Innovatie

VIDEO: Deze wondermotor rijdt 500 kilometer… op 1 liter water!

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Braziliaan Ricardo Azevedo uit São Paulo heeft zijn wondermotor laten zien aan de wereld. De magische machine kan tot 500 kilometer rijden op één liter water.

De zogeheten ’T Power H2O’ is voorzien van een externe accu die elektriciteit produceert en splitst het water in onder meer waterstof. Het proces resulteert in verbranding, waarbij de benodigde energie vrijkomt om de motor aan te drijven.

Azevedo drinkt eerst van het water uit de fles om te laten zien dat het inderdaad H2O is en geen vorm van brandstof. Vervolgens vult hij de tank en rijdt hij weg. Hij legt ook uit hoe de motor werkt. De uitvinder laat zien dat zelfs het vuile water uit de rivier de Tietê kan worden gebruikt om het voertuig aan te drijven.

De Braziliaan promoot zijn uitvinding als een milieuvriendelijke machine. “Het voordeel van deze motor, die rijdt op waterstof uit water, is dat er alleen waterdamp uit de uitlaat komt,” zei hij tegen RT. “Bij de verbranding van benzine komt koolstofmonoxide vrij.” Word je ook blij van deze uitvinding? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alf
Alf
7 jaren geleden

Mooie uitvinding, maar erg snel rijd ie niet.

StefanZ
StefanZ
7 jaren geleden

Prima uitvinding. Zal helaas wel ergens onder in de kast van een groot olie bedrijf belanden. Want als er geen geld aan te verdienen valt, is het alleen maar gevaarlijk voor de olie industrie. De uitvinder zal wel plotseling overlijden aan een “natuurlijke” oorzaak, of verdwijnen, zonder te worden terug gevonden. De macht van de olie maatschappijen reikt ver….heel ver.

Boerenkool
Boerenkool
7 jaren geleden

Deze uitvinding is dr al jaren, maar de schone energiemarkt wordt zo hard mogelijk geremd door de olieindustrie.
En mensen die een energie revolutie willen beginnen worden omgekocht of omgelegd.

Ik vindt het wel eens prachtuitvinding, net zoals op frituurvet/sla olie rijden met een ouwe diesel.
Maar dat mag inmiddels ook niet meer want dat is illegaal gemaakt om belastingtechnische redenen(zogenaamd belastingontduiken). En de prijs van slaolie is ook gelijk opgeschroeft zodat het verschil in prijs per liter de moeite niet meer is. De ratten.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“De uitvinder laat zien dat zelfs het vuile water uit de rivier de Tietê kan worden gebruikt om het voertuig aan te drijven.”

Hmmm, ik denk dat Shell die zo’n 80 miljoen dollar winst(!) per dag maakt, daar niet echt blij mee zal zijn. Misschien dat in ruil voor één dag de winst afstaan aan deze uitvinder, deze motor opgeslagen kan worden naast al die andere voertuigen die op water rijden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

68
0
We lezen graag je reactie!x