Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Dit gebeurt er als je cola kookt
VIDEO: Dit gebeurt er als je cola kookt

VIDEO: Dit gebeurt er als je cola kookt

Het populaire drankje cola staat niet echt bekend om zijn gezonde eigenschappen. Een halve liter cola bevat maar liefst 50 gram suiker. Minder bekend is dat cola ook bijdraagt aan zwakke botten. Het agressieve goedje maakt vieze munten blinkend schoon en verwijdert verf van een metalen ondergrond.

Al eens geprobeerd om een flesje cola aan de kook te brengen? Deze YouTube-gebruiker alvast wel. Het resultaat is hallucinant. Het enige dat overblijft is een zwarte smurrie. In een vijf minuten durende video toont Taras Kulakov hoe de meest populaire firsdrank ter wereld verandert in een zwarte brij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Weinig opzienbarend. Wanneer je gewoon suikerwater oplost krijg je hetzelfde resultaat.
  De suiker karamelliseert gewoon. Niets ongewoons.

  13 likes
  • Maffe Reageerder

   Vertegenwoordiger in… laat me raden… Coca Cola?

   3 likes
   • Vent toch, die man zegt gewoon wat algemeen geweten is. Informeer je eerst voor je dergelijke opmerkingen maakt.

    4 likes
   • Hoezo dat dan? Hierbij had ik ook gelijk iets van is dit nieuwswaardig? Natuurlijk hou je een zwarte massa over als je het water eruit kookt, het is niet alsof cola transparant is in vloeistof vorm.

    Het filmpje is ook alleen maar gemaakt om aan te tonen dat er daadwerkelijk x gram suiker in zit of juist niet (hoewel het wegen compleet ontbreekt). 9FN verdraait het wel een beetje door dingen te zeggen als draagt mee aan, ja voor hoeveel procent dan? Zuurstof draagt ook mee aan het verouderingsproces.

    Dat er een zwarte smurrie over blijft, so what bij hempoil maken gebeurt dit ook en daar kun je dan weer kanker mee genezen. Dus dat zegt weinig maar wordt wel gebracht als alle zwarte smurrie is per definitie rotzooi.

    Nu zeg ik niet dat cola een lekker gezond drankje is maar dat het nu niet bepaald gezond is net als alle andere softdrinks en ook andere drankjes is toch wel algemeen bekend.

    3 likes
   • @Maffe Reageerder: Jij loopt zeker bloot door de tuin te dansen al slaande op je tamboerijn om liederen te zingen voor de planten in de hoop dat ze het dit jaar wel gaan doen?

    0 likes
  • Precies. Schokkend nieuws! Als je aardappelen kookt worden ze zacht!

   0 likes
 2. Ik ben zelf best wel verslaafd aan geraffineerde suikers, wat zich vooral uit in het drinken van frisdrank waaronder cola. Recentelijk probeer ik daar echt vanaf te komen door over te stappen op een gezonder alternatief. Semi-frisdranken als limonade (eigenlijk ook gewoon frisdrank, maar ze worden vaak onterecht als gezonder gezien) zijn geen haar beter.

  Het alternatief dat voor mij goed werkt is geperst fruit. Het is zoet, lekker, en je kunt het naar wens aanlengen met water. Het probleem is echter: fruit is ontzettend duur. Alleen als je zelf alles perst is het nog enigszins te doen, maar de meeste fruitsoorten kun je zelf niet goed persen, bijv. appel.

  Zo lang gezond voedsel duurder is dan fastfood komen we nooit van de ongezonde bende af.

  8 likes
  • Maffe Reageerder

   En zolang mensen het maar blijven ontkennen ook natuurlijk.

   2 likes
  • Koop je toch een magic bullet. Kijkshop heeft ze. Hoef je niet te persen. Doe ik ook met sinaasappel, peren, appelen, bananen enz… eventueel met een beetje water om het wat vloeibaarder te maken.
   Houd je nog meer over ook als bij persen. Elke morgen verse sap bij het ontbijt. Nooit geen Unilever sap meer.

   2 likes
  • Als je fruit hier duur vind moet je eens in Duitsland kijken. Groenten en fruit zijn juist goedkoop in Nederland.

   1 likes
  • Wbt niet goed kunnen persen, wellicht dat een sapcentrifuge een optie is.
   Probeer ook eens voor jezelf na te gaan hoe vaak je enkel drinkt voor het smaakje vs of je ook echt dorst hebt. Als je jezelf aanleert alleen te drinken als je ook echt dorst hebt, drink je net zo makkelijk alleen nog water.

   1 likes
  • Hoi Daan,
   Ik snap je punt. Toegegeven, vers voedsel is duurder. Maar je kunt er ook voor zorgen dat je alles verbruikt en niets overlaat. Als je gezonder eet kom je erachter dat je eigenlijk minder nodig hebt dan je denkt en voor je het weet laat je alles achterwege wat niet gezond is.
   Volgens mij is het een keuze om voor gezond eten te kiezen en dan volgt de rest vanzelf. Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om gezond te eten en voor mij HOEFT fastfood niet eens meer. Het smaakt me gewoon niet meer. Gezond eten brengt ook de smaak in je mond terug naar normaal, en dan wil je niet eens meer een hamburger of wat dan ook.
   Je kan ook ‘ the pH Miracle’ lezen van Robert Young en ongetwijfeld dat het ons dan wel lukt.

   1 likes
 3. Dit filmpje had ik eens gezien. Meteen genezen van frisdrank drinken.

  5 likes
  • Als je sinaasappelsap uitkookt word het ook een dik oranje papje.
   Dit zegt natuurlijk niks over de gezondheid, al is meer dan een drankje cola per dag absuluut niet goed voor je.

   4 likes
   • Maffe Reageerder

    Jij rijd vast dat spul door heel Europa met zon vrachtwagen?

    2 likes
   • In frisdrank, niet alleen in cola, zit een hele berg suiker. Suiker is gewoon slecht voor je. Daar doel ik op.

    1 likes
    • Suiker zit in fruit en groenten, zetmeel wordt omgezet naar suiker en niet geheel onbelangrijk zonder suiker wordt een mens slap en futloos je hebt het nodig. Niet suiker maar een overmaat aan suiker is slecht maar ja overmaat is altijd slecht, dat is toch algemeen bekend.

     Laten we gewoon stellen dat je van leven dood gaat en van zuurstof wordt je oud en rimpelig het oxideert je huid en veroudert je cellen.

     0 likes
 4. Het is de gekarameliseerde suiker van de cola na het verdampen van het grootste gedeelte water. Niks raars aan dus.

  7 likes
  • Maffe Reageerder

   Jij drinkt vast elke dag Cola. Gesundheit!

   2 likes
   • Tja nu naar beneden gescrold zie ik dat je nogal aan het spammen bent. Jammer, niet bepaald aardig dat be-/veroordelen van anderen alleen omdat ze op de feiten wijzen en niet direct mee gaan in de sfeer die het artikeltje probeert te creëren.

    2 likes
 5. Drink gewoon water is veel gezonder en ontgift je lichaam.

  9 likes
 6. Dit ga ik mijn dochter laten zien. Drinkt ze vast geen cola meer…

  5 likes
 7. En dit mag gewoon verkocht worden ? En dit geven wij onze kinderen ??

  2 likes
  • En dat baseer je in z’n geheel op dat het er smerig uit ziet? Cola was oorspronkelijk een hoestsiroop. Als ik zeg siroop en je kijkt vervolgens naar dit goedje is het dan nog steeds zo smerig? (Appel)stroop ziet er niet heel anders uit. Is dat dan ook meteen een no go?

   Begrijp me niet verkeerd. Ik ben er helemaal voor om de gigantische hoeveelheden suikers in ons hedendaagse dieet zoveel mogelijk te mijden. Maar dan wel in de zin van dat alle stoffen potentieel giftig zijn afhankelijk van de hoeveelheid die je per tijdseenheid ervan tot je neemt. Ofwel geniet maar drink met mate.

   1 likes
   • O ja? Dus jij beweerd dat het allemaal overdreven is en wel meevalt? Gooi eens voor de aardigheid een koperen muntje in Cola en probeer het de volgende dag nog eens terug te vinden dan. Zie jij datzelfde bij appelsap gebeuren? En nee ik zit niet te spammen, zoals je hierboven beweerde. Maar heb net zoveel recht als jou om te reageren. That’ s it.

    1 likes
    • Gooi eens een koperen muntje in de sinas of 7up of spa-rood: zelfde resultaat, komt namelijk door de koolzuur (de belletjes) en verder nergens door.

     0 likes
    • Dan is het muntje nog steeds daar. Dat muntje lost echt niet op in cola.
     Als cola zo zuur zou zijn, dan vallen de gaten in je mond als je het zou drinken.

     Schoon wordt het muntje wel, maar dat gebeurt ook als je het in citroensap gooit.

     Voor het geval je ook hier misschien denkt dat ik in de cola business zit:
     Dat zit ik nioet.

     0 likes
    • Ja dat heb ik wel eens gedaan (meer dan 24u en op de verwarming). Maar niet onder het mom van dat een muntje in z’n geheel zou oplossen, of heb jij soms magnesium muntjes in je portemonnee? Maar dan nog moet je bij deze zuurgraad aardig wat geduld hebben. Meer vanwege het reinigende effect. Wat me overigens best tegenviel. Dat dit met de zuurgraad te maken heeft en ook opgaat voor andere drankjes is al gezegd.

     0 likes
 8. Ik heb echt dit filmpje niet nodig om te weten dat Cola troep is.Zoals anderen ook al in de reacties hebben gezegd: welke drank je ook op deze manier kookt, als al het water verdampt is blijft er altijd wel een of ander raar goedje over.

  5 likes
 9. Ik drink zelf al 6 weken geen cola meer en voel me veel minder slaperig en zie er veel opgewekter uit.

  2 likes
 10. Wat dit “genie” ontdekt heeft is hoe siroop en stroop gemaakt wordt, dat is iets wat de rest van de wereld al honderden jaren weet…

  0 likes
 11. Je moet cola ook helemaal niet koken das niet lekker, maar wat denk je wat er gebeurt als je appels droog kookt? dat ziet er dus het zelfde uit….

  0 likes
 12. mmm lekker om op de pannenkoek te smeren…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...

Vraagtekens bij veiligheid populairste kunstmatige zoetstof ter wereld. Wat je moet weten

Vraagtekens bij veiligheid populairste kunstmatige zoetstof ter wereld. Wat je moet weten

Het is onvoldoende bewezen dat aspartaam, de ...