Innovatie

VIDEO: Deze wondermotor rijdt 500 kilometer… op 1 liter water!

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Braziliaan Ricardo Azevedo uit São Paulo heeft zijn wondermotor laten zien aan de wereld. De magische machine kan tot 500 kilometer rijden op één liter water.

De zogeheten ’T Power H2O’ is voorzien van een externe accu die elektriciteit produceert en splitst het water in onder meer waterstof. Het proces resulteert in verbranding, waarbij de benodigde energie vrijkomt om de motor aan te drijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Azevedo drinkt eerst van het water uit de fles om te laten zien dat het inderdaad H2O is en geen vorm van brandstof. Vervolgens vult hij de tank en rijdt hij weg. Hij legt ook uit hoe de motor werkt. De uitvinder laat zien dat zelfs het vuile water uit de rivier de Tietê kan worden gebruikt om het voertuig aan te drijven.

De Braziliaan promoot zijn uitvinding als een milieuvriendelijke machine. “Het voordeel van deze motor, die rijdt op waterstof uit water, is dat er alleen waterdamp uit de uitlaat komt,” zei hij tegen RT. “Bij de verbranding van benzine komt koolstofmonoxide vrij.” Word je ook blij van deze uitvinding? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alf
Alf
8 jaren geleden

Mooie uitvinding, maar erg snel rijd ie niet.

StefanZ
StefanZ
8 jaren geleden

Prima uitvinding. Zal helaas wel ergens onder in de kast van een groot olie bedrijf belanden. Want als er geen geld aan te verdienen valt, is het alleen maar gevaarlijk voor de olie industrie. De uitvinder zal wel plotseling overlijden aan een “natuurlijke” oorzaak, of verdwijnen, zonder te worden terug gevonden. De macht van de olie maatschappijen reikt ver….heel ver.

Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

Deze uitvinding is dr al jaren, maar de schone energiemarkt wordt zo hard mogelijk geremd door de olieindustrie.
En mensen die een energie revolutie willen beginnen worden omgekocht of omgelegd.

Ik vindt het wel eens prachtuitvinding, net zoals op frituurvet/sla olie rijden met een ouwe diesel.
Maar dat mag inmiddels ook niet meer want dat is illegaal gemaakt om belastingtechnische redenen(zogenaamd belastingontduiken). En de prijs van slaolie is ook gelijk opgeschroeft zodat het verschil in prijs per liter de moeite niet meer is. De ratten.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

“De uitvinder laat zien dat zelfs het vuile water uit de rivier de Tietê kan worden gebruikt om het voertuig aan te drijven.”

Hmmm, ik denk dat Shell die zo’n 80 miljoen dollar winst(!) per dag maakt, daar niet echt blij mee zal zijn. Misschien dat in ruil voor één dag de winst afstaan aan deze uitvinder, deze motor opgeslagen kan worden naast al die andere voertuigen die op water rijden.

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x