden

De NOS is net als de meeste andere programma,s op de T.V. in dienst bij de globalisten ,en vertelt een verhaal iedere dag ,om uw mening te beïnvloeden/en te vormen ,ik kijk er vaak naar ,maar het heeft niks te maken met U te informeren of het nieuws brengen.( T.V.=Television…Tell-a-vision.) of Televisie : vertel een visie.

andré
andré
5 jaren geleden

uitspraak hier in Frankrijk (bij sommige uiteraard)
” weet je waarom ze niet de waarheid kunnen zeggen op T.V ? antwoord : Er kijken te veel mensen !

Ron
Ron
5 jaren geleden

Patrick Moore, een van de oprichters van Greenpeace, heeft zich een aantal jaren geleden gedesillusioneerd teruggetrokken uit de beweging en is nu een van de felste critici. Met de oppositie van Greenpeace tegen betaalbare energie op basis van fossiele brandstoffen en genetische modificatie belemmert deze milieubeweging volgens Moore de welvaartsverhoging en armoedebestrijding in grote delen van de wereld. Het aantal slachtoffers loopt in de miljoenen, zo niet honderden miljoenen. Het gaat dan om mensen die leven in voortdurende armoede met alle ontberingen die daaruit voortvloeien, zoals een kortere levensverwachting en vroegtijdig overlijden aan vermijdbare ziekten. In zijn artikel uit 2016: ‘The Positive Impact of Human CO2 Emissions on the Survival of Life on Earth’ (pdf, 24 pagina’s) zegt hij o.a.:

All life is carbon based and the primary source of this carbon is the CO2 in the global atmosphere. As recently as 18,000 years ago, at the height of the most recent major glaciation, CO2
dipped to its lowest level in recorded history at 180 ppm, low enough to stunt plant growth. This is only 30 ppm above a level that would result in the death of plants due to CO2 starvation.
It is calculated that if the decline in CO2 levels were to continue at the same rate as it has over the past 140 million years, life on Earth would begin to die as soon as two million years from now and would slowly perish almost entirely as carbon continued to be lost to the deep ocean sediments. The combustion of fossil fuels for energy to power human civilization has reversed the downward trend in CO2 and promises to bring it back to levels that are likely to foster a considerable increase in the growth rate and biomass of plants, including food crops and trees.
Human emissions of CO2 have restored a balance to the global carbon cycle, thereby ensuring the long-term continuation of life on Earth. This extremely positive aspect of human CO2 emissions must be weighed against the unproven hypothesis that human CO2 emissions will cause a catastrophic warming of the climate in coming years. The one-sided political treatment of CO2 as a pollutant that should be radically reduced must be corrected in light of the indisputable scientific evidence that it is essential to life on Earth.
Dat is wel een ander geluid dan het IPCC laat horen. Volgens Moore zou al het plantenleven sterven als de hoeveelheid CO2 daalt tot 150 ppm (deeltjes per miljoen moleculen), terwijl het huidige niveau van 400 ppm eigenlijk nog te laag is voor optimale plantengroei. En Moore komt met duidelijke argumenten. De hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is beperkt. Planten nemen CO2 op, om het door middel van fotosynthese om te zetten in suikers (koolhydraten) die dienen tot voedsel voor dieren. Daarbij ademen ze de zuurstof uit. Dieren ademen zuurstof in en CO2 uit, waardoor er een symbiotische cyclus ontstaat. Maar veel zeedieren nemen ook CO2 op in hun kalkskelet, hun schelp. Zij binden de CO2 aan Calcium, waardoor Calciumcarbonaat ontstaat. Deze stof lost niet op in water en als het schelpdier sterft, daalt de schelp op de bodem neer. Zo ontstaan kalkrotsen. In de loop van miljoenen jaren is daardoor de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en in de oceanen langzaam maar zeker gedaald. Omstreeks 18.000 jaar geleden leidde dit tot een situatie waarin de planten bijna stikten wegens gebrek aan CO2. Dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer nu weer stijgt, dank zij het verbranden van fossiele brandstoffen door de mens, is daarom niet schadelijk, maar juist goed voor de plantengroei.
Moore illustreert zijn verhaal met grafieken afkomstig uit de paleo- klimaatwetenschap, die het klimaat op aarde onderzoekt in de loop van duizenden en miljoenen jaren. Daaruit blijkt duidelijk dat CO2 in de atmosfeer nooit de oorzaak is geweest van Global Warming, maar soms wel het gevolg is van opwarmende oceanen. Bij deze wat lezingen van deze controversiële, maar zeer bijzondere milieuactivist, geplaatst in chronologische volgorde:
Confessions of a Greenpeace Dropout – Dr Patrick Moore duurt 31 minuten.
Dr Patrick Moore brings us his thoughts on the subject of climate Change at The Ninth International Conference on Climate Change in Las Vegas, USA, on the 8th July, 2014.
Een gebrek aan koolstof? – Dr. Patrick Moore duurt 30 minuten.
Dr. Patrick Moore – een gebrek aan koolstof?

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

Hoe is het mogelijk dat het allemaal nog gepikt wordt! De energierekening in 2019 weer met zo´n 20% omhoog terwijl het verbruik helemaal niet toeneemt! Zogenaamd om de windmolenparken op zee te financieren, maar dat zou rendement neutraal zijn?

Het gebruik van duurzame energie (Wind, Zon, Getijde, (Groene) Waterstof) zou juist de rekening omlaag moeten brengen. Geen of in ieder geval véél minder dure olie en gas meer importeren en raffineren.

Slechts eenmalig investeren in infrastructuur volstaat. Maar zelfs daartoe is de overheid met haar bestuurders en energiebedrijven niet in staat. En leggen de rekening direct bij de consument die dit veelal (uiteraard) niet kan opbrengen.

Misschien moeten we de bestuurders eens een handje gaan helpen.

Als we een beetje ons best doen produceren we morgen in NL compacte waterstof auto´s met een technische levensduur van minimaal 25 jaar, weinig onderhoudskosten en dat voor tussen de 15000 en 20000 euro. Dat is toch heel wat anders dan al die v
ervuilende elektriek batterij auto´s en de enkele waterstof auto voor 50.000 euro.
Gebruik van LNG samen met gas voor de CV keteltjes is de komende decennia nog een uitstekende oplossing en tegen die vinden we wel een manier om waterstof door de leidingen te pompen.
Goede dakisolatie (en muurisolatie waar dit geschikt is) en overal dubbelglas, ja natuurlijk en zonnepanelen op het dak, desnoods in eigendom van de energieleverancier / overheid.

Maar nee hoor het klimaatbeleid betekent “meer belasting heffen” en niet zorgen voor haalbare of zelfs domme groene keuzes voor de consument (Wat gaan we doen met al die zware batterijen met accuzuur in de toekomst? En hoe wordt die extra stroom allemaal opgewekt?)

Tijd voor RODE hesjes binnenkort.
Zeker als ook de zorgpremie en de (lokale) belasting en BTW door blijft stijgen. De voorzieningen zoals onderwijs, zorg en wijkagent verder uitgehold worden zoals de afgelopen vijf jaren en de overheid NIET transparant is in de inkomsten en uitgaven PER geheven belasting en niet naar de burger luistert als het haar niet uitkomt.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x